30-35kdanodrevo napísal: 07 okt 2025, 14:39 Nedal si budget. Od toho všetko závisí. Lebo inak poradíme do 10k a inak do 70.
Nad plynom som neuvazoval, kedze pri byte parkujem v podzemnej garazi a tam sa nesmie parkovat s LPG alebo CNG.
30-35kdanodrevo napísal: 07 okt 2025, 14:39 Nedal si budget. Od toho všetko závisí. Lebo inak poradíme do 10k a inak do 70.
pri takom rozpocte by som siel urcite do PHEV, kludne nejakeho rocneho-dvojrocneho.
na youtube nájdeš kopu fajn recenzii, dokonca aj slovenských. Nový qashqai vyzerá pekne, je solídne spracovaný, ale na mild hybrid má dosť vysokú spotrebu 7l+ a dynamiku, či prejav na diaľnici bude slabučký. V základe bude to auto asi drevené, bude treba veľa príplatkovej výbavy nahádzať do toho.JCM01 napísal: 09 okt 2025, 10:07 Má niekto skúsenosti s Nissan mnotorom 1,3l 116kW? Pozerám, že Qashquai má teraz veľmi zaujímavé ceny (vzhľadom na výbavu)..
MB ak kúpiš na Slovensku, ročník 20-24 tak budeš na ňom stále mať bezplatný servis (ten je 6r) , priípadne s ročníkom 21/22 ešte stále vieš mať auto v záruke + ďalšie benefity. Neviem ako toto funguje v Nemecku a nemecká autá potom tu na Slovensku, Taktiež, autá 4/5 ročné boli zrejme na 90% servisované v autorizáku, keďźe sa to oplatí a budeš mať celú históriu vozidla v systéme. Skús si pozrieť v dílerstvách na webe, či nemajú čosi v ponuke, myslím že na jazdenky priamo cez ich resell program zvykne byť dodatočná záruka + benefity predtý (čiže 6r servis a podobne). Rátaj, že AMG bude drahšie na servis, ale to predpokladám, že si pripravený na to do budúcna.Sh4d0W napísal: 03 nov 2025, 0:58 Ahojte, potreboval by som poradit do akeho auta ist, vo vybere mam asi uz len 2 modely MB, CLA 250 vs CLA 35, rocniky 2020+, vyuzitie hlavne mesto, obcas dialnica, byvam v byte (preto benzin a nie napr. elektro), 250 je asi taka rozumnejsia cesta ale 35 je viac fun. No neviem sa rozhodnut, velmi sa nevyznam do detailov tak mozno je nieco na co som nemyslel co by rozhodlo pri vybere.
Pozeram si hlavne inzeraty na mobile.de v nemecku kedze na slovenskych portaloch je dost slaba ponuka, je to ale zlozitejsie s kontrolou auta na mieste, neviem ci sa mozem spolahnut na to co je uvedene v inzerate, ale asi potrebujem nejakeho mechanika najst niekde poblizku, tak sa chcem poradit ako na to.
hoď si vinko do RPZV a pozri si históriu auta, stojí to pár eur ale aspoň budeš vedieť, či má zmysel to ísť pozerať. Keď nevieš o autách veľa, tak si vezmi so sebou niekoho kto vie.tyler91 napísal: 04 nov 2025, 5:19 Čaute, idem kupovať svoje prvé auto. Čo vravíte na toto?
https://auto.bazos.sk/inzerat/184763280 ... v-g120.php
Čo si máme všímať? Cena je fér?
Vacsinou co pozeram inzeraty tak je nejaky 3rd party dealer alebo sukromne, ale nie priamo mercedes, neviem ako to presne funguje ale ponukaju nejaku zaruku mozno rok v lepsom pripade dva. Ponuka v mercedese priamo je dost obmedzena mi to pride, aspon to co maju na webe.lukas9206 napísal: 03 nov 2025, 9:37 Čo viem, tak ak to kúpiš priamo od mercedesu tak by si mal dostať v nemecku ročnú záruku na nejake prípadne vady. Ale samozrejme zalezi od dealera
Keby nahodou niekto vedel ako zvykne fungovat ta zaruka po dovoze to by bolo super, chatgpt si tiez nie je isty, resp. moze/nemusi. Pozeral som aj na slovensky mercedes co maju v ponuke a to je bieda, cla 35 len 1 a 250 vobec ziadny, neviem ako to fuguje ci na showroomoch maju aj nieco ine v ponuke? Pocitam s tym ze AMG bude drahsie na servis ale nemam uplne predstavu o kolko viac to budedanodrevo napísal: 05 nov 2025, 14:06 MB ak kúpiš na Slovensku, ročník 20-24 tak budeš na ňom stále mať bezplatný servis (ten je 6r) , priípadne s ročníkom 21/22 ešte stále vieš mať auto v záruke + ďalšie benefity. Neviem ako toto funguje v Nemecku a nemecká autá potom tu na Slovensku, Taktiež, autá 4/5 ročné boli zrejme na 90% servisované v autorizáku, keďźe sa to oplatí a budeš mať celú históriu vozidla v systéme. Skús si pozrieť v dílerstvách na webe, či nemajú čosi v ponuke, myslím že na jazdenky priamo cez ich resell program zvykne byť dodatočná záruka + benefity predtý (čiže 6r servis a podobne). Rátaj, že AMG bude drahšie na servis, ale to predpokladám, že si pripravený na to do budúcna.