Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa deszka3 »

danodrevo napísal: 07 okt 2025, 14:39 Nedal si budget. Od toho všetko závisí. Lebo inak poradíme do 10k a inak do 70.
30-35k

Nad plynom som neuvazoval, kedze pri byte parkujem v podzemnej garazi a tam sa nesmie parkovat s LPG alebo CNG.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

S takým rozpočtom je radosť vyberať, tam vieš mať aj úplne nové autá aj dobré 1-2 ročné jazdenky. Do toho rozpočtu zmestíš aj jazdenú teslu, nejaké hybridné mercedy, superb , passat, octávky s super výbave a dokinca aj pluginy. Trebárs nové toyoty ti tam vydajú. Tam viac menej je to o dizajne a preferenciách na výbavu a pocite z jazdy.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

V tomto budgete by som určite zahrnul do úvah aj novú corollu - (či už combi, sedan alebo aj cross sa vojde - podľa preferencie)
Jednoznačne by som šiel do modelu s 2l hybridným motorom. Sám o corolle cross aktuálne uvažujem - skladovka vo výbave style + tech s týmto motorom vychádza okolo 34k.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

deszka3 napísal: 07 okt 2025, 16:21 30-35k
pri takom rozpocte by som siel urcite do PHEV, kludne nejakeho rocneho-dvojrocneho.

Kolega kupoval dovezeny dvojrocny Formentor PHEV za nejaky 23k. Na cistu elektriku urobi nejakych 60km a v hybride ma spotrebu nejake 3l - 4l mimo mesto. Myslim, ze tvoja trasa je idealna pre PHEV.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Má niekto skúsenosti s Nissan mnotorom 1,3l 116kW? Pozerám, že Qashquai má teraz veľmi zaujímavé ceny (vzhľadom na výbavu)..
danodrevo
Light Professional
Light Professional

JCM01 napísal: 09 okt 2025, 10:07 Má niekto skúsenosti s Nissan mnotorom 1,3l 116kW? Pozerám, že Qashquai má teraz veľmi zaujímavé ceny (vzhľadom na výbavu)..
na youtube nájdeš kopu fajn recenzii, dokonca aj slovenských. Nový qashqai vyzerá pekne, je solídne spracovaný, ale na mild hybrid má dosť vysokú spotrebu 7l+ a dynamiku, či prejav na diaľnici bude slabučký. V základe bude to auto asi drevené, bude treba veľa príplatkovej výbavy nahádzať do toho.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Výbavu by som bral Tekna - práveže mi príde tá cena dosť nízka vzhľadom na to, čo tá výbava ponúka.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Diky za tipy, buduci pondelok si idem vyskusat jednu Octaviu RS iV, na piatok mam dohodnutu testovacku novou Corollou Cross, viem, su to 2 uplne odlisne auta, ale kym nevyskusam, tak nebudem vediet. :D
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Ak ideš na inzerát nezabudni brať mechanika a prebehnúť si vinko pred samotnou obhliadkou doma cez rpzv.sk
Uštrešíš si kopu nervov a starostí.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Ahojte, potreboval by som poradit do akeho auta ist, vo vybere mam asi uz len 2 modely MB, CLA 250 vs CLA 35, rocniky 2020+, vyuzitie hlavne mesto, obcas dialnica, byvam v byte (preto benzin a nie napr. elektro), 250 je asi taka rozumnejsia cesta ale 35 je viac fun. No neviem sa rozhodnut, velmi sa nevyznam do detailov tak mozno je nieco na co som nemyslel co by rozhodlo pri vybere.

Pozeram si hlavne inzeraty na mobile.de v nemecku kedze na slovenskych portaloch je dost slaba ponuka, je to ale zlozitejsie s kontrolou auta na mieste, neviem ci sa mozem spolahnut na to co je uvedene v inzerate, ale asi potrebujem nejakeho mechanika najst niekde poblizku, tak sa chcem poradit ako na to.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Čo viem, tak ak to kúpiš priamo od mercedesu tak by si mal dostať v nemecku ročnú záruku na nejake prípadne vady. Ale samozrejme zalezi od dealera
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Čaute, idem kupovať svoje prvé auto. Čo vravíte na toto?
https://auto.bazos.sk/inzerat/184763280 ... v-g120.php
Čo si máme všímať? Cena je fér?
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Sh4d0W napísal: 03 nov 2025, 0:58 Ahojte, potreboval by som poradit do akeho auta ist, vo vybere mam asi uz len 2 modely MB, CLA 250 vs CLA 35, rocniky 2020+, vyuzitie hlavne mesto, obcas dialnica, byvam v byte (preto benzin a nie napr. elektro), 250 je asi taka rozumnejsia cesta ale 35 je viac fun. No neviem sa rozhodnut, velmi sa nevyznam do detailov tak mozno je nieco na co som nemyslel co by rozhodlo pri vybere.

Pozeram si hlavne inzeraty na mobile.de v nemecku kedze na slovenskych portaloch je dost slaba ponuka, je to ale zlozitejsie s kontrolou auta na mieste, neviem ci sa mozem spolahnut na to co je uvedene v inzerate, ale asi potrebujem nejakeho mechanika najst niekde poblizku, tak sa chcem poradit ako na to.
MB ak kúpiš na Slovensku, ročník 20-24 tak budeš na ňom stále mať bezplatný servis (ten je 6r) , priípadne s ročníkom 21/22 ešte stále vieš mať auto v záruke + ďalšie benefity. Neviem ako toto funguje v Nemecku a nemecká autá potom tu na Slovensku, Taktiež, autá 4/5 ročné boli zrejme na 90% servisované v autorizáku, keďźe sa to oplatí a budeš mať celú históriu vozidla v systéme. Skús si pozrieť v dílerstvách na webe, či nemajú čosi v ponuke, myslím že na jazdenky priamo cez ich resell program zvykne byť dodatočná záruka + benefity predtý (čiže 6r servis a podobne). Rátaj, že AMG bude drahšie na servis, ale to predpokladám, že si pripravený na to do budúcna.

Autoeditácia príspevku po 1 deň 5 hod 33 min 15 sek:
tyler91 napísal: 04 nov 2025, 5:19 Čaute, idem kupovať svoje prvé auto. Čo vravíte na toto?
https://auto.bazos.sk/inzerat/184763280 ... v-g120.php
Čo si máme všímať? Cena je fér?
hoď si vinko do RPZV a pozri si históriu auta, stojí to pár eur ale aspoň budeš vedieť, či má zmysel to ísť pozerať. Keď nevieš o autách veľa, tak si vezmi so sebou niekoho kto vie.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

lukas9206 napísal: 03 nov 2025, 9:37 Čo viem, tak ak to kúpiš priamo od mercedesu tak by si mal dostať v nemecku ročnú záruku na nejake prípadne vady. Ale samozrejme zalezi od dealera
Vacsinou co pozeram inzeraty tak je nejaky 3rd party dealer alebo sukromne, ale nie priamo mercedes, neviem ako to presne funguje ale ponukaju nejaku zaruku mozno rok v lepsom pripade dva. Ponuka v mercedese priamo je dost obmedzena mi to pride, aspon to co maju na webe.

Autoeditácia príspevku po 33 sek:
danodrevo napísal: 05 nov 2025, 14:06 MB ak kúpiš na Slovensku, ročník 20-24 tak budeš na ňom stále mať bezplatný servis (ten je 6r) , priípadne s ročníkom 21/22 ešte stále vieš mať auto v záruke + ďalšie benefity. Neviem ako toto funguje v Nemecku a nemecká autá potom tu na Slovensku, Taktiež, autá 4/5 ročné boli zrejme na 90% servisované v autorizáku, keďźe sa to oplatí a budeš mať celú históriu vozidla v systéme. Skús si pozrieť v dílerstvách na webe, či nemajú čosi v ponuke, myslím že na jazdenky priamo cez ich resell program zvykne byť dodatočná záruka + benefity predtý (čiže 6r servis a podobne). Rátaj, že AMG bude drahšie na servis, ale to predpokladám, že si pripravený na to do budúcna.
Keby nahodou niekto vedel ako zvykne fungovat ta zaruka po dovoze to by bolo super, chatgpt si tiez nie je isty, resp. moze/nemusi. Pozeral som aj na slovensky mercedes co maju v ponuke a to je bieda, cla 35 len 1 a 250 vobec ziadny, neviem ako to fuguje ci na showroomoch maju aj nieco ine v ponuke? Pocitam s tym ze AMG bude drahsie na servis ale nemam uplne predstavu o kolko viac to bude :D Predpokladam ale ze taky rocnik 20/21 okolo 70k km by este mohol byt v dobrom stave a vedel by som co to este pojazdit bez toho aby sa okrem bezneho servisu velmi pytal na vaznejsi servis.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

to sa podľa mňa zbehni spýtať do mesta, ktoré máš blízko kde je MB. Z mojej skúsenosti sú veľmi ochotný sa s tebou baviť, majú showroomy aj svoje kusy na predaj. Pravidelne im chodia auta na spätný výkup keď si ľudia po odpise na firmu berú nový MB a najlepšie kusy sú dopredu rozobraté. Kamoš tak išiel priamo do MB, povedal, čo chce a že keď sa objaví nech mu rovno volajú, ani nech nejde na predaj. Prišiel kus aký chcel, zavolali mu, prišiela a hneď kúpil. Lebo tak autá okolo 4rokov, tak sú robené len v autorizáku, máš celú históriu a všetko k tomu, čiže nemáš ćo rieši't veľmi ani.

Čo sa týka AMG dielov, tak drahé budeš mať pravidelne na výmenu brzdy, budeš chcieť určite väčšie (drahšie disky), lepšie pneu...to všekto ti navýši aj bežnú údržbu o stovky až tisíce. A určite si nebudeš brať AMG aby si jazdil na spotrebu, takže aj záťaž opotrebenie motora bude väčšie, mylsím, že sú tam aj kratšie intervaly potom na výmenu olejov a iných komponentov.

Auto okolo 70k km by ti malo vydrža't určite pár rokov bez nejakého zásadného servisu. Prvé budeš mať asi rozvody, možno brzdy na tom, oleje a vci okolo máš zadarmo, podľa toho jaký balík má/nemá auto. Dali sa kupovať vtedy aj rôzne rozšírené záruky a neviem čo.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Páni, rýchla otázočka -
ak kupujem auto z druhej ruky a prepis chceme vybaviť online, tak aký je postup?

1 – Predávajúci odhlási auto na mňa "Zmena držiteľa vozidla – odhlásenie"
2 - Kupujúci (ja) prihlásim auto na seba "Zmena držiteľa vozidla – prihlásenie" (priložím potvrdenie o PZP, zaplatím poplatky a vybavené, alebo je to zložitejšie? Pri obojstrannom online netreba ani žiadne splnomocnenia?

Ďakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Presne tak. A ak je auto na firmu, tak je castokrat problem ho online odhlasit.
nejakymarko
Addict
Addict

V čom konkrétne? :D
Myslím, že je na szčo
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ze system vypise, ze konatel nema opravnenie na pozadovanu sluzbu.
nejakymarko
Addict
Addict

Tak zmenit majitela na mna sa podarilo, ako dlho cca trvá, kým sa t sprocesuje, kym ho budem moct ja opatovne prihlasit?
Napísať odpoveď