Coho vsetkeho ste schopni sa kvoli vztahu vzdat?
-
devotion
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Coho vsetkeho ste schopni sa kvoli vztahu vzdat?
Myslim, ze ta tema tu uz bola, takze ak fakt je a niekto mi ju sem hodi, tak tuto prosim zmazte. Zaujima ma to preto, pretoze mi funguje dost zvlastne moj vztah, totiz, mame trosku vymenene ulohy. Moj partner je konzervativny inteligentny chlap, kt. nikdy nechce robit nic nerozumne, alebo rizikove. Ja som ten typ, co sa chce bavit, skusat nove veci a tak proste. Nechcem v ziadnom pripade, aby som kvoli partnerovi zmenila celu povahu a hodnoty ( i ked ta zabava nie je samozrejme najvyssie postavenou hodnotou) a hlavne si mienim uzivat ten zivot tak ako si to ja predstavujem. Nie sme schopni sa ale zhodnut a spravit nejaky kompromis.. Ako by ste to riesili? Coho vsetkeho ste schopni sa vzdat, a do akej miery ste ochotni sa kvoli partnerovi zmenit?
Re: Coho vsetkeho ste schopni sa kvoli vztahu vzdat?
fúha, to ste ani nie, že prehodení, ale úplne rozdielni. ono na nejaké tie akcie môžeš chodiť s priateľmi, lenže potom ako so svojím priateľom tráviš voľný čas, keď každý máte o tom inú predstavu? jeden náš známy napr. miluje bikovanie (ale na dlhé trasy, po krajinách) a jeho manželka zase kúpele. ale potom vždy si nájdu nejaké miesto, kam idú spolu na dovolenku.
A vo vzťahu sa ľudia vzájomne prispôsobujú. Ani neviem, či som vyslovene sa musela niečoho vzdať v niektorom vzťahu, skôr som len mala menej času na iné aktivity, ale asi nie vyslovene, že som niečo prestala robiť úplne.
A vo vzťahu sa ľudia vzájomne prispôsobujú. Ani neviem, či som vyslovene sa musela niečoho vzdať v niektorom vzťahu, skôr som len mala menej času na iné aktivity, ale asi nie vyslovene, že som niečo prestala robiť úplne.
-
devotion
Amateur
ja mam toho casu praveze vela, pretoze on radsej sedi doma, ako by sa siel niekam bavit ( okej, je medzi nami nejaky ten kilometer rozdiel, ale kedykolvek moze prespat u mna a nikdy to nechce..) aj volnost mam, chodievam na rozne party u nas a tak, sice obcas trochu ziarli, ale tak toto mi nikdy nezakazoval ( ved skusil by), len proste, ja som mlady clovek a chcem proste rozne hluposti skusat a on vsetko vidi az prilis racionalne, co ma stve.. nevieme sa dohodnut na nicom, kazdy potrebuje svoju pravdu mat a ja navyse chcem mat v niecom navrch ( egoisticke, ale predstavte si, ze vas partner je vo vsetkom lepsi ako vy sami a bere vam to vsetko to minimalne sebavedomie, ktore mate) a tak proste.. neviem ako to riesit, lebo tie rozhovory su cim dalej, tym viac meaningless..
-
vendo
Guru
kolko mas rokov? 17 alebo menej?navyse chcem mat v niecom navrch ( egoisticke, ale predstavte si, ze vas partner je vo vsetkom lepsi ako vy sami a bere vam to vsetko to minimalne sebavedomie, ktore mate
a ak chces odpoved do temy....
coho som schopny sa vzdat kvoli vztahu? asi nicoho, neviem preco by som sa mal vzdavat niecoho alebo nebodaj menit kvoli vztahu
vztah je skor o kompromisoch ako o zakazovani a vzdavani sa veci jeden pre druheho
uvediem priklad, dvaja zalubenci, obaja maju nabity tyzden s ktorym sa neda nic robit, kazdy z nich ma len dva dni volna, povedzme pondelok utorok, ona v pondelok chodi bicyklovat, on v utorok chodi rybarit. aby sa mohli stretavat on/ona sa musi vzdat svojej zaluby, ked sa vzda jeden, bude sa citit ukrivdeny, ked obaja, budu obaja nespokoni, tak naco sa vzdavat zalub ked sa mozu dohodnut ze on bude kazdy druhy tyzden vynechavat rybacky, a ona bicykel, a hura kazdy tyzden sa vidia, a kazdy z nich si udrzi svoje zaluby
lepsi priklad ma nenapadol
Vzdal som sa fajčenia - niežeby ma nútila, ale sám som chcel prestať a ona bola dobrý dôvod. Určite som obmedzil kamarátov a diskotéky, ale tak to skôr tak vyplynulo samé od seba, niežeby mi to chýbalo. Jednoducho už nechodím nonstop piatok-sobota von a na každej diskotéke sukne naháňať, ale viac času trávim s ňou. Pre niekoho v 16 toto môže byť celý svet, ja som to ani nepocítil. A že som prestal fajčiť som hrdý na seba.
Veľkej mojej záľuby som sa ale nevzdal a ani nebolo potrebné.
Veľkej mojej záľuby som sa ale nevzdal a ani nebolo potrebné.
-
devotion
Amateur
Hej no, len hodnotite to presne ako ja, ale co s tym mam robit mi nepovie asi nikto. nemam ziadne zakazy, ani obmedzene chodenie von, alebo tak. fajcit mozem tiez, aj pit si mozem ( aj ked, to sa mu az tak velmi nepaci), proste s takymito vecami nemame problem..ja neviem, vysvetlim to napr. na sexe, aj ked ani ten nepovazujem za tak dolezity, len ako ilustraciu to berte len. odmieta ku mne prist niekedy spat proste, dovod je, ze mam doma mamu ( ktora s tym nema ani najmensi problem, ved snad si nebude mysliet, ze budem mat sex po svadbe
), byvame 40km od seba ( aj ked sme spolu kazdy skolsky den, ale o tom nechcem), tj. nejake priestory su u nas nemyslitelne, takze mame sex kazdy stvrtok, ked ani jeden nemame seminare, vzdy u mna.. trochu ma to stve, lebo rada skusam rozne nove veci a chcela by som mat ten sex na roznych miestach ( aj trosku tych rizikovejsich dajme tomu), on je proste len za tie rozumne miesta a podobne. o to by ani tak neslo, len su proste aj ine veci, ktore chcem skusit a robit, a on s tym ma dost problem.. a dohodnut sa nemozeme. ja to ale nechcem nechat len tak plavat, a rozchadzat sa pre nieco taketo tiez nebudem 
No tak skús na to opačne - keďže vy ste tuším protiklady ako vyšité, čo síce môže byť fajn, dynamické, dopĺňajúce sa, môžete sa vzájomne naučiť novým veciam, ale na čom teda stojí váš vzťah? teda niečo spoločné...
Ty chceš vlastne zmeniť jeho? že je málo spontánny? že koná vždy racionálne?
Ty chceš vlastne zmeniť jeho? že je málo spontánny? že koná vždy racionálne?
-
devotion
Amateur
asi si to vystihla poslednou vetou, hej, je prilis konzervativny, malo spontanny, ja som taky ten blaznivejsi typ, spontanny, impulzivny.. nie sme uplne odlisne povahy, mame neskutocne vela rovnakych postojov, nazorov a podobne, len sposobom zivota je odlisny, a kazdy asi od toho zivota ocakava nieco ine. mam pocit, ze je to vo vychove ( najma jeho), a ja ho tiez menit nechcem, len proste chcem si presadit to svoje.. aspon cast z toho, lebo si uvedomujem, ze tie ustupky proste robit musime obaja..
On sa môže snažiť byť spontánnejší, impulzívnejší atd, lenže potom hrozí, že vlastne prestane byť sám sebou a bude sa snažiť byť takým, akého ho chceš ty mať. a tým pádom, to by dlho nevydržalo.
-
devotion
Amateur
to iste co sa tyka zmeny mna. lenze aby mi stroskotal na tomto vztah, to si nenecham dopustit..
-
Grim
Darca
...neverila by si, čoho všetkého sú schopní sa vzdať ľudia, kôli vážnemu vzťahu a čo všetko sú schopní pretrpieť...to, čo riešite vy je len slabý odvar problémov iných vzťahov...a preto ti garantujem, že váš problém sa dá vyriešiť...keď mnohé iné vzťahy dokázali vyriešiť vážnejšie problémy, tak ak vy nezvládnete toto, neboli ste k sebe určení...ale poďme k veci...predovšetkým súhlasím s begbee-m v tom, že každý sa vzťahom bude musieť vzdať, resp. obmedziť kamarátov a záľuby...a takisto je to o kompromisoch, ak niečo nerobím rád, kôli vzťahu to spravím aj keď za iných okolností by som to nespravil...napríklad nebudem lenivý sedieť na riti, ale pôjdem prespať svojej priateľke...možno nieje schopný si vážiť tie chvíle ktoré ste spolu...keby ste mali na seba dva dni v týždni alebo ešte menej, trepal by sa za tebou aj cez pol Slovenska kôli jednému dňu ak ťa naozaj ľúbi...podľa mňa je veľmi pasívny a nechce sa mu toho do vzťahu veľa investovať...vyriešiť to môžte len úprimným rozhovorom bez emócií...
-
Peter_Retep
VIP
kompromis ano....ale ked tie kompromisy nie su jednostranne....kazdy vztah funguje na rovnici davam ale aj beriem.
-
Grim
Darca
...presne tak, len by som to trochu poopravil...do vzťahu musia dávať obaja, ale brať netreba, lebo vzťah dáva sám...
-
devotion
Amateur
Grim napísal:...neverila by si, čoho všetkého sú schopní sa vzdať ľudia, kôli vážnemu vzťahu a čo všetko sú schopní pretrpieť...to, čo riešite vy je len slabý odvar problémov iných vzťahov...a preto ti garantujem, že váš problém sa dá vyriešiť...keď mnohé iné vzťahy dokázali vyriešiť vážnejšie problémy, tak ak vy nezvládnete toto, neboli ste k sebe určení...ale poďme k veci...predovšetkým súhlasím s begbee-m v tom, že každý sa vzťahom bude musieť vzdať, resp. obmedziť kamarátov a záľuby...a takisto je to o kompromisoch, ak niečo nerobím rád, kôli vzťahu to spravím aj keď za iných okolností by som to nespravil...napríklad nebudem lenivý sedieť na riti, ale pôjdem prespať svojej priateľke...možno nieje schopný si vážiť tie chvíle ktoré ste spolu...keby ste mali na seba dva dni v týždni alebo ešte menej, trepal by sa za tebou aj cez pol Slovenska kôli jednému dňu ak ťa naozaj ľúbi...podľa mňa je veľmi pasívny a nechce sa mu toho do vzťahu veľa investovať...vyriešiť to môžte len úprimným rozhovorom bez emócií...
trvdi opak, vysvetli mu, ze zena to potrebuje..
//autoeditácia príspevku (08 Nov 2011, 22:39)
Peter_Retep napísal:kompromis ano....ale ked tie kompromisy nie su jednostranne....kazdy vztah funguje na rovnici davam ale aj beriem.
takze taky konsenzus
..tak.. najde sa aj kopa vztahov typu: "davas, beriem" 
.
p.s.: spat s frajerkou, ked su vedla rodicia? brrrrrr
.
-
p4ra
Redeemer
Vzdavat sa niecoho nema zmysel, lebo skor ci neskor si to budete vycitat. Robit kompromisy? To ano. Napr. ja aj napriek tomu, ze taham na 28 rokov stale mam rad, ked si mozem doma v klude sadnut pred PC, ci PS3 alebo Xbox360 sadnut a zahrat si nieco. Pre mna je toto relax, oddych. To je moje hobby. Nehovorim, ze priatelka je proti tomu - prave naopak, aj ona ma k tymto veciam pozitivny vztah, ale sem-tam, ked sa jej nechce by aj ona chcela, aby som sa nehral, ale bol s nou. Tak sme sa dohodli, ze ked napr. som rad pri tom 3 hodky, tak to skratim na hodku alebo hodinu a pol, a potom sa venujem jej. Takto stiham svoje zaluby, aj byt s nou. Taktiez vikendove chodenia do podnikov, pit vonku a tak. Toto som robil, kym som nemal ju. Potom som si uvedomil, ze je to vlastne uz zbytocne. Lebo ine zeny ma nezaujimaju (aj to bol jeden z dovodov, preco som chodil cez vikendy von), a proste je mi lepsie byt cez vikend doma, len tak pozerat TV alebo ako som spominal si nieco zahrat, pripadne niekam ist na vylet, ako sa v sobotu, ci nedelu rano zobudit a citit sa pod psa. Ona zase sem-tam rada ide von s kamoskami sa takto zabavit a ja jej to predsa nebudem zakazovat a vycitat, lebo sa jej chce.
Takto sa da ist donekonecna, ale vztah je jednoducho o kompromisoch. A tak by to malo byt. Obmedzovanie sa a zakazovanie si navzajom k nicomu dobremu nevedie. Eventuelne jednemu aj druhemu tie jeho konicky, ci zaluby budu chybat a bude si to chciet nahradit. Ale su veci, ktore clovek vo vztahu zmeni. Aj ja som ich zmenil zopar, a som za to rad, ze mam priatelku, ktora mi k tomu dopomohla.
Takto sa da ist donekonecna, ale vztah je jednoducho o kompromisoch. A tak by to malo byt. Obmedzovanie sa a zakazovanie si navzajom k nicomu dobremu nevedie. Eventuelne jednemu aj druhemu tie jeho konicky, ci zaluby budu chybat a bude si to chciet nahradit. Ale su veci, ktore clovek vo vztahu zmeni. Aj ja som ich zmenil zopar, a som za to rad, ze mam priatelku, ktora mi k tomu dopomohla.
-
devotion
Amateur
lumir napísal:..tak.. najde sa aj kopa vztahov typu: "davas, beriem"
.
po 1. mozeme byt hore na poschodi
po 2. nemusime spolu spat..
//autoeditácia príspevku (09 Nov 2011, 18:11)
p4ra napísal:Vzdavat sa niecoho nema zmysel, lebo skor ci neskor si to budete vycitat. Robit kompromisy? To ano. Napr. ja aj napriek tomu, ze taham na 28 rokov stale mam rad, ked si mozem doma v klude sadnut pred PC, ci PS3 alebo Xbox360 sadnut a zahrat si nieco. Pre mna je toto relax, oddych. To je moje hobby. Nehovorim, ze priatelka je proti tomu - prave naopak, aj ona ma k tymto veciam pozitivny vztah, ale sem-tam, ked sa jej nechce by aj ona chcela, aby som sa nehral, ale bol s nou. Tak sme sa dohodli, ze ked napr. som rad pri tom 3 hodky, tak to skratim na hodku alebo hodinu a pol, a potom sa venujem jej. Takto stiham svoje zaluby, aj byt s nou. Taktiez vikendove chodenia do podnikov, pit vonku a tak. Toto som robil, kym som nemal ju. Potom som si uvedomil, ze je to vlastne uz zbytocne. Lebo ine zeny ma nezaujimaju (aj to bol jeden z dovodov, preco som chodil cez vikendy von), a proste je mi lepsie byt cez vikend doma, len tak pozerat TV alebo ako som spominal si nieco zahrat, pripadne niekam ist na vylet, ako sa v sobotu, ci nedelu rano zobudit a citit sa pod psa. Ona zase sem-tam rada ide von s kamoskami sa takto zabavit a ja jej to predsa nebudem zakazovat a vycitat, lebo sa jej chce.
presne nejako takto si predstavujem ten idealny vztah. ale asi je to u mna nerealne..
//autoeditácia príspevku (09 Nov 2011, 18:12)
vidis, toto som myslela, vdaka
Základ je, aby ťa partner akceptoval aj s tvojimi nedostatkami a zlozvykmi či životným štýlom. A ty jeho tak isto. Potom sa môžu začať robiť kompromisy. Tie ten vzťah posúvajú ďalej. Buď si nájdete medzi sebou harmoniu a rytmus života alebo to dlhodobo nemá zmysel.
-
devotion
Amateur
ako tu temu mozem zmazat? ...