Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Martin11
Light Star
Light Star

Re: Dealextreme (a ine cinske obchody)

Príspevok od používateľa Martin11 »

myslite, že keď objednám toto : http://www.ioffer.com/i/new-converse-ca ... -547521298 mám nejaku šancu pred colnikmi ? a inak odkiaľ to chodi ked si objednam z ioffer. a dostava sa tracking ? Dik
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Samozrejme, že šancu máš, že ti to prejde ... :) a podľa mňa aj dosť veľkú. Takto pred Vianocami budú mať isto veľa zásielok, tak nebudú kontrolovať všetko. No chodí to väčšinou všetko z Číny. Každý predajca môže mať inde sídlo ... Tracking sa dáva väčšinou pri väčších objednávkach (10usd a viac ... niekto dáva všade) Napíšu ti ho priamo na ioffer v tvojom účte keď si rozklikneš tie "konverzácie" ...
Martin11
Light Star
Light Star

no každopadne to skusim... ale tento rok už asi nie, keď už sa vytrati ta povianočna atmosfera ... teraz to už začina trvať neorazne dlho napr. http://tandt.posta.sk/zasielky/RC009780900CN ... už 20 dni to podla china air mail site vystupilo z krajiny podavatela a nič ...bohvie či sa toho dožijem...
z3t
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa z3t »

Vyhral som 10$ gift card na nakup nad 50$. Myslim, ze sa to da aj darovat, tak ak niekto chcete napiste mi a dam vam ho.
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

Martin11 napísal:no každopadne to skusim... ale tento rok už asi nie, keď už sa vytrati ta povianočna atmosfera ... teraz to už začina trvať neorazne dlho napr. http://tandt.posta.sk/zasielky/RC009780900CN ... už 20 dni to podla china air mail site vystupilo z krajiny podavatela a nič ...bohvie či sa toho dožijem...
Nechcem Ťa veľmi rozladiť, pozri na toto http://tandt.posta.sk/zasielky/RB477141235CN

Už mám dva týždne full refund za objednávku.. tak teraz vidíš, čo to je nekonečne dlho :mrgreen:
kacenkab1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kacenkab1 »

Francek napísal:
Pred dvoma tyzdnami som dokladoval telefon z aliexpressu, ktory mi zastavili na colnici. Stacil im screenshot transakcie z internet bankingu a pridal som aj screenshot kupenej veci z aliexpressu.

Chcem sa opytať, či ste platili aj nejake clo a dph za ten telefon, a ked ste stiahli screenshot (co to vlastne je), vydali vam tovar, lebo aj ja som objednala pre dceru telefon z aliexpressu a zadrzali mi ho na colnici a neviem ci sa k nemu vobec dostanem dakujem za odpoved
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Nad 22€ sa plati dph (20%), neviem na zaklade coho sa (ne)plati clo, ale to byva tusim zhruba 3-5%. Treba pocitat aj s poplatkom za colne konanie (ficov vynalez) co je 3,5€ za listovu zasielku a 4,5€ za balik.

Z colnice pride/prisiel list v ktorom je vsetko popisane. Na e-mail treba poslat nejaky doklad o cene tovaru. Napriklad faktura od predajcu, vypis z internet bankingu ci paypalu. Taktiez treba napisat co to vlastne je a za akym ucelom to bolo kupene (predaj, osobna spotreba a pod.).
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

clo sa plati pri zasielkach nad 150e ale to plati len ak tovar patri do takej colnej tarify kde je nejake clo je a takisto ak s krajinou nemame bezcolnu dohodu.... DPH sa bohuzial plati vzdy
Martin11
Light Star
Light Star

inak čo poviete na toto ? ten seller sice nemá feedback ale vyzereá že par kuskov už predal a cena parametry ... celkom lakave ..
Šli by ste do toho ?
http://www.aliexpress.com/item/Chinese- ... 48648.html
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

urcite ne
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

kto chce 5USD kupon pri nakupe nad 25USD tak piste SS. este su na to 2dni
Martin11
Light Star
Light Star

Dingo1942 napísal:
Nechcem Ťa veľmi rozladiť, pozri na toto http://tandt.posta.sk/zasielky/RB477141235CN

Už mám dva týždne full refund za objednávku.. tak teraz vidíš, čo to je nekonečne dlho :mrgreen:
.. dufam že mňa nečaka podobny osud...ked si to čekneš na china air mail tak tam na tej tvoej objednauke piše to iste čo ja mne že vystup z podavatelsej krajiny a potom null, ale vždy mi to po tom ako nabehlo null prišlo do 2 tyždňov aspoň na SK, dufam že ani teraz tomu nebude inak :D
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

cinska posta pred mesiacom zaviedla celkom prisne kontroly medzinarodnych zasielok
tj. niektore baliky vobec neodidu z ciny (a tiez som za nedorucene baliky nahradu penazi)
Martin11
Light Star
Light Star

Ale je nejaka možnosť ako zistiť či daná zásielka naozaj opustila chinu v pripade že pidliehala tejto sprisnenej kontrole ?
A čoho sa to týka fejkoveho tovaru alebo činu neopustí tá zásielka čo sa im nepaci .. je na to nejaké pravidlo ?
mato951
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mato951 »

Objednával som z dx 28.8 platbu prijali o cca 2-3 dni a báliky my došli 5.12 trošku neskoro, už som bol zmierený že ani nedojdu.
Martin11
Light Star
Light Star

mňa prekvapil www.everbuying.com, som obiednal nejake gadgety našim na vianoce.. odoslali do 2 dní a mal som to u seba za 10 dní... jedine tam posielaju s trackingom od 40 usd....
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Na DX som pred dvoma týždňami zrušil objednávku, ale ešte stále mi nevrátili peniaze. Viete niekto poradiť, čo s tým?
Martin11
Light Star
Light Star

Veď im skús napísať zadaj číslo objednávky a spýtaj sa ich, ja ked zrušim objednávku na DX tak do minúty to mam na paypale a paypal to potom presúva na kartu dakedy 2 dní dakedy 2 týždne tak pocekuj paypal ale ak to tam nemáš tak im napíš ticket alebo zvyčajne su okolo obeda online nášho času tak skús tam ...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

ahojte, s touto strankou mate skusenost niekto ?

Kód: Vybrať všetko

http://www.dhgate.com/product/women-s-hobo-fashion-bags-lady-handbag-casual/156468704.html#s6-38-1|1770075614
titanius2
Novice
Novice

Príspevok od používateľa titanius2 »

Zdravim.Prosim o radu.Dna 4.10.2013 som si z Dealu objednaval 2baliky- objednavky.Jedna bolo autoradio s gps,ktore mam uz mesiac namontovane.A ta druha (parkovacia kamera,nejake ledky a pod. za 65$)stale nic.Co mam robit.Zatial mi nic neodpisali.Dnes som sa dopatral ze je na letisku v Pekingu.Posielam 2 odkazy na stranky kde som zistil ze kde stale su,ak by niekto vedel co s tym.Ci cakat ci co?Vdaka
TRACKING NUMBER JE RB656858414CN
http://track-chinapost.com/track_chinapost.php
http://answers.travelchinaguide.com/question/409289.htm
Napísať odpoveď