Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

AcidXpress napísal:z konope sa da vyrobit palivo do aut cim by samozrejme ropne spolocnosti stracali zisk
nekurim, suhlasim aspon s dekriminalizaciou ale, nenavidim tieto dementne zvasty...
chces snad povedat, ze konopa je vynimocna rastlina najvhodnejsia na vyrobu paliv do
spalovacich motorov? palivo vyrobis z polovicky rastlin co vidis na poli...
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa AcidXpress »

ano, z velkeho mnozstva rasatlin mozes vyrobit palivo do aut ale dbaj aj na kvalitu paliv :-) do dizloveho motoru s vyssim obsahom mozes naliat trebars aj prepaleny rastlinny olej ale v akom stave bude motor o par rokov?.. a aj ako povedal javatar .. plasty, lieky, toto vsetko mozes vyrobit z ropy, ale taktiez z konope, ved uz teraz sa vytazky z konope pozuivaju vo farmaceutike, ale najstarsej generacii nevysvetlis ze okrem toho ze im v televizii tlacia do hlavy ze je to droga, z neho mozes vyrobit aj hafo inych vsestrannych produktov ..

konope je dar pre ludi ktory treba vyuzivat ale nie zneuzivat, ja osobne som proti tomu aby niekto pestoval konope za ucelom obohacovania sa ak ho chce predavat za ucelom fajcenia aj ked to je viac menej pokrytecke z mojej strany lebo kupou takych len podporujem ... tak ale podstatu snad kazdy inteligentny clovek pochopi a nebude rypat ako idiot
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Neviem ako chces nahradzat vsetky plasty z ropy konope... To, ze biopalivo z travy by malo byt najucinnejsie a najsternejsie pocujem prvy krat. Teraz sa vo velkom pestuje repka, pomaly na kazdom poli (kvoli tomu mame drahe potraviny), a nevidim jediny dovod preco by sa nepestovalo technicke konope kde je obsah THC aj tak zanedbatelny. Ak by bolo take super... Vies, ak hulis, tak si to nemusis obhajovat tym, ze konope je dar od boha a je to vseliek na vsetky problemy ludstva...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

KaptMichal napísal:Vies, ak hulis, tak si to nemusis obhajovat tym, ze konope je dar od boha a je to vseliek na vsetky problemy ludstva...
sam by som to lepsie nenapisal...
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

KaptMichal napísal:Neviem ako chces nahradzat vsetky plasty z ropy konope
a preco by sa plasty nemohli vyrabat z ropy a paliva z konope?
KaptMichal napísal:To, ze biopalivo z travy by malo byt najucinnejsie a najsternejsie pocujem prvy krat.
aj ja to pocujem prvy krat, dakujem za info :-) PS: neprekrucaj to co poviem
KaptMichal napísal:a nevidim jediny dovod preco by sa nepestovalo technicke konope kde je obsah THC aj tak zanedbatelny. Ak by bolo take super
ono by sa pestovalo keby je na to ludstvo pripravene .. zo semen by sa spravil olej, aj ked minimum latky THC a CBD by sa vyuzili vo farmaceutike .. z vlakien by sa dalo robit platno ale napriklad aj lana na ktorych by sme vesali ludi co drystaju dve na tri a prekrucaju slova :sly:
KaptMichal napísal:Vies, ak hulis, tak si to nemusis obhajovat tym, ze konope je dar od boha a je to vseliek na vsetky problemy ludstva...
v boha neverim :-) povedal som ze to je dar pre ludstvo a nie dar od boha .. a nepovedal som ze je to vseliek na vsetky problemy tak tu nedrystaj a neprekrucaj moje slova :-)

//autoeditácia príspevku (30 Jan 2013, 18:22)
edit: a ak si si mily moj nevsimol, pisal som ze som proti dekriminalizacii a legalizacii pokial na to ludstvo nebude pripravene tak tu netliachaj ze si konope obhajujem len preto ze hulim .. hulit budem aj keby za to bol trest smrti
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

utekaj radsej na to liecenie
KaptMichal
King
King

a preco by sa plasty nemohli vyrabat z ropy a paliva z konope?
Podla mna biopalivo a ropa su dve velmi rozdielne veci. Ropa je dolezita prave preto, ze oddelovanim jej zloziek ziskavas rozne latky na rozne veci.
aj ja to pocujem prvy krat, dakujem za info PS: neprekrucaj to co poviem
Neprekrucam nic, uz teraz mame biopalivo z repky. Naco by sme ho potom vyrabali z travy ak by nebolo lepsie?
no by sa pestovalo keby je na to ludstvo pripravene
Teraz sa uz technicke konope nepestuje? Neviem, pytam sa lebo sa z toho zvykli robit rozne vyrobky ako tesnenia, vrecovina(?), atd...

A acid nemusis sa hned rozculovat a utocit, normalne som ti pisal a uz vobec som "nedrystal dve na tri".
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mne sa zda ze uz sa ani nepestuje, aspon viem kde sa pestovavalo ked som bol chlapec a uz sa nepestuje...
tesnenia a vrecovina-myslim, ze syntetika sa oplati ovela viac ako pol roka cakat na urodu a este to aj spracovavat...
myslim, ze podobne to je aj s palivom, skor to bude nejaky vodik alebo chemia ako vymenit benz/naftu za prirodne
palivo...
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

beardie: nemusis mat o mna strach, ja tam velmi rad pojdem uz len preto aby si ty lepsie spaval :-)

KaptMichal: s tou ropou mas pravdu ale ropa sa mina tak by bolo na case s nou zacat setrit aby nam este aj nejaka ostala za 20-30 rokov :-) som toho nazoru a myslim ze budes so mnou aj ty suhlasit, ze co nieje nevyhnutne robit z ropy nech sa z nej nerobi a nech sa radsej ta ropa vyuziva na to, co by z inych materialov nebolo mozne vytvorit :-) o tom biopalive z repky mas tiez pravdu, vyraba sa ale taktiez .. preco by nebolo vhodnejsie pestovat nieco co ma aj vsestrannejsie vyuzitie ... spravilo by sa biopalivo, a aj ine produkty zaroven cim by sa viac usetrilo napriklad uz spominanej ropy a technicke konope sa uz nepestuje v polnohospodarstve aj ked semena technickeho konope mozes kupit napriklad v rybarskych potrebach :-)

sorry ak to znelo tak ze sa rozculujem ale prislo mi to take ako keby si vravel ze obhajujem konope len preto ze hulim .. to nieje pravda :-) ja som pisal preco je (aspom podla mna) konope ilegalne, ze je to len jeden velky biznis :-( mame moznost usetrit trosku nasu matku zem a staci nam na to len jedna obycajna rastlina ktora nieje vobec obycajna a dokaze si ju dopestovat kazdy :-) moja prababka hovorila ze oni to pestovali ked bola mlada a vyrabali z nej kosele :-) dokonca aj ja mam tricko s dlhym rukavom vyrobene z konopneho vlakna .. dnes keby nejaka babka pestuje konope a ozaj z toho chce vyrabat bud domace konopne maste alebo cokolvek .. tak jej domov pridu zeleni lebo 95% ludi si mysli ze technicke konope=tazka droga
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

http://en.wikipedia.org/wiki/File:HarmC ... sTable.svg

Prirodzeny vyvoj. Staci len vyckat, aj na chlast bola prohibicia. Je to len o pocte poskodenych. Dnes to vadi par sto-tisicom o 20 rokov to budu miliony.
KaptMichal
King
King

Arkaz - hej, myslel som si, viem, ze volne rastie za BTS za drahou 31 (nechcem nikoho navadzat, je to technicka plodina a marne by sa niekto pokusal o brcko; osobne skusenosti s tym ale nemam :D ). Tak preto som nevedel, ze ci sa to este niekde pestuje, ale asi mas pravdu ved tesnenia nahradili gumove kruzky a vrecovinu zas nejaky umely textil.

acid - S tym co si napisal v zasade suhlasim. Napriklad, ze by sa malo ropou setrit, malo by sa recyklovat, a efektivnejsie vyuzivat neobnovitelne zdroje... aj ked si nemyslim, ze este najblizsich 50 rokov nastane nejaky akutny nedostatok ropy. Ale nevidim v tom nijaky suvis s marihuanou, to je uplne ina tema... No to je jedno ci sa nejaka plodina da vyuzit vsestrannejsie alebo nie.. Aj z repky mas olej ale vyhodnejsie pre polnohospodara je ju predavat kvoli biopalivu. A aj tak jednu a tu istu rastlinu vyuzijes bud na jedno alebo na druhe, cize nevidim zmysel nejakeho velkeho pestovania travy kvoli PH.

O tej technickej marihuane a babke - nemyslim, ze by to tak bolo aj ked neviem ako zasahuje zakon do oblasti technickej konope... To mi mozno ozrejmi niekto iny. Kazdopadne tato tema sa tyka marihuany, ktora sa pouziva ako lahka droga a nie ako polnohospodarska plodina...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

SRneC napísal:http://en.wikipedia.org/wiki/File:HarmC ... sTable.svg

Prirodzeny vyvoj. Staci len vyckat, aj na chlast bola prohibicia. Je to len o pocte poskodenych. Dnes to vadi par sto-tisicom o 20 rokov to budu miliony.
Na chlast bola prohibícia, lebo si ju presadili mafiáni. :wink:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ako sme prudko OT ale pridam sa:
1. z ropy sa vyrabaju produkty za pomoci frakcnej destilacie - tzn. z isteho mnozstva ropy dostanete iste mnozstvo napr. benzinu a ten zvysok proste uz na vyrobu benzinu nepouzijete, z toho zvysku ale dostanete ine latky (teda setrenie ako spomina AcidXpress nie je velmi mozne)
2. nebol vznik mafie reakciou na prohibiciu?
SRneC
Addict
Addict

Druha strana je ze z tychto biopaliv a hipisackych sraciek vznika viac a horsich emisii ako z benzinu. A linky zasa nikomu nedam, koho to zaujima nech si to najde ja som bol na vysokoskolskej prednaske ludi co sa tym zaoberaju a robia vyskum tych biobrikiet v BA a popisovali plusy a minusy.

Hughito, mozno si to mafia presadi aj teraz, parlamentna alebo podsvetna.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

javatar: Haha. Veru nie. Treba pochopiť, že ako v 20. rokoch v Amerike, tak dnes v Amerike a všade vo svete nevládnu zvolené vlády, ale rôzne kliky z pozadia. Ekonomické, zločinecké, viac či menej sofistikované.. :wink:
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

hughito napísal:javatar: Haha. Veru nie. Treba pochopiť, že ako v 20. rokoch v Amerike, tak dnes v Amerike a všade vo svete nevládnu zvolené vlády,a le rôzne kliky z pozadia. Ekonomické, zločinné, viac či menej sofistikované.. :wink:
tak ale javatar ma kvazi pravdu s tymi mafiami .. vid. moonshineri a bootlegeri

edit: skor ako ma niekto spucuje ze co mali mafianske rodiny spolocne s blootlegermi a moonshinermi v 30 rokoch minuleho storocia nech guglia alebo len logicky rozmyslaju :-) .. napoveda je prohibicia :-)
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Prave som videl reportaz na jojke ze za lieky pytaju 235 eur,.. Kebyze mi lekar predpise taky drahy liek tak mu poviem more ja si spravim vlastnu medicinku nebudem svoje telo znecistovat chemikaliami,...
KaptMichal
King
King

Tak si ju sprav, more...
SRneC
Addict
Addict

Zaujimave je, ze telo samo produkuje v mozgu latky na rovnakej baze ucinnych latok v trave s podobnym len ovela mensim ucinkom. Z travy ho clovek prijme len ovela viac. Je to akoby bol nelegalny adrenalin alebo glukoza. :)
AcidXpress
Light Expert
Light Expert

Srnec - o tom neviem ze by mozog produkoval nejake latky ktore obsahuje konope no videl som dokument kde niekde myslim v juznej amerike alebo azii robia odvar z nejakeho stromu a ten potom piju. opisuju to tak ze sa dostavaju do druhej dimenzie. aj ta latka z tej rastliny je nelegalna a pritom mozog ju produkuje tiez ale vo velmi malych mnozstvach :-)

skusal som to guglit no nenasiel som jak sa to presne vola
Napísať odpoveď