beardie: nemusis mat o mna strach, ja tam velmi rad pojdem uz len preto aby si ty lepsie spaval
KaptMichal: s tou ropou mas pravdu ale ropa sa mina tak by bolo na case s nou zacat setrit aby nam este aj nejaka ostala za 20-30 rokov

som toho nazoru a myslim ze budes so mnou aj ty suhlasit, ze co nieje nevyhnutne robit z ropy nech sa z nej nerobi a nech sa radsej ta ropa vyuziva na to, co by z inych materialov nebolo mozne vytvorit

o tom biopalive z repky mas tiez pravdu, vyraba sa ale taktiez .. preco by nebolo vhodnejsie pestovat nieco co ma aj vsestrannejsie vyuzitie ... spravilo by sa biopalivo, a aj ine produkty zaroven cim by sa viac usetrilo napriklad uz spominanej ropy a technicke konope sa uz nepestuje v polnohospodarstve aj ked semena technickeho konope mozes kupit napriklad v rybarskych potrebach
sorry ak to znelo tak ze sa rozculujem ale prislo mi to take ako keby si vravel ze obhajujem konope len preto ze hulim .. to nieje pravda

ja som pisal preco je (aspom podla mna) konope ilegalne, ze je to len jeden velky biznis

mame moznost usetrit trosku nasu matku zem a staci nam na to len jedna obycajna rastlina ktora nieje vobec obycajna a dokaze si ju dopestovat kazdy

moja prababka hovorila ze oni to pestovali ked bola mlada a vyrabali z nej kosele

dokonca aj ja mam tricko s dlhym rukavom vyrobene z konopneho vlakna .. dnes keby nejaka babka pestuje konope a ozaj z toho chce vyrabat bud domace konopne maste alebo cokolvek .. tak jej domov pridu zeleni lebo 95% ludi si mysli ze technicke konope=tazka droga