Dialnice

Diskusie na politické témy...
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Dialnice

Príspevok od používateľa sundevil »

beardie napísal:
PB sa topila v srackach len preto, ze mali primatora debila
nielen primator, ale hlavne "ochranarske" skupiny, ktore blokovali navrhnute riesenia (skupovanim pozemkov a naslednym rozpredavanim medzi sebou)
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

A je to tu. Nase vyborne 3 prudy bez odstavneho prudu. Len som cakal kym sa nieco podobne stane: http://www.topky.sk/cl/10/766501/Vodic- ... -ho-kamion
sundevil
VIP
VIP

A je to tu. Nase vyborne 3 prudy bez odstavneho prudu. Len som cakal kym sa nieco podobne stane: http://natankuj.sme.sk/c/5563525/na-dia ... 0-kou.html
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

zbytocna buzeracia vsetkych podstivych a slusnych soferov a obcanov. Ale od KDH sa nedalo nic ine cakat... :?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Nechapem, preco nemohli jednotlive pruhy rychlostne limitovat... Nieco podobne je urobene aj na dialnici smerom od Rajky do BA. Je tam benzinka, pri ktorej je v pravom pruhu rychlost obmedzena na 100 a v pravom na 80km/h.
Jazdit na trojprudovej dialnici 110km/h je prinajmensom hovadina. Uz ked, mohli to spravit - lavy 130km/h, stredny 110km/h a pravy 90km/h (uz ked chyba odstavny pruh).
sundevil
VIP
VIP

Nasadit na pravy pruh mpr 80-90km/h by bola este vacsia blbost ako plosna 110. Uz vidim ako by tam ta rychlost bola aj dodrziavana. Staci, ze teraz je na par miestach znizena rychlost - kvoli kratkym odpajacim pruhom a aj tak tam vsetci idu "ako normalne", alebo prejdu (aj ked je uplne prazdna cesta) do stredneho pruhu. Obe tieto varianty su vsak na pokutu.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Sundevil, ty jazdis vzdy v pravom pruhu ked ides po dialnici s tromi prudmi a v tom pravom idu najma kamiony a nakladne auta? Lebo ja idem radsej v strednom, pretoze neustale sa preradovanie za kazdym kamionom, nakladnym autom ci autobusom ma nebavi a tak radsej idem v strednom a obieham v lavom. Viem, ze to je mozno na pokutu, ale pochybujem, ze sa niekto stale tlaci do praveho pruhu.
sundevil
VIP
VIP

Zalezi od situacie. Napr. v nedelu kamiony nemas takze je to v pohode. A zalezi tiez ako sa ponahlam. Pokial idem pianko 110 tak nie je problem sa zaradit naspat do praveho. Pokial idem 130 tak vacsinou v strednom, ale pokial je predomnou dost dlhy usek volny nemam problem ani v pravom. Najviac milujem tych co musia celu trasu TT-BA absolvovat v strednom pruhu a potom ked ich chce clovek predbehnut musi prejst cez vsetky pruhy.
Vacsinou co som si vsimol tak s jazdou v pravom nemaju najmensi problem najma rakusania. No a poliaci su zase opacny extrem z laveho ich nik nedostane.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Prečo by malo byť na pokutu, pokiaľ ide niekto okolo 130 km/h v strednom pruhu? V tomto pruhu je to myslím normálna rýchlosť a takmer všetci, ktorí sú tu zaradení, majú takúto rýchlosť. V pravom pruhu sa jazdí zhruba 100 - 110 km/h, takže ísť v ňom 130 km/h a neustále sa preraďovať podľa mňa nemá zmysel...

Pokiaľ viem, tak jediné obmedzenie na jazdu v jednotlivých pruhoch je to, že by sa nemalo predbiehať sprava, nie?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jazdi sa v najpravejsom pruhu, ostatne sluzia len na obiehanie
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

kto predbieha nejde nikdy do praveho pruhu na 3 prudovej dialnici, vzdy max do stredneho
ja tiez chodim v strednom pruhu, lebo v pravom idu kamiony(ja ich vidam dost aj v nedelu, ale nechodim po tomto useku dialnice)
a v cechach chodim v lavom jazdnom pruhu 130-140km/h a len sa vzdy uhnem rychlejsim kedze na D1 by som prisiel o tlmice kebyze idem v pravom pruhu
ale nemam ziadny problem ist v pravo, napr v chorvatsku som siel skoro nonstop v pravo, ale tam je ina dialnica jak D1 v cechach
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pilifo: Pretoze je to na pokutu na dialnici, precitaj si novelu zakona o cestnej premavke, tam je to spominane, pripadne vyhlasku ktora vosla do platnosti. Plati to tusim asi tak rok, teda taky rok sa za to pokutuje. V pravom pruhu sa jazdi taktiez 130, pokial to nie je limitovane dopravnou znackou alebo inym znacenim, ale je tiez fakt, ze tam vacsinou jazdia kamiony, autobusy a podobne a tych je rychlost limitovana na 90, 100, 110...

markus: V nedelu jazdia len take nakladne auta, ktore maju vynimku, napriklad su to auta prevazajuce mliecny vyrobky ci ine potraviny, ktore by sa mohli pokazit. A tiez to obmedzenie ma tusim platnost len do nedele vecera ci ako, takze vecer uz mozu na cesty (od 22.00) vsetky kamiony.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Pilifo napísal:Prečo by malo byť na pokutu, pokiaľ ide niekto okolo 130 km/h v strednom pruhu? V tomto pruhu je to myslím normálna rýchlosť a takmer všetci, ktorí sú tu zaradení, majú takúto rýchlosť. V pravom pruhu sa jazdí zhruba 100 - 110 km/h, takže ísť v ňom 130 km/h a neustále sa preraďovať podľa mňa nemá zmysel...

Pokiaľ viem, tak jediné obmedzenie na jazdu v jednotlivých pruhoch je to, že by sa nemalo predbiehať sprava, nie?
mimo mesta sa vzdy jazdi v pravom pruhu. Ostatne sluzia len na predchadzanie a je jedno ci ma v jednom smere 2,3,4,..., X pruhov
markus
Light Professional
Light Professional

presne tak ma sa jazdit v pravo a obiehat zlava, aj ked uz aj mne sa stalo ze som musel predbiehat vpravo ale nechcelo sa mi do toho, len ked blbec ide po dialnici do kopca 100 v strede a vlavo mam auta co idu 150 tak som sa hodil do prava kedze sa mi nemienil uhnut
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

A k tomu PPP projektu na D1 v smere od Martina po Prešov.Aj po tej "zľave" na ročnú splátku cca 200 000 000 € sa mi zdá postaviť 75 km za cca 10 mld. €, ktoré splatíme v 30 ročnej lehote za neskutočne predražené...Má niekto iný názor?
markus
Light Professional
Light Professional

som to tak rychlo prepocital tak 1km mi vysiel na 133mil €
ked mas nejake porovnanie, sem s nim
je to hodne, ale moze to byt opodstatnene, netusim kolko moze stat kilometer dialnice napr v nemecku
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

za Dzurindu sa staval kilometer za miliardu korun, kdesi v Rakusku stavali v kopcoch dialnicu za podobnu sumu, same mosty a tunely + betonovy povrch
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

markus napísal:som to tak rychlo prepocital tak 1km mi vysiel na 133mil €
ked mas nejake porovnanie, sem s nim
je to hodne, ale moze to byt opodstatnene, netusim kolko moze stat kilometer dialnice napr v nemecku
Nie nemám preto som tu písal, či niekto nemá :) skúsim pogoogliť.Ale táto cena by sa mi zdala premrštená ja keby šlo o úseky diaľnice až od Žiliny po Prešov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

beardie: Davnejsie som cital, ze u nas stoji kilometer dialnice 400 milionov korun, v Rakusku ze stoji 150 milionov korun. Ako som tak chcel teraz najst ten clanok, tak som natrafil na toto a tam su uz uplne ine cisla: Slovensko nestavia najdrahšie diaľnice, tvrdí český prieskum
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Vidíš a podľa Fica je to "prorastová politika". :lol:
Napísať odpoveď