Dožije sa planéta Zem dalšieho storočia??
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
-
midnight_man
Guru
all
budem egoista
hlavne nech planeta dozije este tolko kolko ja mam dozit
potom mi to uz bude akosi jedno..ale myslim ze tych par sto rokov by to este malo vydrzat ale ak to pojde takymto systemom tak sa dalsie generacie maju coho bat 
-
Martin44
Professional
No normalna ako normalna...Je tam najvacsia kriminalita na svete....To celkom normalne nie je....ale ak to beries tak ze su tam vyspelejsie oblasti tak to je pravda...ale zas len vdaka tomu ze to bolo dlhu dobu ovladane bielymi...teraz nenarazam na nic rasisticke...skratka boli tam velke investicie no a akonahle to odovzdali do ich ruk tak je tam to co tam je...Frco napísal:jj co sa tyka JARu tak to je jedina normalna krajina na Africkom kontinente
-
miki690
Medium Professional
Sorry ale ani jedna statistika ti nepovie o tom ci je ktajina normalna alebo nenormalna. Statistiky ti akurat povedia o tom, na akej urovni (ekonomickej, socialnej .... ) je dana krajina... a pravdu povediac , vobec neverim, ze si nejake statistiky stdovalFrco napísal:pinco: vychadzam z roznych statistik a informacii o tom, tak nep*cuj do niecoho v com sa trt vyznas.
Uff sorry za OT
A teraz k teme ... podla mna to tu vydrzi hodne dlho. Sice sa ekologia imo nezlepsi, prave koli ropnym spolocnostiam, ale ked to tu bude fakt zle tak pridu iny ludia co budu zarabat predavanim pitnej vody , vzduchu. Podla mna je tiez blbost zbierat odpadky po ostatnych , tym situaciu nezlepsime , jediny mozny sposob ako trochu tento vyvoj spomalit by bol asi ten, ze by po tych ludoch odpadky netrebalo zbierat, aby bol kazdy taky uvedomely , ze by tie odpadky nevyhodil. Ale su veci, ktorych sa asi tazko vzdame ... napriklad umele vlakna v obleceni , plasty... cize toto nezastavime, len spomalime. V prirode plati ze ak sa zivocich nedokaze prisposobit podmienkam ta zomrie, ale pre cloveka toto nikdy neplatilo ... ked sa clovek nedokazal prisposobit prostrediu, tak si prisposobil prostredie a takto to bude podla mna stale ...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
... ano sice si bude na jednej strane stale prisposobovat prostredie .. ale to sa mu bude zato umerne odplacat ... ved to mas tak s kazdou rovnovahou ktoru narusis. niekde sa to vzdy prejavit musi ! ...miki690 napísal: V prirode plati ze ak sa zivocich nedokaze prisposobit podmienkam ta zomrie, ale pre cloveka toto nikdy neplatilo ... ked sa clovek nedokazal prisposobit prostrediu, tak si prisposobil prostredie a takto to bude podla mna stale ...
FRCO: sice povies ze sa v tom Pinco nevyzna ale si neuviedol, preco beres JAR ako " jedinu normalnu krjin v afrike " .. a naozaj rad by som vedel ako si k tomu dosiel ... rad by som vedel ake kriterium teda rozhoduje o " normalnosti " krajiny ...Frco napísal:pinco: vychadzam z roznych statistik a informacii o tom, tak nep*cuj do niecoho v com sa trt vyznas.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
správa
Naša planéta sa určite dožije dalšieho storočia ale tu je skôr otázne v akom stave. Podľa mna sa tu z toho odpadu, ktorý súžuje našu planétu bude vytvárať stále viac alergií, rôzných infekčných a iných chorôb, preto sa stotožnujem s názormi tých ľudí v tejto téme, ktorí tvrdia, že treba triediť odpady - aj ked ja by som povedal že je skôr dôležitejšie tie odpady a skladky odpadov ako aj nelegálne skladky odpadov regulovať a nezakladať nové a nové skládky odpadov
Výrobky, ktoré sa dnes vyrábajú by sa mali baliť do takých veci, ktoré sú recyklovateľné čiže sa môžu opäť využiť.
Výrobky, ktoré sa dnes vyrábajú by sa mali baliť do takých veci, ktoré sú recyklovateľné čiže sa môžu opäť využiť.
Poslednou dobou sa zamýšlam, že ako na tom bude v ďalšom storočí naša atmosféra. Kedykoľvek sa kuknem na oblohu, vidím lietadlo, niekedy aj dve a viac. Z londínského letiska v špičke vzlietne 90 lietadiel za minútu (to je 1,5 lietadla za sekundu). Zjrátajme si našu planétu a počet lietadiel, ktoré ju denne obletia, kyslíka (vrátane ozónu) ktorý spália a skeníkových plynov, ktoré vypúšťajú priamo tam, kde su najškodlivejšie. Výfukové plyny môžme zanedbať a výjdu nám katastrofálne výsledky.
tak tak niekde som cital ze jeden motor lietadla "znici" za hodinu letu tolko kyslika ako vyprodukuje hektar lesa za rok ...dajte si pocty lietadiel ktore su permanentne nad zemou a stale ich bude viac a lesov bude menej ..humusFrikso napísal:Poslednou dobou sa zamýšlam, že ako na tom bude v ďalšom storočí naša atmosféra. Kedykoľvek sa kuknem na oblohu, vidím lietadlo, niekedy aj dve a viac. Z londínského letiska v špi*ke vzlietne 90 lietadiel za minútu (to je 1,5 lietadla za sekundu). Zjrátajme si našu planétu a počet lietadiel, ktoré ju denne obletia, kyslíka (vrátane ozónu) ktorý spália a skeníkových plynov, ktoré vypúšťajú priamo tam, kde su najškodlivejšie. Výfukové plyny môžme zanedbať a výjdu nám katastrofálne výsledky.
neviem, či tu už niekto spominal dokument, nazývaný aj "katastrofický scenár", kt. vydala europska komisia.
Dal by som vám ho tu celý, no nenasiel som znova komplet znenie, takze iba gro z toho, co si pamätám.
Dokument ráta s tým, že vývoj bude pokračovať v súčastnom trende rovnakou rýchlosťou. Sleníkový efekt, otepľovanie spôsobia vysychanie riek, do roku 2040 sa roztopí posledný ľadovec na S póle, hladina mora sa zvýši o 4-5 metrov, mnoho ostrovou bude zatopených, rovnako niektoré krajiny pod hladinou mora (holandsko) sa ocitnú z väčšej časti pod vodou. 2050 celkom vyhynie život v súčastných púšťach, kt sa budú rozširovať, krajiny ako taliansko a španielsko budú čeliť iobrovskej kríze. dá sa očakávať skorý rozpad EU. Pravdepodobný je konflikt medzi Nem. a Fr.o prístupk zdrojom pitnej vody. Severské štáty budú čeliť ohromnej vlne prisťahovalectva, lokálne konflikty zapríčinia likvidáciu života aj v ďalších oblastiach, 2090 život na zemi je možný iba na S a J póle, dôjde k prepólovania zeme, 2100život bude neznesiťeľný aj v najchladnejších oblastiach, 2110-zem je spálená, z oceánu vystupujú ohnivé stĺpce zapáleného metánu, život nejestvuje.
Bolo to omnoho podrobnejsie, ak to niekto najdete cele, pls. pridajte.
Nieje to ziaden scenar brakoveho amickeho filmu, je to realita, ako ju vidia vedci.
Dal by som vám ho tu celý, no nenasiel som znova komplet znenie, takze iba gro z toho, co si pamätám.
Dokument ráta s tým, že vývoj bude pokračovať v súčastnom trende rovnakou rýchlosťou. Sleníkový efekt, otepľovanie spôsobia vysychanie riek, do roku 2040 sa roztopí posledný ľadovec na S póle, hladina mora sa zvýši o 4-5 metrov, mnoho ostrovou bude zatopených, rovnako niektoré krajiny pod hladinou mora (holandsko) sa ocitnú z väčšej časti pod vodou. 2050 celkom vyhynie život v súčastných púšťach, kt sa budú rozširovať, krajiny ako taliansko a španielsko budú čeliť iobrovskej kríze. dá sa očakávať skorý rozpad EU. Pravdepodobný je konflikt medzi Nem. a Fr.o prístupk zdrojom pitnej vody. Severské štáty budú čeliť ohromnej vlne prisťahovalectva, lokálne konflikty zapríčinia likvidáciu života aj v ďalších oblastiach, 2090 život na zemi je možný iba na S a J póle, dôjde k prepólovania zeme, 2100život bude neznesiťeľný aj v najchladnejších oblastiach, 2110-zem je spálená, z oceánu vystupujú ohnivé stĺpce zapáleného metánu, život nejestvuje.
Bolo to omnoho podrobnejsie, ak to niekto najdete cele, pls. pridajte.
Nieje to ziaden scenar brakoveho amickeho filmu, je to realita, ako ju vidia vedci.
Planéta Zem sa dožije ešte veľa rokov. To, že sa nedožijeme my, alebo tu nebude voda, to nemá nič spoločné s tým, či tu bude aj planéta Zem.
Myslím, že do 4.000.000 rokov má vyhasnúť Slnko, ale Zem bude naďalej obiehať po planéte. Ale tiež sú tu r. 2018, 2024, 2032, kedy hrozia zrážky s našou planétou s nejakými asteroidmy.
Stále bude otázka, že keď sa aj Zem rozpadne, či úplne zanikne (otázka na vedcov) ?
Myslím, že do 4.000.000 rokov má vyhasnúť Slnko, ale Zem bude naďalej obiehať po planéte. Ale tiež sú tu r. 2018, 2024, 2032, kedy hrozia zrážky s našou planétou s nejakými asteroidmy.
Stále bude otázka, že keď sa aj Zem rozpadne, či úplne zanikne (otázka na vedcov) ?