Dožije sa planéta Zem dalšieho storočia??

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Rammer
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Rammer »

Honda napísal:Myslím, že do 4.000.000 rokov má vyhasnúť Slnko...
Neboj, bude to až o 4 000 000 000, nie 4 mil. rokov. :wink:
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Honda napísal:Planéta Zem sa dožije ešte veľa rokov. To, že sa nedožijeme my, alebo tu nebude voda, to nemá nič spoločné s tým, či tu bude aj planéta Zem. :idea:

Myslím, že do 4.000.000 rokov má vyhasnúť Slnko, ale Zem bude naďalej obiehať po planéte. Ale tiež sú tu r. 2018, 2024, 2032, kedy hrozia zrážky s našou planétou s nejakými asteroidmy.

Stále bude otázka, že keď sa aj Zem rozpadne, či úplne zanikne (otázka na vedcov) ?
Zem nežije, takže sa nič nedožije, ale to len na okraj :).
Ako bolo napísané, Slnko neni večne a po čase zanikne a zem zanikne už niektorej jej zaverečnej fáze, kedy sa Slnko začneč meniť na červeného obra (či ako to je klasifikované), pričom pomaly jej priemer vzrastie až na priemer obežnej drýhy Zeme.

A pokiaľ sa Zem rozpadne, tak sa rozpadne a teda aj zanikne.
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Ludia sa dovtedy sami znicia
boelverk
Novice
Novice

Príspevok od používateľa boelverk »

Te-wei napísal: Ako bolo napísané, Slnko neni večne a po čase zanikne a zem zanikne už niektorej jej zaverečnej fáze, kedy sa Slnko začneč meniť na červeného obra (či ako to je klasifikované), pričom pomaly jej priemer vzrastie až na priemer obežnej drýhy Zeme.
Nie je to celkom presne, lebo Slnko sa sice zmeni na cerveneho obra s polomerom vacsim ako je sucasna obezna draha Zeme, ale svojou gravitaciou vytlaci Zem na vzdialenejsiu obeznu drahu. Zit sa tu ale uz nebude dat, teplota bude niekolko tisic °C a vsetko bude tekute a akakolvek atmosfera bude uz davno prec. Bude to ale az za neviemkolko miliard rokov a ludstvo sa samo dovtedy uz urcite uspesne vyhubi.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

SRneC napísal:to znie ako apokalypsa ty kks ...su to vazne nazory vedcov alebo tomu nechcem uverit :(
to niesu názory, to je záver vedeckej štúdie.
A to sa chce aj Európa vykašľať na Kjótsky Protokol! Namiesto toho, aby sme ho sprísnili a neviem akym spôsobom donutili DSA(Dementné štáty americké) to prijať a dodržiavať.
Vidim to tak, že moje vnučence, maximalne pravnučence sa dožiju konca ľudstva.
Ale myslime ako naftári, ako vsetci z automobiloveho priemyslu, vlastne velke ryby priemyslu vseobecne, myslime ako kkti: ved nas sa to este netýka.
ikeacik
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa ikeacik »

ja si myslim,ze koniec zazijeme uz mi,zoberte si ako sme pokrocili za poslednych 10rokov ved to je nemyslitelne co vsetko bude o 20-30rokov,bud to bude epidemia globalneho rozsahu,nieco ako cierna smrt v stredoveku,alebo svetova vojna,alebo neake prirodne katastrofy
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Frco napísal:pinco: vychadzam z roznych statistik a informacii o tom, tak nep*cuj do niecoho v com sa trt vyznas.
Nože nám ukáž tie rôzne štatistiky a informácie.
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

ikeacik napísal:ja si myslim,ze koniec zazijeme uz mi,zoberte si ako sme pokrocili za poslednych 10rokov ved to je nemyslitelne co vsetko bude o 20-30rokov,bud to bude epidemia globalneho rozsahu,nieco ako cierna smrt v stredoveku,alebo svetova vojna,alebo neake prirodne katastrofy
Myslím si, že naša planéta vydrží ešte takých 100 až 150 rokov. Sa mi zda trochu prehnané, že už mi zažijeme koniec sveta. Pravdu máš, že tu hocijaké epidemie budú - ved nakoniec ľudstvo stále ohrozuje vtáčia chrípka každoročne naňu zomierajú ľudia a čo je najhorišie tak vedci nevedia najsť protilátku v minulosti to bol smrteľný SARS a iné. Prírodne katastrofy sa začínajú rozmáhať už aj v Europe - nedávno som sledoval v televízii, že Nemecko zasiahol nejaký cykloni, a ked sa obzriem do minulosti tak tam nič také katastrofalne a niečo s takou hromadnou silou nebolo. Ja už iba očkakávam, kedy tie víchrice, cykloni zosilnejú, tak tušímže vzniknú tornáda a tornáda sa dostavajú aj do vnútrozemia /vid USA/ a to by mohlo teoretický zasiahnuť aj našu krajinu.
V dôsledku vypušťania CO2 vznikajú skleníkove efekty a znečisťuje sa ovzdušie na základe čoho vznikajú rôzne alergie, astmy a iné.
Je pravdou, že ľudia majú možnosť sledovať obrovský technický rozmach , napredovanie výroby za posledné 10-ročie., čo spôsobujú predovšetkým oborvské koncerny, ktoré nezaujíma životné prostredie a naša planeta už tobôž nie, pretože ich zaujíma iba profit, zisk - ale načo im bude ked ich zdravie bude podlomené.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

podla mna sa zem dožije buduceho storočia ale bohvie v akom stave :o neviem prečo sa tym EU začala až teraz zaoberat ked už sme napol v prdeli :lol: a najvačši paradox je že ty ktory planetu najviac znečistuju sa o nu najmenej staraju (DSA)
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Verím v to že planeta zomrie do tych 100 maxi 150rokov (vyčerpaju sa suroviny a podobne)Ale zas hladme na to že či už v tedy nebudeme davno roztruseny po vesmire ? ved sa pozrime na ten rozmach vo vesmirnom cestovaní vedci vedia že tato planeta zomrie prečo asi sa snažia vynajst ako založit kolonie na menej obyvatelnych planetach (Mars alebo aj na našom mesiaci)a možo sa aj podarí najst dalši raj dalšiu planetu podobnej zemi (určite taka existuje pri tom nekonečnom počte planet a určite aj viacej)....a ja verim v to že na takýcht miestach bude naša civilizacia pokračovat ....Mam vieru v nové kolonie vo vesmirne stanice....
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

mne sa zda ten scenar az moc prehnany, sice som neni ziaden vedec, ale podla mna v takom rozsahu to nebude (dufam), a verim ze dovtedy sa nieco vymisli, co nas zachrani, myslim tym, ze bud pojdeme na inu planetu, alebo nejak to dokazeme spomalit, a kebyze sa to naozaj stane podla toho scenara, to by mi normalne pripominalo sprosty katastroficky americky film :) moj nazor :)

// co si myslite o Live Earth :?: chce sa na tom niekto nabalit :?:, je to reklama :?:, alebo naozaj chcu pomoct :?:, lebo
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

master23 napísal: // co si myslite o Live Earth :?: chce sa na tom niekto nabalit :?:, je to reklama :?:, alebo naozaj chcu pomoct :?:, lebo
Je to strašna reklama i ked je za tým dobrý umysel jeden politik si tymto robí reklamu ako sa vraví cesta do pekla je dláždená dobrými umyslami.....
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

Fakt pochybujem, že ľudia, ktorí z toho ťažia budú osvietení a zmenia svoje správanie... :( Takí ľudia nebývajú uvedomelí... Väčšina populácie si neuvedomuje, ako zle je na tom naša planéta - myslia si, že nás len plašia... Úprimne, kto si vie predstaviť, že sa Zem, na ktorej žijeme pomaly rozpadá a zaniká priamo pod našimi nohami?
Ani ja sama si neviem predstaviť, že čo i len ten môj maličký svet, ktorý žijem pomaly ale isto zaniká... :cry:
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

master23 napísal:mne sa zda ten scenar az moc prehnany, sice som neni ziaden vedec, ale podla mna v takom rozsahu to nebude (dufam), a verim ze dovtedy sa nieco vymisli, co nas zachrani, myslim tym, ze bud pojdeme na inu planetu, alebo nejak to dokazeme spomalit, a kebyze sa to naozaj stane podla toho scenara, to by mi normalne pripominalo sprosty katastroficky americky film :) moj nazor :)

// co si myslite o Live Earth :?: chce sa na tom niekto nabalit :?:, je to reklama :?:, alebo naozaj chcu pomoct :?:, lebo
Si myslím, že nato je aj téma o Live Earth
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

pred par rokmi nas mal kazdu chvilu zabit daky suter z vesmiru. potom bol konecne od toho trochu pokoj a aby sme si neodvykli od apokalyptickych myslienok, tak sa vsade hlasa, ze o 30 rokov nebude voda :D maticka zem toho neunesie tolko ako si mnohi myslia, ale obcas ked pocujem o buducnosti v niektorych podaniach sa mi to zda byt absurdne.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Včera som pozeral dokument o UFO a tam vraveli že do roku 2025 by sme sa mali dozvedieť či sme v našej galaxii sami :)
Tipujem teda že sa nedožijeme,lebo nás prídu rozpáckať cudzinci :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

sme sami ... o stovku ; )
kym bude stat na cele nasej maticky Zem clovek tak sa nic nezmeni na tom kam speje planeta moj odhad 2100 potom zacne velke vymieranie
inkognitto
Star
Star

Príspevok od používateľa inkognitto »

tazko
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

Sovietovic napísal:Včera som pozeral dokument o UFO a tam vraveli že do roku 2025 by sme sa mali dozvedieť či sme v našej galaxii sami :)
Tipujem teda že sa nedožijeme,lebo nás prídu rozpáckať cudzinci :)
mysliš to že poslali tu videonahravku do tej sustavy kde je pravdepodobnost ineho života? lebo viem že niečo take spravili a poslali to tam a že to tam dojde tušim 2025 ale neviem
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Podla mna vojny o zakladne suroviny ako voda a urodna zem sposobi dalšiu svetovu vojnu a ta zas tentokrat poriadne preriedi obyvatelstvo a to predlži zase možno životnost našej planéty ....
Napísať odpoveď