Dovolenka 2010 až 2025

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Dovolenka 2010 až 2014

Príspevok od používateľa heker »

Ma niekto skusenost z navstevy Toskanka, ochutnavky domaceho vina, dake zaujimave kusky v Toskansku a tak?
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravicko.
Chcel by som sa poradit ohladom dovolenky v Bulharsku. Este som tam nebol, tak sa chcem opytat, ze ake letoviska by ste odporucili. Nieco skor pre mladych, cize nocny zivot ale ak by bola v okoli vidiet aj nejaku zaujimavu architekturu, pamiatky, tak to len privitam, ciste more (aj ked som pocul, ze v bulharsku to zrovna nejaje terno nie je), pripadne ak mate aj konkretnu dobru ci zlu skusenost s hotelmi/penzionmi/privatmi.
Asi najjednoduchie to bude riesit dopravou lietadlom, pripadne busom (brrr), cize nie ako individualna doprava, ale cez cestovku.

Dik
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Slnecne pobrezie.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

A ak chces usetrit, tak letenky z budapesti do burgasu zozenies aj okolo stovky, ubytko cez booking a mas to o polovicu lacnejsie ako cez cestovku. tiez by som siel asi na slnecne, bol som minuly rok a bolo fajn..
nejakymarko
Addict
Addict

kukiak tato alternativa sa mi celkom paci, len sa chcem opytat, ako to je s taxikmi, pripadne si funguje nejaka kyvadlova doprava medzi burgasom a slnecnym pobrezim. Je to predsa len 30km a nejak sa tam treba dostat :)
Btw mate aj nejake konktretne skusenosti s hotelom/resortom?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Z burgasu mozes ist aj taxikom, ale neodporucal by som to, su tam vraj rovnaky taxikari ako v BA na staniciach - oje***. Da sa ist aj busom, MHD z letiska na hlavnu stanicu v burgase chodi myslim kazdych 15minut a zo stanice uz busy kazdu polhodinu, stoja malo, tak do 6-7 leva. Tiez som tak raz siel. Pripadne si mozes dopredu zarezervovat nieco ako http://www.bourgassunnybeachtransfershuttle.com/ a podobne stranky je ich kopa.. Dalsia moznost a asi aj najlepsia je spytat sa priamo v hoteli, ci nerobia aj oni transfer. Za mesiac idu rodicia a vyslo to 20e pre 4 priamo pred hotel.
Ak budes hladat ubytko cez booking.com, tak si daj pozor a vzdy si otvor aj mapku, ze kde je ten hotel, vela ich tam je v poli, pripadne v okrajovych castiach. My sme boli v apartmane 4, kazdy par vlastna velka izba, velka telka, vsetko nove s mensim bazenom a vyslo to okolo 100ky na 10dni, ale bolo to dalej od mora a nie az tak v centre, nabuduce by som uz isiel niekam blizsie (toto je ono http://www.booking.com/hotel/bg/sofia-a ... ce.sk.html ). Ked si otvoris mapku, tak by som hladal skor o trosku severnejsie a blizsie k moru.

Ak budes kupovat letenky cez wizz-air, tak si daj pozor aby si mal dostatocne velky limit na karte, aby ti presla platba, ak budes platit cez ucet, tak ta to vyjde viac, maju tam vlastny kurz huf-eur a pri vacsej ciastke to spravi celkom slusny rozdiel. My sme sli do pesti autom a to nehali na parkovisko par km od letiska.. Prides na to parkovisko a oni ta potom ich mini busmi odvezu a aj vyzdvihnu ked priletis a bolo to neporovnatelne lacnejsie ako priamo na letisku..
nejakymarko
Addict
Addict

Znie to zaujimavo.
Vedel by si mi povedat priblizne, kolko vas vysla cesta + ubytko so vsetkymi poplatkami na osobu?
Tiez to vyzera, ze pojdeme 2 pary :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Minuly rok nas to vyslo ak si dobre pametam okolo 250 (aj s dopravou a parkovnym), sme dost neskoro kupovali letenky.. Rodicia idu na konci juna tam sa podarilo 80e letenka, 50e ubytko (200e aparman na 9noci pre 4) este dake poplatky a pod - 150e, velmi dobra cena :D.. Ani tych 250 nie je vela, kedze za tolko idu bezne v cestovkach s busovou dopravou.
nejakymarko
Addict
Addict

No to aby som zacal lepsie hladat. Mne sa spiatocna letenka + ubytko nepodarilo zohnat pod 400 na osobu :D
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja tento rok asi nejdem pri more, ale na mensi euro trip Praha, Bentaky, Skopje, Brusel, Varsava, Malmo, Budapest a domov. Vymakol som akciu na wizzair a dokopy ma letenky stali 180 eur.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Skolacik napísal:No to aby som zacal lepsie hladat. Mne sa spiatocna letenka + ubytko nepodarilo zohnat pod 400 na osobu :D
tie ceny na wizzairi sa dost menia, su lacnejsie v strede tyzdna a podobne.. Oplati sa kupit si aj ten ich wizz club ked idete 4, tiez to vyjde o nieco lacnejsie a treba najst vhodnu kombinaciu priletu a odletu.. Napr 7.7-17.7 mne s klubom ukazuje 117eur.. Este batozina, ale tu si zoberte po dvaja.. Az 30kg moze mat. A ubytko pozeraj one bedroom apartment 4ludi do 1 izby.. Vzdy tam mas chodbu a dve oddlene izby.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tak som sa pred týždňom po troch mesiacoch dlho pripravovanej a plánovanej dovolenky vrátil z Japonska - odporúčam každému, kto uvažuje nad jeho návštevou - je to krásna krajina, so super ľuďmi (peknými ženami), teplým počasím, krásnou prírodou a ani nehovoriac o mestách a Tokiu. S trochou šťastia sa dá nájsť relatívne lacné ubytovanie, doprava sa pre turistov dá riešiť ľahko a je tam naozaj čo vidieť.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ako ta to vyšlo finančné? Japonsko je po Hawaii druhá krajina ktorú by som veľmi rád navštívil.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vyšlo ma to asi na 9K. Avšak tri mesiace boli plné cestovania a križovania celej krajiny zo severu na juh, takže do nákladov dosť naskákali hotely a nejaké tie sumy za vlaky. Dá sa to aj lacnejšie. Spiatočnú letenku z Viedne kúpiš za 700 eur s predstihom, lístok na vlak stojí na dva týždne 327 eur a môžeš cestovať čím chceš a kedy chceš, nuž a ubytko sa dá lacno v rykoanoch a guesthouse. V Osake môžem odporučiť jeden, v Tokiu som mal prenajatý byt...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Za 9 tisic eur prejdem cely svet :) Pri stasti sa da Vieden - Tokio a spat kupit za 500 eur. Pozeral som pred rokom Japonsko, celkom ma to laka, najma Tokio a mozno Kyoto, Nagano..., ale dost drahe cestovne... Mozno niekedy v buducnosti :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nuž, ja som také šťastie (za 500 spiatočná?) nemal. A to som kupoval letenku 7 mesiacov dopredu, v celkom slušnej akcii...Ibaže som letel iba s jedným prestupom v Istanbule, pričom viem, že lietajú aj cez Dubaj, či Abú Dhabí, kde to trvá 28 hodín alebo koľko...

Cestovné nie je až také drahé - ak ideš do krajiny na 3 týždne, kúpiš si Japan Rail Pass za 400 eur a môžeš cestovať neobmedzene čím chceš, kedy chceš a kam chceš, vrátane Shinkansenov, niektorých busov a lodí vlastnených Japan Rail...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Podobne to bolo aj v Australii, ked som bol na jesen. Tam tiez listok 45 dolarov na tyzden a mohol si cestovat cim si chcel a kolko si chcel. Vynimka tusim bola len na ferry, ked som isiel do Taronga Zoo. Lenze ked niekomu povies, ze das za Japan Rail Pass 400 eur, tak ta vysmeje a povie, ze za to mohol ist do Egyptu ci Tuniska na konci leta.

Tu je cena letenky, len tak informacne. Sice su tam dlhe prestupy v ktorych by mal byt ale hotel, kedze ten sa tusim dava nad 15 hod prestup, teda zalezi od leteckej spolocnosti... Ale je to dokaz toho, ze aj za 500 eur sa da ist. A ak sa nemylim, teraz na jar bola akcia a tusim tam boli letenky okolo 450 eur s jednym prestupom na ktorom sa cakalo len par hodin. Samozrejme tiez zalezi od vybraneho terminu.
Prílohy
letenky.png
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ten hotel nieje len od toho kolko mas ty medzi letom pauzu, takze nato bacha. Napriklad co teraz letime my turkishom z BUD, tak priletime do IST o 23:30 vecer a letime dalej na druhy den o cca 13-14hod. Samozrejme sme ratali s tym, ze parada hotel budeme mat a pochodime atd, no opak je pravdou. Sice sa na nas casove rozmedzie vztahuje, ale nakolko do IST prilieta na druhy den pred nasim letom okolo 11nej naobed ine lietadlo tej istej spolocnosti z BUD, tak sa automaticky nato uz hotel nevztahuje, nakolko sme mali moznost prist tym ranajsim lietadlom bez 14hod cakania. Cize vzdy si treba pozriet ci ta ista spolocnost nema este nejaky iny blizsi let pred tym, ktorym odlietade dalej.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

14 hod pauza a bez hotela, divne. Tu su nejake podmienky: http://www.faresaver.com.au/airline-free-stopovers.php
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Hmmm, nuž, tak je to tak, ako som spomenul - 30 hodín cestovania...To radšej priplatím tých 200 a letím o polovicu kratšie...Stráviť 34 hodín na ceste a potom sa ešte vyrovnávať s jetlagom - to je pre dovolenkára s obmedzeným časom (2 týždne, dajme tomu) tragédia...Ale áno, máš pravdu, sú letenky za 500 eur - čo je to za web? Ja používam Skyscanner a Expediu a tam takéto možnosti nemám...

Čo sa týka tých hotelov, neviem, či je to nejaké nové pravidlo, ale môj kamoš bol v Japonsku pred dvomi rokmi (apríl a máj 2012) a letel spomínaným Etihadom, v Dubaji mali prestávku tuším až 18 hodín a žiaden hotel nedostali.

To, čo si poslal, je zoznam spoločností, ktoré takú možnosť ponúkajú, ale ja som sa dočítal, že to nie je až tak celkom "free" a teda že si priplatíš ďalších asi 50-100USD za airport hotel. Ďalší bonus je, že napríklad Turkish to síce ponúka http://www.turkishairlines.com/en-us/tr ... e-requests ale systémom, že ich nezaujíma, či si si vybral kvôli nižšej cene let, ktorý odlieta neskôr a tým pádom si si sám spôsobil taký dlhý layover - ponúkajú to iba vtedy, ak je dlhý layover spôsobený štruktúrou ich letov a cestujúci nemá iný, skorší spoj.

Okrem toho je tam veta "will be provided to our VALUABLE passengers" a to vo mne evokuje kadečo :)
Napísať odpoveď