Dovozné clo na tovar zo zahraničia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
alik
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Dovozné clo na tovar zo zahraničia

Príspevok od používateľa alik »

Ak už budeš chciet dat inu fakturu, tak aspon na 40-50 eur trošku realnejšiu sumu. Len si bud isty, ze das vacsiu sumu ako 22 eur, aby si platil dan. Vtedy bude aj ovca nazive aj vlk syty. :)

Konečne vieme, že tvoj telefon nie je fake. Takze sa nemaš čoho bať. Chod normalne na colnicu ak si v Košiciach a pekne povec pani na tretom prečo si prišiel a s usmevom na tvari to vybaviš. Nemusi nič riešiť cez DHL atd. Alebo tam rovno zavolaj a dohodni sa, že prideš na dalši den. Robia od pol osmej, odporučam tam byt o tomto čase.

Dones fakturu, to je všetko čo ti bude treba. Blondata policajtka vypočita dan, pojdeš dole na poštu zaplatiť a potom sa vratiš naspať s dokladom o platbe a tovar ti bude vydany. Nič komplikovane.

Dufam, že som ti poradil na tvoje otazky a ak si mysliš, že na fore sme uštipačny, tak sa myliš. Len sme ti chceli pomoct, nič ine. Ale tažko pomoct, ked nevieme podstatne okolnosti, tak to neber v zlom.

Prečo si mysliš, že su colnici taki blbi? Ked uz s niečim začinaš tak aspon dokonč, som zvedavy :roll:
Lama
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Lama »

Idem, vytlacene mam realne paypal potvrdenie s rozpisom poloziek v baliku. Snad to vybavim rychlo, je to dar frajirecku ku statnici, ja mam tiez xiaomi a som spokojny.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Lama napísal:Ked porovnavam zahranicne fora tak tam slusne vedia odpisat aj takej "lame" co nevie zapnut pc, bez ustipacnosti, tu u nas to zial nepozorovat, hold ta nasa slovenska natura je uz taka.
Na zahranicnych forach ked si niekto pride po radu, tak ma aj stipku slusnosti, sebareflexie a ucty voci tym co sa mu snazia pomoct. A nie je arogantny. Takze ked tu chces rozdavat rozumy, zacni laskavo najprv od seba.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Xiaomi je dost znama cinska znacka ktoru si casto ludia objednavaju. Preto si myslim ze colnici maju pekny prehlad co taka sranda stoji.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A navyše sa už predáva aj na Slovensku.. :)

//to už je jedno, či oficiálne alebo nie a čo robia s reklamačkami, ale ako si písal, colníci si môžu zistiť cenu aj na našom trhu..
wladas
Redeemer
Redeemer

Nie oficialne. Predajca musi potom znasat naklady na opravu v zaruke. Posielat to do ciny asi nebude.
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

vyzera to tak, ze s ibuygou je koniec :? zacali sa mnozit skusenosti na nete o colnikoch, uz sa to neoplati ked sa prirata 20% dphacka k cene... moj xiaomi to este stihol bez :psssst: :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

wladas napísal:Nie oficialne. Predajca musi potom znasat naklady na opravu v zaruke. Posielat to do ciny asi nebude.
Predajca musi znasat naklady na zaruku vzdy aj pri "oficialnom" predaji, ci to ma vyriesene tak, ze posiela tovar spat do ciny je uz jeho vec, z pohladu zakona musi tebe 2 roky zabezpecit reklamaciu.

//autoeditácia príspevku (09 Jún 2014, 14:08)
typek61 napísal:chcem sa aj ja spytat.keby som si objednal mobil za 110€ budem platit dph?niekde tu na fore som cital, ze to zacina na sume 150€ dik
150 zacina clo. Odporucam este raz precitat tuto temu, plus selektovane prispevky z inych tem.
Lama
Light Professional
Light Professional

No kurier doniesol, doplatil som 35e, nastastie zohladnili len cenu samotneho telefonu a nie aj puzdra a mikey, takze som lizol spodnu hranicu 150 ( o to mi aj slo). K moju udiveniu nerozbalovali ani balik nakolko som poslal paypal platbu s rozpisom poloziek a aj presny popis obsahu. Mozno len moja domnienka, ale ocenili uprimnost. Kazdopadne aj 35 je dost a uz asi koncim s nakupmi tohto typu. Mozno stopuju uz kazdy balik z ibuygov alebo teda kazdy s telefonom. Pred mesiacom tomu tak nebolo a prvy aj ked bol more expensive presiel bez dane a cla.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Podľa mňa to nebude každý balík, určite to budú robiť náhodou.. máš smolu, že tentokrát si Tvoj balík vyhliadli. Ja iba raz objednával elektroniku z Číny a hneď mi prišiel list z colnice. Ako som písal predtým, pri takýchto objednávkach by si mal rátať už aj s touto dofakturáciou DPH/cla a ak Ti balík pustia cez colnicu, budeš mať zisk.

Keby si na začiatku napísal, že Ti ide hlavne o to, že či Ti zohľadnia aj cenu púzdra alebo len cenu mobilu, tak by sme Ti hneď na začiatku napísali, že to nezohľadnia. Neriešia sa sumáre na objednávke, ale jednotlivé položky.

:)
Lama
Light Professional
Light Professional

Nj, dobre vediet. A ked si objednam 4 sto eurove :-D ?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak zaplatis 4x ~~20 eur.
wladas
Redeemer
Redeemer

Fabo napísal:Predajca musi znasat naklady na zaruku vzdy aj pri "oficialnom" predaji, ci to ma vyriesene tak, ze posiela tovar spat do ciny je uz jeho vec, z pohladu zakona musi tebe 2 roky zabezpecit reklamaciu.
Presne tak som to ja myslel len rozpisovat mi to prislo zbytocne. To hadam uz kazdy vie. Skor to bolo myslene tak, ze ked predajca musi znasat reklamaciu a nema na to zarucny servis, tak je vysoka pravdepodobnost ze bude spekulovat.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

typek61 napísal:chcem sa aj ja spytat.keby som si objednal mobil za 110€ budem platit dph?niekde tu na fore som cital, ze to zacina na sume 150€ dik
odpovie niekto aj mne ci? :|
Lama
Light Professional
Light Professional

Ano pokial si vyberu tvoj balik colnici.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

takze je uplne jedno ci to ma hodnotu 20,50 alebo 100€?vzdy treba zaplatit dph ked to stopnu na colnici?
Lama
Light Professional
Light Professional

DPH sa vymeriava u zásielok nad 22 Euro a tvoria 20% z jej celkovej hodnoty (celková hodnota zásielky = hodnota tovaru + poštovné + poistenie prepravy).
Clo sa vymeriava u zásielok nad 150 Euro a tvoria 3-11% z jej celkovej hodnoty (presná výška cla závisí od typu tovaru).

U zásielok v hodnote nad 150 Euro je teda nutné zaplatiť clo aj DPH. :(
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

su to hajzli :mrgreen: no nic budem vediet aspon
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Lama napísal:DPH sa vymeriava u zásielok nad 22 Euro a tvoria 20% z jej celkovej hodnoty (celková hodnota zásielky = hodnota tovaru + poštovné + poistenie prepravy).
Clo sa vymeriava u zásielok nad 150 Euro a tvoria 3-11% z jej celkovej hodnoty (presná výška cla závisí od typu tovaru).

U zásielok v hodnote nad 150 Euro je teda nutné zaplatiť clo aj DPH. :(
Vcul si mudry, co? :smt033
typek61 napísal:
odpovie niekto aj mne ci? :|
Ty si tiez dobry trkvas :) som ti odpovedal o druhej...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tisko :P tvoj prispevok som si vazne nevsimol
Napísať odpoveď