Dovozné clo na tovar zo zahraničia
Re: Dovozné clo na tovar zo zahraničia
chcem sa spýtať či ta suma 22 eur, ktorá je hraničná na platenie DPH, sa počíta z hodnoty tovaru alebo všetko vrátane dopravy? //chcem si kupit z ebay tovar za 17USD , ale doprava je plus dalsich 10 USD// diky
Áno, platíš DPH aj z dopravy, ale 27 USD = 20 € -> pod hranicou 22€ = neplatíš nič.
Ináč ešte by som podotkol, neplatí sa len DPH, CLO, ale aj poštovné z colnice k tebe domov ( mňa to vždy vyšlo +- 4 € ).
Ináč ešte by som podotkol, neplatí sa len DPH, CLO, ale aj poštovné z colnice k tebe domov ( mňa to vždy vyšlo +- 4 € ).
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja si chodim na colnicu sam... Posta 2 Kosice. Pravda nie vzdy je to moznost.
čaute,
práve mi prišiel list z BA colnice, že mi prišiel balík zo Švédska. Je to hračka z Kickstarteru, zaplatil som spolu s poštovným 60$ ~ 44,83€. Ak pôjdem s dokladom o kúpe na tú poštovú colnicu sám nemusím tej zdieračskej pošte platiť 4,50€ poplatok za zastupovanie? (už minule mi zadržali balík a musel som za okennú fóliu doplácať cca 10€ aj s vyrúbeným DPH). Minule som im poslal pravdivé potvrdenie z paypalu aj ibankingu, ale teraz by som si to potvrdenie chcel upraviť v skicári/malovaní na sumu pod 22€, potom vytlačiť v štrbavej kvalite (aby nevideli úpravu) a odniesť tam, aby som neplatil ani DPH.
práve mi prišiel list z BA colnice, že mi prišiel balík zo Švédska. Je to hračka z Kickstarteru, zaplatil som spolu s poštovným 60$ ~ 44,83€. Ak pôjdem s dokladom o kúpe na tú poštovú colnicu sám nemusím tej zdieračskej pošte platiť 4,50€ poplatok za zastupovanie? (už minule mi zadržali balík a musel som za okennú fóliu doplácať cca 10€ aj s vyrúbeným DPH). Minule som im poslal pravdivé potvrdenie z paypalu aj ibankingu, ale teraz by som si to potvrdenie chcel upraviť v skicári/malovaní na sumu pod 22€, potom vytlačiť v štrbavej kvalite (aby nevideli úpravu) a odniesť tam, aby som neplatil ani DPH.
-
Fabo
Hardcore addict
Máš faktúru vrátane DPH? Asi nie, čo?
-
Fabo
Hardcore addict
Aj keď rozmýšľam, keď je to z kickstarteru... tak to nie je nákup, nie?
nemám žiadnu faktúru, viem si len vytlačiť potvrdenie o tranzakcii z ibankingu a amazon payments. a myslím, že to berú ako klasický nákup
//autoeditácia príspevku (12 Aug 2014, 17:46)
Na tej poštocolnici sú iní zdierači. Tak ja sa tam trepem autom, lebo si myslím, že keď to nebudem posielať mailom, ale sa tam osobne dostavím, tak nebudem musieť platiť pošte zastupovanie v colnom konaní 3,60-4,50€. TRT MAKOVÉ! Takže sa tam ani neoplatí chodiť a pekne im treba doklady len poslať mailom. Monopolkomunisti.
Tak to mam "úspešne" za sebou. Odosielateľ dal na balík sumu $30 (skutočná bola vyššia). Tak som podľa tej sumy prepísal sumy na potvrdeniach o nákupe a zaslal im mailom. Hodnotu tovaru vypočítali na 22,28€ a keďže to o 28 centov prekračuje sumu 22€, kt. je od DPH oslobodená, tak som musel platiť DPH z celých 22,28€. DPH ma teda vyšlo na 4,46€ + som ešte musel tej špinavej pošte zaplatiť 3,60€ za doručenie (aj keď oni to volajú inak).
Kvôli 28 centom som teda ľahší o 8€!
//autoeditácia príspevku (12 Aug 2014, 17:46)
Na tej poštocolnici sú iní zdierači. Tak ja sa tam trepem autom, lebo si myslím, že keď to nebudem posielať mailom, ale sa tam osobne dostavím, tak nebudem musieť platiť pošte zastupovanie v colnom konaní 3,60-4,50€. TRT MAKOVÉ! Takže sa tam ani neoplatí chodiť a pekne im treba doklady len poslať mailom. Monopolkomunisti.
Tak to mam "úspešne" za sebou. Odosielateľ dal na balík sumu $30 (skutočná bola vyššia). Tak som podľa tej sumy prepísal sumy na potvrdeniach o nákupe a zaslal im mailom. Hodnotu tovaru vypočítali na 22,28€ a keďže to o 28 centov prekračuje sumu 22€, kt. je od DPH oslobodená, tak som musel platiť DPH z celých 22,28€. DPH ma teda vyšlo na 4,46€ + som ešte musel tej špinavej pošte zaplatiť 3,60€ za doručenie (aj keď oni to volajú inak).
Kvôli 28 centom som teda ľahší o 8€!
-
Soviet
Darca
Zdravim ludze,
Netusite niekto, ci pri objednavke z Danska do Svajciarska sa plati v Svajciarsku nejake clo na tovar?
Chcem totiz objednat nejake veci z danska na svajciarsku adresu, no niesom si isty ako je to medzi tymito krajinami co sa tyka dovozu.
Predbezne co som pozeral mi to vyslo, ze dovozne je asi 8%, ale niesom si isty.
Ak ma niekto info, tak dik
Netusite niekto, ci pri objednavke z Danska do Svajciarska sa plati v Svajciarsku nejake clo na tovar?
Chcem totiz objednat nejake veci z danska na svajciarsku adresu, no niesom si isty ako je to medzi tymito krajinami co sa tyka dovozu.
Predbezne co som pozeral mi to vyslo, ze dovozne je asi 8%, ale niesom si isty.
Ak ma niekto info, tak dik
objenaval som si mobil z činy avšak zadrzali mi ho na colnici 
ked vyplnim papier "zasielku neprijmam" odošlu balik naspet odosielatelovy ? ,alebo si ho nechajú a zlikvidujú ?
pripadne ako inač sa to da vratit naspet odosielatelovy ?
nie je to žiaden FAKE
ked vyplnim papier "zasielku neprijmam" odošlu balik naspet odosielatelovy ? ,alebo si ho nechajú a zlikvidujú ?
pripadne ako inač sa to da vratit naspet odosielatelovy ?
nie je to žiaden FAKE
Ano odoslu ho spat. Keby to bol fake tak by ti to len oznamili a tovar znicili.
wladas
dajú mi nove podacie čislo ?
máš stim skusenost ? ,ide mi to aby predajca nerobil problémy a vrátil mi €
dajú mi nove podacie čislo ?
máš stim skusenost ? ,ide mi to aby predajca nerobil problémy a vrátil mi €
-
hojko
Site Admin
Pochybujem, ze dostanes podacie cislo toho balika, ktory posielaju z colnice spat. A preco ho zadrzali??? Predpokladam, ze chceli zaplatit DPH v hodnote 20 percent z ceny mobilu, takze kde je problem???