Dovozné clo na tovar zo zahraničia
Dovozné clo na tovar zo zahraničia
Zdravim,
chcem sa opytat ci tu ma niekto skusenost so stopnutou zásielkou z Činy cez DHL a clo-konaním v zastúpeni DHL.
Ide o to, ze som si druhy x objednal phone z ciny. Prvy krat presiel hladko no teraz som tolko stastia nemal a padol im do oka moj balik (zrejme rontgen uradoval ). Na baliku je napisane ze sa jedna o mp3 prehravac v hodnote 20e aby som sa vyhol clu a pripadne aj zdaneniu pri celkovej hodnote balika nad 150e (do hodnoty 22e sa clo ani dan neuplatnuje a balik prejde pokial sa na neho colnik nezamera a nepovie "tak toto isto nieje mp3 za 20e", medzi 50-150 clo, nad 150 clo+dan co je cca 30% z celkovej sumy ....to len na objasnenie aby ste si uvedomili ze tento štát vas tresta za to ze ste si chceli kupit nieco vyhodnejsie zo zahranicia ked tu je to predrazene, tak uvali clo a dan aby ste v podstate nič neziskali ....sme predsa sociálny štát.
Kontaktovala ma pracovnicka DHL a zaslala mi splnomocnenie (aby som to nemusel riesit ja je to pre nich asi standartny postup), ktore mam vyplnit a tiez jej napisat co je v baliku + doloziť doklad o zaplateni (výpis z paypalu, internet bankingu, western unionu .... )
situáciu som popisal a teraz pomoc o radu niekoho kto s tym ma skusenosti:
1. Ked napíšem k popisu obsahu zasielky, že obsahuje nefunkčny telefon na súčiastky v hodnote 20 e otvoria balik a budu skumat jeho funkcnost? Lebo viem si predstavit, ze potom stanovia jeho hodnotu oni.
2. riešil to niekto sám na colnici (u nas v KE je to na poste 2, zeleznicna stanica) alebo to nechal na DHL ?
3. Mam na i-bankingu transakciu z paypalu pre tu istu spolocnost od ktorej kupujem telefon na hodnotu 23e (kupoval som nejake drobnossti) ktoru chcem poslat ako doklad o zaplateni. Je to pre nich dostatocný dôkaz?
Dakujem za odpovede, kludne piste aj sukromne spravy.
chcem sa opytat ci tu ma niekto skusenost so stopnutou zásielkou z Činy cez DHL a clo-konaním v zastúpeni DHL.
Ide o to, ze som si druhy x objednal phone z ciny. Prvy krat presiel hladko no teraz som tolko stastia nemal a padol im do oka moj balik (zrejme rontgen uradoval ). Na baliku je napisane ze sa jedna o mp3 prehravac v hodnote 20e aby som sa vyhol clu a pripadne aj zdaneniu pri celkovej hodnote balika nad 150e (do hodnoty 22e sa clo ani dan neuplatnuje a balik prejde pokial sa na neho colnik nezamera a nepovie "tak toto isto nieje mp3 za 20e", medzi 50-150 clo, nad 150 clo+dan co je cca 30% z celkovej sumy ....to len na objasnenie aby ste si uvedomili ze tento štát vas tresta za to ze ste si chceli kupit nieco vyhodnejsie zo zahranicia ked tu je to predrazene, tak uvali clo a dan aby ste v podstate nič neziskali ....sme predsa sociálny štát.
Kontaktovala ma pracovnicka DHL a zaslala mi splnomocnenie (aby som to nemusel riesit ja je to pre nich asi standartny postup), ktore mam vyplnit a tiez jej napisat co je v baliku + doloziť doklad o zaplateni (výpis z paypalu, internet bankingu, western unionu .... )
situáciu som popisal a teraz pomoc o radu niekoho kto s tym ma skusenosti:
1. Ked napíšem k popisu obsahu zasielky, že obsahuje nefunkčny telefon na súčiastky v hodnote 20 e otvoria balik a budu skumat jeho funkcnost? Lebo viem si predstavit, ze potom stanovia jeho hodnotu oni.
2. riešil to niekto sám na colnici (u nas v KE je to na poste 2, zeleznicna stanica) alebo to nechal na DHL ?
3. Mam na i-bankingu transakciu z paypalu pre tu istu spolocnost od ktorej kupujem telefon na hodnotu 23e (kupoval som nejake drobnossti) ktoru chcem poslat ako doklad o zaplateni. Je to pre nich dostatocný dôkaz?
Dakujem za odpovede, kludne piste aj sukromne spravy.
Re: Dovozné clo na tovar zo zahraničia
aky je to fon?
nepodstatná otázka.
-
Ryan Giggs
VIP
Clo na telefony neexistuje. Aj keby stal milion. Tie su oslobodene. Zaplatiš len DPH. A asi nejaky poplatok za colne konanie.
A pokiaľ ide o tu cenu, tak pokiaľ to mal v ruke nejaky tovaroznalec, tak toho len tak nejakou "vymyslenou" fakturou neoblafneš. Navyše keď ešte zistia že je to faktura od niečoho ineho, môžu z toho byť zbytočne byrokraticke popoťahovačky. A to ti asi za tych 20% DPH stať nebude.
A pokiaľ ide o tu cenu, tak pokiaľ to mal v ruke nejaky tovaroznalec, tak toho len tak nejakou "vymyslenou" fakturou neoblafneš. Navyše keď ešte zistia že je to faktura od niečoho ineho, môžu z toho byť zbytočne byrokraticke popoťahovačky. A to ti asi za tych 20% DPH stať nebude.
a za koľko? Na koľko Ťa vyjde doplatiť DPH + clo?
Nemám skúsenosť s týmto, bol som osobne na stanici, keď mi doručovali GPS za 75 USD.. vlastne už som rátal aj s dofakturáciou colného dlhu, takže mňa to nezaskočilo (ak by mi to pustili cez colnicu, potešil by som sa, že jak fajne). Predtým som im poslal výpis z paypalu, na ktorom bolu uvedené, o aký produkt sa jedná.
Môžeš skúsiť predložiť ten druhý výpis, že čo to spraví.. potom daj vedieť!
Nemám skúsenosť s týmto, bol som osobne na stanici, keď mi doručovali GPS za 75 USD.. vlastne už som rátal aj s dofakturáciou colného dlhu, takže mňa to nezaskočilo (ak by mi to pustili cez colnicu, potešil by som sa, že jak fajne). Predtým som im poslal výpis z paypalu, na ktorom bolu uvedené, o aký produkt sa jedná.
Môžeš skúsiť predložiť ten druhý výpis, že čo to spraví.. potom daj vedieť!
je podstatna, nepovedz ked nechces 
@ Ryan Giggs : kto tu hovori o cle na telefony ??? Clo sa vztahuje podla zakona na zasielky v danej hodnote >50 >150, telefon ma hodnotu cca 140e, puzdro + ochranna folia + DHL shipping cca 26 e = 190 e zhruba takze zaplatim statu dalsích cca 60e ak ratam hrubou matematikou.
Faktura nieje vymyslena, je to doklad ktory viem exportovat do pdf z internet bankingu a sluzi ako fakturacny doklad. Predmetom mojho prvého prispevku bola aj otázka ci zistuju adekvatnost ceny predmetu aj ked maju doklad (hypoteticky poskladam z pokazených suciastok telefon ktoreho cena bude nulova ako mi dokázu opak)
@brm: dostal som moznost aky doklad odoslat, paypalovy neodoslem lebo tam su polozky vyratane a uvedena je ich jednotkova cena.
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2014, 17:28)
?
Faktura nieje vymyslena, je to doklad ktory viem exportovat do pdf z internet bankingu a sluzi ako fakturacny doklad. Predmetom mojho prvého prispevku bola aj otázka ci zistuju adekvatnost ceny predmetu aj ked maju doklad (hypoteticky poskladam z pokazených suciastok telefon ktoreho cena bude nulova ako mi dokázu opak)
@brm: dostal som moznost aky doklad odoslat, paypalovy neodoslem lebo tam su polozky vyratane a uvedena je ich jednotkova cena.
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2014, 17:28)
no v čom tkvie podstata toho aky je to fónCheZteR napísal:je podstatna, nepovedz ked nechces
-
Ryan Giggs
VIP
Odkedy je 20% (DPH) zo 190-tich 60 eur? To maš divnu matematiku.
Ryan Giggs prosim ta uz nereaguj ak si nebol schopny docitat prvy prispevok dokonca. Naozaj netusim o co ti ide. Anagazuj sa tam kde vies byt napomocny.
-
Ryan Giggs
VIP
Čo už, komu niet rady... Nie nadarmo maš taky nick aky maš.
Poslal si mi sem tri absolutne zbytocne prispevky nakolko si si neprecital o com pisem a na co sa pytam, ani opakovane si si to nebol schopny uvedomit a tym padom ani mi poradit, len si napadal tebou zle pochopeny kontext a korunoval si to wste aj urazkou na koniec. Ze si dotiahol diakritiku v poslednom prispevku do dokonalosti ti tym padom len kvitujem.
-
Ryan Giggs
VIP
Aka uražka? Ja som ti ten nick nevybral, takže plačeš na nespravnom hrobe. To po prve. Po druhe, text som pochopil dobre, len som skorigoval tvoje vypočty, ktore su vedľa kedže si lenivy prečitať si trochu zakon. Ak je toto mimo temy, prosim. Po tretie, Chezter ti tu položil elementarnu otazku, ktora je pre toto všetko dosť podstatna. Pretože ak je ten fon nejaky fake, tak to meni uplne celu situaciu. Doteraz si nebol schopny/ochotny na ňu odpovedať, potom sa môžeš ťažko dožadovať nejakej rozumnej rady.
Po štvrte, oni ti nemaju čo dokazovať, dokazovať maš ty. Pokiaľ je ten fon pokazeny, musiš to vedieť niečim podložiť ty a nie oni ti maju niečo dokazovať.
Po štvrte, oni ti nemaju čo dokazovať, dokazovať maš ty. Pokiaľ je ten fon pokazeny, musiš to vedieť niečim podložiť ty a nie oni ti maju niečo dokazovať.
Skoncil si tymto dufam.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Myslis, ze colnikov zaujima to co je napisane v obalke na papieriku??? Oni vedia ako funguje zasielky z USA alebo z Ciny, ze je tam listok s popisom GIFT (darcek) a cena uvedena 9 dolarov, pritom je ta cena aj 50x vacsia. A Ryan Giggs dobre pise, skoda, ze nedas na jeho rady.
-
Fabo
Hardcore addict
Ty si mimo prevadzky?Lama napísal:Skoncil si tymto dufam.
blbosti pises od prveho prispevku.
Takze zas a znova.
-na telefony clo NIE JE. colna sazba je 0, slovom NULA percent.
-DPH sa uplatnuje od 22 eur v normalnej 20% miere ako pri akomkolvek inom nakupe v SR.
-Aky to je telefon je podstatna otazka. Falsovanie znacky plati aj na telefony, takze ked sa budes vykrucat a zacnu skumat telefon blizsie, tak skoncis este horsie nez by si to pozreli na rentgene, vidia telefon, zaplatis svojich 20% a hotovo.
-colnici nie su dementi, vedia aku hodnotu ma cinsky telefon. Pri popularnejsich modeloch je dost velka sanca ze taky isty telefon preclili kazdy jeden v poslednych dvoch tyzdnoch. Fakt myslis ze sa nechaju odrbat nejakou random platbou 23 eur bez toho aby to skumali?
-
Andi_Cibula
Addict
Ja vidím problém v tom že niektorí nevedia rozlíšiť DPH a CLO.
Ďalší problém sa mi zdá je ten že niektorí si neuvedomia a potom nechcú akceptovať fakt, že importný systém pre súkromný sektor spravodlivý nie je, nebol a nejaký čas ani nebude. Veď predsa keď niečo objednávam z Číny, akceptujem to riziko že to bude vystavené daňovému konaniu, no nie ? Tak čo sa potom rozčulujem ?
Ignorácia rád ochotných užívateľov je samozrejmosť.
Ďalší problém sa mi zdá je ten že niektorí si neuvedomia a potom nechcú akceptovať fakt, že importný systém pre súkromný sektor spravodlivý nie je, nebol a nejaký čas ani nebude. Veď predsa keď niečo objednávam z Číny, akceptujem to riziko že to bude vystavené daňovému konaniu, no nie ? Tak čo sa potom rozčulujem ?
Ignorácia rád ochotných užívateľov je samozrejmosť.
Odpadnem, autor je daky troll, ktory vsetko vie!
-
typek61
Darca
chcem sa aj ja spytat.keby som si objednal mobil za 110€ budem platit dph?niekde tu na fore som cital, ze to zacina na sume 150€ dik
Lama, pytaš sa veci, ktore si za 10 sekund najdeš na googli, alebo na fore. Uzivatelia ti tu chcu pomoct a ty miesto toho, aby si odpovedal na ich otazky, pišeš hluposti. Ak si taky mudry, naco si vobec zakladal tuto temu?
Ale k veci... Ak si myslis, ze na colnici su taki sprosti, ze im bude stacit 20 eurova faktura na fake telefon co si si objednal, si na omyle. Za takyto podvod ti hrozi vazenie s dolnou hranicou 2 roky a tvoje meno bude na black-liste colnej spravy, resp. všetko čo si objednaš bude automaticky zastavene a kontrolovane. Stoji ti to za tych 20 eur ktore zaplatiš na dph?
Neviem čo je natom nepovedat, aky mobil si si objednal. Je to asi najpodstatnejšia otazka, ktoru pri riešeni tvojej zalezitosti potrebujeme vediet. Tipujem, ze to bol Samsung S5 činsky fake, mam pravdu?
Ak to bude fake, mozes sa s telefonom rozlučiť
pripadne budeš sudeny za porušovanie sukromneho vlastnictva, kde sa pokuta pohybuje do vyšky 3 300 eur. Radšej sa nehraj na chytreho, lebo takych už bolo a nedopadli najlepšie.
PS: Je dolezite ešte, či tovar kupuješ na sukromne učely, alebo za učelom dalšieho predaja.
Ale k veci... Ak si myslis, ze na colnici su taki sprosti, ze im bude stacit 20 eurova faktura na fake telefon co si si objednal, si na omyle. Za takyto podvod ti hrozi vazenie s dolnou hranicou 2 roky a tvoje meno bude na black-liste colnej spravy, resp. všetko čo si objednaš bude automaticky zastavene a kontrolovane. Stoji ti to za tych 20 eur ktore zaplatiš na dph?
Neviem čo je natom nepovedat, aky mobil si si objednal. Je to asi najpodstatnejšia otazka, ktoru pri riešeni tvojej zalezitosti potrebujeme vediet. Tipujem, ze to bol Samsung S5 činsky fake, mam pravdu?
Ak to bude fake, mozes sa s telefonom rozlučiť
PS: Je dolezite ešte, či tovar kupuješ na sukromne učely, alebo za učelom dalšieho predaja.
Poprosim uzamknut temu. Ja som asi ani necakal nic ine ako podobne prispevky typu "Ty si myslis ze su taky blbi" a podobne. Vysvetlil som problem a cakal odpoved od niekoho co ma skusenost s postupom aky som uviedol, miesto toho kopa priblblosti. Ale na koniec aj tak uvediem ze sa jedna o xiaomi z ibuygou.com. Na chytreho sa nehram, pytal som sa a ako obvykle sa da odpovedat vecne a potom tak ako ste to predviedli vy.
Nakoniec mi neda spomenut este jednu vec. Som tu registrovany pomerne dlho ( niee len tu ale aj na inych zahranixnych), vacsinou sa nezapajam do ziadnej diskusie pokial nemam k veci co povedat, konto pouziva aj mladsi bracho a za jeho prispevky nezodpovedam. Ked porovnavam zahranicne fora tak tam slusne vedia odpisat aj takej "lame" co nevie zapnut pc, bez ustipacnosti, tu u nas to zial nepozorovat, hold ta nasa slovenska natura je uz taka.
Takze to skoncme, nikomu to tu nepomohlo.
P.S.: ano som presvedceny, ze colnici su taky blbi. ...aj ked z ineho dovodu
Nakoniec mi neda spomenut este jednu vec. Som tu registrovany pomerne dlho ( niee len tu ale aj na inych zahranixnych), vacsinou sa nezapajam do ziadnej diskusie pokial nemam k veci co povedat, konto pouziva aj mladsi bracho a za jeho prispevky nezodpovedam. Ked porovnavam zahranicne fora tak tam slusne vedia odpisat aj takej "lame" co nevie zapnut pc, bez ustipacnosti, tu u nas to zial nepozorovat, hold ta nasa slovenska natura je uz taka.
Takze to skoncme, nikomu to tu nepomohlo.
P.S.: ano som presvedceny, ze colnici su taky blbi. ...aj ked z ineho dovodu