javatar napísal: 01 dec 2023, 16:56Ale ked uz rypeme do detailov

napisat ze post bol cisto po Paki a potom napisat,ze v tom poste su spomenuti aj iny je priamy rozpor sam so sebou

to hej, ale ta autisticka dolozka nie je pre teba, ale tuto pre druheho pana, aby som nebol obvineny z generalizacie
O tom, ze problem je sirsi a nie o tom, ze gangy su moslimske.
ano, aj tom som pisal, viz nizsie
Pre mna je aj jeden znasilnovaci gang vela.
na tom sa zhodneme
Dam ti "benefit of a doubt" a budem pracovat s premisou, ze nizsi priemerny intelekt je realita (co si skutocne nemyslim) a vplyv kultury je dostatocne silny aby spolocne sposobovali vyssiu kriminalitu.
Ten argument je deravy kedze vacsina nekompatibilnych imigrantov nesposobuje ziadne problemy, plus vacsina povodneho obyvatelstva s nizsim intelektom tiez nesposobuje problemy. Navyse hlupucky imigranti aby robilu organizovany zlocin (znasilnovacie gangy) a zaroven boli nezvladnutelny povodnym obyvatelstvom ktore je na tom intelektualne lepsie - toto proste neobstoji. Moze to byt cast dovodu ale proste minoritna. Lenze skutocne neposobis tak aby si sa nad tym niekedy hlbsie zamyslel a pozeral.
Nikde som nepostrehol ci riesis mieru kriminality aj bielych imigrantov (tot ta kompatibilita kultur), rozlisovanie kultur mnohych krajin, ty nepostujes cisla o tom, ze Pakistanci mali za obdobie April2021-Marec2022 mieru zatknuti 9.3 na 1000 obyvatelov co je viac ako 8.8 co maju biely briti, ty sa na to doslova pytas a postujes hlavne o tom, ze existuju imigranti (bez ohladu na generaciu a imigracny status) z moslimskysch skupin ktory robia zlobu. To nie je nazor na emigraciu/imigraciu, to je viera o tom, ze nejaka skupina je zla a ani len naznak hladania dat ktore davaju tvoj nazor do ineho svetla. A cele to trosku podporujes presunom do temy o Araboch.
nebudem to rozsekavat, ak na nieco zabudnem, tak napis, pridam
nizsi priemerny intelekt krajin MENA je realita:
https://www.worlddata.info/iq-by-country.php (krajiny juzne od Sahelu su na tom este horsie)
ano, mozeme sa tvarit, ze tie testy su postavene pre bielych, ale...
ani vacsina bielej majority nesposobuje ziadne problemy, to ale neznamena, ze by sme mali zakryvat oci pred tymi, ktori ich sposobuju a proaktivne problemom predchadzat
ten bod k "hlupuckym migrantom" je celkom dobry, na to ti ale mozem ukazat X pripadov dokazanej autocenzury zodpovednych, ktoru som spominal v predchadzajucich postoch + paralelne spolocnosti, ktore navonok nemusia reportovat vsetky trestne ciny, lebo:
a) okolie ich k tomu nepusti
b) nemusia ani len vediet, ze to trestny cin v hostitelskej krajine je
c) komunikacny problem novopriselcov (ale aj 2. i 3. generacie)
neriesim kriminalitu bielej (zatial este ako kde) vacsiny, ale pomer poctu domacich k poctu migrantov vs pomer poctu trestnych cinov domacich k poctu trestnych cinov migrantov
ak mame napriklad 85+% sancu, ze ma v Parizi na vlakovej stanici okradne cierny migrant, tak si budem davat pozor hlavne na tych potmavsich, niekto by povedal, ze je to rasizmus, ja hovorim, ze je to statistika (teraz som stravil 20 minut hladanim clanku, ktory o tom pisal, cital som ho asi pred mesiacom, ale neviem sa k nemu dostat, citoval ale ofiko francuzske statisticke data)
pokojne sa mozeme rozpravat o dovodoch, preco to robia, a mne su tie dovody viacmenej jasne, ale zo sociologickych studii sa clovek nebude citit bezpecnejsie
ak sa teda nejaki migranti v hostitelskej zatial plne neintegrovali do majoritnej spolocnosti, ale vytvaraju si ich paralelne verzie, musim byt proti tomu, aby boli privazani dalsi, kym sa ti prvi nezaclenia
myslim, ze je v zaujme vsetkych, vratane migrantov, aby sa najlepsia spolocnost vytvorena za poslednych 500 rokov neznicila
mam ale taky pocit, ze je nerealne, aby sa ti prvi zaclenili, tie pocty su uz kriticke
chcem tak moc, ak ziadam, aby sa migranti plne zaclenili do majoritnej spolocnosti, vratane dodrziavania zakonov a naucenie sa jazyka? nemyslim si
statistiky trestnych cinov v roznych krajinach ZE, ktore uvadzaju aj narodnost, som uz
postoval
no a potom sa este mozeme pozriet na pocet teroristickych utokov v Europe sposobenych islamistami a vsetkymi ostatnymi, tie pocty su neuprosne => to sa uz netyka priamo migrantov, ale skor islamu, preto som chcel presunut diskusiu tam