silmarill"]Viko6 škoda že si mi neodpovedal na moju otázku vyššie. celkom by ma to zaujímalo.
mimochodom to, že dieťa v štádiu embrya má CHVOST ktorý postupne zakrpatieva žiadnemu kreacinonistovi divné neprišlo...

Odpoved: Pohybové zákony, gravitace Newtonovy tři pohybové zákony a jeho princip univerzální gravitace stačily k řízení nového kosmu, ale pouze, jak věřil Newton, s pomocí Boha. Newton říkal, že gravitace je přímou akcí Boha, stejně jako všechny síly řádu a vitality. Absolutní prostor měl pro Newtona zásadní význam, protože prostor byl "sídlem Boha" a sídlo Boha musí být základním souřadným systémem. Newtonova analýza vzájemných poruch pohybů planet způsobených jejich vlastními gravitačními poli předpovídala úplné zhroucení slunečního systému, pokud by Bůh nezasahoval a neuváděl vše opět do pořádku.
chvost sa skutočne niekedy snáď u nejakých ľudí vyskytol, spor je o to, či to bol len tukový výrastok bez kostí (zvieracie chvosty majú kosti), alebo skutočný chvost so svalmi, ktoré ním môžu pohybovať . Kostrč je dôležitá pre upevnenie niektorých svalov a keď si ju človek narazí, nemôže ani chodiť ani sedieť. Táto otázka bola riešiená už mnohokrát, pred mnohými rokmi, a tiež som toho názoru z toho, čo som vyčítal: Boh pochopiteľne stvoril všetky živé tvory z nejakého pôvodného praplánu pre jednotlivé orgány, takže jeden základný plán bol pre oko, iný pre končatiny a iný pre kostru. V zárodku a plodu a dospelcovi vzniká všetko podľa tohto plánu, niektoré gény sú však deaktivované, niektoré vôbec neexistujú (napr. v človeku pre krídla) a niektoré môžu byť poškodené. Je to ako s programami na počítači. Raz, keď bol opravovaný magnetofón, veľmi starý, bez rádia, tak začal hrať jednu rozhlasovú stanicu - hoci s rozhlasovým prijímačom nemal nič spoločného. To ukazuje na to, že niektoré obvody zosilňovača sú podobné a môžu sa uviesť do aktivity aj v prístroji, ktorý ich inak nepoužíva. Preto sa môže narodiť dvojhlavé teľa alebo muška Octomilka s nohami na hlave miesto tykadiel. Proste naše ľudské telá sú bezosporu veľmi podobné zvieracím a majú podobné funkcie, ale hlavne aj génové vybavenie, o tom niet pochýb, preto môžu nastať rôzne anomálie (je video o úplne chlpatom človeku, celom pokrytom srsťou - teda spustili sa gény, ktoré normálne sú deaktivované).
S chvostom nie je žiadny problém pre kreacionistov, asi rovnako, ako nie je dôkazom evolúcie fakt, že máme s opicami podobné celé veľké úseky genomov a samozrejme proteíny a samozrejme celé orgánové celky, alebo že sa narodí človek so srsťou, bez rúk, alebo s pseudosexuálními orgánmi atď Problém majú evolucionisti vysvetliť, ako chvost vôbec vznikol - presnejšie, kde sa vzal pre neho program, či už u zvierat alebo ľudí. Vznikol snáď premenou chvostovej alebo análnej plutve rýb? To by ale chcelo dokázať, ako chyby v genóme vyvinú z rybej plutvy chvost obojživelníka a plaza. Dôkazná ťarcha je na strane evolucionistov, nie kreacionistov, pretože kreacionisti hovoria, že inteligencia to dovedie, treba prerobiť chvost ryby na chvost obojživelníka, a kreacionisti majú nepreberné množstvo dôkazového materiálu, ktorý môžu kedykoľvek každodenne predviesť, ako inteligentný lekár napríklad operuje náhradný orgán - ale evolucionisti toto nepredviedli nikdy, ako to dovedie evolúcia, dokážu len vyrábať príbehy a výhovorky. Alebo ukázať, ako evolúcia dokáže vytvoriť nový orgán. A zase budeme počuť výhovorky: to chce milióny rokov. Sú to však plané výhovorky, pretože u baktérií a hmyzu nie je potrebných miliónov rokov, tam je rýchla výmena generácií - a evolúcia NULA. Dôkazná ťarcha je na evolucionistovi.
Viac aj v literature ktorú uvadzam.