Evolúcia (Kozmologia, biologia, chémia), vznik života a INT.

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Evolúcia (Kozmologia, biologia, chémia), vznik života a INT.

Príspevok od používateľa Rubiki »

Mne to prišlo ako trolling už pár strán dozadu. Toto tu už začína byť profesionálny trolling :D

//autoeditácia príspevku (20 Máj 2011, 11:21)
MIRV napísal:Ohľadom C14 v uhoľných depozitoch
http://www.talkorigins.org/faqs/c14.html
Ohľadom datovania pomocou zirkónu
http://www.talkorigins.org/faqs/helium/zircons.html

Viko6 nie je troll, on je len taký hlúpy...veď v reakcii na spochybnenie určitých štúdií sem dal tie isté staršie štúdie, ktoré boli v mojom linku spochybnené. Myslím, že on si vôbec neuvedomuje v čom robí chyby...
No to snáď nie, však to by už došlo aj opiciam že asi je niekde niečo zle. Taký hlúpy nemôže byť nikto :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mna by skor zaujimalo, co ma chalanisko "vystudovane", pripadne co chalanisko robi pocas pracovneho dna, podla veku (19) by uz mohol mat trochu rozumu...

P.S.: stale cakam na tu vodu z potopy
okovanec
Expert
Expert

Príspevok od používateľa okovanec »

beardie napísal:mna by skor zaujimalo, co ma chalanisko "vystudovane", pripadne co chalanisko robi pocas pracovneho dna, podla veku (19) by uz mohol mat trochu rozumu...

P.S.: stale cakam na tu vodu z potopy

boh vytiahol stupel a voda z potopy odtiekla bohvie... teda vlastne onvie kam...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ale aspoň je vidieť, ako funguje kresťanská propaganda v tom vyššom (podľa mňa pravom) štádiu. Tipujem, že Viko chodí aj na nejaké stretávky a diskusie na faru a pod. zábavky. Hlava vymetená dosť na úrovni.
okovanec
Expert
Expert

ja chodim na skolu kde je cirkevny gympel a cirkevna zakladna skola v jednej budove a lutujem tie decka co chodia na zakladnu lebo co im tam uz od malicka tlacia do hlav... Cest tomu tko si vie potom este poriadne spravit vlastny nazor ked toto od malicka pocuva.... Rozdiel je viera a rozdiel je fanatizmus... Viko kedbyze povies ze boh zariadil ( teda vytvoril, stvoril) ze zem sa budem postupne miliardy rokov vyvijat a vyvinie sa clovek ktory bude ten teda akoze na vrchole stvorenia, tak to by som bral ok to je tvoja viera a nejde to nijako vyvratit ani popriet... ale to co tu pises ty tak to su jednoznacne vyvratelne veci a akurta znemoznujes seba a tim padom aj tych ktory toto vsetko co obhajujes vymyslaju...
Viko6
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Viko6 »

odpoved som dal ale forum nedovolilo poslat lebo bola moc dlhá a zmazalo mi to už :D takže sorry. No vlastne ja som to omylom zmazal a zas hodinu písat odpoved to už asi nie :D
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Nevadí , aj tak sú to koko**ny :)
beardie
Redeemer
Redeemer

mal si pouzit tlacidlo backspace
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

viko6: jedna otázka, bez urážky... necítiš sa ako fanatik? alebo proste, že s tým už preháňaš?

pretože očividne popieraš ČOKOĽVEK s čím vôbec kedy veda prišla... je podľa kreacionistov gravitačný zákon spôsobený príťažlivosťou Zeme? alebo je to len ateistické klamstvo a proste boh pri tvorení Zeme povedal "nech veci padajú smerom dole"?
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Viko6 napísal:odpoved som dal ale forum nedovolilo poslat lebo bola moc dlhá a zmazalo mi to už :D takže sorry. No vlastne ja som to omylom zmazal a zas hodinu písat odpoved to už asi nie :D

Rozprávky starej babky :) Tie nakopírované hlúposti si si mohol kľudne znova nakopírovať za pár minút...svoje myšlienky aj tak nepoužívaš.A ešte ako povedal kolega máme takú magickú klávesu backspace.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aby som to tu trocha vytiahol z toho suterénu..

Podvod alebo dôkaz evolúcie?

V radoch kreacionistov (nábožensky motivovaných odporcov evolučnej teórie) nie je vzácnym javom naraziť na sebavedomé vyhlásenia, že postupnosť vývinu embryí, jeden zo základných učebnicových dôkazov evolúcie, je podvod, a teda embryonálny vývin neodráža žiadne aspekty evolúcie. Je tomu naozaj tak?
Viko6
Medium Expert
Medium Expert

V radoch kreacionistov (nábožensky motivovaných odporcov evolučnej teórie) nie je vzácnym javom naraziť na sebavedomé vyhlásenia, že postupnosť vývinu embryí, jeden zo základných učebnicových dôkazov evolúcie, je podvod, a teda embryonálny vývin neodráža žiadne aspekty evolúcie. Je tomu naozaj tak?
Odpoved: Ano je tomu naozaj tak - http://veda.vargad.net/embryo.html

K tomuto vrelo odporúčam knihu - Zachování individuality, Erich Blechschmidt Je to kniha úzce se specializující na embryologii. Vyvrací mýtus, že „ontogeneze rekapituluje fylogenezi“, tedy že lidský plod prochází stádii zvířat. Je to dobrá kniha, pro toho, kdo chce vědět víc specielních věcí kolem lidského embrya a jeho růstu.

knihu myslím že mám niekde vo worlde v pc kto chce stačí dat mail a pošlem.
beardie
Redeemer
Redeemer

nie, nie je tomu tak
Podobnosť embryí je dosiaľ jedným z najpresvedčivejších dôkazov spoločného pôvodu živočíšnych druhov, o ktorom už pred dvesto rokmi písal Charles Darwin. Zakladatelia embryológie verili, že živočíšne druhy sa navzájom najviac podobajú v najranejších štádiách vývoja. Moderné mikroskopické pozorovania, molekulárna biológia a genomika však ukázali, že sú to až stredné štádia vývoja embrya, keď sú jednotlivé druhy patriace do rovnakej skupiny (napríklad stavovce alebo hmyz) takmer nerozlíšiteľné.
http://vat.pravda.sk/podobnost-embryi-o ... clovek_p09

urcite mas ten clanok vo worlde :D
stale cakam na tvoju odpoved, kam zmizla ta voda z potopy
silmarill
King
King

Viko6 škoda že si mi neodpovedal na moju otázku vyššie. celkom by ma to zaujímalo.

mimochodom to, že dieťa v štádiu embrya má CHVOST ktorý postupne zakrpatieva žiadnemu kreacinonistovi divné neprišlo... ;)
okovanec
Expert
Expert

silmarill napísal:Viko6 škoda že si mi neodpovedal na moju otázku vyššie. celkom by ma to zaujímalo.

mimochodom to, že dieťa v štádiu embrya má CHVOST ktorý postupne zakrpatieva žiadnemu kreacinonistovi divné neprišlo... ;)
dokonca jedno z X tisic narodenych deti sa moze narodit s chvostom... normalne sa hned po porode chvost dava odstranit ale v zaostalich krajinach su zname pripady kdy dieta zilo s chvostom aj niekolko rokov... nas chvost zakrpatel do kostrce, teda vlastne zakoncenie chrbtice pokial viem :)
Viko6
Medium Expert
Medium Expert

silmarill"]Viko6 škoda že si mi neodpovedal na moju otázku vyššie. celkom by ma to zaujímalo.

Odpoved: Pohybové zákony, gravitace Newtonovy tři pohybové zákony a jeho princip univerzální gravitace stačily k řízení nového kosmu, ale pouze, jak věřil Newton, s pomocí Boha. Newton říkal, že gravitace je přímou akcí Boha, stejně jako všechny síly řádu a vitality. Absolutní prostor měl pro Newtona zásadní význam, protože prostor byl "sídlem Boha" a sídlo Boha musí být základním souřadným systémem. Newtonova analýza vzájemných poruch pohybů planet způsobených jejich vlastními gravitačními poli předpovídala úplné zhroucení slunečního systému, pokud by Bůh nezasahoval a neuváděl vše opět do pořádku.

chvost sa skutočne niekedy snáď u nejakých ľudí vyskytol, spor je o to, či to bol len tukový výrastok bez kostí (zvieracie chvosty majú kosti), alebo skutočný chvost so svalmi, ktoré ním môžu pohybovať . Kostrč je dôležitá pre upevnenie niektorých svalov a keď si ju človek narazí, nemôže ani chodiť ani sedieť. Táto otázka bola riešiená už mnohokrát, pred mnohými rokmi, a tiež som toho názoru z toho, čo som vyčítal: Boh pochopiteľne stvoril všetky živé tvory z nejakého pôvodného praplánu pre jednotlivé orgány, takže jeden základný plán bol pre oko, iný pre končatiny a iný pre kostru. V zárodku a plodu a dospelcovi vzniká všetko podľa tohto plánu, niektoré gény sú však deaktivované, niektoré vôbec neexistujú (napr. v človeku pre krídla) a niektoré môžu byť poškodené. Je to ako s programami na počítači. Raz, keď bol opravovaný magnetofón, veľmi starý, bez rádia, tak začal hrať jednu rozhlasovú stanicu - hoci s rozhlasovým prijímačom nemal nič spoločného. To ukazuje na to, že niektoré obvody zosilňovača sú podobné a môžu sa uviesť do aktivity aj v prístroji, ktorý ich inak nepoužíva. Preto sa môže narodiť dvojhlavé teľa alebo muška Octomilka s nohami na hlave miesto tykadiel. Proste naše ľudské telá sú bezosporu veľmi podobné zvieracím a majú podobné funkcie, ale hlavne aj génové vybavenie, o tom niet pochýb, preto môžu nastať rôzne anomálie (je video o úplne chlpatom človeku, celom pokrytom srsťou - teda spustili sa gény, ktoré normálne sú deaktivované).

S chvostom nie je žiadny problém pre kreacionistov, asi rovnako, ako nie je dôkazom evolúcie fakt, že máme s opicami podobné celé veľké úseky genomov a samozrejme proteíny a samozrejme celé orgánové celky, alebo že sa narodí človek so srsťou, bez rúk, alebo s pseudosexuálními orgánmi atď Problém majú evolucionisti vysvetliť, ako chvost vôbec vznikol - presnejšie, kde sa vzal pre neho program, či už u zvierat alebo ľudí. Vznikol snáď premenou chvostovej alebo análnej plutve rýb? To by ale chcelo dokázať, ako chyby v genóme vyvinú z rybej plutvy chvost obojživelníka a plaza. Dôkazná ťarcha je na strane evolucionistov, nie kreacionistov, pretože kreacionisti hovoria, že inteligencia to dovedie, treba prerobiť chvost ryby na chvost obojživelníka, a kreacionisti majú nepreberné množstvo dôkazového materiálu, ktorý môžu kedykoľvek každodenne predviesť, ako inteligentný lekár napríklad operuje náhradný orgán - ale evolucionisti toto nepredviedli nikdy, ako to dovedie evolúcia, dokážu len vyrábať príbehy a výhovorky. Alebo ukázať, ako evolúcia dokáže vytvoriť nový orgán. A zase budeme počuť výhovorky: to chce milióny rokov. Sú to však plané výhovorky, pretože u baktérií a hmyzu nie je potrebných miliónov rokov, tam je rýchla výmena generácií - a evolúcia NULA. Dôkazná ťarcha je na evolucionistovi.

Viac aj v literature ktorú uvadzam.
beardie
Redeemer
Redeemer

Raz, keď bol opravovaný magnetofón, veľmi starý, bez rádia, tak začal hrať jednu rozhlasovú stanicu - hoci s rozhlasovým prijímačom nemal nič spoločného. To ukazuje na to, že niektoré obvody zosilňovača sú podobné a môžu sa uviesť do aktivity aj v prístroji, ktorý ich inak nepoužíva.
fuck yeah :D
Viko6
Medium Expert
Medium Expert

ešte k tomu veku Zeme a C14 a otom uhlíkovom datovaní - http://tv7.cz/?vid=611 to bolo tiež v tom príspevku čo sa mi zmazal tak aspon zatial toto sem dám ale aj ako odpoved tento link myslím že stačí.
O veku Zeme a iných dalších veciach najdete tu - http://pokec.azet.sk/klub/neverim-v-evo ... 3b57648213

priamo si môžte pozriet video dokument tam najdete aj dalšie časti.

mimochodom aj tuto najdete velmi silne argumenty proti evoluci -
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Už sme dospeli aj k Newtonovej kvantovej fyzike :lol: Citovať 300 rokov starú teóriu absolútneho priestoru, ktorá bola nahradená už pred nejakou dobou presnejšou teóriou všeobecnej relativity...tomu sa hovorí...zaostalosť.
kreacionisti majú nepreberné množstvo dôkazového materiálu
Veru veru...Viko6 a kol. publikujú napr. v karentovanom periodiku s vysokým impact factorom s názvom pokec.azet.sk. Už na prvý pohľad vidno, že erudícia kreacionistických publikácií je na omnoho vyššej úrovni než tie sračky čo vychádzajú v Nature alebo Science.
silmarill
King
King

hm, takže pohyb planét riadi boh, lebo Newton (svojimi presnými a technologicky dokonalými prístrojmi tej doby) zistil že v ich pohybe sú chyby ktoré by viedli k zrúteniu galaxií... nemám slov. ináč to s tou gravitáciou som to myslel viac-menej ironicky, nečakal som že odpovieš takýmto štýlom.
Dôkazná ťarcha je na strane evolucionistov, nie kreacionistov, pretože kreacionisti hovoria, že inteligencia to dovedie, treba prerobiť chvost ryby na chvost obojživelníka, a kreacionisti majú nepreberné množstvo dôkazového materiálu, ktorý môžu kedykoľvek každodenne predviesť, ako inteligentný lekár napríklad operuje náhradný orgán - ale evolucionisti toto nepredviedli nikdy, ako to dovedie evolúcia, dokážu len vyrábať príbehy a výhovorky.
áno, kreacionisti majú poruke vždy univerzálne a nadovšetko pravdivé vysvetlenie: "všemohúci boh to tak spravil". samozrejme že majú k tomu "nepreberné množstvo dôkazového materiálu", ten materiál síce ide proti všetkej logike a všetkému čo veda doteraz zistila a k tomu sú už snáď všetky vyvrátené - to im však nevadí na to, aby si mleli naďalej svoje nezmysly...
Napísať odpoveď