Re: Facebook
im okay with this. na fb mam IE .. browsujem v opere
banálny problém, ktorý ma vytáča už dlhší čas : Prečo ma stále ostatným ukazuje ako offline, prípadne im ukazuje, že píšem a nič nedojde, prípadne ma neukazuje vôbec, a prípadne občas a hneď vypadnem ako offline, pričom som stále online..
skúsil som operu, ie, firefox, chrome a nič...mám W7 64bit.
topic má "pár" strán, nejdem v ňom hrabať, díky za rady
skúsil som operu, ie, firefox, chrome a nič...mám W7 64bit.
topic má "pár" strán, nejdem v ňom hrabať, díky za rady
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
ziegel: Neviem si predstavit o nejakom probleme sledovania cez cookies. Ak sa nemylim, tak zadana cookies sa vytvara len pre danu stranku, teda v tomto pripade @facebook.com alebo ten druhy server na ktorom su obrazky. Ak odidem z tejto stranky, tak sa praca s touto cookies ukonci a hotovo. Okrem toho cookies je len akysi textovy subor s udajmi, ktore zvyknu obsahovat udaje o prihlaseniach, cize na FB to bude prihlasovaci mail, cas a datum prihlasenia, platnost cookies, nastavenie jazyka (alebo sa detekuje v pripade neprihlasenia na zaklade identifikacie prehliadaca a operacneho systemu). Pracovat s cookies dokaze len ta stranka, ktoru ich vytvorila, teda ten server, v tomto pripade server facebook.com. Nevidim tam ziadne potencialne riziko. Jedine riziko by som videl len v pripade, ak by sa cez aplikacie, scripty ci XSS injection umiestnil script priamo do statusu ci fotografie, ktory by dokazal nacitat cookies a ulozit ich na iny server, takze by napriklad nacital prihlasovaci mail a hash prihlasenia, takze by sa niekto mohol z druheho pocitaca prihlasit pomocou tohto na ucet. Ak sa vsak takyto script objavi, je dost rychlo blokovany antivirovym program, napriklad NOD32 stale blokoval niektore obrazky, ktore fungovali zrejme podobnym sposobom o akom pisem.
BTW ak vie niekto ako mohol FB sledovat na ake stranky chodim, tak nech to sem napise, pretoze sa mi to zda len ako bulvarna kacica.
BTW ak vie niekto ako mohol FB sledovat na ake stranky chodim, tak nech to sem napise, pretoze sa mi to zda len ako bulvarna kacica.
hmm hojko...takto..niesom žiadny expert ale niekde som čítal že facebook môže vedieť o tom aké stránky navštevuješ pomocou toho social plug-inu na stránkach. Čiže ty keď otvoríš stránku a je tam to "like" tlačidlo tak fb by už mal vedieť na ktorej stránke si bol (avšak netuším či by to fungovalo aj po tom , čo sa odhlásiš)
-
hojko
Site Admin
TeXnoFile: Aha, to ma vobec nenapadlo, ze mnoho stranok pouziva tlacitka Like a prihlasovanie cez zdielany FB ucet. V tom pripade to mozne je, nakolko tlacitko Like je script, ktory sa nacitava z FB a teda cez cookies zisit aj kto je prihlaseny.
FB ma v poslednej dobe hneva: pri pridavani jedneho videa som nastavil "sukromie" tak aby okrem skupin, ktore mam stale dane, ze nevidia skoro nic na mojej Wall ho nevidela este jedna osoba z friend listu. teraz si to vsak FB pamata ako pravidlo a stale mi tam toho cloveka vklada ako osobu, ktora nem vidiet moje wallposty. Kde sa to da nastavit, ked v privacy settings je vsetko tak ako chcem?
-
mr_margera
Medium Professional
poradíte mi pls kde nájdem tie skupiny priateľov?? neviem prečo ale nemôžem to nikde nájsť.
-
master23
Light Professional
mr_margera: a uz mas novy facebook?
ak pouzivas SK, tak je mozne, ze este nemas.
ak pouzivas SK, tak je mozne, ze este nemas.
Potreidil som si ludi do zoznamov ako blizky rodina a ostatni .... Problem je ze pre skupinu rodina som offline a neviem to ani nijak zapnut. V možnosti pri chate Limit Availability zoznam Rodina ani nemam a neviem sa pre nich dat online ani offline.. Všetky ostatne zoznamy tam mam.. Neviete ako to fixnut ?
-
mr_margera
Medium Professional
master23 fuu kamaráde, neviem ti povedať či mám nový, alebo starý, veď to sa mení každým dňom tuším. len som si chcel popridávať ľudí do skupín a neviem to nájsť, tam kde to bolo predtým to nieje a už som fakt pozrel všetko.. skús napísať ako to máš ty a podľa toho to pozrem. dik
na ľavej strane máš ZOZNAMY, klikni na to a tam si môžeš tvoriť skupiny
-
mr_margera
Medium Professional
ako na hlavnej stránke?? tam nič také nieje
-
lekoklatik
VIP
bumpjukel napísal:Potreidil som si ludi do zoznamov ako blizky rodina a ostatni .... Problem je ze pre skupinu rodina som offline a neviem to ani nijak zapnut. V možnosti pri chate Limit Availability zoznam Rodina ani nemam a neviem sa pre nich dat online ani offline.. Všetky ostatne zoznamy tam mam.. Neviete ako to fixnut ?
-
lekoklatik
VIP
@jukel, máš v tom zozname rodina niekoho priradeného?
Pretože pokiaľ nemáš, tak sa ti v Limit availability neukáže.
Dobré je nastaviť "Make me unavailable to:" a pre každého pre ktorého budeš chcieť byť off, zaškrtni.
Dobré je nastaviť "Make me unavailable to:" a pre každého pre ktorého budeš chcieť byť off, zaškrtni.
-
mr_margera
Medium Professional
ej veru neviem, neviem chalani, ale nič také tam nemám..
-
lekoklatik
VIP
@margera: skúsil som si prepnúť na svk fcb a urobil som ti screeny.
Chat je v oboch verziách rovnaký.
Tiež tie skupiny, ktoré si môžeš vytvárať, upravovať sú rovnaké. Aspoň u mňa.
Chat je v oboch verziách rovnaký.
Tiež tie skupiny, ktoré si môžeš vytvárať, upravovať sú rovnaké. Aspoň u mňa.
ano mam tam ludi, lenze kolonku rodina v limit availaibility nemam vobeclekoklatik napísal:@jukel, máš v tom zozname rodina niekoho priradeného?
-
nejakymarko
Addict
skusali ste niekto ten timeline?
ako dlho cca trva, kym mi pride ta "pozvanka" ?
dakujem
ako dlho cca trva, kym mi pride ta "pozvanka" ?
dakujem