Facebook

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Facebook

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Je to len beta, takze zatial to ma len par vyvolenych :twisted:
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Tusim, ze vsetci developeri to maju. :D
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Zeby som sa dal na vyvojarstvo? Ja som to tam mal ale pred par rokmi ked menili dizajn tak dlho mi trvalo kym som ho dostal.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Určite nie len, dizajn ponúklo aj kamošom, ktorých znalosti PC začínajú a končia práve pri FB. :D
yoggy

Tak je tam urcity poradovnik pre "plebs" ( :D ), ale ten poradovnik je tam az potom, co to dostanu vsetci developeri :)
dasti555 napísal:Zeby som sa dal na vyvojarstvo? Ja som to tam mal ale pred par rokmi ked menili dizajn tak dlho mi trvalo kym som ho dostal.
Nie ze sa mas stat developerom, ale mas si vytvorit developersky ucet. https://developers.facebook.com/
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

@yoggy
To som vobec netusil. Developersky ucet som nikdy nevytvaral, lebo ma vzdy odradila ta sprava o potencionalnych mailoch na ucet, ktory pouzivam aj na ine veci nez len registracie:D
Ale idem to vyskusat :wink:
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Podľa mňa uplne zbytočne to ideš skúšať lebo ja developerský nemám a mám ten nový look.
yoggy

Hej a kedy si ho dostal? Ja uz ho mam cez 2 mesiace :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Mňa sa to pýtalo 2 týždne dozadu či sa chcem prepnúť, nechcel som, prepol som sa cca pred 4 dňami a asi to vrátim späť, neviem si na nový dizajn zvyknúť.
Dev účet nemám.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Osobne sa mi nepáči štýl ako urobili tie bubliny s ľudmi s ktorými si píšem. Môžem mať otvorené len jedno okno, a max koľko 5 ľudí? Inak niektorého musím zrušiť cez X aby sa mi ukázala bublina ďalšieho.

Aj GIFká ktoré chcem poslať niekomu do správy mi načítava strašne dlho, keď na niektoré kliknem tak niekedy odošle iné.

Asi mohli nechať starý design a dať tam len tmavý mód.
Hensym
VIP
VIP

Určite nie, starý dizajn bol X rokov pozadu, absolútne nespĺňal moderné požiadavky na UX a mal strašne veľa chýb. Je bežné že si ľudia musia zvyknúť. Ono je to stále tá istá pesnička dookola, ľuďom vadí zmena, a pindali doslova pri každej. Lenže keby tie zmeny neboli, tak by sme dnes pozerali na takýto FB (príloha) a keďže ostatné weby ponúkajú normálne moderné UI a kvalitné UX, tak by FB zanikol.

Pri tomto novom si všímam, že sa jeho rýchlosť mení každý deň, je vidno, že to ladia a testujú.

Čo sa týka bublín, súhlasím, toto mohlo byť spravené inak, určite pošlem feedback ak sa bude dať.
Prílohy
fb-old.jpg
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

celé je to veľmi prehľadné a hlavne svižné...ale chýba mi funkcia prehrávania videa v pozadí,dokonca aj keď si chcem len čítať komentáre,tak video sa zastaví
Hensym
VIP
VIP

Ja som si všimol viacero vecí, ktoré mi na starom vyslovene vadili.

1. Video, keď som ho pozeral na menšom monitore (notebook), a keď som ho chcel zväčšiť, tak sa mi najprv nezväčšilo, ale presmerovalo mi to do nejakého "medzikroku", kde boli okrem videa aj všetky komenty, podobné videá a ďalší balast, a paradox je že na tých 15 palcoch bolo v tomto medzikroku to video ešte menšie ako v news feede. Až keď som ho zvčšil na tejto obrazovke, spustil sa fullscreen. Toto ma na celom FB sralo asi najviac, to bola čistá psychiatria. Navyše, keď sa v om medzikroku musela loadovať tona obsahu, nebolo to ani najsvižnejšie. Reálne kým som spustil fullscreen, video bolo už v 5-10 sekundách... Na tomto novom je fullscreen naozaj fullscreen, na jeden klik. Žiadne nepodstatné sračky okolo.

2. Keď som si otvoril fotku, tam pozeral komentáre, a potom otvoril fotku v komente, tak som sa nevedel dostať naspäť. Musel som kliknúť vedľa toho lightbox okna a tým pádom mi vyplo aj pôvodný otvorený príspevok a ocitol som sa znova na newsfeede. Toto bol problém napr. vtedy, keď mala nejaká fotka napr. 500 komentárov, ja som bol niekde v strede, tam ma zaujala fotka, ktorú som otvoril/zavrel a musel som všetky tie komenty načítať a scrolovať znova. Na tomto novom to funguje pekne, pamätá si to kroky.

3. Keď scrollujem nástenku, potom si kliknem na niekoho profil, tam niečo pozerám, a kliknem zase na Home, tak sa mi nástenka načíta v zapamätanej pozícii (tak ako to robí appka na mobile). Toto brutálne chýbalo na starej. Celý ten web je nakódený ucelenejšie a rozumnejšie.

Ešte by to chcelo možno trochu vyladiť rýchlosť. Niekedy to fičí parádne, niekedy trochu pomalšie (neviem či na strane servera alebo môjho PC), ale môj názor je, že za pár týždňov/mesiacov to bude najlepší update čo FB spravil.
dzuri
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa dzuri »

Zdravím všetkých.
Potrebujem pomôcť.
Stala sa mi raka vec zabudol som heslo na Gmail a fb na gmail sa mi podarilo vybaviť cez overovanie nové heslo no teraz mám problém z fb.
Požiadal som o nové heslo prišiel email všetko ok a teraz raka vec. Žiada to odomna kód zo sms ale rám nastal problém číslo na fb ktoré mam uvedené je také ktoré už nieje aktuálne jen deaktivovane. Písal som do o2 tak trvá az 6 mesiacov pokiaľ budem môcť požiadať o rovnaké číslo. No a tak by som od vás ľudia potreboval vedieť kam mam napísať keďže ako pozerám v support fb nič som tam nenašiel neviem ako ich oboznámiť s takou to situáciou ktorá nastala u mňa. Maju nejaký email kde môžem konkrétne popísať im svoj problém lebo ako hľadám neviem sa k tomu dostať a ne rad by som prišiel o účet keďže ho mam prepojený z insta hry s podobne. Za každú radu budem rad a k+. Ďakujem
yoggy

Ked si to od teba vypyta overenie pomocou SMS, tak tam mas urcite moznost, ze nemas pristup k tomu cislu. Tak na to tukni a pokracuj podla instrukcii. :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

dzuri - vyskusaj tuto stranku, jazyk si mozes prepnut na cestinu, nie je tam slovencina.

https://www.facebook.com/help/

Tu je este FAQ v cestine:

https://www.facebook.com/help/105487009 ... ut_content

Je tam aj ten problem, ktory uvadzas:

"Zjistěte, co dělat, když si nemůžete obnovit heslo, protože nemáte přístup ke své e-mailové adrese nebo telefonnímu číslu uvedenému na vašem účtu."
dzuri
Light Professional
Light Professional

Áno chlapci dám možnosti ktoré ste mi napísali a stále sa dostávam len k tomu ze ak viem email a heslo tak nič proste ono o mne ide už iba ako keď máte 2 faktorov overenie a príde vám kód sms no kód nemáte keďže číslo nieje a v help co som pozeral a preklikal celé to ze som zabudol email alebo číslo sa dostávam stále k tomu istému ja proste potrebujem niekde opísať im môj problém lebo nie a nie sa pre klikať cez help centrum k tomu co potrebujem presne

A vyzerá to asi tak vid screen.
Prílohy
Screenshot_2020-03-28-08-18-38-451_com.facebook.katana.jpg
Screenshot_2020-03-28-08-18-50-648_com.facebook.katana.jpg
Screenshot_2020-03-28-08-18-54-773_com.android.browser.jpg
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Skús to cez aplikáciu a nie cez browser.
dzuri
Light Professional
Light Professional

To bolo cez aplikáciu a potom to otvorí cez browser a keď to skúsim cez browser iba tak ma to hodí do help centra kde už 3 deň hľadám položku kde im môžem napísať no neúspešne. Neverim že nič také nemajú.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Nemozes to vyskusat na pc/notebooku? Mozno na mobile v mobilnej verzii stranky to nie je.
Napísať odpoveď