Facebook

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
The
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Facebook

Príspevok od používateľa The »

V nastaveniach - Security and login si pozri kde všade si prihlásený, ale predpokladám že to je len bug, často to ukazuje zle.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

taki7 napísal: 18 mar 2021, 7:38 Zdravím, mal som do asi 05:25 vypnutý mobil, vraj som svietil nazeleno okolo 03:25, je to možné ? Má niekto podobnú skúsenosť ? Mobil som vypol okolo 23:15. Využívam WiFi.
Bezna vec na FB, toto sa stava mnohokrat. Niekto svieti online celu noc a pritom spi v posteli so 4 promile a ani nevie kde ma mobil.

The napísal: 18 mar 2021, 9:08 V nastaveniach - Security and login si pozri kde všade si prihlásený, ale predpokladám že to je len bug, často to ukazuje zle.
Len ak si bude pozerat lokalitu, tak sa nezlaknut, trebars mobilne prihlasenie z Orange ukaze Bansku Bystricu, inokedy Bratislavu..., proste podla GeoIP ako je to nahodene v databaze a teda je to nepresne.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

A mobilný telefón s Android (neviem či cez FB appku alebo browser) mi zvyklo ukazovať ako Linux.

A áno, je to bežné, na tie zelené stavy sa nedá spoľahnúť.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Je nejaká možnosť ako odkúpiť, ale prevziať nejakú neaktívnu facebook stránku ? Našiel som stránku ktorú by som založil, avšak už je na facebook (má cca 20 000 likeov) avšak od roku 2014 je neaktívna. Je nejaké možnosť ? Kontaktovať admína takejto neaktívnej stránky sa mi nepodarilo.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Viacmenej si si sam odpovedal. Kym nekontaktujes majitela stranky a nedohodnes sa s nim, tak smola.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

heker napísal: 27 mar 2021, 21:48 Viacmenej si si sam odpovedal. Kym nekontaktujes majitela stranky a nedohodnes sa s nim, tak smola.
Nj, problém je, že keďže ta stránka je mrtva a admin tam nie je uvedený, tak neodpíše :D Teda, to je asi bez šance. Skôr som myslel, že náhodou facebook nepredáva po nejakom čase "neaktivity" také stránky na nejakej burze, alebo čo...
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

nie, nepredáva neaktívne stránky na žiadnej burze...aj keď je neaktívna, môžeš tam skúsiť napísať, možno mu vyhodí upozornenie na súkromnom účte a odpíše
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Tu je evidencia výpadkov, teraz nedávno to vypadlo tesne pred polnocou...

https://downdetector.sk/archivovat/
Hensym
VIP
VIP

Väčšinou zmeny FB obhajujem, pretože problém často vidím len vo zvyku a celkovo to nie sú zlé veci, skôr dobré. Dnes ma ale po prihlásení na FB na desktope zaskočilo, že bočný panel s kontaktami, ktorý bol pripnutý napravo už mám vo vnútornom kontajneri napravo od news feedu. Síce pláva počas scrollovania, takže nezmizne, ale neviem tam natívne vyhľadávať medzi kontaktami, musím kliknúť na ikonu lupy, tá mi otvorí ako keby nový prázdny chat a tam viem vyhľadať adresáta (ale v tomto chat okne už nevidím online status, takže dnes som narazil na problém kedy to pre mňa bolo nepoužiteľné).

Používam na desktope Messenger appku a tam je všetko fajn (dokonca aj zoznam fotiek z konverzácie tam stále je (z mobilného Messengera z nejakého dôvodu zmizol, vraj kvôli dementnému nariadeniu EÚ)), takže toto neriešim, ale toto je podľa mňa totálny UX fail, aspoň na normálnych veľkých rozlíšeniach mal byť komplet chat pripnutý napravo a všetky nástroje pre kontakty (hľadanie kontaktov, skupín, textu v správe) tam malo byť, tak isto ako v appke.

Verím, že len nejaký nepodarený A/B test...
Prílohy
fb.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja to mam normalne, ale pouzivam plugin FB Purity na blokovanie reklamy, takze je mozne, ze je to aj tym, kedze FB Purity dokaze rozne upravy, vratane upravy online zoznamu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja tiez pouzivam FB Purity aj ked asi s inymi nastaveniami, no mam to presne tak ako pise Hensym a dal to ako screenshot. mam kontakty stale skryte, takze taka velka zmena to pre mna nie je a ked by sa to ukazalo ako otravne aj tak, tak to snad vo FBP rychlo patchnu.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

síce som na FB už pár rokov, no stále mám hokej v tom, aké je nastavenie verejnej vs súkromnej skupiny.
pár krát sa mi stalo, že mi môj príspevok vo verejnej skupine lajkli friends ktorí v tej skupine nie su.
takže mám otázku: ukazuje moje príspevky z verejných skupín vo feede ľuďom z môjho friendlistu, alebo nie? lebo som v pár verejných skupinách kde sa riešia depky a súkromné veci, bol by som dosť v strese keby som zistil, že moje príspevky či komenty si čítali všetci z môjho friendlistu... :(

v súkromnej skupine mi je to viacmenej jasné - kto nie je člen ten nič nevidí... ale môže mať môj príspevok/koment z verejnej skupiny vo feede môj priateľ ktorý nie je jej členom?
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Vidia všetko, aj komentáre k príspevkom.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

scheisse.
Hensym
VIP
VIP

Sorry ale verejna skupina kde sa riesia depresie a vazne sukromne problemy je riadny nonsense. Pre ludi, co takymito vecami trpia a su technicky neznali to moze mat nepekny efekt, kedze ich problemy cita cele okolie.

Navrhol by som adminom skupiny nech to daju na poriadok. :)
Hensym
VIP
VIP

V poslednej dobe mi na mobile otvára Messenger doslova asi 10-15 sekúnd. Appka sa spustí, ale nezobrazí kontakty a konverzácie, strašne dlho sa to točí. Mobil je Galaxy A8, čiže žiadna vlajková loď, ale inak šlape OK a donedávna to nerobilo. Reštart nepomohol, ani preinštalovanie Messengera. Nerobí vám to?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Ja mam s messengerom iny problem a to je ten, ze mi neloaduje spravy na pozadi a tym padom mi nechodia notifikacie. Ked ho otvorim tak mi pride 20 sprav naraz. Aj s pipanim notifikacii. Mam Xiaomi Mi6
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mne zase pri pisani dlhsej spravy Messenger vypne. Ziadna chybova hlaska, nic, iba ho zavrie. Ked ho zapnem, tak rozpisana sprava neostane ulozena a musim pisat zase. Telefon Samsung Galaxy S20.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Messenger máva problémy.
Skúsiť inú apku, je ich viac.
Tiež sa niekedy zvláštne správa, ak ich mám spustené súčasne v mobile a v PC. Neoznamuje nové správy alebo po mnohých sekundách.
U Xiaomi je politika úspory batérie dosť divoká no ide ponastavovať Messengeru autospustenie aj "žiadna úspora batérie".
Možno je to novým Androidom, neviem.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

messenger lite ste skusali? je to tiez appka od facebooku.
ja pouzivam aj facebook lite aj messenger lite. v niektorych veciach ma hnevaju ale performance maju dobry.
Napísať odpoveď