Po tejto otazke mam pre teba len jednu radu. Nechod tam.silvia767 napísal:...a uplatnení je z toho aké?...kde sa to dá využiť?
FIIT
-
Mephy
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Re: FIIT
Silvia, asi takto...
Na FIIT študujem už 4. rok (1. rok Ing). To že je u nás málo báb neznamená že sa na túto školu nehodia. spolužiačky, ktoré mám zvládajú štúdium rovnako dobre ako ostatní. Nie vsetko ťa na štúdiu bude baviť, ale to bez ohľadu na pohlavie. Je to hlavne o tom, do akej miery dokážeš samú seba zaprieť. Niekedy 16 hodín učenia za deň sa ti bude zdať aj málo
Samozrejme základy ako matematika a programovanie (algoritmické myslenie) musia byť, ale drvivú väčšinu vecí ťa aj tak na strednej nenaučia takže vo veľa prípadoch každý začína od nuly.
Na isté predmety je kladený väčší dôraz a takisto ako na každej inej škole, tak aj na tejto sú isté účelové predmety, ktoré filtrujú počty študentov.
Nechcem ťa ale odradiť. Je to zvladnuteľné. pokiaľ sa chceš veľa naučiť, môžem ti to len odporučiť.
Aby som ťa motivoval: študujem úspešne, stíham mať priateľku (už od strednej) a vďaka tomu že chodím práve na túto školu stíham aj prácu, kde zarábam viac nez moji rodičia
Doplním, je kopec informácií po nete, studentoch a iných uloziskach. Takže sa dá pripraviť na co potrebuješ bez problémov.
Na FIIT študujem už 4. rok (1. rok Ing). To že je u nás málo báb neznamená že sa na túto školu nehodia. spolužiačky, ktoré mám zvládajú štúdium rovnako dobre ako ostatní. Nie vsetko ťa na štúdiu bude baviť, ale to bez ohľadu na pohlavie. Je to hlavne o tom, do akej miery dokážeš samú seba zaprieť. Niekedy 16 hodín učenia za deň sa ti bude zdať aj málo
Na isté predmety je kladený väčší dôraz a takisto ako na každej inej škole, tak aj na tejto sú isté účelové predmety, ktoré filtrujú počty študentov.
Nechcem ťa ale odradiť. Je to zvladnuteľné. pokiaľ sa chceš veľa naučiť, môžem ti to len odporučiť.
Aby som ťa motivoval: študujem úspešne, stíham mať priateľku (už od strednej) a vďaka tomu že chodím práve na túto školu stíham aj prácu, kde zarábam viac nez moji rodičia
Doplním, je kopec informácií po nete, studentoch a iných uloziskach. Takže sa dá pripraviť na co potrebuješ bez problémov.
Tak ja som prezmenu s FEI a už tam nejaký ten 4 rok som. Neštudujem síce informu ale o pomeroch na FIIT a informe na FEI som znalý, asi aj preto že FIIT je vlastne v budove FEI a nejak sa s tými ľudmi pospoznávaš občas.
Fyzika ťa až tak trápiť nemusí, informatici ju majú vo všeobecnosti poriadne okresanú alebo lepšie povedané prebehnú ňou bleskurýchlym tempom. To čo by ťa malo zaujímať je matika, ak máš o FIIT záujem rozhodne začni čo najskôr pretože budeš rozhodne prekvapená čo všetko sa s matiky na informatike učí.
Uplatnenie sa určite dá nájsť ale je to dosť aj o samoštúdiu. Vo všeobecnosti s informatického odboru si nájdeš už popri škole relatívne dobre platenú prácu, čo pre iné odbory býva problém.
Fyzika ťa až tak trápiť nemusí, informatici ju majú vo všeobecnosti poriadne okresanú alebo lepšie povedané prebehnú ňou bleskurýchlym tempom. To čo by ťa malo zaujímať je matika, ak máš o FIIT záujem rozhodne začni čo najskôr pretože budeš rozhodne prekvapená čo všetko sa s matiky na informatike učí.
Uplatnenie sa určite dá nájsť ale je to dosť aj o samoštúdiu. Vo všeobecnosti s informatického odboru si nájdeš už popri škole relatívne dobre platenú prácu, čo pre iné odbory býva problém.
Pozrel som si štúdijné plány FIIT/INF a v zimnom semestry tam sú 2 matematiky, pozrel som si prednášky z povinnej algebry a takisto prvú skúšku z nej, z matiky som dobrý, ale toto ma prekvapilo aké je to ťažké, naučiť by som sa to asi nejako dokázal, ale keď si k tomu pridám ďalších cca 5 predmetov tak neviem neviem, dá sa cez to prejsť? 
Vidíš teda, že dáMephy napísal:Na FIIT študujem už 4. rok (1. rok Ing).
A ak myslíš lineárnu algebru, nie je to hrozne ťažké, len je to niečo úplne iné, ako sa bralo na strednej. A trochu inak, ako na strednej. (Aspoň u nás teda. Nechodím na FIIT, komentujem tú algebru.)
A skúšky hneď takto nepozeraj. U nás niektorí profesori vystavujú skúšky typu "Scare students"
noo viem, že sa dá
proste je to predmet algebra a diskrétna matematika, lineárna algebra je tuším len časť toho predmetu ak sa nemýlim.. sú tam grafy, množiny, dôkazy a ešte dosť vecí, je tam toho dosť, neviem sa rozhodnúť či to skúsiť alebo nie..
Algebra a diskretna matika je hadam najlahsi predmet v 1. semestri. Skripta su mozno miestami napisane dost divoko, ale zapocty aj skuska idu len podla prikladov z ucebnice, su uz niekolko rokov velmi podobne a narocnost sa da naozaj zvladnut.pakman napísal:Pozrel som si štúdijné plány FIIT/INF a v zimnom semestry tam sú 2 matematiky, pozrel som si prednášky z povinnej algebry a takisto prvú skúšku z nej, z matiky som dobrý, ale toto ma prekvapilo aké je to ťažké, naučiť by som sa to asi nejako dokázal, ale keď si k tomu pridám ďalších cca 5 predmetov tak neviem neviem, dá sa cez to prejsť?
Nazdar. Nabehli už niekomu body na FIIT fakultu na STU?
Postupne majú byť nahadzované tu:
aspoň tak to bolo v návratke, body som im poslal 10.05.2012 doporučena a 1. triedou a stale mi tam boli nenabehli. Posielal som percentil testu z anglického jazyka úroveň B1 potvrdené školou.
Do 31. mája tam má byť uverejnené aj rozhodnutie. Je tu ešte niekto kto si dával prihlášku na FIIT?
Ďakujem.
Postupne majú byť nahadzované tu:
Kód: Vybrať všetko
http://is.stuba.sk/prijimacky/verejne_vysledky.plDo 31. mája tam má byť uverejnené aj rozhodnutie. Je tu ešte niekto kto si dával prihlášku na FIIT?
Ďakujem.
Ja mám podanú, posielal som percentil z MAT a ANJ, ale lepší mám z ANJ (78, B2). No a rozhodnutie tam bude možno aj do konca týždňa, podľa videa z dňa otvorených dverí by to tam malo byť okolo 20.5.2012, čo jest teraz
.
No a body ešte nemám...
No a body ešte nemám...
Ahojte, neprijali ma na 3-ročné Bc. štúdium na FIIT (info), ale prijali ma na 4-ročné tiež v odbore informatika, doteraz som o ňom nepočul, ani na nete som o tom nič nenašiel, viete o tom niekto niečo? píšu, že je to to isté ako 3-ročné len prvý rok je taký aby som si rozšíril vedemosti o informatike a aby som úspešne zvládol ďalšie štúdium, chodíte na to niekto? mám potom takú istú šancu dostať sa na inžinierske štúdium?
No písali to tak, aj že tie ďalšie 3 roky sú totožné ako trojročné Bc štúdium, ale nechápem prečo ma na to prijali keď ma neprijali na 3-ročné, a neviem či to budú brať tak isto ako keby som vyštudoval 3-ročné-teda či ma "nepodcenia" pri príjmaní na inžinierske štúdium
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Štát hradí štandardnú dĺžku štúdia, čo je väčšinou 6 semestrov, avšak niektoré odbory majú 4-ročné bakalárske odbory (napr tuto kolega alebo na stavebnej fakulte boli také, ak si dobre pamätám). Pokiaľ je ten program oficiálny, tak sa nemusí báť, že by mu dali platiť školné za prekročenie štandardnej dĺžky štúdia.Numline1 napísal:Vidim, ze vymysleli dalsi sposob ako zarobit na ludoch. Upozornujem, ze stat bezne hradi iba tri roky Bc. studia (6 semestrov), takze by som si skontroloval, ci od teba nebudu chciet skolne.