FIIT

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Numline1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: FIIT

Príspevok od používateľa Numline1 »

silvia767 napísal:...a uplatnení je z toho aké?...kde sa to dá využiť? :)
Po tejto otazke mam pre teba len jednu radu. Nechod tam.
Mephy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mephy »

Silvia, asi takto...
Na FIIT študujem už 4. rok (1. rok Ing). To že je u nás málo báb neznamená že sa na túto školu nehodia. spolužiačky, ktoré mám zvládajú štúdium rovnako dobre ako ostatní. Nie vsetko ťa na štúdiu bude baviť, ale to bez ohľadu na pohlavie. Je to hlavne o tom, do akej miery dokážeš samú seba zaprieť. Niekedy 16 hodín učenia za deň sa ti bude zdať aj málo :D Samozrejme základy ako matematika a programovanie (algoritmické myslenie) musia byť, ale drvivú väčšinu vecí ťa aj tak na strednej nenaučia takže vo veľa prípadoch každý začína od nuly.
Na isté predmety je kladený väčší dôraz a takisto ako na každej inej škole, tak aj na tejto sú isté účelové predmety, ktoré filtrujú počty študentov.
Nechcem ťa ale odradiť. Je to zvladnuteľné. pokiaľ sa chceš veľa naučiť, môžem ti to len odporučiť.
Aby som ťa motivoval: študujem úspešne, stíham mať priateľku (už od strednej) a vďaka tomu že chodím práve na túto školu stíham aj prácu, kde zarábam viac nez moji rodičia ;-)

Doplním, je kopec informácií po nete, studentoch a iných uloziskach. Takže sa dá pripraviť na co potrebuješ bez problémov.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Tak ja som prezmenu s FEI a už tam nejaký ten 4 rok som. Neštudujem síce informu ale o pomeroch na FIIT a informe na FEI som znalý, asi aj preto že FIIT je vlastne v budove FEI a nejak sa s tými ľudmi pospoznávaš občas.
Fyzika ťa až tak trápiť nemusí, informatici ju majú vo všeobecnosti poriadne okresanú alebo lepšie povedané prebehnú ňou bleskurýchlym tempom. To čo by ťa malo zaujímať je matika, ak máš o FIIT záujem rozhodne začni čo najskôr pretože budeš rozhodne prekvapená čo všetko sa s matiky na informatike učí.
Uplatnenie sa určite dá nájsť ale je to dosť aj o samoštúdiu. Vo všeobecnosti s informatického odboru si nájdeš už popri škole relatívne dobre platenú prácu, čo pre iné odbory býva problém.
pakman
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pakman »

Pozrel som si štúdijné plány FIIT/INF a v zimnom semestry tam sú 2 matematiky, pozrel som si prednášky z povinnej algebry a takisto prvú skúšku z nej, z matiky som dobrý, ale toto ma prekvapilo aké je to ťažké, naučiť by som sa to asi nejako dokázal, ale keď si k tomu pridám ďalších cca 5 predmetov tak neviem neviem, dá sa cez to prejsť? :D
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Mephy napísal:Na FIIT študujem už 4. rok (1. rok Ing).
Vidíš teda, že dá :)

A ak myslíš lineárnu algebru, nie je to hrozne ťažké, len je to niečo úplne iné, ako sa bralo na strednej. A trochu inak, ako na strednej. (Aspoň u nás teda. Nechodím na FIIT, komentujem tú algebru.)

A skúšky hneď takto nepozeraj. U nás niektorí profesori vystavujú skúšky typu "Scare students" :P Tam to môže byť podobné...
pakman
Medium Expert
Medium Expert

noo viem, že sa dá :) proste je to predmet algebra a diskrétna matematika, lineárna algebra je tuším len časť toho predmetu ak sa nemýlim.. sú tam grafy, množiny, dôkazy a ešte dosť vecí, je tam toho dosť, neviem sa rozhodnúť či to skúsiť alebo nie..
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

pakman napísal:Pozrel som si štúdijné plány FIIT/INF a v zimnom semestry tam sú 2 matematiky, pozrel som si prednášky z povinnej algebry a takisto prvú skúšku z nej, z matiky som dobrý, ale toto ma prekvapilo aké je to ťažké, naučiť by som sa to asi nejako dokázal, ale keď si k tomu pridám ďalších cca 5 predmetov tak neviem neviem, dá sa cez to prejsť? :D
Algebra a diskretna matika je hadam najlahsi predmet v 1. semestri. Skripta su mozno miestami napisane dost divoko, ale zapocty aj skuska idu len podla prikladov z ucebnice, su uz niekolko rokov velmi podobne a narocnost sa da naozaj zvladnut.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nj skusky a zapoctovky su miestami uplne rovnake s rovnakymi cislami a vysledkami :). Je to trochu blby predmet, nejake dokazy ze s konami nazaciatku, ale potom su to len matice a nejake vypocty logicke.
mato589
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mato589 »

Nazdar. Nabehli už niekomu body na FIIT fakultu na STU?

Postupne majú byť nahadzované tu:

Kód: Vybrať všetko

http://is.stuba.sk/prijimacky/verejne_vysledky.pl
aspoň tak to bolo v návratke, body som im poslal 10.05.2012 doporučena a 1. triedou a stale mi tam boli nenabehli. Posielal som percentil testu z anglického jazyka úroveň B1 potvrdené školou.

Do 31. mája tam má byť uverejnené aj rozhodnutie. Je tu ešte niekto kto si dával prihlášku na FIIT?

Ďakujem.
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Ja mám podanú, posielal som percentil z MAT a ANJ, ale lepší mám z ANJ (78, B2). No a rozhodnutie tam bude možno aj do konca týždňa, podľa videa z dňa otvorených dverí by to tam malo byť okolo 20.5.2012, čo jest teraz :D.
No a body ešte nemám...
pakman
Medium Expert
Medium Expert

Ahojte, neprijali ma na 3-ročné Bc. štúdium na FIIT (info), ale prijali ma na 4-ročné tiež v odbore informatika, doteraz som o ňom nepočul, ani na nete som o tom nič nenašiel, viete o tom niekto niečo? píšu, že je to to isté ako 3-ročné len prvý rok je taký aby som si rozšíril vedemosti o informatike a aby som úspešne zvládol ďalšie štúdium, chodíte na to niekto? mám potom takú istú šancu dostať sa na inžinierske štúdium?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

podla mna to bude znamenat presne co pises. prvy rok bude taky viac light, bude to asi nieco ako nulty rocnik a dalsie roky to uz bude klasicka FIIT
pakman
Medium Expert
Medium Expert

No písali to tak, aj že tie ďalšie 3 roky sú totožné ako trojročné Bc štúdium, ale nechápem prečo ma na to prijali keď ma neprijali na 3-ročné, a neviem či to budú brať tak isto ako keby som vyštudoval 3-ročné-teda či ma "nepodcenia" pri príjmaní na inžinierske štúdium
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pakman napísal:...ale nechápem prečo ma na to prijali keď ma neprijali na 3-ročné....
Tak asi na 4-ročné sa hlásilo menej uchádzačov, čiže ostali nejaké volné miesta tak doplnili tými tesne pod čiarou čo nespravili na trojročné
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Vidim, ze vymysleli dalsi sposob ako zarobit na ludoch. Upozornujem, ze stat bezne hradi iba tri roky Bc. studia (6 semestrov), takze by som si skontroloval, ci od teba nebudu chciet skolne.
MrGizmof
King
King

Prijatý :salala: ... začne sa mi No Life :D...
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Numline1 napísal:Vidim, ze vymysleli dalsi sposob ako zarobit na ludoch. Upozornujem, ze stat bezne hradi iba tri roky Bc. studia (6 semestrov), takze by som si skontroloval, ci od teba nebudu chciet skolne.
Štát hradí štandardnú dĺžku štúdia, čo je väčšinou 6 semestrov, avšak niektoré odbory majú 4-ročné bakalárske odbory (napr tuto kolega alebo na stavebnej fakulte boli také, ak si dobre pamätám). Pokiaľ je ten program oficiálny, tak sa nemusí báť, že by mu dali platiť školné za prekročenie štandardnej dĺžky štúdia.
mato589
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mato589 »

Ľudia už máte rozhodnutia na FIIT? Ja pozerám a stále nemám nič :(
Prípadne, ste už posielali aj maturitné vysvedčenia? Ja som mal maturity až posledný týždeň mája.

Ďakujem. :)
MrGizmof
King
King

Ešte som neposielal a skočilo mi to tam dnes okolo 17:00 tuším.
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Body zapísané nemám, ale vraj je výsledok môjho prijímacieho konania postačujúci na prijatie na štúdium. Len im ešte neprišlo maturitné vysvedčko poslané včera.
Napísať odpoveď