Lolita -
CSFD
Uf, celkom slušné dielko. Prvé minúty filmu mali pre mňa neskutočnú iskru, osobne si myslím, že dievča z úvodu filmu stvárnilo Lolitu lepšie, ako Dominique, avšak to je len môj názor. Jeremy Irons komplet celý čas hrá bezchybne. Perfektne hrá všetky emócie, strach, úzkozť, obavy, výčitky - toto všetko môžem prežívať s ním. Lolita je stvárnená tiež veľmi presvedčivo, človek uvažuje kde je hranica chladnej vypočítavosti 14 ročného dievčaťa a kde ešte tá pojašená nevinnosť. Ak v tomto filme vôbec ešte nejaká je. Milo ma prekvapila kamera, sekvencie, ako napríklad zábery na horiaci hmyz v hoteli na verande, alebo ďalšie pomalé extatické strihy boli v tomto filme milým osviežením. Pre mňa takmer bez chyby, možno mi vadila do úzadia zatlačená Melanie Griffith, no nejako sa s tým vyrovnám.
Dávam 4/5.
Hangover Part I&II -
CSFD I +
CSFD II
Budem hodnotiť rovno obe naraz, nakoľko dvojka je jednotka cez thajský kopirák. Pre mňa milé prekvapenie, síce dej bol vopred predvídateľný, no niektoré sekvencie sú tak šokujúce (hoc stupidné), že človek sa proste začne smiať a som si istý, že toto je jediný cieľ toho filmu, ktorý s hrdosťou svojmu žánru vlastnou, hrdo plní. A pre mňa bol ajtak najvtipnejší moment v dvojke na konci, ako Alan vyhodil na pláži kotvu z člna - mnoho ľudí to možno nepostrehlo, no mňa to fakt odrovnalo!
Celkovo 3/5 pre oba.
Super 8 -
CSFD
J. J. Abrams - RLY?!
To bolo čo? Tešil som sa na to, ako malé decko na nový sáčok vegety, no dostal som len štipľavú papriku! Fuj!
Tešil som sa na revival blízkeho stretnutia tretieho druhu a dostal som film o partii deciek, ktoré videli zrážku vlaku. Presne po ten moment to bolo super, žral som hlavné postavy a iskrenie medzi nimi, no potom sa to začalo uberať tak nechutne predvídateľným a neoriginálnym spôsobom až strach.
A ten koniec bol čo?
ET turning bitchy?
Pre mňa veľké sklamanie - 2/5.