Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Tak som sa konečne dostal k filmu
Drive

Som trošku sklamaný, pretože som všade čítal aké je to neuveriteľne úžasné a to je mozno kameň úrazu, že som od toho očakával neviem čo.
Kamera, hudba a atmosféra boli skutočne výborné, hlavne kamera bola zaujímavá a skvelá, ale celkový dojem to na mne zanechalo taký prázdny, zvláštny.
Film je to fajn, ale netreba od toho pre istotu očakávať božstvo, nech sa nesklamete ako ja.
8.5/10 pre mňa
Spoiler
Mimochodom pri tomto filme som si uvedomil že ja mám happyending vlastne rád :/
//odkaz na drive som nedával, už sa to tu spomínalo niekoľko krát
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Drive- na rozdiel od kolegu hore som videl len hodnotenia a text od distributora o com ten film je, takze som ocakaval nejake fast and furious na urovni, ale nakoniec ma to hodne prekvapilo, vynikajuci film. 9.0/10

Captain America- neviem co sa ludom na tomto filme nepaci, pre mna osobne je to o triedu vyssie ako thor alebo vlastne hocijaky marvelovsky comixovy film(ok, az na x-men seriu) 8.0/10

Lidská stonožka 2- zabavnejsie, uchylnejsie a brutalnejsie ako jednotka. stale ziadna bomba, ale urcite zazivnejsie ako jednotka. btw som zvedavy co brutalnejsie este chce do trojky vymysliet 5.0/10

Love- velke zlepsenie oproti Bratislavafilmu. jasne pribeh je stale plytky a trochu smiesny, ale filmy takehoto filmu ma bavia a ucel, teda zabavit a zabit jedno popoludnie splnil. +1 bod davam za nizky vek rezisera. 7.5/10

Carnage- vyborna konverzacka, herci hraju perfektne, hlavne na Waltza a prekvapivo Kate Winslet(moc ju nemusim) sa velmi dobre pozera. 8.0/10

Mr. Nice- film o priekupnikovy drog, klasicky film o vzostupe a pade, site rovnakou ihlou ako Blow, Middle men a podobne. keby som spominane filmy nevidel, tak tomu dam viac, ale filmy takehoto typu ma uz zacinaju nudit. ak taketo typy mate radi, tak smelo do toho, rozhodne to nie je zly film 6.0/10

Headhunters- po vsetkych tych pozitivnych komentaroch a recenziach velke sklamanie. vlastne je to typicky europsky akcny film s velkym poctom nahod, ziadna slava. 6.5/10
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

The Assault / L'Assaut - predvcerom som pozeral s priatelkou tento film natoceny podla skutocnej udalosti. Vyborna zalezitost, obzvlast pre milovnikov francuzskeho filmu. Dej nema moc dovod rozpisovat, kedze je to celkom znama skutocna udalost. Pre koho nie, tak si moze precitat text distributora po otvoreni linku.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Daco co sa nazbieralo.

The Quiet Earth 4/10 IMDB | CSFD
Mozno na tu dobu to mohol byt velky snimok, ale ked som sa teraz nato dival, ake to bolo jednoduche a miestami veelmi primitivne, tak ma to proste nebavilo. Dopozeral som to, ale cas sa pritom strasne vliekol a film mi nedal ani nic na zamyslenie :)

Control 7/10 IMDB | CSFD
Biograficke dielo o spevakovy Joy Division, ktory umrel v mladom veku. Prijemne na pozretie, ale nic ine. Proste pribeh na jedno pozretie.

Puncture 7/10 IMDB | CSFD
Zalozene na skutocnom pribehu, kde obycajni pravnici sa snazia vyhrat spor o patent na bezpecne injekcne striekacky. Odporucam, velmi dobre sa to pozeralo.

Headhunters 8/10 IMDB | CSFD
Kvalitny snimok, ktory by bezny divak nemal minut. Premyslene a perfektne zapadajuce do seba, aj ked koniec predvidatelny.

50na50 9/10 IMDB | CSFD
Aj takto sa da bojovat s rakovinou. Perfektny pribeh, ktory v dnesnej dobe vidiet len malokde, ked je sfilmovany podla skutocneho pribehu. A ten odfajc frajerky pred barakom stal zato.
Murder_Inc
Star
Star

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

V poslednej dobe:

http://www.csfd.cz/film/293957-specialni-jednotka/ - novinárka bola unesená v Afganistane, na záchranu prichádzajú špeciálne jednotky. Najviac sa mi páčila kamera a zvuky, guľky vám budú svišťať okolo hlavy, akcia vás strhne do deja. Teraz prejdem na negatívne veci - prestrelka komanda proti niekoľkonásobnej presile nepriateľov, možno tí alahovia nevedeli mieriť, možno kalach zanáša, ale nevedel som pochopiť ako bolo možné, že ich nevedeli zasiahnuť, taký Matrix efekt. Boli tu aj prvky survival, čo som tiež moc neuveril aby vydržali toľko dní prechádzať nehostinným prostredím, ale o tom by vedel poradiť samotný Bear Grylls. Keď to tak zhrniem, ak chcete zopár vojenských akcií a prestreliek s výbornou kamerou, prvkami survival s nepriateľmi za chrbtom nech sa páči.

http://www.csfd.cz/film/285320-buh-masakru/ - na toto som sa chystal týždeň, pokladal som to za oddychovú komédiu a tak to aj bolo. Jednak kvôli samotnej dĺžky filmu a jednak kvôli jednoduchosti. Chalani sa nezhodnú a rodičia to idú riešiť. Zápletka je na svete. Najviac na mňa zapôsobili samotné charaktery a názory postáv, ktoré sa menili s postupom deja. Najlepší herecký výkon podala imho Jodie Foster, ale pobavila ma aj nacapaná Kate Winslet z 18 ročnej škótskej :) Dialógy ma pobavili, film splnil svoj účel.

http://www.csfd.cz/film/11970-pribeh-z-bronxu/ - na začiatku musím upozorniť, že možno bude môj komentár nadhodnotený. Filmy z mafiánskeho prostredia, to je proste to moje pravé orechové. Obzvlášť ak tam svoju rolu zastáva aj jeden z mojich obľúbených hercov Robert de Niro + ešte aj samotný film režíruje. BTW - režisérsky debut de Nira. Dvojhodinová dráma z Bronxu, z časti kde prevládajú špagety, rôzne omáčky a páni v oblekoch so zlatými doplnkami a cadillac-mi. Tu sa rodia mladí gangstri a jeden z hlavných hrdinov Calogero alias Cee si zoberie za vzor miestneho Bossa Sonny-ho. Sonny si Calogera obľúbi po malom incidente. Zoberie si ho pod svoje ochranné krídla aj napriek zákazom jeho otca. Za zmienku stojí prečítanie si zaujímavostí na CSFD o filme. Takýchto mafia movies, alebo filmov s mafiánskou tématikou by som mohol vidieť kvantum a stále by ma bavili.

http://www.csfd.cz/film/165808-podfukari/ - na záver pridám seriál. Hodnotím po pozretí prvej série. V každej sérií je pomerne málo častí - 6, ale každá z nich stojí za to. Najskôr môj prvý dojem pokazilo logo ČT, ale moja chyba, zvolil som zlý zdroj. K samotnému seriálu výčitky nemám, naozaj kvalitný seriál, prepracované podfuky a sympatický herci, najmä herečka :) Zo začiatku pomalý rozjazd, ale parta sa dávala len dokopy, potom to išlo slušne a na konci série boli majstrovské podfuky aj za väčšie "obnosy". Dúfam, že seriál nestratí na kvalite novšími sériami, ktoré som ešte nevidel. Jednoznačne odporúčam ;)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

The Girl with the Dragon Tattoo - Meh. Už v tomto komentári napíšem, že tohtoročné nominácie na Oscara a Zlaté Glóbusy sú pre mňa osobne najhoršie za posledné roky a to ich sledujem pravidelne. Tento film nie je vôbec zlý, avšak čo je na ňom také výnimočné? Je to predsa obyčajná detektívka so skvelým hereckým obsadením a jednou kontroverznejšou postavou - to sme tu v minulosti takéto veci nemali? Ja si myslím, že áno. Neľutujem, že som to videl, originál som nevidel a knihy som nečítal, ale mne to až tak neimponovalo a to som sa na to po tom veľkom haló celkom tešil. 7 z 10.

Perfect Sense - Film so zaujímavou myšlienkou a taktiež slušnými hercami, chcelo by to dotiahnuť do detailov scenár, ale určite ma zaujal viac ako ten horeuvedený. 7,5 z 10.

Red Riding Hood - Strašná blbosť. Bolo doslova viditeľné, že to natočila Catherine Hardwicke, rukopis Twilightu je nezameniteľný. Dva body dávam za výpravu a dizajn scén, tá dedina mi v niektorých momentoch pripomínala temnú dedinku z Burtonovej Sleepy Hollow. 2 z 10.

A dangerous Method - Nooo. toto už bolo iné kafe. V prvom rade uvediem, že nemám rád Keiru Knightley a z jej scén vo filme mi nebolo práve najlepšie. Ale zvyšok je proste herecký koncert, skvelé postavy, výborný príbeh (škoda, že to nebude mať pokračovanie) - prečo toto nedostalo ani jednu nomináciu na Oscara? Netuším. Pre mňa osobne 8,5 z 10.

The Artist - Tak a môžem sa pripraviť na negatívne karmičky, ale je mi to jedno - To má byť akože čo?? Iba sem proste dám komentár, ktorý som napísal na reakciu na kolegyňu z Moviemanie, ktorej sa nepáčila moja poznámka "WTF" smerovaná na margo tohto výtvoru: Nuž a čo sa mi tam (na tom filme) malo páčiť? Výprava? Žiadna. Príbeh? Tuctový, v stovkách filmov nájdem lepší. Dizajn? Od ČB filmu nemám čo čakať. Herecké výkony? Dajme tomu, ale v tom prípade mali dostať 10 nominácií všetky nemé filmy zo starej éry a to... dodatočne. A aj Tom and Jerry. Hudba? Otrasná, typická gýčovitá, aby sedela "danému obdobiu". Tak čím je vlastne výnimočný, okrem toho, že si niekto zmyslel spraviť nemý film v roku 2011 so všetkým, čo k tomu patrí? Ja pevne verím, že ak niekto v tomto roku vydá horror s dizajnom zo 60-tych rokov so stop-motion animáciou á la japonská Godzilla s postavami v štýle Power Rangers, tak môže ísť rovno zberať Oscary...Jednoducho toto ma vôbec neoslovilo. Tešil som sa na to, toľko chvál a desať nominácií na Oscara - za čo, prosím vás? Hneď prvý šok bola absencia zvuku. Myslel som si, že to vezmú retro, ale len čiastočne, bez zvuku v 21. storočí je to ale samozrejme LOOK AT ME I AM SO ARTISTIC MOVIE YOU DONT NEED A SOUND. Vlastne, tento caps lock opis by som mal asi aplikovať na film ako celok - ďalší dôkaz pre mňa, že Akadémia je plná senilných dedov, ktorí už nevedia od roztopaše, čo nominovať. A vzhľadom na to, že medzi nomináciami na Animované filmy chýba Tintin, pričom je tam Kung fu Panda 2 a Puss in Boots - tohtoročné Oscary sú aj vďaka The Artist pre mňa osobne tragédiou. Dnes ráno som to dopozeral, s obrovským premáhaním a nechuťou - 4 z 10. Viac tomu nedám, ani keby z neba operené bagre padali. /rant over/
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

seth82 napísal:The Girl with the Dragon Tattoo - Meh. Už v tomto komentári napíšem, že tohtoročné nominácie na Oscara a Zlaté Glóbusy sú pre mňa osobne najhoršie za posledné roky a to ich sledujem pravidelne. Tento film nie je vôbec zlý, avšak čo je na ňom také výnimočné? Je to predsa obyčajná detektívka so skvelým hereckým obsadením a jednou kontroverznejšou postavou - to sme tu v minulosti takéto veci nemali? Ja si myslím, že áno. Neľutujem, že som to videl, originál som nevidel a knihy som nečítal, ale mne to až tak neimponovalo a to som sa na to po tom veľkom haló celkom tešil. 7 z 10.
Podľa mňa je to len vydarený remake. Síce vydarený, ale remake, t.j. na originál sa nechytá.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to on ale nemohol vediet. mne sa az tak nepacil. dal by som mu 6/10 oproti originalu
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Moneyball: Asi najlepší film z oblasti baseballu za posledné roky čo som videl. Skvelé herecké obsadenie a veľké plus je hlavne za skutočný príbeh. Dozvedel som sa veľa zaujímavých veci a tiež, že 4 september 2002 je deň Oaklandu - bol to neuveriteľný zápas aký sa nevidí každý deň. Pre fanúšikov baseballu by mal byť tento film samozrejmosťou, ale určite má niečo do seba aj pre ľudí, ktorí sa o baseball ako taký nezaujímajú.
Billy Beane :aasmile1: Ako niekto môže nemilovať baseball? :wink: 5/5
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Kráľ škorpión - Bitka osudu 8.5/10 ČSFD | IMDB
Takéto filmy mám osobne rád. Mali tam veľmi podarené hlášky na ktorých som sa dobre nasmial a tie holky (2;)) boli čosi nádherné.
Hodnotenie na CSDF nie je nejake dobre no mne to proste sadlo.

Vďka za K-
Oproti predchádzajúcim filmom Kráľ škorpión to je samozrejme zhoršenie no mne sa to páčilo.

Teraz som dopozeral aj Stret impérií: Bitka o Áziu a to bolo podľa mňa horšie ako Bitka osudu. Dal by som tomu tak 4.5 až 5/10. Viac nie.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Rumový denník - V hlavnej úlohe s Johnym Deepom , ktorý je jeden s mojich oblúbencov. Celkom som sa nato tešil ,ale strašne som sa pritom nudil ani som to nedopozeral. 4/10
In time - Mám rád tieto futuristické výlety, Justin Timbrlejdou skvelý, Olivia Wilde za tú krátku dobu tiež skvelá. Výborný nápad s tým časom. 10/10
Pacific,The - Nenadchlo ma to až tak ako bratstvo neohrozených ,ale malo to svoje čaro. Asi ma odradil trochu iný výber hercov, niečo v tom smere mi tam nesedelo. Ináč super , zhltol som to behom pár dní, milujem tieto dve 10-dielne série. 9/10
Johnny English sa vracia - Nuda, trápna scéna, nuda, opakujúci sa dej. Možno keby som to pozeral bez dabingu tak by bol rating vyšší. 2.5/10
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

In Time
celá tá vec s časom sa mi páčila, velmi ma to nadchlo a ani chvilu som sa nenudil, miestami som sa do toho neuveritelne vzil a amanda je neskutocne sexy :D
hodnotim velmi kladne
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Rampart: http://www.csfd.cz/film/277771-rampart/
tak tento film som nevedel na jeden krat ani dopozerat, ako strasne ma to nebavilo...

Seeking justice: http://www.csfd.cz/film/268604-seeking-justice/
N. Cage uz tusim hraje len v sr*ckach, a ten jeho beh :shock:

Takze oba nedelne filmy ma sklamali, ale aspon spanok stal za to
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

The Girl with Dragon Tattoo (2011) o knihe Muzi, ktori nenavidia zeny (ona sa ta v originaly naozaj vola, takze vynimocne slovensky preklad nazvu filmu nie je zly) som pocul pred rokom a chcel som si pozriet seversku verziu filmu z 2010. Po skusenostiach od von Triera mam pocit, ze by bola este drsnesia ako tato, preto som zatial velmi spokojny. Zatial mam pocit, ze Academy Award za najlepsiu zensku postavu ma svoju vyherkynu. 9.5/10
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Hugo a jeho veľký objav 3D uplne super sam Cameron ho chvalil a k deju nemam co dodat 9/10 a 11 nominacii na oscara :wink:
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

London Boulevard
celkom prijemna oddychovka o "napravenom gangstrovi", Colin Farrel v hlavnej ulohe, celkom ma to zaujalo, prijemny dabing, sympaticky neokukany herci, zbehne celkom rychlo cas, vynikajuci OST a zaver
+ Colin
+ Londyn
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

The Artist film, ktory si vsetky nominacie na Academy Award zasluzi. nema snimka, pri ktorej mate pocit, ze je naozaj 80 rokov stara. 10/10
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

The warrior- wtf?take hodnotenie za toto?
Spoiler
ucitel ktory pocas profi kariery bojovnika nema ani na prvu 500,teraz v top 16 bije vsetko?a samozrejme po 2-3? mesiacoch treningu.A samozrejme na tento trening musia byt pekne trapne zabery(4obrazy v jednom),uz som cakal kedy pojde behat po schodoch a boxovat do masa:)
a 2.superhero pre zmenu rukami vytrhne dvere tanku a bez problemov dezertuje z iraku.nie to nie je problem dostat sa do usa vsak co by aj nie?tak strasne nenavideneho otca bezproblemov vytrpi ved ide o turnaj.Film odbiehava kadetade nieco nacrtne len aby zahral na city.Postava ocinka je tiez jasna- zautocit na city divaka.
nechcem aby toto vyznelo ze film je odpad-to nie!!film je ozaj pozeratelny dokonca celkom dobry(herci not bad), ale toto si zddaleka nezasluzi take hodnotenie len si spomeniem na Cinderella Man ,The Fighter,Wrestler-vsetko lepsie filmy s horsim hodnotenim.Navyse toto tu je uzasne neorginalne. U mna tak 7 s prizmurenym okom
http://www.imdb.com/title/tt1291584/
The Help- rasizmus v USA v casoch nedavnych na zensky sposob.od zaciatku sa hraje sa na city.este aj scena s odmietnutim zenskej ktora ide na navstevu s pripravenym kolacom je spravena dojimavo (a pritom takova blbost) :)
Pozeratelne a celkom dobre 7/10
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

kamen: zvlastne, ze vsetci maju co sa realistiky subojov tyka problem s ucitelom. mne sa skor zda omnoho menej pravdepodobne, ze Tommy by kazdeho knockoutoval prvym, maximalne dvoma udermi.
Ucitel bol jasne inspirovany tymto muzom, ktory dokazal presne to iste.
Napísať odpoveď