The Girl with the Dragon Tattoo - Meh. Už v tomto komentári napíšem, že tohtoročné nominácie na Oscara a Zlaté Glóbusy sú pre mňa osobne najhoršie za posledné roky a to ich sledujem pravidelne. Tento film nie je vôbec zlý, avšak čo je na ňom také výnimočné? Je to predsa obyčajná detektívka so skvelým hereckým obsadením a jednou kontroverznejšou postavou - to sme tu v minulosti takéto veci nemali? Ja si myslím, že áno. Neľutujem, že som to videl, originál som nevidel a knihy som nečítal, ale mne to až tak neimponovalo a to som sa na to po tom veľkom haló celkom tešil.
7 z 10.
Perfect Sense - Film so zaujímavou myšlienkou a taktiež slušnými hercami, chcelo by to dotiahnuť do detailov scenár, ale určite ma zaujal viac ako ten horeuvedený.
7,5 z 10.
Red Riding Hood - Strašná blbosť. Bolo doslova viditeľné, že to natočila Catherine Hardwicke, rukopis Twilightu je nezameniteľný. Dva body dávam za výpravu a dizajn scén, tá dedina mi v niektorých momentoch pripomínala temnú dedinku z Burtonovej Sleepy Hollow.
2 z 10.
A dangerous Method - Nooo. toto už bolo iné kafe. V prvom rade uvediem, že nemám rád Keiru Knightley a z jej scén vo filme mi nebolo práve najlepšie. Ale zvyšok je proste herecký koncert, skvelé postavy, výborný príbeh (škoda, že to nebude mať pokračovanie) - prečo toto nedostalo ani jednu nomináciu na Oscara? Netuším. Pre mňa osobne
8,5 z 10.
The Artist - Tak a môžem sa pripraviť na negatívne karmičky, ale je mi to jedno - To má byť akože čo?? Iba sem proste dám komentár, ktorý som napísal na reakciu na kolegyňu z Moviemanie, ktorej sa nepáčila moja poznámka "WTF" smerovaná na margo tohto výtvoru: Nuž a čo sa mi tam (na tom filme) malo páčiť? Výprava? Žiadna. Príbeh? Tuctový, v stovkách filmov nájdem lepší. Dizajn? Od ČB filmu nemám čo čakať. Herecké výkony? Dajme tomu, ale v tom prípade mali dostať 10 nominácií všetky nemé filmy zo starej éry a to... dodatočne. A aj Tom and Jerry. Hudba? Otrasná, typická gýčovitá, aby sedela "danému obdobiu". Tak čím je vlastne výnimočný, okrem toho, že si niekto zmyslel spraviť nemý film v roku 2011 so všetkým, čo k tomu patrí? Ja pevne verím, že ak niekto v tomto roku vydá horror s dizajnom zo 60-tych rokov so stop-motion animáciou á la japonská Godzilla s postavami v štýle Power Rangers, tak môže ísť rovno zberať Oscary...Jednoducho toto ma vôbec neoslovilo. Tešil som sa na to, toľko chvál a desať nominácií na Oscara - za čo, prosím vás? Hneď prvý šok bola absencia zvuku. Myslel som si, že to vezmú retro, ale len čiastočne, bez zvuku v 21. storočí je to ale samozrejme LOOK AT ME I AM SO ARTISTIC MOVIE YOU DONT NEED A SOUND. Vlastne, tento caps lock opis by som mal asi aplikovať na film ako celok - ďalší dôkaz pre mňa, že Akadémia je plná senilných dedov, ktorí už nevedia od roztopaše, čo nominovať. A vzhľadom na to, že medzi nomináciami na Animované filmy chýba Tintin, pričom je tam Kung fu Panda 2 a Puss in Boots - tohtoročné Oscary sú aj vďaka The Artist pre mňa osobne tragédiou. Dnes ráno som to dopozeral, s obrovským premáhaním a nechuťou -
4 z 10. Viac tomu nedám, ani keby z neba operené bagre padali. /rant over/