Fitko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Chodite do fitka???

1 x do tyzdna
8
6%
2 x do tyzdna
12
8%
3 x do tyzdna
19
13%
4 x do tyzdna
10
7%
5 x do tyzdna
9
6%
..::viac::..
1
1%
Vobec nechodim
83
58%

Celkom hlasov: 142

jonathan.davis.com
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jonathan.davis.com »

Holubar napísal: obratena pyramida sa robi pri stagnacii...tak ale myslel som,ze ju pouzivaju len manici z profi-mr olympia at pod.,ktorym uz svaly nechcu reagovat na dalsiu pracu alebo uz proste nemaju kam rast a ne mladi chalani,co cvicia tak rok a tipujem,ze to este ani poriadne nevedia :?
Pyramida je skvela technika, ale nesmi se to s ni prehanet. Ja ji nasazuju tak na 1-2 tydny v rozmezi 3 mesicu a bohate mi to tak staci. Drepy, bench, mrtvy tah.
Hodne mi na sile i objemu pomohly triple a double serie. Skvely trenink, ktery se da pouzit prakticky na kazdou partii, ale zase se to nesmi prehanet. Triple (popr. double) serie nasazuju vzdy tak 1-2 tydny pred planovanym zvysenim zateze. Na vetsi partie se mi osvedcily double a na mensi triple serie. Jedna serie se zklada z nekolika cviku, ktere se jedou po sobe bez odpocinku a az potom nasleduje pauza, ktera je o neco delsi nez u bezneho treninku.
Priklad:
stehna - drep + legpress
biceps - rovna osa + jednorucky + scottova lavice

Samozrejme musim pouzit mensi vahy, ale ve vysledku se to projevi 100% vytizenim svalu. Na konci treninku budete rvat bolesti :cry: :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

jonathan.davis.com napísal:Na konci treninku budete rvat bolesti :cry: :wink:
ani nespominaj. Po dlhsej pauze som si riadne zavaril na triceps - francuzske tlaky, stahovacky, jednorucky za hlavou, jednorucky v predklone na lavici a vysledny efekt taky ze 2 tyzdne som nemohol poriadne jest a pit, pretoze som nedokazal ohnut ruku :cry:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

t0m4s3 napísal:Po dlhsej pauze som si riadne zavaril na triceps - francuzske tlaky, stahovacky, jednorucky za hlavou, jednorucky v predklone na lavici a vysledny efekt taky ze 2 tyzdne som nemohol poriadne jest a pit, pretoze som nedokazal ohnut ruku :cry:
Po dlhsej pauze odporucam zatazovat tuktoru svalovu partiu jednym zo zakladnych cvikov, napr. pri tricepce stlacanie kladky (nadhmat/podhmat). Po dlhej pauze nema zmysel rozbijat sval 4 cvikmi (4 cviky na triceps su vela aj pri normal treningu).
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

jonathan.davis.com napísal: Nic neni nemozne. Kazdy clovek je jiny a spousta lidi dokaze veci, ktere by do nich jini nerekli. A uz vubec bych se neodvazoval soudit nekoho, koho znam jen podle nicku na foru :wink:
Kdyz jsem zacinal tak jsem jen zavistive koukal po ostatnich typcich v posilovne a nedokazal jsem si ani predstavit, ze bych mohl zvladnout to co oni. Ted se mi podarilo vypracovat se na urcitou uroven a nemyslim si, ze by to byla moje konecna hranice ...
Pokud to nekdo s cvicenim mysli vazne tak pro nej slovo "nemozne" neexistuje. Je to jen o prekonavani sebe sama a kdyz mi nekdo rekne, ze vytlaci 60kg jednorucku nad hlavu tak je to pro mne dalsi zdroj inspirace a v tom lepsim pripade i dalsi posunuti hranice.
Mimochodem, dneska mi tech 60kg uz zas tak vzdalene nezni :wink:
Dakujem, ze si mu to vysvetlil. Ja som vtedy este pravidelne chodil do fitness, plaval som a sportoval, ale s cinkami som vela krat necvicil. No keby ma nebolel chrbat, tak cvicim az doteraz :(
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

a svist ju potom balil do folie. 60kg, netrep sim ta... dik
Les
King
King

t0m4s3 napísal:a svist ju potom balil do folie. 60kg, netrep sim ta... dik
To uz je tvoj problem, ked tomu neveris. Mne je uplne jedno, ci tomu veris alebo nie.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Les napísal: To uz je tvoj problem, ked tomu neveris. Mne je uplne jedno, ci tomu veris alebo nie.
keby ti to bolo jedno, tak sem nenapises tento prispevok :D
Les
King
King

t0m4s3 napísal: keby ti to bolo jedno, tak sem nenapises tento prispevok :D
Keby keby... Napisal som, aby si to vedel :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

V skole mam fakt super posilovnu uplne nove vsetky stroje ,Ked skola ide v pohode tak som tam kazdy den ale ak vela ucenia tak to obmedzujem.Vazim 65kg a na bench som dal pred prazdninami 75kg - Sila by aj bola len kusa chyba ris dufam ze casom...A ked uz pisete ze kolko date ta aj piste ze kolko mate vahu je podstatny rozdiel ked ma niekto 100kg a dvihne 80kg a ak mam niekto 68 kg a dvihne 80kg... :smt045
Lucianoo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lucianoo »

Ja sa s posilkou kamaratim asi pol roka. A kedze clovek trosku priberie,,, ale hlavne na svaloch ,, dalej trocha lepsia kondicka a aj ak sa dodrziava zivotosprava,, tak to stoji za to. :)) odporucam len tak s mierou,, ja tiez niesom kulturista,, a vyzeram relativne normalne,, aj ked pozitivne ohlasi kamosov potesia. A je to fakt zmena.. :)
A ked xete vediet presne , tak jednorucky 22kg,, tlaky 65maximalne,, ale makam brucho, a potom lytka na biku este. A plavanie na roztahnie.
Vazim 71.

Nikdy som nelutoval ten cas,, ked sa dostavili vysledky. A 45min 3x mi tyzdenne uplne staci.
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

t0m4s3 napísal:ani nespominaj. Po dlhsej pauze som si riadne zavaril na triceps - francuzske tlaky, stahovacky, jednorucky za hlavou, jednorucky v predklone na lavici a vysledny efekt taky ze 2 tyzdne som nemohol poriadne jest a pit, pretoze som nedokazal ohnut ruku :cry:
bolest je pohodicka a hlavne na druhy den :) ja uz 2 den po civiceni citim chrbat :) pokial mas dlhsi pauzu treba zacat s mierou, lebo si mozes sval presilit a ublizit si. brutalnu unavu som zazil len raz a uz viac nechcem. po dlhom case som siel do fitka, rozbil som sa a hned vecer na stanovacu. spal som max 2 hodiny a ked som vstal som sa ani pohnut nemohol :cry:

no ale ked sa tu tak vyznate mozte mi niekto nieco poradit proti tomuto?
vzdy ked sa rozcvicujem tak mi praska v ramenach a obcas pri cviceni citim palivu bolest nezda sa mi ze to je sval. pomoze mi ked budem uzivat zelatinu?
Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Kaliovic »

drakeman napísal:no ale ked sa tu tak vyznate mozte mi niekto nieco poradit proti tomuto?
vzdy ked sa rozcvicujem tak mi praska v ramenach a obcas pri cviceni citim palivu bolest nezda sa mi ze to je sval. pomoze mi ked budem uzivat zelatinu?
Zelatina je dobra vec na slachy a klby - pouzivaju ju najma skalolezci... Neviem akym stylom sa rozcvicujes, ale treba svaly najprv poriadne zahriat, lebo ak robis hned strecing, mozes si ich aj s klbami pretazit. Takze ja osobne sa zahrejem aspon 3-5 min. na bicykli alebo skacem cez svihadlo, ale iba do zapotenia, potom poriadny strecing (ale co najkratsi, lebo uz chcem predsa vletiet na zelezo... :D ). A samozrejme strecujem na partiu ktoru cvicim aj pomedzi serie (najlepsie vyplnenie prestavok ;) )
Ak ti praska aj pocas cvicenia - zly znak, radsej uber vahu a chod podla dokonalej techniky, inak ine vychodisko ako zranenie z toho nebude... :?
To palenie: Pokial ta pali v svale, to je super (palenie a napumpovanie = rast...;) ), pokial to urcite nie su svaly, tak to ti vazne neviem povedat co na to... Ale urcite ak by to neprestavalo, tak kazdy mame narok na sportoveho lekara a teda treba skocit za nim a porozpravat sa s nim :wink:
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Kaliovic napísal:Zelatina je dobra vec na slachy a klby - pouzivaju ju najma skalolezci... Neviem akym stylom sa rozcvicujes, ale treba svaly najprv poriadne zahriat, lebo ak robis hned strecing, mozes si ich aj s klbami pretazit. Takze ja osobne sa zahrejem aspon 3-5 min. na bicykli alebo skacem cez svihadlo, ale iba do zapotenia, potom poriadny strecing (ale co najkratsi, lebo uz chcem predsa vletiet na zelezo... :D ). A samozrejme strecujem na partiu ktoru cvicim aj pomedzi serie (najlepsie vyplnenie prestavok ;) )
Ak ti praska aj pocas cvicenia - zly znak, radsej uber vahu a chod podla dokonalej techniky, inak ine vychodisko ako zranenie z toho nebude... :?
To palenie: Pokial ta pali v svale, to je super (palenie a napumpovanie = rast...;) ), pokial to urcite nie su svaly, tak to ti vazne neviem povedat co na to... Ale urcite ak by to neprestavalo, tak kazdy mame narok na sportoveho lekara a teda treba skocit za nim a porozpravat sa s nim :wink:
ked idem cvicit najskor sa asi 5mi rozcvicujem. rozcvicim si len tu cast tela, ktpru idem cvicit. bud hornu alebo dolnu. poriadne sa ponatahujem a vazdy si dam prazdnu seriu (s tycou alebo lahkou vahou) po cca 20 oakovani aby som sa zahrail. potom sa znovu rozcvicim, natiahnem a idem cvicit. dnes som mal bycak a tricak a pri nich som ziadnu bolest necitil. (pokial neratam bolest v svale :) ) skusim s tou zelatinou a s mensimi vahami a ek nepomoze, pojde k lekarovi, ale myslim size to bude v pohode. dost ludi co chodi k nam do fitka malo podobny problem a oni to vyrielsili udajne kreatinom a poteinami. neviem co to ma sice s tym spolocne, ale...
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Skusal som dnes trosku vzpierat v skole, ale dako mi to neslo. Nedam viac ako 10 krat 25+25 bez prestavky... Ako sa mam vypracovat viac? :?
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Hehe... blaaazon... zacni lahsim a postupne stazuj... ako asi sa da inac vypracovat... ved uz je to v tom slove... vyPRACOVAT sa... chce to cas, cas a cas... A peniaze...
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Retsko napísal:Hehe... blaaazon... zacni lahsim a postupne stazuj... ako asi sa da inac vypracovat... ved uz je to v tom slove... vyPRACOVAT sa... chce to cas, cas a cas... A peniaze...
Taq v skole je posilka zadara, no aka je, taka je, ale je aspon daka :)
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tomexx napísal:Taq v skole je posilka zadara, no aka je, taka je, ale je aspon daka :)
na zaciatok ti to staci, ale postupne to bude malo. ved sam uvidis
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

velmi dobra site :D

Kód: Vybrať všetko

http://musculus.cz/kulturistika1/phprs/
Keart
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Keart »

Nooo chodil som ale uz sa mi moc nechce :(
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ja som chodil kazdy den, ale pre zdravotne problemy som musel prestat, teraz chcem zacat zasa, lebo uz som ako kamion, staci mi ked budem ako skrina
Napísať odpoveď