Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ONdr3j: pokial by si sa zľakol toho, čo Ti aerotroll napísal, tak existuje aj slovenský predajca s ponukou TZ4ky
HEJ.sk. Ajkeď rozdiel v cene je tam viditeľný. Osobne by som sa však pixmanie nebál, s kompaktom nemá prakticky čo byť zlé. Keby som kupoval sklo, to je iné, ot si vždy pred kúpou chcem poriadne vyskúšať. Ale kompakt pohoda.
no zlakol som sa toho, uz som si precital nazory aj tu na fore aj ine fora/stranky, akoze cena je veeelmi vyborna len ked sa mi daco pokazi (pri mojej smole je to mozne) tak posielat to do FR je uz trosku moc, tam mozes ten rozdiel v cene medzi nimi riadne klesnut, ako povedal aerotroll radsej podporim slovenskych predajcovjin napísal:ONdr3j: pokial by si sa zľakol toho, čo Ti aerotroll napísal, tak existuje aj slovenský predajca s ponukou TZ4kyHEJ.sk. Ajkeď rozdiel v cene je tam viditeľný. Osobne by som sa však pixmanie nebál, s kompaktom nemá prakticky čo byť zlé. Keby som kupoval sklo, to je iné, ot si vždy pred kúpou chcem poriadne vyskúšať. Ale kompakt pohoda.
-
jin
VIP
Zdar!Luxo napísal:Zdarec profíci. Potreboval by som poradiť s kompaktom. Cena by bolo dobre, keby sa držala pod - okolo 5 tisíc. Viem že nič moc, ale snáď niečo poradíte. Bolo by dobré keby to podporovalo SDHC
Pokiaľ by si chcel niečo, s čím môžeš byť troška kreatívny radím FUJI FinePix S5800.
Pokiaľ je Tvojou prioritou skôr kompaktnosť, ale chceš zachovať aký - taký výkon, tak sa pozri na PowerShot A590 IS.
Obe by mali podporovať SDHC a do 5000 je to myslím jedno z tých naj, čo sa dá zohnať
-
jin
VIP
mju SUCKS! Šialene zlé užívateľské rozhranie a slabý snímač. ISO400 má už hodne veľké zrno, ISO800 sa mi javí nepoužiteľné...
Keby si chcel, tak tu je recenzka
http://www.ephotozine.com/article/Olympus-Mju-840
Ale neodporúčam.
Keby si chcel, tak tu je recenzka
Ale neodporúčam.
Hmm, fajn,dobre že si povedal
a ešte - čo máš na mysli pod slovom kreatívny pri tvojej rade s FUJI FinePix S5800 ?
Inak neviem, oba budú určite dobré, ale komu z tých dvoch fandíš ty ? Resp. čo by si si vybral na mojom mieste. Neviem sa rozhodnúť, inak oba sa mi zdajú docela rozmerné, keby je aj nejaká menej rozmerná forma, ale zase malá stráta na kvalite. 5500 stále platí
a ešte - čo máš na mysli pod slovom kreatívny pri tvojej rade s FUJI FinePix S5800 ?
Inak neviem, oba budú určite dobré, ale komu z tých dvoch fandíš ty ? Resp. čo by si si vybral na mojom mieste. Neviem sa rozhodnúť, inak oba sa mi zdajú docela rozmerné, keby je aj nejaká menej rozmerná forma, ale zase malá stráta na kvalite. 5500 stále platí
-
jin
VIP
Osobne by som celkovo radšej bral S5800. Tou kreativitou som myslel, že určite lepšie využiješ manuálny režim s kvalitnejším objektívomLuxo napísal:Hmm, fajn,dobre že si povedal
+ celkovo. Je to kompakt vs. EVF
kôli kompaktným rozmerom asi pôjdem do Powershotu. Ešte na neho prečítam recenzie
//autoeditácia príspevku ( 20 Aug 2008, 20:27 )
No a ešte sa chcem spýtať, kolega môže predať lacno Olympus FE-300 ale na to že má 12.4 Mpix za tú cenu to určite nebude nejaká úžasná kvalita. Nie všetko je o Mpix. Alebo sa mýlim ?
No a ešte sa chcem spýtať, kolega môže predať lacno Olympus FE-300 ale na to že má 12.4 Mpix za tú cenu to určite nebude nejaká úžasná kvalita. Nie všetko je o Mpix. Alebo sa mýlim ?
-
jin
VIP
Mrkni si recenzku a posúď sám. http://www.megapixel.net/reviews/oly-fe ... 00-gen.phpLuxo napísal:kôli kompaktným rozmerom asi pôjdem do Powershotu. Ešte na neho prečítam recenzie
IMO na tak malý snímač je 12MPx celkom dobre zvládnutých, no sklamal am optický výkon... Naviac je to olympus, voči ktorému mám osobné výhrady, čo sa týka používateľského rozhrania. A samozrejme, MPx sú pri kompaktoch nad 8,0MPx (IMO kompakt viac nepotrebuje - nebavíme sa o EVF, Canone G9, či Sigme DP1 so senzorom Foveon) čisto marketingový ťah.
Co vravite na tento fotak ? http://www.pixmania.sk/sk/sk/913941/art ... ierny.html
-
xivo
Light Professional
Čavte, chcel by som poradit s kúpou foťáku. Aby bolo jasno, tak hneď sa priznám že s fotením nemám žiadne skúsenosti (ale chcem sa učiť
), sem tan nejaká foto na segrinom foťáku ale toť vsio.
Takže použitie, fotenie diskoték (nie moc často, ale sem tam), venujem sa tvorbe webu, čiže niečo kde sa dá "použiť kreativita" a celkovo by som chcel niečo kvalitnejšie.
Podľa toho čo som si tu stihol prečítať mi vychádza si kúpiť dig. zrkadlovku.
Takže moj tip je Nikon D40 so základným objektivom 18-55 II AF-S DX cenovo som už trochu "nad strop" ale trochu ešte pošetrím
Takže verím že som si tu dobre prečítal a moj výber OK. Ak máte hocijaké dotazy, alternatívne riešenia, som samé ucho ....
Takže použitie, fotenie diskoték (nie moc často, ale sem tam), venujem sa tvorbe webu, čiže niečo kde sa dá "použiť kreativita" a celkovo by som chcel niečo kvalitnejšie.
Podľa toho čo som si tu stihol prečítať mi vychádza si kúpiť dig. zrkadlovku.
Takže moj tip je Nikon D40 so základným objektivom 18-55 II AF-S DX cenovo som už trochu "nad strop" ale trochu ešte pošetrím
Takže verím že som si tu dobre prečítal a moj výber OK. Ak máte hocijaké dotazy, alternatívne riešenia, som samé ucho ....
-
jin
VIP
Drago: Bez obáv TZ5ku ber. Je to špička v kompaktných strojov. Výkonovo, aj rozmerovo.
xivo: Tá D40 zasa taká cenová lálka IMHO nie je, pokiaľ však chceš fotiť diskotéky, tak si zacvakáš za externý blesk. S integrovaným sa to na diskotékach fakt nedá.
Pokiaľ by si však od tohoto zámeru upustil, myslím, že by pre Teba D40 mohla byť celkom fajn voľbou. Nepredpokladám, že by si sa hneď púšťal do nákupu nových objektívov, čiže je to OK. Pokiaľ sa naučíš fotiť s D40kou a budeš chcieť niečo viac rovno budeš meniť aj telo
Pokiaľ chceš vediet viac spýtaj sa usera Steju - on fotí s D40kou
xivo: Tá D40 zasa taká cenová lálka IMHO nie je, pokiaľ však chceš fotiť diskotéky, tak si zacvakáš za externý blesk. S integrovaným sa to na diskotékach fakt nedá.
Pokiaľ by si však od tohoto zámeru upustil, myslím, že by pre Teba D40 mohla byť celkom fajn voľbou. Nepredpokladám, že by si sa hneď púšťal do nákupu nových objektívov, čiže je to OK. Pokiaľ sa naučíš fotiť s D40kou a budeš chcieť niečo viac rovno budeš meniť aj telo
Pokiaľ chceš vediet viac spýtaj sa usera Steju - on fotí s D40kou
-
jin
VIP
No do kelu...chlapec10 napísal:Inac, dnes ohlasil Nikon novy model D90, a canon vcera 50D
Na jar plánujem vylepšiť objektívový park (10-20, 17-50, 50f/1,4, 70-200f/2,8), ale teraz uvažujem, či s aniektorého z nich nevzdám a nepočkám si na D90... Iba neviem, čo si mám myslieť o tom HD videu...
Inak pár info o nových modeloch
D90
50D
//Edit: Je to f/2,8 NIKKOR...len PHP si urobilo z 8 a ) smajlika