Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
brm: Moj Canon S3 IS sa nechova ako externy disk, co je na skodu, ale objavi sa ako digitalny fotak ked idem cez Tento pocitac, takze aj to staci. To je mozno taka nevyhoda Canonov. Ked pises o otocnom displayi, tak neraz som ho vyuzil, ci to bolo fotenie z vysky (mal som ruku hore, fotil som a pozeral som na display co fotim (napriklad v dave ludi)) alebo tiez pri foteni zo zeme (fotak bol na podlahe a pohodlne som sa dival do displaya.
jj.. Canony sú známe týmto správaním sa po pripojení. A otočný displej by som tiež určite využil, ale zase na druhú stranu.. keby som mal kvôli tomu kúpiť horší foťák, tak by som otočný displej aj oželel. 
Takže ktorý podľa Vás je lepší čo sa týka kvality fotiek a možností? Čo som pozeral recenzie, tak oba modely celkom pochvaľovali, nemali voči ním výraznejšie pripomienky. Panasonic je síce o 1000sk drahší, ale toľko by som minul pri Canone na kúpu AA akumulátorov, čiže by ma to vyšlo narovnako.
Panasonic Lumix DMC-FZ18 vs. Canon PowerShot S5 IS
Takže ktorý podľa Vás je lepší čo sa týka kvality fotiek a možností? Čo som pozeral recenzie, tak oba modely celkom pochvaľovali, nemali voči ním výraznejšie pripomienky. Panasonic je síce o 1000sk drahší, ale toľko by som minul pri Canone na kúpu AA akumulátorov, čiže by ma to vyšlo narovnako.
Panasonic Lumix DMC-FZ18 vs. Canon PowerShot S5 IS
Alebo aj ten môj PANASONIC Lumix DMC-FZ18 spĺňa dané podmienky, má 18x optický zoom a dá sa zohnať aj do 10.000sk.. viď príspevky vyššie. 
-
Don_Pipino
Darca
Cawte, nechem zakladat novu temu, tak sa chcem opytat, aky fotak by ste si kupili, keby ste chceli aby bol konstrukcne, parametrami a cenovo ako Fujifilm S6500fd.
//autoeditácia príspevku ( 30 Jul 2008, 11:16 )
Mno, objavil som jednu ponuku na ten Fuji S6500, mal by byt vyse roka v zaruke, komplet s krabicou + nove akumulatory Hama 2700mAh, slnecna clona, UV filter. Cena 6500 + dobierka.......oplati sa to??:.......kolko by stala ta dobierka??
//autoeditácia príspevku ( 30 Jul 2008, 11:16 )
Mno, objavil som jednu ponuku na ten Fuji S6500, mal by byt vyse roka v zaruke, komplet s krabicou + nove akumulatory Hama 2700mAh, slnecna clona, UV filter. Cena 6500 + dobierka.......oplati sa to??:.......kolko by stala ta dobierka??
caw
cel by som si kupit tento fotak
a pise tam vsetko okrem toho aky ma menu jazyk
nevete to nahodou???
Kód: Vybrať všetko
http://www.datart.sk/katalog/Digitalny-fotoaparat-Olympus-MJU-830-Black.html
nevete to nahodou???
-
chlapec10
Addict
English, French, German, Spanish, Italian, Russian, Czech, Dutch, Danish, Polish, Portuguese, Swedish, Norwegian, Finnish, Croatian, Slovenian, Hungarian, Greek, Slovak, Turkish, Latvian, Estonian, Lithuanian, Ukrainian, Serbianmiso5152 napísal:caw
a pise tam vsetko okrem toho aky ma menu jazykKód: Vybrať všetko
http://www.datart.sk/katalog/Digitalny-fotoaparat-Olympus-MJU-830-Black.html
nevete to nahodou???
zdroj:http://www.olympus.co.uk/consumer/29__m ... ations.htm
diiiiiiiiiki velmo mocchlapec10 napísal:English, French, German, Spanish, Italian, Russian, Czech, Dutch, Danish, Polish, Portuguese, Swedish, Norwegian, Finnish, Croatian, Slovenian, Hungarian, Greek, Slovak, Turkish, Latvian, Estonian, Lithuanian, Ukrainian, Serbian
zdroj:http://www.olympus.co.uk/consumer/29__m ... ations.htm
BARS si mi pomohol mas to u mna
-
JanikEskimacik
Amateur
-
jin
VIP
Porovnanie je samo o sebe hračka, skôr sa musíš vyznať v tom, čo je dôležité. Sú to celkom vyrovnané foťáky, SX100ka má (na môj údiv) o niečo málo lepšie sklo, čo sa týka hodnôt clony, TZ4ka je však kompaktnejšia, rýchlejšie sériové snímanie a kvalitnejšie video. Ďalej to máš spor aku. vs. baterky. Pokiaľ však chceš byť veľmi kreatívny, tak Canon Ti ponúka možnosť manuálneho nastavenia expozície, ajkeď neviem, či Ti ide práve o to.JanikEskimacik napísal:Nazdar, mam dilemu ci mam kupit Panasonic DMC-TZ4 alebo Canon SX 100 IS. Su to podobne fotoaparaty, najde sa macher, ktory by mi vedel pomoct vybrat? Mam tym na mysli nejake zhrnutie vyhod a nevyhod oboch fotoaparatov. Vopred dakujem za nazory.
Osobne by som šiel do TZ4 kvôli lepšej stabilizácii, kompaktnosti a akumulátoru. Ale upresni, čo chceš, tak Ti pomôžeme lepšie.
Fúha...malyivko napísal:poradili by ste mi niekto najvyhodnejsiu kupu fotaku do 2500 sk? diki moc
Prihoď 5 kíl a máš to aj so stabilizátorom. PANASONIC DMC-LS80
vedel by mi niekto poradit daky slusny fotak (nejaky kompaktny) do cca tych 8000 sk? zaujali ma fotaky od panasonicu a ich zachytavanie tvare, stabilizacia, HD video (samozrejme so zvukom) a pod veci proste nieco kvalitne, dobre s kopou vybornych funkcii a kedze vacsinou fotim v AUTO rezime tak co by si tym nemal problem, dik za rady, ak su dake otazky tak ich zodpoviem 
-
jin
VIP
TZ4ka je v otmto prípade pre Teba skoro jasnou voľbou. Ultrazoom v kompaktnom tele, výkonná stabilizácia, detekcia tvárí, výborný AUTO režim. A pri tej cene Ti výde aj na dobrú kartu a dáke puzdro. Je tu ešte iná možnosť v podobe novšej TZ5ky, no najmarkantnejší rozdiel vidím v počte MPx.ONdr3j napísal:vedel by mi niekto poradit daky slusny fotak (nejaky kompaktny) do cca tych 8000 sk? zaujali ma fotaky od panasonicu a ich zachytavanie tvare, stabilizacia, HD video (samozrejme so zvukom) a pod veci proste nieco kvalitne, dobre s kopou vybornych funkcii a kedze vacsinou fotim v AUTO rezime tak co by si tym nemal problem, dik za rady, ak su dake otazky tak ich zodpoviem
Pokiaľ by si však chcel aj alternatívu od iného výrobcu, tak ako vydarený foťáčik mi príde aj H-10na od SONY. Ak sú otázky - prosím!
diikyjin napísal:TZ4ka je v otmto prípade pre Teba skoro jasnou voľbou. Ultrazoom v kompaktnom tele, výkonná stabilizácia, detekcia tvárí, výborný AUTO režim. A pri tej cene Ti výde aj na dobrú kartu a dáke puzdro. Je tu ešte iná možnosť v podobe novšej TZ5ky, no najmarkantnejší rozdiel vidím v počte MPx.
Pokiaľ by si však chcel aj alternatívu od iného výrobcu, tak ako vydarený foťáčik mi príde aj H-10na od SONY. Ak sú otázky - prosím!
ako pozeram tak bude stacit aj TZ4 + puzdro a ta karta (daka 4gb) a tiez som pozeral rozdiel medzi tz4 a tz5 a videl som len viac MPx a vacsi display, nic viac
len co ma zaraza tak co som dneska pozeral tak cena v euronics za TZ4ku bola skoro 9000 a za TZ5 skoro 12 000, co je "mensi" rozdiel oproti cenam na pixmanii
ale este raz diiky
EDIT// jj maki, jin ta predbehol
-
aerotroll
Amateur
Chalani ak vám môžem poradiť, tak pixmanií sa vyhnite... Ono je síce pekné, že majú fajn ceny, ale akonáhle chcete reklamovať, tak to na vlastné náklady posielate do FR, tam zistia, že tomu nič nie je a v rovnakom stave ako im to došlo to odpošlú s5 - samozrejme zase na vaše náklady. Výmena je rovnako problematická. Radšej obohaťme nejakého slovenského dovozcu (predajcu) a aspoň to ostane v rodine (štáte...)