francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)
Aha, no tak ja nežijem zo životného minimaColdRain napísal:no ak je plat tych spominanych 1200 eur, tak vzhladom na riziko a trening a na zivotne naklady vo francuzsku mi to teda nepride nejak extra vela...samozrejme, ze ked niekto zije zo zivotneho minima na Slovensku, tak je to pre neho obrovsky peniaz, ale ci to zato stoji neviem
-
twardykamen
Medium Professional
K lepsiemu ci horsiemu ?twardykamen napísal:ak tam niekto ide pre peniaze tak neverim ze to vydrzi.. jeden znamy ktoreho som uz dlho nevidel tam bol asi 3roky. vratil sa uplne zmeneny..fyzicky aj psychicky
-
twardykamen
Medium Professional
no fyzicky urcite k lepsiemu mi ruku lamal jeho stiskenergy00 napísal:K lepsiemu ci horsiemu ?
-
lekoklatik
VIP
Nedávno som čítal /nejaká výpoveď bývalého legionára/ tiež niečo ako tu niekto postol link. btw dobré čítanie až na to Že po článku som si povedal wtf? Francúzka légia sú rasisti???
Každopádne sa chcem vrátiť späť k tej výpovedi.
Ten muž hovoril Že Francúzka légia je len spôsob, ako si na pár rokov skomplikovať život. Že vás tam toho nenaučia toľko, ako sa všade hovorí.
Keď si urobíš tržnú ranu, naučia ťa ju zašiť. Keď bude 3metre snehu, naučia ťa prežiť. Naučia ťa postaviť jednoduchý ale účinný prístrešok. Naučia ťa jesť /pravdepodobne myslel šetrenie jedlom na viacej dní/.
Zocelia Ťa tam ak ťa samozrejme nezlomia.
Naučia ťa veci, ktoré v bežnom živote len ťažko využiješ. A skutočne ťa toho nenaučia veľa.
Autor témy chcem sa ťa opýtať. Premýšľaš nad možnosťou vstúpiť do takýchto brutálnych jednotiek?
Každopádne sa chcem vrátiť späť k tej výpovedi.
Ten muž hovoril Že Francúzka légia je len spôsob, ako si na pár rokov skomplikovať život. Že vás tam toho nenaučia toľko, ako sa všade hovorí.
Keď si urobíš tržnú ranu, naučia ťa ju zašiť. Keď bude 3metre snehu, naučia ťa prežiť. Naučia ťa postaviť jednoduchý ale účinný prístrešok. Naučia ťa jesť /pravdepodobne myslel šetrenie jedlom na viacej dní/.
Zocelia Ťa tam ak ťa samozrejme nezlomia.
Naučia ťa veci, ktoré v bežnom živote len ťažko využiješ. A skutočne ťa toho nenaučia veľa.
Autor témy chcem sa ťa opýtať. Premýšľaš nad možnosťou vstúpiť do takýchto brutálnych jednotiek?
No ok, ten článok je uploadnutý na nacistickej stránke, ale predsa nejakú výpovednú hodnotu má i napriek tomu, že ho písal nácek. P3bo má aspoň predstavu o tom, ako to tam chodí a či sa mu do toho chce ísť. Je podľa mňa celkom normálne, že sa tam vyskytujú extrémisti z bielej alebo čiernej strany, lebo väčšina tam asi chodí preto, lebo ich doma nemá čo držať a nevidia pre seba žiadnu perspektívu, a tak odchádzajú za ťažkou, ale najskôr dobre platenou prácou.
Ma to 5 častí.Velmi zaujimave, dikyerytrocyt napísal:Má to osem častí, postupne po dopozeraní jednotlivej časti sa preklikáte až k poslednej. Je to po slovensky.
Áno a tak to má ostať. Historická skúsenosť čecho a slovákov je iná ako napr. britov.d4nt3 napísal:mno tak podla informácii z roku 2006 bolo Slovensko posledná z členských rkajín EÚ, ktoré robia problém zo službou v cudzej armáde ...
10% maďarská menšina na juhu s latentným sydrómom Veľkého Uhorska a služba v cudzej armáde je dobrý vtip.
K cudzineckej: videl som nejaký dokument na discovery a bolo to s nejakým dánom a nevyzeralo to nejak úplne strašne. Tvrdé ale nie strašné. BTW: výcvik v našej profesionálnej armáde je úplne porovnateľný s tým v légii.
Najväčšie lákadlo služby je pre isté skupiny získanie francúzskeho občianstva.
Ale ako sa vraví - legionári idú prví, pred tankami
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
to šli aj britskí výadkári počas wwII - s granátom proti guľometu...begbeee napísal: Ale ako sa vraví - legionári idú prví, pred tankami
Z pohladu bežného občana SR nevidím na službe v légii nič, čo by stálo za to - stále je to francúzska armáda (o tej koluje milión dobrých vtipov, žiaľ veľa z nich aj pravdivých), finančné ohodnotenie - to už radšej íť robiť na plošinu, ak vás tam ťahá vidina akcie - to by som tiež pre nováčikov nevidel až tak žhavo. Ak ide o účasť so známou jednotkou - to už radšej sa dať k našej army a potom absolvovať výcvik s tuleňmi, rangers, sas a podobne. A teraz mi chalani z armády vraveli, že účasť je na misiách je už po novom povinná na rozkaz, žiadne dobrovoľníctvo.
-
neo250
Star
- Kontaktovať používateľa:
ak tam pôjdeš, strácaš identitu a podpisuješ sa že všetko bereš na seba a ak ti to zistia na SVK ideš rovno do BASY! No ak sa tam chceš dostať, budeš musieť prejsť 2mesačnými testami a potom 3/4 ročným tvrdým výcvikom, pritom ťa vysadia v neznámej krajine a budeš tam musieť prežiť len s "nožíkom" 2 až 3 týždne!!!! a potom ked to spravíš si prijatý!!!