midnight_man napísal:No čítam, čítam....Dávam za pravdu, existuje kopa "DJov" ktorí DJom len kazia meno. Nerád to priznávam ale ide to čoraz viac dole vodou... Jednak je to vina ludí, jednak vina podnikov, organizátorov akcii a podobne. Djina uz nie je ten šport ktory vyžadoval profesionalitu, kvalitu a bol dobre zaplatený. Dneska si da DJ pred meno hocikto čo si nainštaluje VDJ do PC a kupi si gemini mix a sluchatka. Potom to tak vypadá. Sám som niekedy aktívne hrával, či už klubová scéna alebo Akcie mimo mesta a podobne. No už som nemal nervy pozerať sa ako banda šuflikantov podkopáva ceny so smiešnou technikou a prístupom...tak som sa na to vysral a robim niečo iné, čo pasívne súvisy s DJs. No ale, povedzme si aj opačne. Poznám kopec Djov ktorých zastrešujú Profi agentúry..... Ktorí vedia hrať, majú na to techniku. Bohužial musim smutne konštatovať, že aj im podrážajú nohy Všeliaky DJkovia s plným kufrom napalakov a gemini prehrávačmi. (podrážajú ceny) A majitelia klubov? len suchaju rukama že ušetrili 30E za noc..pritom je im jedno že ten DJ nevie dokopy pustit 2 pesničky bez toho aby som sa musel za hlavu chytať. V neposlednom rade sú to ludia....prečo tam chodia ked tam hrava taka tlupa Blbcov? Je im to jedno....vypiť a ožrať sa dá hocikde že Pokial na to neprídu ludia.....Nezmení sa to. Píšem to s pohladu nášho mesta. Neviem ako to funguje v iných mestách. No myslím že to bude podobne. Osobne by som bral krompáč a sekeru na takých ako ste ich slušne nazvali blbov..... Ako vravim dneska si da pred meno DJ hocijaky pacient.... Treba s tym niečo spraviť.
aspon dakto pochopil o com som tu chcel cely cas pisat, diky bohu . . . Ja to vsak vidim len zo strany "posluchaca" . . .
//autoeditácia príspevku ( 06 Oct 2009, 15:49 )
mulatt napísal:to myslis tych ovcarskych djov ako dj drozdo co hrava po ziline?
jo jooooo ,... ale tak ked DJ nepoznas tak vies ci dobre hra alebo nie ? Nevies, proste ides a zistis to az na mieste. A hlavne ked chces ist ty prec a tvojej partii je absolutne u prdele kde sa prave nachadza a este viac co tam hraje. . . Zvlast ked su v takom stave ze sa udrzia na dvoch nohach iba ked su ipreti o barovy pult a pozeraju po vsetkych dievcatach dookola . . .
ano vsetci tvoji kamosi su tam spiti ale pre qwerterminatora je tych par flias vodky nic, on je uplne triezvy a este stiha aj uvazovat o tom aka debilna muzika tam hraje
Tak ja chodim tiež triezvy, kedze chodim autom. Bude to asi tým že do toho vidím..ked pridem do podniku kde je DJ prve co spravim je že sa kuknem aká technika tam hrá, čo za DJ hrá...popočuvam..idem za nim hodiť reč a pripadne ostanem alebo balíme preč....úroveň DJ = úroveň podniku.
SchYzo napísal:ano vsetci tvoji kamosi su tam spiti ale pre qwerterminatora je tych par flias vodky nic, on je uplne triezvy a este stiha aj uvazovat o tom aka debilna muzika tam hraje
neud zase debil, vynimocne by is mi mohol spravit aj radost. . .
Ja ked idem na diskoteku tak nepijem do nemoty, dam par poldeci a ide sa, na diskoteke uz podla nalady. Ked je s kym, kde (myslim ze je miesto) a na dobru muziku, tak uz pijem len nejake toma dzusy, popirpade vylejem este red bull do seba aby som sa blaznel na parkete. Nepijem vela ked idem na diskoteku. . . Zase totiz narazas na nieco uplne ineeee jak u debilov...
qwerty-xyz napísal: neud zase debil, vynimocne by is mi mohol spravit aj radost. . .
Ja ked idem na diskoteku tak nepijem do nemoty, dam par poldeci a ide sa, na diskoteke uz podla nalady. Ked je s kym, kde (myslim ze je miesto) a na dobru muziku, tak uz pijem len nejake toma dzusy, popirpade vylejem este red bull do seba aby som sa blaznel na parkete. Nepijem vela ked idem na diskoteku. . . Zase totiz narazas na nieco uplne ineeee jak u debilov...
synku, cela tato tema je jak u debilov, uz nazov je retardovany, zas si chcel niecim zaujat co....nie nenavazam sa do teba ako do osoby, len by si uz konecne mohol dospiet a nezakladat temy ktorych podstata je bohvie kde...proste, nepaci sa ti DJ tak tam nebud, lahke ako facka
qwerty-xyz napísal:Stretli ste sa? nestretli? Podstatou diskoteky je sa vyblaznit pri dobrych pesnickach, poskakat na parkete, vytancovat dievcata. Avsak coraz castejsie sa na diskotekach stretavam, s DJ-om ktory je vyslovene BLB.
Ked sa chcete totiz vytancovat, pesnicka by nemala mat hluche miesta a ked ANO, tak len chvilkove. Urcite viete o com pisem, ide tuc tuc a za chvilku ticho nejaka melodia a vy tak akurat mozete cumiet na seba lebo neviete co, cely parket stoji jak blby a DJ sa za pultom so sluchatkami tvari ako majster sveta. Dalsie veci co mi lezu na nervy je opakovanie, minule som pocul na diskoteke I kissed a girl (uz v pesnicke) asi tak 30 krat, prisam boze, vsetci stojime a cumime lebo na to sa hybat neda. Potom tu su experti ktori pustaju nove pesnicky na ktore sa jednoducho tancovat neda a potom to tak aj vyzera, holky si krutia rukami kolo seba, chlapci ten isty pohyb dookola a je to tak ako u debilov, o NEDOSTATOCNYCH priestoroch na tancovanie sa vyjadrovat nebudem. (osobne by som to dakedy riesil RG-4 kou)
A upne naj je ked DJ (ala majster sveta) stisi hudbu a zacne daco vrieskat do mikrofonu, ked to spravi chvilkovo, bez toho aby sa prerusila pesnicka tak v pohode, ale ked si tam zacne vykecavat svoje problemy a snazi sa hrat na moderatora (a niektori sa vykecavaju aj pol minutky) tak je to na parkete dost o hubu . . . .
To je taky problem pustat normalne pesnicky? Dobre mixy? a aj nieco stareho? Kopec mixov ma X minut,stale v nich bavi hudba a stale su to pecky. . .
To niekto aj vyucuje tych DJ ov? Alebo maju licencie ? Alebo to su len nejaki gadzovia co maju peniaze na techniku? . . .
ked tu taka tema je, presunte to tam, ked neni poprosim sa vyjadrit k DJ-om, nie ku mne, a bavime sa o normalnych diskotekach nie diskotekach kde sa stretne 20 000 ludi . . . .
Tak začni chodit na punk-rockové koncerty
už to slovo "glupota" hovorí zavšetko
schyzo, vieš čo. Chlapec sa tento raz ani moc nesekol....táto tema je viac než aktuálna...ale to asi len pre nás čo to do toho vidíme. Všeobecne to zasahuje do vela vecí. Už dlho vidim ze otazku kvality DJov je nutné riešiť..no čím dlhsie sa o to zaujimam, tym viac chapem, že sa tak nestane. Pokial to bude vyhovovať luďom tym padom aj podnikom tak sa na tom nič nezmení. Možno po diskotékach nechodíš, možno áno a nezaujima ťa to. Ale ked ti DJ "doj*be" tvoj oblubeny song tym že sa mu to pobije s predošlím a ešte cez to hodí uškriekaný pokec z 10 Euroveho mikrofonu.... verím, že si pomyslíš svoje.
// Názov témy 100% odráža tých tu spomínaných DJov. Stačí si pozrieť niektoré inzeráty na bazos.sk, podrukou.sk v kategoriach DJ,hudba a uvidite všeliake perličky, denne sledujem pohyb techniky na slovenskych inzertnych serveroch..teda viem o čom rozpravam. "repraki" "wath" pripadne inzercia našich juznych kolegov ktora vyzera horsie ako to čo vam vypluje google translator. Prípadný telefonát s nimi (co mam odskusane) to je proste
schyzo: akoze nechapem preco ho tak dodrbavas..ta tema je fajn aj ked nazov je debilny ale da sa v nej diskutovat a nie ze ty povies tak na diskoteky nechodievaj a mas pokoj.mozme potmo kazdu temu uzavret tvojou radou a je po volnej diskusii neber to ako utok
k teme: celkovo ide uroven djingu dole vodou.u nas sa striedaju asi 4-5dji a kazdy hra to iste..jedine ked pride aqua je ako tak fajn.tiez nemusim zacinajucich mladych chlapcov co maju konexie u majitelov v klube a tak tam hravaju pritom nemaju o djingu ani sajnu..z pesnicky typu cascada,basshunter grcam.taktiez ako ked niekto prejde z trancu na hip hop.hned cloveka uzemni ale co uz kazdy bere tych co su lacnejsi
no ludia ja neviem...je pravda ze moc na disko nechodim, radsej mam posedenie v nejakom bare....ale parkrat som uz bol (len v KE, doma nechodim bo tam to skor pripomina dedinske zabavy heh) a nikdy som problem s hudbou alebo DJom nemal, ani si neviem predstavit zeby v dobrom clube vo vacsom meste mohol byt takyto problem
Mullat mas pravdu, preskakovanie zanrov natvrdo tiez nemusim....no kazdy si mysli ze DJ je jubox, kde si niekto pride, povie co chce zahrat a ze DJ by ho mal pocuvnut. Nie? tak je DJ somar, magor a neviem kto ešte lebo nehra pre ludi. ano Aqua ale jeho honorar sa točí niekde inde... Na margo mladých DJov...neodsudzuj zase všetkých. Aj ja som bol začínajúci DJ s PC v kultúrnom dome...aj prvé akcie v kluboch...No nie som hluchý a viem že pokial sa ten prechod spraviť nedá, alebo to neviem alebo to z iného dovodu nejde, tak nebudem do seba nasilu sekať 2 pesničky a bude s toho guláš ale to pekne stiahnem a pustim druhu tak aby tam nebolo ticho. (samozrejme to nemoze DJ robit celu noc, treba drzat uroven BpM)
///schyzo by si sa čudoval kolko takych problemov sa rieši.
midnight_man: neodsudzujem vsetkych iba tych co nato nemaju a predsa hravaju podla mna by sa mohli v takych kluboch kde byvaju rozne akcie robit aj sutaze typu amater dj mozno by sa nasiel nejaky talent
hh Ja som za to že DJ je DJ....DJ nie je moderator. Osobne nemam rad ked na diskotekach DJ kecá a kecá a kecá. Načo? DJ je tam na to aby hral..nie aby obkecával. Argument že baví ludí. OK ale ti ludia sa bavia na muziku a nie na to že on tam vykeciava. Čiže ja prežijem kludne cely večer bez toho aby som kecol pol slova do mikrofonu. Kecať treba na svadbe, stužkovej a podobne..ale klub je klub.
Ja si spominam na uzasne akcie jedneho dedinskeho DJa: sutaz o kolegove pouzite tangace, oslava Silvestra s odcitavanim pred polnocou a buchanie sampanskeho v juni alebo hlasky typu: nasledujucu hodinu si budeme hrat toto a toto a je mi to jedno, ci sa budete bavit, alebo nie. popr.:toto som sice nadavno pustal, ale este to pojde dnes minimalne 10krat, lebo je to u mna momentalne the best song
midnight_man napísal:hh Ja som za to že DJ je DJ....DJ nie je moderator. Osobne nemam rad ked na diskotekach DJ kecá a kecá a kecá. Načo? DJ je tam na to aby hral..nie aby obkecával. Argument že baví ludí. OK ale ti ludia sa bavia na muziku a nie na to že on tam vykeciava. Čiže ja prežijem kludne cely večer bez toho aby som kecol pol slova do mikrofonu. Kecať treba na svadbe, stužkovej a podobne..ale klub je klub.
TAK!!! ked sa ma hrat, tak sa ma HRAT a nie vobkecavat donekonecna daco, na svadbe pochopim ale na diskoteke to niektori fakt fakt prehanaju a skakanie stylov, ach ci pane boze. . .
mne najviac vadi, ze si na disko nemozem dat capovane pivo ale len tie buze**** teple 0,33. tvrdsie nepijem a za capovane pivo by som zaplatil aj vyssiu cenu nez je pred akciou ale nemozem. takze chodim tak 1-2 do roka. fuck them
midnight_man napísal:zelovoc to je preto aby viac zarobili na flaškovom zarobia viac a maju menej starosti
ja viem. pochopim to vo vychytenych podnikoch ale, tak aspon v tych mensich by to mohli dovolit. radsej by som vypil hoc aj 5 piv po 2 eura nez 2-3 malicke teple (lebo nestihaju chladit) a isiel otraveny domov.
qwerty-xyz napísal:TAK!!! ked sa ma hrat, tak sa ma HRAT a nie vobkecavat donekonecna daco, na svadbe pochopim ale na diskoteke to niektori fakt fakt prehanaju a skakanie stylov, ach ci pane boze. . .
Ako som ti uź raz písal. Otvor si doma garáž /určite máš nejakú kde skladuješ tanky, poprípade testuješ nepriestrelná sklá či zliatiny kovov /, pozvi si tám kámošky kámošov, posťahuj tvoje hity a nemusíš sa zaoberať vecmi ako mikrofón. Prosto daj play, nastav prelínanie skladibe na nejakých 10 sekúnd /aby to prosto nejak do seba pasovalo, veď ty si už niečo nájdeš, poprípade máš už dávno dávno naštudované niečo v štýle ako správne hrať na neprofesionálnych diskotékach/ a máš vybavené.
Každý DJ si môže robiť čo uzná za vhodné. Či sa to páči alebo nepáči iným. Taktiež si každý "tanečník", "okukovač dievčeniec" môže vybrať či na vidlotéke ostane a či sa zbalí a pojde buď dom alebo niekam kde hrajú dobre. Nik ťa tam nedrží. Ak si si zaplatil vstupné raz a nepáčilo sa ti, tak si debil keď si zaplatíš znovu. No nie?
PS. nie som gay i keď dokážem zhodnotiť aj chalanov. Som len narcis