Hadanky

Vtipy, vtipné animácie, zábavné flash hry, hádanky...
theBliZZard
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Hadanky

Príspevok od používateľa theBliZZard »

no a+b sa nemoze rovnat b.. ale v tomto priade to ide krok po kroku tie upravy a vsetko sedi... kedze podla uprav a+b=b a a=b, takze aj b+b=b, resp. a+a=b(a)

Vlastne si dal iba odpoved ze b+b sa nemoze rovnat b (1+1 sa nemoze rovnat 1, co vsetci vieme) ... ale tieto matematicke upravy to vyvracaju :) niekde je chyba ...

/presne, ako pise 94jakub .. da sa na to lahko prist, ked si za a a b dosadite realne cislo.. ja ked som na to prv pozeral, taktiez tiez mi hodnu chvilu trvalo prist na to, ze kde je chyba, ale po dosadeni cisel sa na to pride okamzite ;)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Chyba by mala byť pri odstraňovaní (a-b). Kedže tým rovnicu delíš musíš si určiť podmienku, že (a-b) != 0
Ak b=1 tak aj a=1 a a-b=0. Tým pádom tá rovnica nemá zmysel.
Obi-Wan
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Obi-Wan »

chyba je vo štvrtom riadku - delíš tam výrazom a-b takže tam vzniká podmienka a sa nesmie rovnať b ....

//94jakub ma už predbehol ...
xadman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xadman »

Lebo na 4. riadku keď si dosadíš za a aj b 1, tak potom prakticky delíš ľavú stranu (a - b) čo je 0. A nulou sa nedelí.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

OT//prepacte ze to sem pisem ale viem o stranke kde boli logicke hadanky a ked ste prisli na vysledok zadali ste to do url k povodnemu linku a mali ste dalsiu otazku. nemozem to najst. neviete ako sa ta stranka volala ?//
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

http://www.levelgame.net/, niečo podobné
TERI03
Novice
Novice

Príspevok od používateľa TERI03 »

:smt017 má to dlhé vlasy a stojí to v kúte čo je to :?: :smt055
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

ty?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

TERI03 napísal::smt017 má to dlhé vlasy a stojí to v kúte čo je to :?: :smt055
Dlhovlasáč kútový.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

metla alebo mop.
Wishmaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Wishmaster »

modliace sa dieta :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Som počul celkom dobrú, riešenie je v spoilery, ale nerozklikávajte, snažte sa na to prísť, ja som na to neprišiel. Ak viete odpoveď, nepíšte ju, je aj v tomto príspevku, nech sa ľudia potrápia. :D

Idú tri mravce po púšti. Prvý hovorí: "Predo mnou je púšť, za mnou mravec.", druhý hovorí "Predo mnou je mravec, za mnou mravec.", tretí hovorí "Predo mnou je mravec, za mnou mravec.". Ako je to možné, ak sú tam skutočne iba tri mravce, a nejdu v kruhu ale za sebou?

Riešenie:
Spoiler
Tretí o*ebáva. :lol:
PS:
Spoiler
Pre všetkých tých, ktorí hovorili, aká je tá hádanka trápna a nevtipná. Zo srandy som ju dal aj na 9GAG, a čuduj sa svet, dnes bola na HLAVNEJ STRÁNKE s celkovým počtom bodov 29,000 a stále to rastie. Pre predstavu, dostať sa na hlavnú stránku nie je vôbec ľahké. A pre druhú predstavu, je to bodované PODSTATNE lepšie, ako obrázky týkajúce sa svetového pohára v Brazílií, a to je momentálne na tom webe najpopulárnejšia téma. Nie som typ človeka, ktorý by masturboval nad lajkami, číslami, komentármi, a podobne, ale myslím, že to hovorí za všetko, a skutočne Vy, čo sa vám to nepáči, ba dokonca na nazývate idiotom a imbecilom za to, že mne sa to zdá OK, sa asi mýlite, a naozaj budete drvivá menšina.

http://9gag.com/gag/aozb93n
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Sorry to nie je hádanka ale blby vtip. K ide dole.
EDIT: Neplač, že som ti dal karmu dole, aspoň ti to úprimne napíšem. Tento príspevok si strelil vedľa.
Hensym
VIP
VIP

Sorry, ale nie je to vtip, je to hádanka. Plnohodnotná hádanka s vtipnou odpoveďou. Oproti iným hádankám v tejto téme je paradoxne jedna z tých "hádankovejších", vzhľadom na to, že existuje iba jedna racionálna odpoveď, ktorá sa skutočne dá uhádnuť.

Ale však čo, očividne ťa nas*alo, že si na to neprišiel a zobral som ti x minút života. :lol:
EDIT: kde plačem? O karmu mi nejde, a vážim si, že si sa podpísal. Keby mi ide o karmu, tak ti ju detinsky znížim aj ja. Ide mi len o to, že s tebou vôbec nesúhlasím - ide o hádanku. A to, že ťa to proste nas*alo - tak mi to proste podľa tvojho príspevku prišlo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

3. mravec mohol toho druheho predbehnut...
Hensym
VIP
VIP

Aj to by bolo riešenie, v tom prípade je to ale trošku zle sformulované. Prvý, druhý, tretí nie sú označenia konkrétneho mravca, ale "mravec vpredu", "mravec v strede", "mravec vzadu".
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nehnevaj sa na mna, logicke hadanky mam velmi rad, ale toto riesit je pod moju uroven... nabuduce si premysli, s cim sem prispejes...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

To moze pripadat vtipne len imbecilovi.
Hensym
VIP
VIP

Skutočne som nečakal, že to naštve toľko ľudí. :lol: Čiže účel to splnilo. Ale svedomie ma nebolí, lebo riešenie to naozaj má, a chyba je o Vás, ak ste na to neprišli. Je to obyčajná hádanka, a v posledných dňoch som ju už povedal kopu ľuďom, a niektorí uhádli, síce možno trošku iná odpoveď, ale uhádli. Takže sa nejedujte, že ste rozmýšľali, a nakoniec tá odpoveď nebola nijak spojená s číslami a výpočtami. Trošku nadhľadu a zmyslu pre humor by to chcelo.

RATZI: Rád sem s podobnou hádankou prispejem aj nabudúce. Ak je to "pod tvoju úroveň" (takýto blud som ešte nepočul), tak moje príspevky na fóre čítať nemusíš.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

aha, tak chyba je o nas... a ano, ak bolo ucelom niekoho nastvat, tak sa Ti to podarilo, akurat neviem, co niekoho vedie k tomu, aby robil ludom nervy...

skus si pozriet predchadzajuce strany, pripadne prispevky v tejto teme http://www.hojko.com/hadanka-t56671-200.html , snad sa pochopime... pozri, ja som aj za zabavne hadanky, ale aspon do roviny, kedy je odpovedou aspon nieco v style "metla v kute"...
Napísať odpoveď