HDD nebootuje - zachrana dat

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
xaxaxa
Light Star
Light Star

HDD nebootuje - zachrana dat

Príspevok od používateľa xaxaxa »

Vcera som nainstaloval Partition Magic 8, neviem co sa stalo ale ked som dnes yapol pc tak mi vzpisalo "Reboot and select boot device or insert boot media in selected boot device and press key"
a nic sa nepusti.
Disk bol rozdeleny na 3 particie (dokopy mali 500 gb), susil som dat akoze instalovat winxp a na zaciatku mi ukazalo ze je tam jedna cca 500 gb unparticipated part na ktoru sa chce instalovat-jednoduco uz nevidi 3 ale len jednu. Zda sa zo to je velky pruser a potrebujem teraz uz len zachranit data (pripojenim hdd na iny pc), aky softwer sa a na to pouzit?Resp. co mam robit? Tie data nesmiem stratit...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Na úvod by si si mohol hodiť ten disk do iného PC, resp. nahodiť nový systém na iný HDD a zozálohovať si tie dáta, ak nie je poškodená MBR tým ako si hýbal s partíciami. Potom by si mohol uvažovať o samotnom oživení disku.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Active Partition Recovery.. free verzia nepodporuje obnovenie partícií, takže si musíš zohnať platenú. Ale ak si ju zoženieš, tak podľa mňa úspech zaručený (vlastné skúsenosti).. samozrejme ak sa nejedná o vážnu chybu disku..

:)
xaxaxa
Light Star
Light Star

aky by mal byt presny postup?
dam tento chybny hdddo ineho pc kde uz je hdd (funkcny s win xp) a potom co? mam program GetDataBack_for_NTFS_V4.00, dalo by sa to zachranit cez neho? Skusil by som zohant aj iny ak je treba..
Idelane by bolo ten dick ozivit, ale ak to nie tak budem vdacny aj za zachranu dat, mam ich tam cca 400gb z toho tretina su mimoriadne vzacne.

Poradte prosim, aby som nieco nepos**l....
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

xaxaxa
Light Star
Light Star

ta tema je o vrateni vymazaneho HDD, ja som ho nezmazal (vedome), nieco spravil partition magic .... robil som po tom este hodiny na to pc...az ranny start vyhodil to co vyhodil...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

xaxaxa napísal:aky by mal byt presny postup?
dam tento chybny hdddo ineho pc kde uz je hdd (funkcny s win xp) a potom co? mam program GetDataBack_for_NTFS_V4.00, dalo by sa to zachranit cez neho? Skusil by som zohant aj iny ak je treba..
Idelane by bolo ten dick ozivit, ale ak to nie tak budem vdacny aj za zachranu dat, mam ich tam cca 400gb z toho tretina su mimoriadne vzacne.

Poradte prosim, aby som nieco nepos**l....
skús použiť na obnovu dát active@undelete. Robí aj s poškodenými partíciami. Na nový systém si nainštaluj len OS + Active@undelete ošetrený medicínkou, aby bol full. Potom daj deep scan, alebo full scan a recoverni data ktoré chceš. Pri ich obnove Ti ponúkne folder kam ich máš uložiť. Nemali by sa vyskytnúť žiadne problémy.

Nezabudni ak sa jedná o PATA disk, tak nastaviť systémový na master a sekundárny na slave. Ak o SATA tak to nerieš, len nabootuj z toho nového.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

2 xaxaxa

Tým PM si urobil nejaké zmeny , ktoré potrebovali reštart PC. Preto si mohol ešte hodinu pracovať, lebo si ho nereštartoval.

Písal som to hlavne kôli tomu GetDataBack.On ti objaví aj také partície ktoré sa ti nezobrazujú , keď je poškodená MBR ,ale nesmú byť prepísané novými dátami.
xaxaxa
Light Star
Light Star

uplink napísal:skús použiť na obnovu dát active@undelete. Robí aj s poškodenými partíciami. Na nový systém si nainštaluj len OS + Active@undelete ošetrený medicínkou, aby bol full. Potom daj deep scan, alebo full scan a recoverni data ktoré chceš. Pri ich obnove Ti ponúkne folder kam ich máš uložiť. Nemali by sa vyskytnúť žiadne problémy.

Nezabudni ak sa jedná o PATA disk, tak nastaviť systémový na master a sekundárny na slave. Ak o SATA tak to nerieš, len nabootuj z toho nového.
Dik za tip na program, dufam ze zachrani maximum resp. neublizi este viac... Disk je Sata (format NTFS) ...kolko cca moze trvat obnova dat (povedzme 200 gb foto, video)?

//autoeditácia príspevku ( 07 Nov 2009, 18:54 )
ramaya napísal:2 xaxaxa

Tým PM si urobil nejaké zmeny , ktoré potrebovali reštart PC. Preto si mohol ešte hodinu pracovať, lebo si ho nereštartoval.

Písal som to hlavne kôli tomu GetDataBack.On ti objaví aj také partície ktoré sa ti nezobrazujú , keď je poškodená MBR ,ale nesmú byť prepísané novými dátami.
Ja verim ze nic prepisane nie je. Ako som pc vecer vypol, tak som ho rano zapol, vyhodilo mi tu hlasku, skusil som to restartnut par krat, skontroloval v biose v akom poradi bootuju a hodil som tam instalacku win xp - akonahle som sa dopracoval do kroku ze sa vybera particia kde sa ma win nainstalvat a uvidel som ze namiesto povodnych 3 particii je tam len jedna unparticipet ktoram mala velkost celeho orig. disku (500 gb) tak som to zastavil a vypol.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Podľa toho čo ti ukazuje 500 gb unparticipated part tak máš buď vymazanú alebo poškodenú MBR.

Zachráň čo sa dá tými programani na obnovu a potom sa môžeš pokúsiť opraviť to:

Kód: Vybrať všetko

http://www.poradna.fmg.sk/clanky/prva-pomoc-pre-microsoft-windows-xp-43.html

http://www.akonapc.sk/konzola_zotavenia_repair_console

http://www.wug.sk/?name=blog&id=26_Oprava_MBR_sektoru_bez_rizik

http://www.tipyatriky.sk/obnova-mbr-xp
Blaky
Amateur
Amateur

Re: HDD nebootuje - zachrana dat

Príspevok od používateľa Blaky »

Pomoc mam podobny problem vecer vypnem pc, rano zapnem a nic nenacita hnet pyta boot HDD nevidno ani v BIOSE mam nanom dolezite instalacky atd prosim pomoc OS W7 :(
Napísať odpoveď