Hip-Hop - umelci a ich tvorba

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

p4ra napísal:Vidim, ze s tebou je velmi tazko, lebo si absolutne zaujaty. :) Skus si precitat toto, ale cele a potom mozeme pokracovat. :) Ja len vystrihnem cast z celeho textu.Tam mas presne popisane, ako sa produkuje hip-hop. Aj zaujata osoba musi priznat, ze si na omyle.

To, co spravil Kanye West je ciste experimentovanie. A podarilo sa mu to na jednotku.
tak akoze daj mi jeden priklad na tie zive/normalne nastroje?...A co uz moze byt dobre na ukradnuti pesnicky, ako je to v pripade Kanye West? ved je to ubohost. Moder hophop production utilities mozem zahrnut uz do spominaneho - Fruity Loops sa to vola a obsahuje to vsetko co, co si spomenul...jednoduche...Ako vynimku som uviedol napriklad Cypress Hill - kolko hophoperov, ktori su komercne uspesni, si to produkuju tak ako sa pise v clanku? 1%? 2%?...ostatni vsetci robia to co som spominal. pripadne neukradnu loop ale spravia si ho sami...ale vzdy je to len LOOP, ktory sa obmiena a takto dookola sa opakuju aj zvuky na montaznej linke v automobilke Skoda v Mladej Boleslavi...nic tazke...a zasa sme tam, kde sme boli...Ja osobne som nejake extra ''hudobne'' prechody v ziadnom hophope nepocul, a to som toho pocul uz pozenhnane vela...(aj vdaka terajsim zenskym spolubyvajucim)...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Pozri si DVD od Kontrafaktu (ktory tak moc nenavidis) - koncertne turne doprevadzane ciste zivou muzikou + DJ Anes do toho zapajal gramce, platne a sampler. Ti musi byt jednoznacne jasne, ze hip-hop sa da robit aj so zivou muzikou.

Dalej je to Snoop Dogg, ktory bol so zivou kapelou tu v Bratislave. A dalo by sa pokracovat. Naozaj, neodsudzuj nieco o com nevies vela, resp. si myslis, ze vies vela.

Ako hovoria producenti:
Production is not for everybody!
A tu mas najjednoduchsi priklad toho, ako sa produkuju beaty. Myslis si, ze je to tak jednoduche a netreba to vediet?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Pozri si DVD od Kontrafaktu (ktory tak moc nenavidis) - koncertne turne doprevadzane ciste zivou muzikou + DJ Anes do toho zapajal gramce, platne a sampler. Ti musi byt jednoznacne jasne, ze hip-hop sa da robit aj so zivou muzikou.

Dalej je to Snoop Dogg, ktory bol so zivou kapelou tu v Bratislave. A dalo by sa pokracovat. Naozaj, neodsudzuj nieco o com nevies vela, resp. si myslis, ze vies vela.
Podla coho usudzujes, ze o tom vies viac? Pretoze mas pozitivny nazor na vec? To neznamena nic. A ziva kapela? Paneboze, ako mam este vysvetlit, ze to je ina vec? Ide o to, ze oni v originali vyprodukuju tie sample a podmazy a vsetko co hra v pozadi ich rapotania presne tak ako som povedal, a to, ze na koncert si prenajmu kapelu, ktora to dokaze pretransformovat z loopov a samplov do zivej hudby atd (nechapem naco su dobre ''scratche'') z nich zdaleka nerobi muzikantov a ani na kilometer sa nepriblizuju k ludom, ktori si tu hudbu normalne poskladaju...a nijako to hophoperom na vaznosti nepridava...

//rikinko - namiesto pocuvania hophopu popracuj radsej na svojej gramatike :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

p4ra napísal:Pozri si DVD od Kontrafaktu (ktory tak moc nenavidis) - koncertne turne doprevadzane ciste zivou muzikou + DJ Anes do toho zapajal gramce, platne a sampler. Ti musi byt jednoznacne jasne, ze hip-hop sa da robit aj so zivou muzikou.

Ako hovoria producenti:
Da sa robit aj so zivou hudbou, ale v drvivej vacsine sa to tak vobec nerobi. To, ze 3-4 grupy vybehnu raz za rok na podium s kapelou im nepomoze vymazat dojem, ze su amateri co o hudbe nevedia nic.
ku tomu KF: nikdy som na nich nedal ani korunu tak nech Riťmus nerozprava blbosti
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Myslim si, ze o tom viem vela, resp. viac, ako ty, lebo to snad sledujem (ak to tak mozem nazvat) viac, ako 12 rokov? Pocuvam tu muziku, sledujem, co sa deje na scene. Videl som xy komentarov, videi, textov o muzike, ako sa ta muzika robit. Videl som osobne, ako sa produkuje taka muzika a nie je to len ten Fruity Loops, ktory donekonecna omielas.

Uhm, scratching je umenie. Je to nieco, co DJi povazuju za umenie a nevie to tiez robit kazdy. Je to dlhorocny proces ucenia sa, ako je dlhorocny proces ucit sa hrat dobre na gytare alebo bubnoch.

Myslim si, ze by si mal vediet, ze kazdy hip-hop-ovy producent vie hrat minimalne na jednom nastroji, co z neho robi hudobnika.

Chlapci, aj tie beaty, sample a loopy nejako musia vzniknut. To znamena, ze sa nahraju na nastrojoch, potom sa rozne upravuju podla potreby. Ci si myslite, ze to vsetko vznikne samo od seba a potom to producenti ukradnu?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

p4ra napísal:najjednoduchsi priklad toho, ako sa produkuju beaty. Myslis si, ze je to tak jednoduche a netreba to vediet?
Vsak si sa odfajcil sam. Hudba pre celu pesnicku vytvorena za necelych 8minut? :lol:

edit: skoda, ze nechodis na irc tam je srandy hromada :-) Zabavame sa hlavne na takychto temach ;-)

edit2: preco kazdy kto nesuhlasi, s tvojim nazorom alebo ma iny pohlad na vec je hned hater ? Ja mam urcite formy hiphopu rad a vypocujem si ho este radsej, ale to co predvadzas ty je iba prskanie maleho decka, ktoremu niekto povedal, ze Dedo Mraz neexistuje. Nepocuvam primarne ani rock, ani metal :-P
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Vsak si sa odfajcil sam. Hudba pre celu pesnicku vytvorena za necelych 8minut? :lol:
Ved som povedal, ze najjednoduchsi? Neviem, ako som sa na tom odfajcil. :roll:

Ach jaj hateri. :) Bezte si k svojmu metalu, rocku a neviem comu este a vsetci budeme stastni. :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Poprosim o definiciu Hatera ...uz som napisal 3 krat ze vynimam napriklad Cypress Hill...A dokonca aj Wu-tang clan svojho casu, pripadne Beastie Boys. 12 Rokov sledujes hudobne dianie...mno...aby som ti vysvetlil situaciu, tak nie vsetci clenovia tohto fora maju menej ako 18...ja k nim taktiez nepatrim a dokonca ta upovedomim, ze niektori tu maju skusenost so strihanim a tvorenim hudby dost vela skusenosti, aj vramci poloprofesionalneho pola (konkretne radio), takze VIEM ako sa robia sample, viem ako je to s beatmi a tak dalej...JA sa snazim vysvetlit, ze 99% hophopovych ''skupin'' tieto sample kradne a dava ich do loopov a vznikne z toho hudba...kolko hophopovych kapiel si zavola do nahravacky zivu kapelu na vytvorenie ich produktu?? STUDIA...kolko z hophoperov si sklada tieto loopy? kolko z nich si prizyva hostujucich muzikantov???Chapes o co mi ide? Hophop sa nemoze radit k hudbe, pretoze nieje PLNOHODNOTNY...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ty si presne typ hatera. To, ze sa ti pacia 2 skupiny nerobi vynimku, lebo ty aj tak z toho co si napisal (aspon mne to tak pride) nenavidis hip-hop a podla teba nie je plnohodnotny. S tymto absolutne nemienim suhlasit, lebo to tvrdenie nema ziadne opodstatnenie. Je to taka ista muzika, ako hociktora inak a je plnohodnotna. Vlastne, pockat. Metalisti vrieskaju, ako paviani v ZOO, podla mna to nie je tiez plnohodnotna muzika, lebo im hovno rozumiem v tych ich pesnickach.

Znie to blbo, ze? Tak presne tak blbo znie to tvoje, ze hip-hop nie je plnohodnotny.

Ak sa za skusenost berie poloprofesionalne radio (robil som pre jedno internetove), tak sme dvaja so skusenostami, cize mozem posudit co tazke je a nie je spravit. A stale si svojim za svojim, ze produkovat hip-hop na najvyssej urovni nie je med lizat. Pocnuc Kontrafaktom, konciac Snoop Doggom.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Ty si presne typ hatera. To, ze sa ti pacia 2 skupiny nerobi vynimku, lebo ty aj tak z toho co si napisal (aspon mne to tak pride) nenavidis hip-hop a podla teba nie je plnohodnotny. S tymto absolutne nemienim suhlasit, lebo to tvrdenie nema ziadne opodstatnenie. Je to taka ista muzika, ako hociktora inak a je plnohodnotna. Vlastne, pockat. Metalisti vrieskaju, ako paviani v ZOO, podla mna to nie je tiez plnohodnotna muzika, lebo im hovno rozumiem v tych ich pesnickach.

Znie to blbo, ze? Tak presne tak blbo znie to tvoje, ze hip-hop nie je plnohodnotny.

Ak sa za skusenost berie poloprofesionalne radio (robil som pre jedno internetove), tak sme dvaja so skusenostami, cize mozem posudit co tazke je a nie je spravit. A stale si svojim za svojim, ze produkovat hip-hop na najvyssej urovni nie je med lizat. Pocnuc Kontrafaktom, konciac Snoop Doggom.
tie tvoje tvrdenia su totiz podlozene fadnymi agrumentami, ktore ti zakazdym vyvratim, a myslim ze sa mi to doteraz furt podarilo...utocenie na metal ti nepomoze, ja to tiez povazujem za vrieskanie, ale dani ludia si aspon hudbu produkuju sami, skladaju sami, odohraju sami a tak dalej...a bit dvojnozkou do bubna, plus este do ostatnych v takom rytme nie je vobec lahke...v takom tempe by si zfetovani hohoperi vykychli oko...takze tak...a preto hovorim ze hophop nie je plnohodnotny, pretoze hudnu si netvoria az na par vynimiek sami.. .a zopakujem po 4ty krat, pacia sa mi aj hophopove kapely...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Na diskusiu o HH "vseobecne" je ina tema, v tejto teme sa mozete vyjadrovat ku konkretnym HH "umelcom a ich tvorbe"
V tejto téme môžte diskutovať o HH umelcoch, o ich tvorbe, pesnčkách, môžte o nich klebetiť, písať na nich svoje názory, postrehy.
Je prísne zakázané ako zo strany milovníkov Hip-Hopu, tak zo strany odporcov vzájomne sa osočovať, urážať, používať akékoľvek vulgarizmy.
Porušenie sa bude trestať väzením až trvalým zamedzením prístupu na fórum.

Eritrocit
:smt018 Nechcite nasrat eriho :icecream:

// OT premazany
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

mne sa strašne páči táto live verzia nelutujem

a nikde neviem zohnať mp3..
no a seth82 tu máš aj príklad že HH neni len o tom vybehnut na pódium a niečo zarecitovať...takisto tam máš aj gitaru a bicie...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Opak, za tie bicie a gitary si vsak zasluzi respekt Band Mariana Cekovskeho, ktora KF sprevadzala pocas celeho MM Tour 05.

PS: Ceky je pokial ide o hudbu Umelec pour excellence

// Ideal prikladom, ze rap nemusi byt spojeny vylucne len s beatmi je britsky rapper Plan B (gitaru si hra sam chalan). Dava rymi, ma dobry flow, no rozdiel medzi Plan B a drvivou vacsinou inych rapperov spociva v tom, ze Ben je zaroven hudobnik.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Opak napísal:mne sa strašne páči táto live verzia nelutujem

no a seth82 tu máš aj príklad že HH neni len o tom vybehnut na pódium a niečo zarecitovať...takisto tam máš aj gitaru a bicie...
ved to je ich koncert co maju na dvd a na lamkach boli kedysi aj z neho mp3 vytiahnute
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

o to nejde ja si viem vytiahnuť mp3 len tie zvuky v pozadí a to...neviete či neni nejaká študiová verzia?čistá?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Opak napísal:mne sa strašne páči táto live verzia nelutujem

hmm...vidim, ze nechapete o co mi ide. KOntrafuckt si moze na podium dovliect aj Slovensky Synfonicky Orchester - to je v poriadku, ze je tam ''ziva hudba a gitary a bicie''...Ide mi o to: vy si vazne myslite, ze prave ti clenovia kontrafaktu pretransformovali studiove nahravky na tuto muziku?? Napisali im noty? Nehnevajte sa, ale nemyslim, ze by mali vsetci z nich vystudovane prave hudobne konzervatoria...Takze zhrnutie:o samploch a loopoch som sa uz vyjadril, teda ziadna narocna robota a tu live muziku si akurat tak objednali, zaplatili im a to je vsetko - ziadna kreativita - zip, nula, zero, nic....takze este furt sa podielali iba na textoch (z ktorych 40% su nadavky, takze az take tazke to fakt nemoze byt).

// Diskusia o HH vseobecne pokracuje v teme HH- vseobecne. Dalsie OT budu bez upozornenia zmazane. Tomasito
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

tema H16: co hovorite na to, ako chalani z jedna sestky kopiruju podmazy slavnych???
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Tomasko napísal:tema H16: co hovorite na to, ako chalani z jedna sestky kopiruju podmazy slavnych???
jj, to som si dost krat vsimol, myslim, ze napr. aj od ´paca, ale nehovorim nato nic... niesu prvy co kradnu podmazy :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

sirmisoturbo napísal:jj, to som si dost krat vsimol, myslim, ze napr. aj od ´paca, ale nehovorim nato nic... niesu prvy co kradnu podmazy :wink:
No hej, v hiphope je uz tak malo kreativity, ze ukradnuty podmaz je skoro na kazdom albume a nikto zo sceny k tomu nepovie kriveho slova, skvela praca.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:No hej, v hiphope je uz tak malo kreativity, ze ukradnuty podmaz je skoro na kazdom albume, skvela praca.
njn a potom to nazvu "Kvalitny material" to je ....
Napísať odpoveď