to ano, ale ak nepodaval DP tak ako szco poziadat nemoze. To potom len prejst na riadny pp a to uz ma kazda banka nastavene inak kolko dozadu berie prijem vacsinou 6-12 mesiacov, takze musi tolko pockat.beardie napísal: 11 sep 2022, 8:08 je dobre vybaviť si český prechodný, záležitosť 1 návštevy na cudzineckej policii
Hypotéka pre mladých na 30 alebo 15 rokov?
Re: Hypotéka pre mladých na 30 alebo 15 rokov?
Rozmýšľam, prečo by nemal podávať DP a nič mi nenapadá
ak mu zivnost zacala platit iba niekedy v priebehu aktualneho roka tak este nepodaval DP.
Mozno nam to ozrejmi on sam
Tipujem ze sa chce vyhnut sialenym urokom co tam maju.
paušálna daň - stačí platiť 4€ mesačne daň a potom nemusím podávať DP (ušetrím tak stovky € na daniach)
nehnuteľnosť na SK na založenie by sa našla, ale asi nemá takú hodnotu ako hypotéka
zahraničím som myslel Španielsko
Aha, paušálna daň, to potom áno
Len si musíš sledovať príjem, ktorý musí byť maximálne milión a platí sa cez 200 euro mesačne, nie 4
(vrátane socky a zdravky)
Len si musíš sledovať príjem, ktorý musí byť maximálne milión a platí sa cez 200 euro mesačne, nie 4
Súčasný fix mi končí v apríli 2023. Tie úroky stúpli teda brutálne. Mám pocit, že priemer je teraz tak 4% pri slovenských bankách?
Stále mám voľných asi 20 000 eur. Čo som chcel dať do akcií, ale tie tiež teraz veľmi nevyzerajú vábne...zas na druhú stranu možno aj vraziť to do obyčajného indexu SaP 500 na toho roka a pol by mohlo byť zaujímavé? Teraz je to najnižšie od začiatku roka...
Má zmysel si znížiť hypo už teraz (mám ešte zaplatiť 40 000 eur), alebo počkať kým mi skončí fixácia a až potom?
Netuším aké sú tam výhody/nevýhody spraviť to teraz/potom. Neriešili ste niečo podobné?
Stále mám voľných asi 20 000 eur. Čo som chcel dať do akcií, ale tie tiež teraz veľmi nevyzerajú vábne...zas na druhú stranu možno aj vraziť to do obyčajného indexu SaP 500 na toho roka a pol by mohlo byť zaujímavé? Teraz je to najnižšie od začiatku roka...
Má zmysel si znížiť hypo už teraz (mám ešte zaplatiť 40 000 eur), alebo počkať kým mi skončí fixácia a až potom?
Netuším aké sú tam výhody/nevýhody spraviť to teraz/potom. Neriešili ste niečo podobné?
veď prave to je dobré, že akciove indexy padajú. Cash si podrz a pockaj kym sa akcie nestabilizuju a nasledne nakúp plný kotel.Frco napísal: 15 okt 2022, 13:51 Čo som chcel dať do akcií, ale tie tiež teraz veľmi nevyzerajú vábne...
-
K-u-b-i-a-k
Addict
ja osobne mám 0.75% do marca 2024. tiež som zvedavý čo bude potom 
No čo, aký aktuálne úrok Vám banky ponúkajú?
Mne končí 3r fix v decembri (zostatok mám teraz 74k), doteraz som mal 1,29%, nedávno prišla ponuka na 2,79% (nárast splátky o asi 17%). Je to SLSP. Bol som v banke, čo sa s tým dá robiť, a vraj odkedy mi bola poslaná táto automatická ponuka, tak to šlo ešte opäť vyššie a ak to pregeneruje, vychádza jej to už nad 3. Každopádne si ale pre zaujímavosť do toho decembra obehám aj iné banky.
Mne končí 3r fix v decembri (zostatok mám teraz 74k), doteraz som mal 1,29%, nedávno prišla ponuka na 2,79% (nárast splátky o asi 17%). Je to SLSP. Bol som v banke, čo sa s tým dá robiť, a vraj odkedy mi bola poslaná táto automatická ponuka, tak to šlo ešte opäť vyššie a ak to pregeneruje, vychádza jej to už nad 3. Každopádne si ale pre zaujímavosť do toho decembra obehám aj iné banky.
gogo456: Ako áno, vlastne máš pravdu, čím ďalej sa pozerám na ten graf akcií, tým je to asi zaujímavejšie to kúpiť.
Hensym: To je dosť, nad 3%. A nielen splátka narastie, aj celková suma, ktorú človek zaplatí, je tým pádom (brutálne) vyšsia.
Ja mám 1,39%. Pri simulácii, ak by mi to dvihli na 4%, tak by som preplatil o 17 000 eur viac ako teraz pri tomto úroku. Čo je neskutočne veľa podľa mňa. Až sa mi nechce veriť, že také "malé zmeny" v úrokoch v rádovo percentách toto dokážu spraviť.
Hensym: To je dosť, nad 3%. A nielen splátka narastie, aj celková suma, ktorú človek zaplatí, je tým pádom (brutálne) vyšsia.
Ja mám 1,39%. Pri simulácii, ak by mi to dvihli na 4%, tak by som preplatil o 17 000 eur viac ako teraz pri tomto úroku. Čo je neskutočne veľa podľa mňa. Až sa mi nechce veriť, že také "malé zmeny" v úrokoch v rádovo percentách toto dokážu spraviť.
Tie sadzby sú predsa len dočasné, o rok a pol pôjdu na polovicu a o ďalší rok a pol znova
Potom sa budú banky trhat o zákazníkov a robiť refinanc
Ja som zobral teraz novú hypo v ČR s úrokom 5,24 % a som si istý, že do 4 rokov budem mat bežných <2 % ako na druhej hypo
O co preplatím na úrokoch, o to narastie hodnota nehnutelnosti
Potom sa budú banky trhat o zákazníkov a robiť refinanc
Ja som zobral teraz novú hypo v ČR s úrokom 5,24 % a som si istý, že do 4 rokov budem mat bežných <2 % ako na druhej hypo
O co preplatím na úrokoch, o to narastie hodnota nehnutelnosti
-
starysomar
Hardcore addict
No práveže z tohto grafu vidno, že teraz je tá najlepšia chvíľa za celý tento rok.
je dost pravdepodobne ze to pojdes este nizsie. NA druhu stranu vo vseobecnosti je velmi tazke trafit presne dno trhov.
Hensym - obehaj banky, najdi, kde Ti dajú najlepší úrok/RPMN a tam si daj predschváliť úver už teraz. Keď príde december, skontroluješ, či úroky klesli alebo stúpli. Ak stúpli, zoberieš si predschváelný úver za starý úrok (máš na to pol roka), ak klesli, úver nenačerpáš a vybavíš si ho inde.
Že sa vrátia úroky späť k 2% by som sa nespoliehal. Také nízke korony ako boli teraz, neboli nikdy v histórii ľudstva.
Že sa vrátia úroky späť k 2% by som sa nespoliehal. Také nízke korony ako boli teraz, neboli nikdy v histórii ľudstva.
Kamarat mal asi 3 dni dozadu prispevok s prieskumom hypotek. Najlepsie vychadzala Prima banka (tusim 2,4 percenta) aj s dodatkom, ze tam najneradsej prenasa klientom hypoteky kvoli zdlhavemu procesu.
možno u nás, ale v takom Nemecku to je obvyklá hodnotaPeter00 napísal: 15 okt 2022, 18:05Že sa vrátia úroky späť k 2% by som sa nespoliehal. Také nízke korony ako boli teraz, neboli nikdy v histórii ľudstva.
-
starysomar
Hardcore addict
"Preneste si hypotéku do Prima banky a získajte aj vy úrok 2,2 % s fixáciou na 3 roky. Prenesením hypotéky do Prima banky budú vaše splátky nižšie."
Pritom nám, čo ju tam máme dlhšie, zmenia úrok na 2,6 ...
Pritom nám, čo ju tam máme dlhšie, zmenia úrok na 2,6 ...
-
K-u-b-i-a-k
Addict
tie reklamy sú hovno platné. veľa záleží od tvojej bonity atď.