Čím radšej cestujete, vlakom či autobusom ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ktorý dopravný prostriedok máte radšej ?

Vlak
108
67%
Autobus
38
23%
Necestujem verejnou dopravou, mám auto.
16
10%

Celkom hlasov: 162

mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

Vlak, tam mam vacsie pohodlie, je rychlejsi a da sa tam super spat.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ja najracej Autom ... ale Pendolino sa mi v Poslednej dobe velmi zapacilo Hlavne kvoli 180km/h ... Pri ktorych je Uplny klud vo vlaku ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Shark NX.. njn, ale ten kľud nie je spôsobený vlakom, ale traťou.. :) Aj keď ideš obyčajným IC/EC, tak na kvalitnej trati ako je BA - BRNO - PRAHA je to pohodička.. môžeš zaspávať. Na Slovensku takú trať máš asi jedine BA - TT - TN a neviem kde končí.. ale od ZA až po KE to je samá zákruta.. a pohodlie nie je až také.. aj keby bolo Pendolíno, tak to pekne trasie.. ;)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

hm. vlak mam rad, dost som vyuzival na BA-praha este pred pendolinom.
posledne roky ale kvoli nutnosti flexibility musim vyuzivat auto.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Shark NX napísal:Ja najracej Autom ... ale Pendolino sa mi v Poslednej dobe velmi zapacilo Hlavne kvoli 180km/h ... Pri ktorych je Uplny klud vo vlaku ...
Shark, maximálna traťová rýchlosť na ČD a ŽSR je 160 km/h. Pendolino 180 kilometrovou rýchlosťou na našich a českých tratiach ísť nemôže.
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

V autobuse ma strasne boli hlava ale nevraciam iba ta hlava a vlakom som neisiel od 8 rokov tak ani neviem a autom nechodim to iba ked ide oco ale v aute je mi super ale ak nahodou pozeram na mobil alebo na notebook pocas jazdi tak ma neskutocne boli hlava
nevieme
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa nevieme »

Vlak, jednoznacne, aj ked niekto spominal, ze vo vlaku moze ist na wc... najskor tam dostanem nejaku zltacku, ved tie wc su v hroznom stave, smrdi to, a neje to pekne. Asi jedina nevyhoda vlakov.
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

Autobus :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

erytrocyt napísal:Shark, maximálna traťová rýchlosť na ČD a ŽSR je 160 km/h. Pendolino 180 kilometrovou rýchlosťou na našich a českých tratiach ísť nemôže.
Tak ma Moje GPS odchylku ;)
Ale nie fakt raz som siel tym rannym z BA do Prahy ... no a za brnom niejaky vlak strhol troleje ... cakali sme tam asi hodinu a Potom Kapitan vlaku Povedal ze se posnazi minimalizovat spozdeni ... no a vtedy siel na trati okolo 175+-5km/h

brm ano aj tratou ... ale ked ti vedla ICcka prefici normalny vlak tak to je trochu vacsi hluk ako v Pendoline :wink:
A pendolino je konstruovane na 240 ak sa nemylim len to trate nedovoluju
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

mno ja chodím častejšie autobusom (napr. Bratislava - Praha a späť), kvôli cene, ale mám radšej vlak... prečo? lebo v buse je málo miesta, nemôžete sa prejsť a "natiahnuť kosti", nemáte tam také súkromie ako v kupé... hlavne ak cestujete viacerí, kupé je super...
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

ja cestujem len autobusom,ale vlakom by to bolo ovela jednoduchsie keby mi nejaky isiel z nitry priamo do martina:( ako tu uz niektori spominali-je tam viacej sukromia,miesta a hlavne to wc by sa mi dost casto hodilo :D
poldo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa poldo »

moni19 napísal:ja cestujem len autobusom,ale vlakom by to bolo ovela jednoduchsie keby mi nejaky isiel z nitry priamo do martina:( ako tu uz niektori spominali-je tam viacej sukromia,miesta a hlavne to wc by sa mi dost casto hodilo :D
ja byvam v takej riti, kde vlak nepremava, tak mi nic ine nezostava ako vyuzivat autobus, vlak len strasne malokedy...
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

No ja moc na vyber nemam lebo s tadial kde ja byvam vlaky nechodia. Vlastne tam u nas ludia ani nevedia co to vlak je. Takze chodim busom ale vzdy ked mam moznost tak idem vlakom a teraz ma napadlo ze som magor bo som hlasoval za BUS. :?
papillonbubu
Expert
Expert

Príspevok od používateľa papillonbubu »

Určite vlak, je tam miesto a čo sa týka wc, majú síce svojský stav, ale aspoň keď už ide roztrhnúť mechúr môžeš ísť... V buse sú niekedy predsa tak milí, že však nech Ťa roztrhne...
belo15
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa belo15 »

presne tak..vlak..uz to tu bolo spominane,je tam WC,da sa tam lepsie pospat...a pre mna je to vacsi zazitok ked mozem mat vystrcenu hlavu z okna :D
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

samozrejme ze cestujem castejsie autobusom, lebo vlakova siet nie je taka rozsiahla. ale urcite sa mi lepsie cestuje vlakom. vsade, kde mam na vyber volim vlak. je to rozhodne pohodlnejsie a bezpecnejsie. uz len pri tej predstave miesta, moznosti sa prejst a nakoniec aj wc nie je o com. nakolko som trochu vyssi, tak pri cestovani autobusom je to utrpenie. este ani autobus nevyde zo stanice a uz mi strpaju nohy, lebo si ich nemam kam dat :)
Leo15951
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Tiez vlak.

Len by ma zaujimalo, hlasovalo tu 29 ludi za Autobus a vdaka mojej lenivosti som nasiel jeden post, ktory nechtiac hlasoval za autobus a dvoch potencionalnych hlasovacov za bus, lebo im nic ine do ich dediny nepremava.

Ale seriozne, ake su dovody preco radsej cestovat autobusom? Co ja jazdim, tak to vacsinou autobusom vychadza miestami aj rovnako ako vlakom. Jedine vynimky co robim je ked idem do Gyoru, kedze chodi snad len jeden vlak za den.
Co mi pripomina totalnu absurditu, ze v Madarsku su busy drahsie ako vlaky, lebo sa to tvari niak komfortnejsie ci co.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Zalezi na dlzke a type cesty. Cesta Brno-Praha, Brno-Martin nie je o com -> Student agency - kozene vysoke sedacky, klima, teple napoje zdarma, TV, audio ... Inak vlak - vacsi priestor, moznost natiahnut sa a prejst po vlaku kedykolvek potrebujete, na druhu stranu vacsinou treba prestupovat a sledovat si cas ...
curious
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa curious »

audiotrack napísal:všetko má svoje výhody. Keďže mne otec robí na železnici, tak mám zlavu. Preto cestujem vlakom, ale myslím si že autobus je pohodlnejší
ako ktorý...keď ideš v 30 ročnej karose, ktorá je hrdzavá, smrdí tam a ešte sa natlačí 20 negrov vedľa teba, tak potom ti nie je všetko jedno
Napísať odpoveď