Čím radšej cestujete, vlakom či autobusom ?
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Čím radšej cestujete, vlakom či autobusom ?
Mám na vás takú otázku. Ak niekam cestujete, čo máte radšej. Starý dobrý vláčik, či lacný autobus ? Je jedno či je to do školy, alebo do Prahy...Píšte, čím cestujete radšej.
Ja osobne-už mám svoje auto, no ak mám cestovať verejnou dopravou, tak vlak je podľa mňa najlepší a najbezpečnejší dopravný prostriedok na ktorý nedám dopustiť.
Ja osobne-už mám svoje auto, no ak mám cestovať verejnou dopravou, tak vlak je podľa mňa najlepší a najbezpečnejší dopravný prostriedok na ktorý nedám dopustiť.
-
audiotrack
VIP
-
pinacolada
Guru wannabe
to som si myslel ked som taz isiel z kosic s5 do presovaaudiotrack napísal:všetko má svoje výhody. Keďže mne otec robí na železnici, tak mám zlavu. Preto cestujem vlakom, ale myslím si že autobus je pohodlnejší
-
Lord PROXI
King
No radsej cestujem vlakom, hlavne ked je nas viacej...daju sa tam robit blbosti je to pohodlnejsie mozme sa natiahnut ist na wc...vacsinou nahadzeme ruksaky medzi nas a hrame karti celu cestu
ale ked idem sam tak idem vacsinou autobusom lebo som student a mam to o polovicu lacnejsie...mam sice aj auto (ziguli) ale to pouzivam len v nutnych pripadoch...sak benzin drahy a sa mi viac oplati vyuzivat inu dopravu 
-
Colortraincleaner
Medium Star
-
erytrocyt
VIP
No ako som už napísal, vlaky mám radšej ako autobusy. Aby som bol presnejší, bus, je to najhoršie do čoho sa dá z dopravných prostriedkov sadnúť. Horšia je len električka a skákacie denko...
Vlak je jednoznačne pohodlnejší- 1 škatuľa sa nemôže vyrovnať 10 vagónom v rýchliku. O priestore ani nehovorím. V autobuse sedíte a sedíta a čumíte, v pol ceste si k vám sadne podnapitý smraďoch, ktorý sa pre istotu vedľa vás pomočí. A vám ostáva čo? Sedieť a trpieť, resp. presadnúť si a ten smrad dýchať z troška väčšej vzdialenosti... Parádička nie? Vo vlaku je väčšinou stále miesta dosť, ak ideme rozprávať o rýchlikoch, keď máte chuť na pivko, nie je problém, káva, nie je problém. Jedálny vozeň-reštaurácia na koľajniciach. Dá sa pekne napapať pri stále meniacom sa výhľade...
Vlak je síce drahší, ale určite je to, aspoň podľa mňa, lepšia voľba.
Košice-Bratislava-autobusom-nikdy viac.
Košice-Praha-vlak, rád si to zopakujem...
Určite sa tu niekto ozve o linkách napr. Ke-Praha ako Student Agency a ich autobusy, či tá nová Grand linka s prepychovými autobusmi. Je to stále len autobus, nič a iba autobus...
Vlak je jednoznačne pohodlnejší- 1 škatuľa sa nemôže vyrovnať 10 vagónom v rýchliku. O priestore ani nehovorím. V autobuse sedíte a sedíta a čumíte, v pol ceste si k vám sadne podnapitý smraďoch, ktorý sa pre istotu vedľa vás pomočí. A vám ostáva čo? Sedieť a trpieť, resp. presadnúť si a ten smrad dýchať z troška väčšej vzdialenosti... Parádička nie? Vo vlaku je väčšinou stále miesta dosť, ak ideme rozprávať o rýchlikoch, keď máte chuť na pivko, nie je problém, káva, nie je problém. Jedálny vozeň-reštaurácia na koľajniciach. Dá sa pekne napapať pri stále meniacom sa výhľade...
Vlak je síce drahší, ale určite je to, aspoň podľa mňa, lepšia voľba.
Košice-Bratislava-autobusom-nikdy viac.
Košice-Praha-vlak, rád si to zopakujem...
Určite sa tu niekto ozve o linkách napr. Ke-Praha ako Student Agency a ich autobusy, či tá nová Grand linka s prepychovými autobusmi. Je to stále len autobus, nič a iba autobus...
-
peterkozel
Medium Professional
rozdelil by som to asi tak, ze do cca 100 km bus a viac ako 100 vlak. Moj najvacsi problem bol taky, ze vzdy, ked som cestoval busom - ci to bola exkurzia, vylet atd vzdy mi bolo treba stat (curat, mocit), pretoze mam vo zvyku vypit aspon 4 piva a frajerit, ze mi netreba na hajzel. Len si predstavte dialnicu, no a tam nie je vela moznosti zastavit. Zastavenie a ulavenie si bolo pre mna ako orgazmus. Takze na autobus mam pekne spomienky. Vo vlaku vidim najvacsiu vyhodu v moznosti najest sa, napit a zapalit si cigaretku, je tam viac priestoru, ak je volne kupe mozem si aj lahnut, prejst sa atd. Vlak je good, ale ja mam radsej bus.
-
mastermind
VIP
chodim radsej vlakom. ak idete na nejaku dlhsiu cestu odporucam vam zaplatit si prvu triedu. je to neporovnatelne. viete ze si k vam nepride sadnut nejaky socialny pripad, mate viac menej istotu ze budete v kupe sami. Nie je to ani velmi drahe. KE - PP 70 Sk priplatok.
takze ak cestovat tak vlakom, ak dlhsie tak prva trieda.
takze ak cestovat tak vlakom, ak dlhsie tak prva trieda.
Ja kazdy den cestujem do skoly 37km a jednoznacne vlakom. Vlak [osobny] to ma spravene za 45 minut, autobus 1,5-2 hodiny, kedze stoji v kazdej diere. Naozaj!pinco napísal:rozdelil by som to asi tak, ze do cca 100 km bus a viac ako 100 vlak. Moj najvacsi problem bol taky, ze vzdy, ked som cestoval busom - ci to bola exkurzia, vylet atd vzdy mi bolo treba stat (curat, mocit), pretoze mam vo zvyku vypit aspon 4 piva a frajerit, ze mi netreba na hajzel. Len si predstavte dialnicu, no a tam nie je vela moznosti zastavit. Zastavenie a ulavenie si bolo pre mna ako orgazmus. Takze na autobus mam pekne spomienky. Vo vlaku vidim najvacsiu vyhodu v moznosti najest sa, napit a zapalit si cigaretku, je tam viac priestoru, ak je volne kupe mozem si aj lahnut, prejst sa atd. Vlak je good, ale ja mam radsej bus.
-Vyhoda vlaku je hlavne v lete /viac miesta, velke okna, sukromie/ Najlepsie na tom je, ze vlak ide viacmenej rovno, zastavuje iba v staniciach, kde autobus stale brzdi, prudko zataca, "plava" z coho je slabym zaludkom zle.
-Vyhoda autobusu je, ze nie je priputany ku kolajam, zachadza priamo do centra mesta, na namestie v dedine. Moze vam zastavit na razcesti, kde to mate blizsie, staci soferovi povedat/zazvonit.
Ale jednoznacne vedie vlak.