Čím radšej cestujete, vlakom či autobusom ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ktorý dopravný prostriedok máte radšej ?

Vlak
108
67%
Autobus
38
23%
Necestujem verejnou dopravou, mám auto.
16
10%

Celkom hlasov: 162

erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Čím radšej cestujete, vlakom či autobusom ?

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Mám na vás takú otázku. Ak niekam cestujete, čo máte radšej. Starý dobrý vláčik, či lacný autobus ? Je jedno či je to do školy, alebo do Prahy...Píšte, čím cestujete radšej.
Ja osobne-už mám svoje auto, no ak mám cestovať verejnou dopravou, tak vlak je podľa mňa najlepší a najbezpečnejší dopravný prostriedok na ktorý nedám dopustiť.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

všetko má svoje výhody. Keďže mne otec robí na železnici, tak mám zlavu. Preto cestujem vlakom, ale myslím si že autobus je pohodlnejší
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

audiotrack napísal:všetko má svoje výhody. Keďže mne otec robí na železnici, tak mám zlavu. Preto cestujem vlakom, ale myslím si že autobus je pohodlnejší
to som si myslel ked som taz isiel z kosic s5 do presova :lol: a dopadlo to tak ze som platil rovnako ako za rychlik ktorym by som bol doma za 25 minut no ja som sa hodinu trmacal po kadejakych valaloch natiskany so sedlakmi v buse kdezto vo vlaciku je stale hafo miesta.pametam si este aky som bol nasrany :lol:
Lord PROXI
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lord PROXI »

na dlhsie cesty je lepsi vlak, ale staci aj MHD ( dlhsia cesta - kryzom cez mesto :lol: )
Fortune
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fortune »

s rodinou chodime autom ked idem za sestrou do prahy tak ci vlakom ci autobusom rovnake utrpenie, nastastie toho roku pojdem lietadlom :)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

audiotrack napísal:všetko má svoje výhody. Keďže mne otec robí na železnici, tak mám zlavu. Preto cestujem vlakom, ale myslím si že autobus je pohodlnejší
mne otec robi na autobusoch a mam zlavy a myslim si ze vlak je pohodlnejsi :lol:
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

No radsej cestujem vlakom, hlavne ked je nas viacej...daju sa tam robit blbosti je to pohodlnejsie mozme sa natiahnut ist na wc...vacsinou nahadzeme ruksaky medzi nas a hrame karti celu cestu :P ale ked idem sam tak idem vacsinou autobusom lebo som student a mam to o polovicu lacnejsie...mam sice aj auto (ziguli) ale to pouzivam len v nutnych pripadoch...sak benzin drahy a sa mi viac oplati vyuzivat inu dopravu 8)
Colortraincleaner
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Colortraincleaner »

urcite vlak, pohodlny, rychly a z okna su vidiet pekne veci :lol:
raz som isiel s vlakom co bol aj cez okna chromovy ( pre tych co chapu - wholecar ) a kedze bola vonku zima nemohol som stiahnut ani okno aby som sa pozrel kde zze to som ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja hlasujem za vlak. Na dlhšie cesty jednoznačne pohodlnejší, nemusíš v kuse sedieť, môžeš sa ísť prejsť kedy potrebuješ (nie kedy potrebuje vodič autobusu).. atď. Osobne dávam prednosť tým novým klimatizovaným vagónom, ktoré behajú na linkách IC/EC. Tam je to fakt paráda v 1. aj v 2. triede. :)
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

asi vlakom, je v nom viac miesta a v dost z nich ma aj jedalni vozen :-)
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Keďže apa je bus driver , určite tým busom , lepšie sedačky sú tam ako na starých motorkách :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

ja milujem vlaciky kedze k babke to trva 5 hodin :-) busom som rad cestoval na tabory a tak to bolo lepsie ako vlakom ale v civile s ludmi s ktorimi som castejsie jednoznacne vlak
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

No ako som už napísal, vlaky mám radšej ako autobusy. Aby som bol presnejší, bus, je to najhoršie do čoho sa dá z dopravných prostriedkov sadnúť. Horšia je len električka a skákacie denko...
Vlak je jednoznačne pohodlnejší- 1 škatuľa sa nemôže vyrovnať 10 vagónom v rýchliku. O priestore ani nehovorím. V autobuse sedíte a sedíta a čumíte, v pol ceste si k vám sadne podnapitý smraďoch, ktorý sa pre istotu vedľa vás pomočí. A vám ostáva čo? Sedieť a trpieť, resp. presadnúť si a ten smrad dýchať z troška väčšej vzdialenosti... Parádička nie? Vo vlaku je väčšinou stále miesta dosť, ak ideme rozprávať o rýchlikoch, keď máte chuť na pivko, nie je problém, káva, nie je problém. Jedálny vozeň-reštaurácia na koľajniciach. Dá sa pekne napapať pri stále meniacom sa výhľade...
Vlak je síce drahší, ale určite je to, aspoň podľa mňa, lepšia voľba.
Košice-Bratislava-autobusom-nikdy viac.
Košice-Praha-vlak, rád si to zopakujem...
Určite sa tu niekto ozve o linkách napr. Ke-Praha ako Student Agency a ich autobusy, či tá nová Grand linka s prepychovými autobusmi. Je to stále len autobus, nič a iba autobus... :aasmile2:
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

vlak,fajciar prazdny vozen vycalunene sedacky-najlepsie tie 6.miestne kupecka a so zaclonou slusne neobchcane wc balik spart pivo
C954
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa C954 »

Bez komentára jednoznačne vlak! :D
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

rozdelil by som to asi tak, ze do cca 100 km bus a viac ako 100 vlak. Moj najvacsi problem bol taky, ze vzdy, ked som cestoval busom - ci to bola exkurzia, vylet atd vzdy mi bolo treba stat (curat, mocit), pretoze mam vo zvyku vypit aspon 4 piva a frajerit, ze mi netreba na hajzel. Len si predstavte dialnicu, no a tam nie je vela moznosti zastavit. Zastavenie a ulavenie si bolo pre mna ako orgazmus. Takze na autobus mam pekne spomienky. Vo vlaku vidim najvacsiu vyhodu v moznosti najest sa, napit a zapalit si cigaretku, je tam viac priestoru, ak je volne kupe mozem si aj lahnut, prejst sa atd. Vlak je good, ale ja mam radsej bus.
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

mamu mam na zeleznici vlaky po CR+SR zadara komplet....autobusy ani nahodou ak do danej destinacie jazdia vlaky
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

chodim radsej vlakom. ak idete na nejaku dlhsiu cestu odporucam vam zaplatit si prvu triedu. je to neporovnatelne. viete ze si k vam nepride sadnut nejaky socialny pripad, mate viac menej istotu ze budete v kupe sami. Nie je to ani velmi drahe. KE - PP 70 Sk priplatok.
takze ak cestovat tak vlakom, ak dlhsie tak prva trieda.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Aj moj foter robi na zeleznici takze vzdy ak je to mozne cestujem vlakom lebo to mam zadara.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

pinco napísal:rozdelil by som to asi tak, ze do cca 100 km bus a viac ako 100 vlak. Moj najvacsi problem bol taky, ze vzdy, ked som cestoval busom - ci to bola exkurzia, vylet atd vzdy mi bolo treba stat (curat, mocit), pretoze mam vo zvyku vypit aspon 4 piva a frajerit, ze mi netreba na hajzel. Len si predstavte dialnicu, no a tam nie je vela moznosti zastavit. Zastavenie a ulavenie si bolo pre mna ako orgazmus. Takze na autobus mam pekne spomienky. Vo vlaku vidim najvacsiu vyhodu v moznosti najest sa, napit a zapalit si cigaretku, je tam viac priestoru, ak je volne kupe mozem si aj lahnut, prejst sa atd. Vlak je good, ale ja mam radsej bus.
Ja kazdy den cestujem do skoly 37km a jednoznacne vlakom. Vlak [osobny] to ma spravene za 45 minut, autobus 1,5-2 hodiny, kedze stoji v kazdej diere. Naozaj!

-Vyhoda vlaku je hlavne v lete /viac miesta, velke okna, sukromie/ Najlepsie na tom je, ze vlak ide viacmenej rovno, zastavuje iba v staniciach, kde autobus stale brzdi, prudko zataca, "plava" z coho je slabym zaludkom zle.

-Vyhoda autobusu je, ze nie je priputany ku kolajam, zachadza priamo do centra mesta, na namestie v dedine. Moze vam zastavit na razcesti, kde to mate blizsie, staci soferovi povedat/zazvonit. :)

Ale jednoznacne vedie vlak.
Napísať odpoveď