Je samovražda riesenie ?
Na 99,9% nie si sam... pokial ano, treba hladat priciny v sebe a tie sa pokusit vyriesit- tak ako kazdy problem, pred ktory budes v zivote postaveny. Pokial sa clovek uchyli k samovrazde napriek vedomiu, ze tym nesmierne ublizi svojim blizkym, je to sebec.safan napísal:kazdy ma svoj zivot a ma pravo s nim robit co chce.my by sme mali davat pozor,aby sa nic take nestalo.treba si vsimat ludi.
So zvyskom absolutny suhlas.
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Svojim sposobom aj je riesenie. Ak mas nejake problemy, ktore by sa po samovrazde nepreniesli na tvojich znamych, rodinu, kamaratov a tak, proste, ze to je cisto tvoj problem tak je... Napr. mas nevyliecitelnu chorobu a kvoli tomu nemozes napr. normalne sa hybat alebo tak, tak sa zabijes a mas pokoj. Alebo niekomu dlzis milion korun, ten typek ti kazdy den vola a vhyraza, ovsem len TEBE, nie tvoja rodina ani nic take. Spachas samovrazdu a mas pokoj, no nie?
Toto hovorim ako s chladnou hlavou a je to pravda.
Ovsem osobne samozravdu nepovazujem za riesenie, ja budem bojovat za kazdu cenu do posledneho dychu. Svoj zivot a seba mam na tolko rad, ze by som si nedokazal siahnut na zivot, teda mozno dokazal ale... A zas si myslim, ze mam svoju psychiku taku silnu, ze ma ziadna situacia nedokaze prinutit spachat samovrazdu
(ja viem, ine je pisat to ked si v pohode a ine je to pisat, alebo rozmyslat o tom, ked mas nejake problemy...) Je to kazdeho osobna vec. V prvom rade, kto spacha sebavrazdu, je v mojich ociach obycajny zbabelec a srac, takto sa problemy neriesia... A v druhom rade to odsudzuje aj viera, som veriaci. Nechcem po smrti ist do pekla, za samovravdu 
Ovsem osobne samozravdu nepovazujem za riesenie, ja budem bojovat za kazdu cenu do posledneho dychu. Svoj zivot a seba mam na tolko rad, ze by som si nedokazal siahnut na zivot, teda mozno dokazal ale... A zas si myslim, ze mam svoju psychiku taku silnu, ze ma ziadna situacia nedokaze prinutit spachat samovrazdu
-
Te-wei
Medium Professional
Tak za prvé; tym že sa zabiješ,nič nevyriešiš, samovražda je útek pred problémami a za druhé, pokiaľ je niekto nevyliečotelno chorý a nemôže sa hybať tak asi sám tažko môže spáchať samovraždu. A tiež rozlišuj medzi samovraždou a eutanáziou, podktorý to tu pletú, čo som si čítal.misokgb napísal:Svojim sposobom aj je riesenie. Ak mas nejake problemy, ktore by sa po samovrazde nepreniesli na tvojich znamych, rodinu, kamaratov a tak, proste, ze to je cisto tvoj problem tak je... Napr. mas nevyliecitelnu chorobu a kvoli tomu nemozes napr. normalne sa hybat alebo tak, tak sa zabijes a mas pokoj.
WTF?misokgb napísal:Alebo niekomu dlzis milion korun, ten typek ti kazdy den vola a vhyraza, ovsem len TEBE, nie tvoja rodina ani nic take. Spachas samovrazdu a mas pokoj, no nie?Toto hovorim ako s chladnou hlavou a je to pravda.
Súhlas, až na tú jednu vyznačenú vetu.misokgb napísal:Ovsem osobne samozravdu nepovazujem za riesenie, ja budem bojovat za kazdu cenu do posledneho dychu. Svoj zivot a seba mam na tolko rad, ze by som si nedokazal siahnut na zivot, teda mozno dokazal ale... A zas si myslim, ze mam svoju psychiku taku silnu, ze ma ziadna situacia nedokaze prinutit spachat samovrazdu(ja viem, ine je pisat to ked si v pohode a ine je to pisat, alebo rozmyslat o tom, ked mas nejake problemy...) Je to kazdeho osobna vec. V prvom rade, kto spacha sebavrazdu, je v mojich ociach obycajny zbabelec a srac, takto sa problemy neriesia... A v druhom rade to odsudzuje aj viera, som veriaci. Nechcem po smrti ist do pekla, za samovravdu
-
inkognitto
Star
v pripade nevyliecitelnej choroby je to myslim jedine vychodisko...ja osobne by som radsej umrela hned ako mat strasne bolesti a trapit sa...videla som to na vlastne oci a strasne sa toho bojim...keby som mala taku moznost,radsej by som isla na eutanaziu...ale zas obycajne problemy sa daju vzdy riesit a ked sa niekto zabije len preto,ze ho opusti frajer(ka),alebo sa mu v niecom nedari,tak to je uz chore...nic nie je take hrozne,ako sa na 1.pohlad zda.a ludia,ktori sa to rozhodnu urobit musia nabrat obrovsku odvahu a hlavne musia byt strasne na dne,lebo inak to nejde...
-
erytrocyt
VIP
moni19 : To hovoríš teraz. Ak by si bola nevyliečiteľne chorá, nemyslela by si na eutanáziu, či samovraždu. Myslela by si len na to, ako čo najkrajšie a najplnohodnotnejšie využiješ ten čas ktorý ti ostáva, a ktorý budeš chcieť venovať svojej rodine, svojmu priateľovi, a pod. Vážila by si si každé ráno do ktorého by si sa zobudila, a každú minútu ktorú ti ešte život dopraje.
Trápenie je kruté, ale s príchodom takejto situácie sa menia aj hodnoty a myslenie človeka.
Trápenie je kruté, ale s príchodom takejto situácie sa menia aj hodnoty a myslenie človeka.
mozno by som potom zmenila nazor...no teraz to vidim tak,ze keby som si mala vybrat medzi pomalym umieranim a rychlou smrtou,rozhodla by som sa pre to druhe...lebo to sa uz ani neda nazvat zivot...erytrocyt napísal:moni19 : To hovoríš teraz. Ak by si bola nevyliečiteľne chorá, nemyslela by si na eutanáziu, či samovraždu. Myslela by si len na to, ako čo najkrajšie a najplnohodnotnejšie využiješ ten čas ktorý ti ostáva, a ktorý budeš chcieť venovať svojej rodine, svojmu priateľovi, a pod. Vážila by si si každé ráno do ktorého by si sa zobudila, a každú minútu ktorú ti ešte život dopraje.
-
jin
VIP
slay napísal:to co je za tema? haha je sebevrazda riesenie? hahah to je fakt na debatu.. nakoniec dojdeme na to ze co tu este stracame cas.. hahaha
Rátam, že si si veľmi neprečítal tému a že si ju odsúdil bez toho, aby si si ju prečítal. Táto téma pomohla minimálne jednému človeku (str.18 ) a už aj preto má zmysel. Keby nemala zmysel asi modi netolerujú 22 strán...keď sa Ti nepáči, načo sem vôbec píšeš?? hahaha...
-
tonken
Medium Expert
no podla mna to nieje riesenie....
moja suseda sa obesila.... a podla mna tym nic nedosiahla. Navonok posobili ako uplne normalna rodina zena, muz deti... obaja pracuju... syn sa isiel zenit a ona spachala samovrazdu. Iba zanechala po sebe placuce deti... ktorym radsej nahovrili ze spadla zo schodou... muza co sa z toho nespamatal doteraz a vysedava pred dvermy cele dni.... Neviem ja som to pochopil ako nejake chvilkove zlyhanie ako ked niekto povie ze ti prdlo v bedni (hlupe ale vystizne), proste tym podla mna nedosiahla nic iba ohromila celu rodinu a ako to na dedine byva hlavne ohromila vsetky babky, ktore mali asi rok o com rozpravat. Jednoducho so svojimy problemamy sa musime vysporiadat poriadne a nie takto.... no potom su tu este moznosti ze ohrozujeme zivoty druhych ale to je uz zlozita zapletanka....
nie nie samovrazda nie
moja suseda sa obesila.... a podla mna tym nic nedosiahla. Navonok posobili ako uplne normalna rodina zena, muz deti... obaja pracuju... syn sa isiel zenit a ona spachala samovrazdu. Iba zanechala po sebe placuce deti... ktorym radsej nahovrili ze spadla zo schodou... muza co sa z toho nespamatal doteraz a vysedava pred dvermy cele dni.... Neviem ja som to pochopil ako nejake chvilkove zlyhanie ako ked niekto povie ze ti prdlo v bedni (hlupe ale vystizne), proste tym podla mna nedosiahla nic iba ohromila celu rodinu a ako to na dedine byva hlavne ohromila vsetky babky, ktore mali asi rok o com rozpravat. Jednoducho so svojimy problemamy sa musime vysporiadat poriadne a nie takto.... no potom su tu este moznosti ze ohrozujeme zivoty druhych ale to je uz zlozita zapletanka....
nie nie samovrazda nie