Je samovražda riesenie ?
-
mastermind
VIP
ludia uvedomte si ze uz ta prva otazka je polozena zle. Samovrazdu nemozme polozit do tej roviny ci je riesenim, alebo nie je. Pretoze clovek ktory sa k nej uchyli nechce nic riesit. Jednoducho nechce zit a vobec ho nezaujima ake to bude mat nasledky. Pretoze pre neho to ziadne nasledky mat nebude.
Skratka jeho bytie sa jednom momente skonci a akekolvek sa zamyslanie nad tym co bude potom je irelevantne, pretoze nebude ziadne potom...
Skratka jeho bytie sa jednom momente skonci a akekolvek sa zamyslanie nad tym co bude potom je irelevantne, pretoze nebude ziadne potom...
slay napísal:presne ako vravis.. ale su tu aj tipci krori by si radi na tuto temu pokecali.. a vyzera to ze su aj ludia co dokazu na fore rozoberat ci sa maju zabit alebo nie.. a po vhodnej debate dojdu k zaveru ze sa odpravia.. .. tak ak uz clovek ktory dojde podebate na neakom fore ze sa zabije si zasluzi zivot.. tak ja neviem..
pre vsetkych sracov co nad samoskou rozmyslaju..problemom treba celit nie pred nimi utekat, to je na zivote nadherne...prekonavat problemy a radovat sa z ich zvladnutia...
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Nesúhlasím. Táto úvaha nie je chorá, iba nekonvenčná a priama.ZAP napísal:jj presne tak, je to chore jak uvaha typu....nooo mam moznost, ta nezabijem sa ???
A čo ak niekto problém nedokáže prekonať? Čo ak pred nimi začne utehať no dobehnú ho? Čo ak niekto už nemá silu žiť, ani nič prekonávať? Čo ak....? Nie vždy vidí človek riešenie... Týmto neobhajujem sebevrahov, iste že sebevražda riešením nie je, iba sa snažím premietnúť myšlienky takéhoto človeka...ZAP napísal:pre vsetkych sracov co nad samoskou rozmyslaju..problemom treba celit nie pred nimi utekat, to je na zivote nadherne...prekonavat problemy a radovat sa z ich zvladnutia...
-
mastermind
VIP
povedz mi preco by malo byt nejake potom. len preto, ze to chces? len preto ze by zivot stratil "zmysel"? Ako som tu uz napisal, zivot zmysel nema, ma len obsah a niekto tomu obsahu pripisuje az prilis velky vyznam.Ujo Marky napísal:Ako vies ze ziadne potom neni?Zivot by nemal ziadny zmysel keby sme zili.. a potom konec.. nic..
ps: nikoho sa tymto neznazim presvedcit o tom ze neexistuje ziadne potom, ved koniec koncov kazdy nech si veri tomu co ho uspokojuje, ale mam pocit, ze niektori ludia sa boja priznat, ze nase bytie po smrti zanikne, prave kvoli tomu prazdnu, ktore by sa v ich zivote mohlo zrazu objavit.
ADD
presne. Mam pocit, ze ludom chyba empatia ked hovoria o samovrazde. Stale vyspevuju aky ma zivot zmysel a ako je skvele zit, a nesnazia sa pritom vzit do koze takehoto cloveka. Ten sktratka nechce zit, zivot mu mozno neposkytuje nic co by ho uspokojovalo... Cize je tu rozkol v takej fundamentalnej veci ako je chcenie a nechcenie. Ten kto chce zit, dovod si vdzy najde a ten kto nechce, najde si ho tiez.jin napísal:A čo ak niekto problém nedokáže prekonať? Čo ak pred nimi začne utehať no dobehnú ho? Čo ak niekto už nemá silu žiť, ani nič prekonávať? Čo ak....? Nie vždy vidí človek riešenie... Týmto neobhajujem sebevrahov, iste že sebevražda riešením nie je, iba sa snažím premietnúť myšlienky takéhoto človeka...
Takze tak ako samovrah nevie ocenit cenu zivota pre toho kto chce zit, tak nevie ocenit milovnik zivota cenu smrti pre toho kto zit nechce
a preco by nim nemala byt? hoci krajnym ale taktiez alternativou. Ja som nazoru, ak clovek nedokaze resp ma subjektivny pocit ze dany problem nie je mozne inak vyriesit tak ....jin napísal:Môžeš prosím konkretizovať riešením čoho je a prečo ním je?
neglorifikujem ju, len sa snazim tych ludi pochopit nie odsudzovat. Ulohou ludi z okolia blizkych je pomoct a snaha zabranit.
-
mastermind
VIP
pliest potraty a samovrazdy je uplne scestne. Jedna vec je rozhodnut sa za seba a ina vec je rozhodnut za niekoho ineho.slay napísal:ak nie tak potom mozme zacat rozoberat .. EUTANAZIU.. POTRATY tazko postihnutych deti.. ktore aj tak nebudu mat zo zivota nic.. lebo budu postihnute..hluche aj slepe zaroven a cojaviem este co...
mozme pozerat na ludi ktori su nevyliecitelne chori.. a vedia ze ich caka uz len lozko v nemocnici a bolest.. ta najhorisia bolest.. o ludoch ktori su odsudeni na starostlivost druhych.. a sami nemaju zo zivota nic.. citia sa ako tarcha..
chapete.. ? ale citi sa tu niekto dost silny na to aby vedel posudit taku temu? aby vedel rozhodnut co je dobre a co nie..? kto sa moze zabit kto nie? kto ma na to dovod? ci to ma zmysel? alebo ci je to riesenim? bojim sa k akym zaverom by sme tu dosli..
a este k tomu milionu dovodov preco o samovrazde ani neuvazovat: ty mas ten milion dovodov. Niekto iny ich nemusi mat tolko
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
hmm to je sice pekne ale tu vetu si postavil tak, ako keby tvoj nazor bol ten spravny, resp pravdivy a ostatne zle. myslim ze po smrti predsa len nieco je, najme po tom co hovorili ludia, ktori prezili klinicku smrt, tie ich mimotelove zazitky. atd. cize nieco tam zrejme je. nemam rad len cisto materialny pohlad na svet.mastermind napísal:ps: nikoho sa tymto neznazim presvedcit o tom ze neexistuje ziadne potom, ved koniec koncov kazdy nech si veri tomu co ho uspokojuje, ale mam pocit, ze niektori ludia sa boja priznat, ze nase bytie po smrti zanikne, prave kvoli tomu prazdnu, ktore by sa v ich zivote mohlo zrazu objavit.
-
papillonbubu
Expert
toto si dobre vystihol..lebo ak je nemusi vzdy vidiet, aj tak tam predsa je. vzdy je milion inych rieseni ako samovrazda...no a nepovedal som ze to je lahke najst take riesenie hned.. ale prvy krok je vzdy jasny....na samovrazdu ani nepomysliet a tie riesenia pride same.jin napísal:Nie vždy vidí človek riešenie...
Človek sa drží života zubami – nechtami. Aj keď odprevádzame do nemocnice ťažko (neraz nevyliečiteľne) chorého, chceme aby ho udržali pri živote. Za každú cenu. Lenže v istej fáze choroby sa už nedá liečiť; dajú sa iba zmierňovať bolesti. Pacient sa už nemôže sám pohnúť, necíti svoje telesné potreby, má halucinácie, prestáva sa podobať na človeka a vo svetlých chvíľach (zväčša plných bolesti) prosí, aby ktosi jeho utrpenie ukončil. To si však beztrestne nik nesmie dovoliť. Ani vtedy nie, ak by nešlo o smrtiacu injekciu, liek, ale povedzme o odpojenie od prístrojov udržiavajúcich len vegetatívne funkcie chorého tela. To, čo vyjadruje dobrú smrť (čo je doslovný preklad pojmu eutanázia), je však z hľadiska práva vo svete trestné. Za akých okolností? O tom sa môžeme dočítať v knihe JUDr.Jozefa Vozára, CSc. Eutanázia.
A kto sa nedrží zubamy nechtami, tak je psychický narušený človek. Ktoré sa definuje chorobou a ak sám jedinec nechce postúpiť liečenie, tak mu nepomôže nikdo. Moj názor je : som pre euntanáziu, samovražda totálna zbabelosť slabého jedinca našej komunity.
štatistiky samovrážd.
A kto sa nedrží zubamy nechtami, tak je psychický narušený človek. Ktoré sa definuje chorobou a ak sám jedinec nechce postúpiť liečenie, tak mu nepomôže nikdo. Moj názor je : som pre euntanáziu, samovražda totálna zbabelosť slabého jedinca našej komunity.
štatistiky samovrážd.
Kód: Vybrať všetko
http://www.minv.sk/statistiky/krimisamovrazdy.htm-
jin
VIP
Takáto vec sa potom odborne volá asistovaná samovražda a je to považované za právnu medzeru. Robí sa to vtedy, ak si doktor nechce s tým "babrať ruky".Alecias napísal:To si však beztrestne nik nesmie dovoliť. Ani vtedy nie, ak by nešlo o smrtiacu injekciu, liek, ale povedzme o odpojenie od prístrojov udržiavajúcich len vegetatívne funkcie chorého tela. To, čo vyjadruje dobrú smrť (čo je doslovný preklad pojmu eutanázia), je však z hľadiska práva vo svete trestné.
Tak sa na to pozeráš teraz keď si myslíš, že je ten človek slabý na to, aby sa vysporiadal so svojími problémami. Máš z časti aj pravdu, no treba si uvedomiť, že samovražda je úplne posledným krokom, keď už človek nemá silu ďalej žiť - ergo je v tomto zmysle slabý. Zbabelé to nie je. Iba zúfalé. Inak ako špecifikuješ našu komunitu??Alecias napísal:Samovražda totálna zbabelosť slabého jedinca našej komunity.
správa
prečítal som si tvoj príspevok a väčšinou si tu rozoberal eutanáziu, ktorá je však zakázana u nas a jej vykonanie by bolo trestným činom /no podľa mna nikdy eutanázia ani legalizovaná u nas nebude a to z jednoducheho a prosteho dôvodu - zmluvy s Vatikánom/, v tom čo si napísal sa s tebou vo väčšej miere zhodnem, ale ttáto tema je myslím si o samovraždach a eutanázia so samovraždou nema podľa mna nič spoločne: samovražda vykonávajú ľudia s cieľom ukončiť svoj život, lebo nemajú vnútornú silu bojovať s problemami ktore každého jedneho z nas obkolesujú, títo ľudia sú väčšinou introvertní a nikto si ich nevšíma. Oni sa sami zabíjajú bez toho aby trpeli nejakou fyzickou bolesťou skôr trpia duševnou bolesťou ak sa to takto dá nazvať. Eutánazia sa vykonáva najčastejšie pri starých ľudoch, ktorí prežívajú posledne mesiace svojho života ako si napísal na lôžku postele a pod. títo ľudia tak či tak zomrú je len otázkou času kedy a tak nedokážu žiť dalej v toľkých bolestiach a žiadajú o smrť svojich blízkych, a kedže sú väčšinou starí ubolení tak my rozmýšľame či už nie sú pomýlení v hlave a teda výkon eutanázie u nas nie je možný pre niekoho je to možno dobre a pre niekoho možno zle ale všetko je to vec uhlu pohľaduAlecias napísal:Človek sa drží života zubami – nechtami. Aj keď odprevádzame do nemocnice ťažko (neraz nevyliečiteľne) chorého, chceme aby ho udržali pri živote. Za každú cenu. Lenže v istej fáze choroby sa už nedá liečiť; dajú sa iba zmierňovať bolesti. Pacient sa už nemôže sám pohnúť, necíti svoje telesné potreby, má halucinácie, prestáva sa podobať na človeka a vo svetlých chvíľach (zväčša plných bolesti) prosí, aby ktosi jeho utrpenie ukončil. To si však beztrestne nik nesmie dovoliť. Ani vtedy nie, ak by nešlo o smrtiacu injekciu, liek, ale povedzme o odpojenie od prístrojov udržiavajúcich len vegetatívne funkcie chorého tela. To, čo vyjadruje dobrú smrť (čo je doslovný preklad pojmu eutanázia), je však z hľadiska práva vo svete trestné. Za akých okolností? O tom sa môžeme dočítať v knihe JUDr.Jozefa Vozára, CSc. Eutanázia.
štatistiky samovrážd.Kód: Vybrať všetko
http://www.minv.sk/statistiky/krimisamovrazdy.htm
btw. A kto sa nedrží zubamy nechtami, tak je psychický narušený človek - túto vetu si myslel vo vzťahu k eutanázii alebo samovražde
-
Runes
Addict
Re: Je samovražda riesenie ?
urcite nie tym sa nic nevyriesi skor sa to este zhorsi akurat problem prenese clovek na inych jednak zial z jeho smrti a akykolvek problem to bol vacinou nasledky ensu pozostalyNymphested napísal:je podla vas samovrazda riesenie ? co si myslite o cirkvi a ich reciach na toto tema.