a podnajom? tam idu tiez penaze von oknomBushido napísal:Zarúbať sekeru nieje problém, problém vidím v tom, že ju splatíš 2 násobne..., To je dôvod, prečo som si do teraz nezobral úver, niesom ochotný dať niekomu 50 tis. eur len za to, že mi požičia peniaze.
Kedy sa osamostatnit - odstahovat od rodicov ?
Re: Kedy sa osamostatnit - odstahovat od rodicov ?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Peniaze za jedlo, za vodu, elektrinu tiez nie su vyhodene von oknom ?
ty nepotrebujes vodu a elektriku?
-
cORP.
Addict
tiez som sa osamostatnil a zijem s polovickou od konca minuleho roka ,zatial je to fajn kedze som sa vratil do rodneho mesta ,skratka na dedine som nevedel ani po 11 rokoch fungovat podla seba ,no priznam sa ze ked aj pridem domov je to take cudne ,citim sa ako by som tam uz nepatril resp aj mi je smutno ,najvacsie ked idem autom od rodicov a v spetaku vidim ako sa dedina vzdaluje ,uvidime co bude dalej ale uz som mal potrebu to aspon skusit a buducnost bude dana hlavne prijmom ktory na slovensku teda skoro ani nieje ..... ( vek ,o par tyzdnov 24 )
-
TommyHot
Addict
To zavisi od konkretnej situacie. Niekedy su aj hypoteka len zbytocne vyhodene peniaze. V mojom pripade je podnajom idealny, aj ked ma stoji vela. Nie som nicim viazany a kedykolvek mozem odist a ist byvat inde. Kdezto s hypotekou na krku to az take jednoduche nie je. Byvaly kolega predava 2 byty uz vyse roka a aj by niekam odisiel, ale kym tie byty nepreda, tak sa to neda... A s domom by to bolo este horsie
-
Andi_Cibula
Addict
To by som si mohol nosit nabite 12V gelove baterky z roboty/zo skoly a doma si vyrabat 230VAC cez menic - baterky si viem zohnat zadarmo. Taktiez nosit vodu v bandaskach. Ohromne by som usetril.wladas napísal:ty nepotrebujes vodu a elektriku?
V momentalnom stave stoji pre mna najom, teda tie "vyhodene prachy von oknom" asi 1/2 v porovnani s tym co zozeriem a prepalim elektrinu, plyn a pustim vody aby som nesmrdel.
Takze reci o vyhadzovani penazi von oknom za najom su pre mna nevalidne.
Len tak ma zaujima, kolko vas vychadza byvanie osamote ? Najom, strava atd.
@Andi_Cibula
nie kazdy ma podnajom za super cenu po znamostiach (najcastejsie na cierno)
staci si kuknut po com idu podnajmy
nie kazdy ma podnajom za super cenu po znamostiach (najcastejsie na cierno)
staci si kuknut po com idu podnajmy
-
Andi_Cibula
Addict
JJ, kukali sme asi mesiac a nakoniec sme 4kamosi nasli za 9000kc/mes + energie, takze za byvanie a energie sa mesacne vpracem do 3000kc a na reziu ako jedlo, hygiena a pod. ide priblizne rovnako, teda asi 3000kc.
Samozrejme je to dane lokalitou a miestnym bytovym trhom, v momentalnom bydlisku to ma velky objem, teda nebol problem si najst lukrativneho fleka a byt je to priestranny a tichy.
V Prahe to vyhadza uz napr. na 4500kc/mes za byvanie co mi znami vraveli, Bratislava neviem.
Samozrejme je to dane lokalitou a miestnym bytovym trhom, v momentalnom bydlisku to ma velky objem, teda nebol problem si najst lukrativneho fleka a byt je to priestranny a tichy.
V Prahe to vyhadza uz napr. na 4500kc/mes za byvanie co mi znami vraveli, Bratislava neviem.
Co to znamena priestranny byt? 4 ludia je uz dost
Ba zalezi dost od lokality ale napr blizko centra okolo 500€ za 3 izbak 70m2 + energie
Ba zalezi dost od lokality ale napr blizko centra okolo 500€ za 3 izbak 70m2 + energie
-
TommyHot
Addict
Tak ako vsade inde na svete, zalezi to od lokality, veku budovy atd. Ja platim za 1izbak 450 s energiami...
600 nie je okolo 500 a dlhe diely nieje blizko centra mesta. Wake up.wladas napísal:Co to znamena priestranny byt? 4 ludia je uz dost![]()
@SRneC
jakych 600?? jake dlhe diely? Ja som bol pri Kosickej za 500+240 energie
jakych 600?? jake dlhe diely? Ja som bol pri Kosickej za 500+240 energie
Moja chyba, tak beriem s5 ja som to tvoje + energie pochopil ako vratane energii.
240 energie? my sme 4 najomnici platime energie 100€ (80en + 20wifi) a mavame par halierov preplatky v nezateplenom a nevyregulovanom dome. Tolko realne miniete?
240 energie? my sme 4 najomnici platime energie 100€ (80en + 20wifi) a mavame par halierov preplatky v nezateplenom a nevyregulovanom dome. Tolko realne miniete?
wladas: 500+240 = 740, takze este ovela viac jak 600
Poznam znamych co v Petrzalke prenajimaju byt a dalsich na Dlhacoch a obaja beru cez 600 na mesiac. Niekde "blizko centra" si tie ceny radsej ani nechcem predstavovat.
Poznam znamych co v Petrzalke prenajimaju byt a dalsich na Dlhacoch a obaja beru cez 600 na mesiac. Niekde "blizko centra" si tie ceny radsej ani nechcem predstavovat.
-
Andi_Cibula
Addict
Trochu mi padá sánka, akoto že v Brne sa dá zohnať 76m2 dvojizbák takmer pri centre v prepočte za menej ako 500€.
(nájom + energie)
-
Bushido
Medium Professional
Tak ja žijem na ubytovni, mám vlastnú izbu vlastné sociálky, nič mi nechýbawladas napísal: a podnajom? tam idu tiez penaze von oknom
Bratislava je skurvene drahá. Majiteľ bytu, kde bývam teraz berie 500 evry, je to trojizbový byt na Dlhých dieloch. Sranda, že minulý rok som bol v takom istom byte, bolo nás tam však viac, jedna izba bola predelená na polovicu (asi častejšia prax v týchto bytoch, už som sa s tým stretol aj inde, možno viete o čom píšem), tiež na Dlhých dieloch a majiteľka brala cez 760 evry.Andi_Cibula napísal:Trochu mi padá sánka, akoto že v Brne sa dá zohnať 76m2 dvojizbák takmer pri centre v prepočte za menej ako 500€.(nájom + energie)
-
TommyHot
Addict
hughito 500 eur za trojizbak je na bratislavske pomery este celkom v pohode. Ale suhlasim, ze je to predrazne mesto vzhladom ku kupyschopnosti bratislavcanov, ktora zas nie je az taka vysoka ako by sa mohlo na prvy pohlad zdat...
no nastastie som tam nebol dlho, okolo 1,5 roka lebo teraz ked si to uvedomujem tak je to fakt mrte tie za tie energieSRneC napísal:240 energie? my sme 4 najomnici platime energie 100€ (80en + 20wifi) a mavame par halierov preplatky v nezateplenom a nevyregulovanom dome. Tolko realne miniete?
ale je tam vsetko cez triedeny odpad, zahradnik, upratovanie spol.priestorov a ja neviem co...v zmluve to mam dokonca presne rozpisane tak to sem mozem hodit ale teraz ju nemam po ruke
Blava je predrazena s nehnutelnostami. Znama vec. To vplyva aj na cenu podnajmov. Rakusania sa nam smeju (vieden) ze jake mame ceny.Andi_Cibula napísal:Trochu mi padá sánka, akoto že v Brne sa dá zohnať 76m2 dvojizbák takmer pri centre v prepočte za menej ako 500€.(nájom + energie)
@TommyHot
Ale kupischopnost nehnutelnosti a podnajmov je dost vysoka. Ide to jak teple rozky. Mam to z prvej ruky.