Kedy sa osamostatnit - odstahovat od rodicov ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kedy sa osamostatnit - odstahovat od rodicov ?

Príspevok od používateľa axxis »

ColdRain napísal:axxis: zasa mi nevkladaj do ust nieco co som nepovedal
ako napriklad co?
ColdRain napísal: pi*ujes ze tu neni co robit
skutocne? smiem sa spytat kde?
ColdRain napísal: parafrazoval si tu nejake komunisticke praktiky umiesteniek
skutocne? smiem sa spytat kde?
ColdRain napísal:nezabudnes par prispevkov predtym dodat, ze slovaci su v podstate vsetci je*** a neucia sa a tak si za to, ze nejsu v zahranici mozu sami
poprosim citaciu.
ColdRain napísal:pritom doteraz jedine co sa ti spajalo s brigadou bolo tesco a existenciu hodnotnej prace ktora nebola v zahranici si tvrdohlavo popieral
poprosim citaciu
ColdRain napísal:kazdopadne by som ocenil keby si prestal zasierat temu
ako vzdy, who gives a shit. moderatorom to ocividne nevadi, lebo keby hej tak je to tu uz vsetko zmazane....a ak to nevadi im tak mne to moze byt duplom tak na kkte ci sme v OT alebo nie :)
ColdRain napísal:prispevky od teba uz neplanujem reagovat
kludne, ak sa nechces vyjadrit tuna stale mas moznost poslat mi PM-ku kde sa vyjadris k veciam, ktore po Tebe v tomto prispevku chcem :)

P.S. A ked uz sa k tomu vsetkemu budes vyjadrovat tak mi prosim aj napis co si myslis o dvoch ludoch, ktori tu napisali, ze nie su schopni si zohnat zmysluplnu brigadu ked nic ine koli tomu, ze ich obmedzuje skola. Su to crybabies? :)
NoGoodAdvice
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa NoGoodAdvice »

SRneC- ano mas pravdu ja som sa od nich financne neosamostatnila, len odstahovala..opisala som svoju situaciu a taktiez som dodala ze keby som nemala priatela byvam s rodcmi lebo mi tam bolo dobre. Rodicia mi nadalej platia skolu(chodim na sukromnu) a veci s tym spojene, davaju mi vreckove a proste peniaze na vsetko co potrebujem.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

NoGoodAdvice napísal:SRneC- ano mas pravdu ja som sa od nich financne neosamostatnila, len odstahovala..opisala som svoju situaciu a taktiez som dodala ze keby som nemala priatela byvam s rodcmi lebo mi tam bolo dobre. Rodicia mi nadalej platia skolu(chodim na sukromnu) a veci s tym spojene, davaju mi vreckove a proste peniaze na vsetko co potrebujem.
samostatnost par excellence.
NoGoodAdvice
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa NoGoodAdvice »

axxis - kto tu vravel o samostanosti? ja som vravela len ze som sa odstahovala.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja som sa odstahoval asi rok po vyske, ked mi mama davala dost casto najavo, ze nepracujem ako robos niekde vo fabrike, ale vacsinu casu sedim za compom a rozbieham vlastnu firmu. Tak som odisiel do ba a zamestnal sa v banke aby bola rada, ze som robos. Z mojho pohladu je najlepsie osamostatnit sa prave vtedy, ked cloveku lezu rodicia na nervy. Samozrejme mamu chapem, ma rada istoty (nevolila fica) a nechce aby som niekedy v 30tke skoncil s uverom na ulici.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

A s tou firmou co planujes teraz. Rozbiehas to ci si myslis ze raz to rozbehnes?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Firma bezi dalej, akurat ze ja fyzicky nesedim v kancli, ale robim cez net. Kazdopadne teraz po novorocnych ficovych socialnych istotach sme v stave, ze odchadzame z krajiny, tak sa uvidi co dalej. Je mozne, ze to presunieme do danoveho raja, alebo uplne zavrieme, kedze nie sme taka velka firma, aby sme si mohli dovolit tak drahu cenu prace.
male pivo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa male pivo »

Chcel by som sa vas spytat jednu otazku, odstahovali by ste sa od rodiny keby vasi rodicia nechceli ani len vidiet vasu priatelku? Robili by si znej srandy, ohovarali by ju pred vami ze je skareda, retardovana atd... a este by vas od nej odhovarali...bohuzial v nasom dome ju nechcu ani vidiet a mam pocit jak keby ju nenavideli. Uz ma prestali v niektorich veciach podporovat a citim sa jak duch u nas doma...Pridem po niekolkich dnoch domov kedze frajerka byva cca 200km odomna a nikto ma ani len nepozdravi. Zo zaciatku som myslel ze ich ta nenavist prejde ale po osmich mesiacoch je to rovnake, uz bolo vela hadiek koli tomu aby som ju nechal ale to nespravim
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

v akom veku
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

A majú aspoň nejaký dôvod si to o nej myslieť? Vzhľadom na nejakú jej minulosť, pomery v rodine a pod.?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No 200km cestovat za zenou. Niekedy rodicia vedia odhladnut cloveka, cize v niecom mozu mat aj pravdu, ak jej vycitaju nejake veci, ktore mozno su pravdive. Ale veru zalezi od veku financneho zabezpecenia.
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

tazka tema, kazdopadne ja 24 a priatel sme 2.5 roka spolu, 170 km od seba...skoncila som skolu, cakam na nho a pojdeme niekam...boli sme spolu 3 mesiace v usa, takze odskusane to mame. nieje to lahke na dialku, ale ked sa da sme stale spolu. ja som chcela ostat na vychode, hladam si pracu (zijem s ockom, mam tu babky a kamaratku) inac uz vsetci kamosi v BA...citim akusi povinnost ostat a postarat sa, ale na druhej strane nemam pracu. osamostatnit sa chcem, viem ze uz je cas...ale bojim sa...hoci som bola 5 rokov na internate, neviem si predstavit ze odidem z domu. asi treba skocit a naucit sa plavat aj v tychto vodach...tak hadam sa neutopim.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Eritrea napísal:...citim akusi povinnost ostat a postarat sa, ale na druhej strane nemam pracu
To je dobré, ale veď dneska cestovať nie je problém, za pár hodiek prekonáš vzdialenosti stoviek km. Alebo vyžaduje otcov zdravotný stav starostlivosť 24/7 ? :|
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

nie ocko je v poriadku :) ale ostane mu dom na krku cely...heh aj ked po 3 mesiacoch v usa som sa vratila a videla ze to zvladol :) asi sa zbytocne bojim...ale mam tu starych rodicov po 90 tke obaja :) tak sa snazim pomahat a tak, sestra odisla do anglicka a inu rodinu velmi nemame...to som myslela tou povinnostou. nadruhej strane oco mi vysvetloval ze to je jeho povinnost, jeho rodicia...no uvidime, mozno za chvilu nebude kam sa vraciat :) nasi sa rozviedli a mozno budeme musiet predat dom...ak ho niekto kupi....asi je na case opustit hniezdo...
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Podľa mňa základ je v prvom rade vedieť sa postarať sám o sebe. Až potom môže človek rozmýšlať, či má ako pomôcť svojim. Ak sa nebudeš schopná postarať sama o seba a nenájdeš si prácu, tak to nie je nič moc. Samozrejme dá sa pomáhať rodičom aj bez peňazí, ale je to aj v tvojom záujme určite aby si si našla nejakú prácu a zariadila vlastný život. A to určite chce aj tvoj otec si myslím.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

pre teba to povinnost je ale sestra zdrhnut mohla?
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Eritrea Veď keby si náhodou aj ty odišla napr. do Anglicka.. Bude problém ak by po čase prišiel za tebou? (nemyslím hneď, ale po určitom čase.. keď sa usadíš viac aj ty.) Ja som s mamou dohodnutý že keby som odišiel (sestra je tiež mimo), tak príde za nami. Čo sa týka môjho otca..Keď ja som mu nechýbal keď som bol menši.. on mne nebude keď bude starší..
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no mamka aj ocko maju uz svoje znamosti...ocko tu ma robotu, vcely a starkych takze on sa neodstahuje...a mamka asi pojde za priatelom...no ale to neovplyvni moj vyber, pretoze by to nemalo zmysel. oni su stastny, tak aj ja chcem byt. samozrejme na nich nezanevriem...:) mam ich oboch rada. ved prave s tou pracou, mam pocit ze im mam co vraciat (za cele studium VS a pod)...
takze uz len vybrat kam a kedy a ist hladat svoje stastie... :wink:
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

kazdy ako uzna za vhodne
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mam 27 a este stale doma :/ toz penaze nepustia, kazdopadne hadam sa mi tento rok podari najst pracu v inom meste alebo hadam aj state a uz konecne z domu odidem. niezeby mi bolo doma zle, to ani nahodou, len sa bojim ze si na to zvyknem, co sa uz aj deje. na druhej strane davat 2/3 prijmu na byvanie nemam zaujem, to uz je overkill.

stravil som aj 2 a pol mesiaca v zahranici na hoteli, ale to bolo este horsie :D po praci na izbu do hotela a tot vsjo.
Napísať odpoveď