Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa hughito »

Ja neviem pochopiť jednej veci: keď je to kur*a také jasné, tak zverejním jedno video, kde lietadlo narazí do Pentagonu a je. Čo tomu bráni ? Tým pádom by sa nahlodali aj špekulácie okolo Dvojičiek a celkovo by šli konšpiračné teórie okolo tohto do sračiek. Je milión videé ako narážajú do Dvojičiek lietadlá, ako padajú, ako z neho vyskakujú ľudia. Preto teda nemôžu ukázať - áno, tu to máte, letí lietadlo, drb, je v Pentagone, hotové, vybavené, dobrú noc.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MIRV »

Dvojičky sú uprostred mesta, všade hromada ľudí a turistov s kamerami. Pentagon je sídlo ministerstva obrany obklopené parkoviskami a zeleňou.
hughito
Redeemer
Redeemer

No práveže ide o Pentagon, tak tam tých kamier bude podľa mňa ešte x-krát viac ako kdekoľvek inde v Amerike (možno okrem Bieleho domu). A z ktoréhosi hotela, podľa konš. dokumentov, kamery berú aj Pentagon a okamžite po nehode tam prišli agenti pre pásky - zabaviť. Ok, možno nejaké vyšetrovanie. Ale po 10 rokoch sa to prečo nedalo verejnosti ? Razom by padlo všetky konšpiračné teórie na hubu.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

A aké kamery by tam mali byť? Keby sa tam chcel niekto vkradnúť? Na to postačia infrasenzory a priemyselné kamery. Na lietadlá je zas radar. Príde mi absurdné, aby dookola Pentagonu rozložili HD kamery, aby 24/7 snímali okolie...pretože čo ak niečo priletí?! Okrem toho je to ministerstvo obrany, ak chcú niečo utajovať (trebárs kvôli bezpečnosti a bla bla), tak to utaja, konšpirátorov môžu mať v paži. A nie, nepadli by, konšpirátori omieľajú tie isté veci dookola. Keby aj zverejnili video s lietadlom, tak by to nazvali fakeom alebo by si to ani nevšimli, pretože takí ľudia navštevujú iba stránky podporujúce ich vlastný názor.

A čo sa týka výbuchu transformátorov a očitých svedectiev - očité svedectvá sú nespoľahlivé a výbuchy transformátorov posúdiť neviem.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Staci si pozret pad wtc 7 http://www.mojevideo.sk/video/51fe/neja ... tulky.html a je jasne ze tam nieco neni v poriadku.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak to je už úplný vrchol, aby hentak spadla budova, v ktorej vznikol požiar skrz nejakých odpadnutých častí Dvojičiek.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

A aké kamery by tam mali byť?
uplne obycajne bezpecnostne, ktorych tam bola plna prdel
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

tak podla mna kamera z roku 2001 (skor by som povedal ze slo aj o starsie modely, to len udalost sa stala v 2001) nenasnima lietadlo ktore leti povedzme 700 km/h. Mozno nejaku smuhu. Alebo nech sa vyjadria nejaki hardware experti :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mne staci 1 frame, aby bolo jasne, ze tam naburala 767 a nie Tomahawk
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

seth82 napísal:Ani sa mi nechce nejako extrémne reagovať na to debilné video, ale stačí si prečítať diskusiu na SME http://www.sme.sk/diskusie/1890113/1/Ko ... budlo.html Dosť veľa ľudí tam pekne ukazuje, ako sú tí, ktorí veria v tieto sprostosti, nevedomí a trápni.

pěkná hovadina. Komplikovaněji by už ten útok tajné služby udělat nemohly :D

Tak podle konspirátotů nejdřív tajné služby nacpali trhavinami tři budovy. Pak sebevražední útočníci v jejich službách (asi to byly také Američani :) ) unesli letadla, kterými narazili do dvojčat. V protější budově stál agent CIA s vysílačkou, který čekal jen na to, až letadla narazí do dvojčat a BUM. Přesně se trefí. V budovách je požár, ale protože agenti CIA chtěli mít jistotu, že ty budovy spadnou, nacpali je pár dní či týdnů předem trhavinami. Skutečně geniální bylo na tom to, že si toho absolutně nikdo nevšiml, včetně údržbařů na mrakodrapu. Asi používali novou zbraň - neviditelné trhaviny.A pak čekali na vhodnou chvíli. Pak zase stlačili tlačítko. BUM! Pro detonaci používali tajní agenti super tajné a silné dráty, které v pohodě vydržely náraz letadel i předchozí výbuchy, zatímco byla zdemolovaná půlka budovy. Budovy se sesypali, super tajní američtí agenti odchází a za sebou vyhodí do povětří rřetí budovu. Na to použili další super tajnou geniální trhavinu, která nevydává hluk, takže ne byl ani slyšet výbuch...

Asi tohle se dá poskládat ze současných konspiračích teorií, když se posládaly dohromady. Hoši, větší hovadinu jste si už vymyslet nemohli? Tomuhle by věřil jen vůl. Komplikovaná akce, lidi jsou jako slepý, nikdo si ničeho nevšiml, nezůstaly žádné stopy po trhavinách.... Hloupější konspirační teorii jsem ještě neslyšel. Tedy s výjimkou toho, že Amíci nepřistáli na Měsíci :D

A reakcia na to:

Tvoja práca je záslužná ale neúčinná. Keď som svojho času argumentoval obdobne ako ty, dostal som odzbrojujúcu odpoveď, že to bolo pripravené presne tak aby sa dali použiť takéto argumenty ako si použil.
.
Tomu sa vraví špirála konšpirácie, keď sa argumenty proti konšpirácii stanú jej súčasťou.
Čím viac im budeš dokazovať, že je to nezmysel, tým viac ich tvoja námaha bude utvrdzovať v tom, že niečo je inak ako je oficiálne.
Ale parafrázujúc klasika, hlúposť je večná ale boj proti nej povinný.

Korag, tebe odporúčam okrem iného jeden pekný blog http://smatanik.blog.sme.sk/c/207986/Ko ... oveka.html
Prosim ta ty sa uz zobud konecne a nespi na vavrinoch, takze video je debilne, pritom si sa k nemu nevyjadril a nic s i z neho nevyvratil, ved ani nie je co, ked ty sam nevies co je pravda a utocis na konspiratorov, nez aby si ozrejmil comu vlastne veris, ty si capnes diskusiu zo SME... wtf nejdem sa k tomu ani vyjadrovat, nema to cenu.
A k tomu odveci linku seth preboha si fakt tak ubohy, ze na nic viac sa nezmozes, tvoja osobnost ako vidim je znacne ovplivnitelna, oficialnimi faktami o bubu bradatom bin ladinovi a tymi rozpravkami co nam nahovorila oficialna verzia, ktora bola mimochodom jasne vyvratena expertami - budova nezhorela ako uvadzaju oficialne zdroje, ale bola de facto odpalena, nie je tu co riesit, dokonca STV-cka pochybuje o oficialnom vyjadreni a to uz je co povedat. Pozri si aspon toto kratke 2 minutove video, ked si taky fajnovy.

btw 1 zo 4 americanov si mysli ze tato tragedia bola robena zo vnutra, ani sa necudujem, ti americania musia byt fakt vygumovani :D
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

//autoeditácia príspevku (12 Sep 2011, 20:21)
Korag napísal:na margo dnesneho 10-teho vyrocia samoznicenia dvojiciek americanmi
od 8:40 porovnavanie horenia budovy v madride
frco rozhodni sa:
Prílohy
dvojicky-pentagon-911a.jpg
dvojicky-pentagon-911a.jpg (49.21 KiB) 1142 zobrazení
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

je v tom videu svedectvo aj toho americana, ktory pracuje ako vycvikovy pilot pre male dopravne lietadla? totizto terorista, ktory mal uniest a pilotovat lietadlo, ktore udajne narazilo do pentagonu si unho niekolko mesiacov predtym robil licenciu na malicke lietadla a bol taky katastrofalny, ze sa mu nepodarilo zlozit skusky ani na tu kategoriu lietadiel...
nechapem potom ako mohol pilotovat obrovske dopravne lietadlo a trafit s nim pomerne nizku budovu pentagonu, pochybujem ze by clovek s takymi schopnostami dokazal vobec trafit mrakodrap o velkosti WTC...

a prikladam par zaberov z mandarin hotelu v Pekingu, ktory v roku 2009 kompletne vyhorel, mal asi 50poschodi, cize priblizne rovnako ako WTC7...napriek tomu, ze z neho ostala len kostra, nezrutilo sa ani jedno poschodie...
Prílohy
_45462001_burnt.jpg
image6.jpg
mandarin-hotel-fire.jpg
mandarin-hotel-fire-beijing-china.jpg
Mandarin-Oriental-hotel-f-001.jpg
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Korag: Ešteže nás tu ide všetkých o vavrínoch poučovať tak "skúsený" človek ako ty. Odkiaľ čerpáš svoje informácie? Ja ti poviem, že odkiaľ, iba z médií, ktoré sú zamerané tak, aby podporovali tvoje teórie, ktorým veríš a to ani nevieš prečo. Ja nemusím z toho videa vyvracať absolútne nič, to video bolo vyvrátené X krát a tuším tu už niekto o tom posielal aj link. Ja neviem čo je pravda, ale to nevieš ani ty, škoda len, že tu prezentuješ veci ako fakty a iným nadávaš do úbožiakov. V tej diskusii na SME sa nájde pár ľudí, ktorí pôsobia v stavebníctve a dizajne a tí tam zopár vecí vysvetlili. Takže preto som ju tu capol a ja môžem s čistým svedomím napísať môj názor, že ty o grafoch tavenia vieš veľké kulové a to isté aj o statike a stavbárine. Ale hlavne, že veríš, čo ti NWOO.org, Zvedavec.org, Prop a kadejakí samozvaní odborníci na JewTube naservírujú.

Ten link nie je úbohý, ten link presne vystihuje teba a tebe podobným. Moja osobnosť je ovplyvniteľná, tvoja nie je? Ty si ovplyvnený presne tak ako ja, ibaže opačným spôsobom. Daj sem to vyvrátenie oficiálnej verzie expertmi. STV ty považuješ za relevantný zdroj informácií? LOL a ty mne niečo píšeš o SME. AAHAHHAHA

Ja som ten dokument videl celý ešte v čase, keď si ty za sebou dreveného káčera ťahal, tak ma nepoučuj, čo si mám pozrieť a čo nie. 1 zo 4 amíkov si myslí, že tyo bolo robené zvnútra? Daj odkaz na tú štatistiku.
Korag
Professional
Professional

Takze Seth odkial ja cerpam informacie? Od jasne overenych faktov, ktore nam poskytlo vela stranok aj medii, ktore su skor na strane konspiratorov ako oficialnej verzie, tak teda budem citovat par vyrokov od expertov:
''Na urcitej urovni vlady a v urcitej chvili doslo k dohode nehovorit pravdu o tom, co sa stalo.'' John Farmer, clen vysetrovacej komisie 11.09
Budovy komplexu nespadli pre poziar ako nam to povedala nasa vlada, ale vdaka riadenej demolacii pomocou vybusnin.'' Richard Gage, Americky institut architektov
tu je napr. aj jeho prednaska http://video.google.com/videoplay?docid ... 0920330472
''To co sa stalo v Pentagone je velmi podozrive a vedie ma to k presvedceniu, ze bola pouzita raketa s jadrovou hlavicou s ochudobnenym uranom'' Leuren Moretova, expertka na radiaciu
Vyvrat mi tieto 3 jasne definovane protiargumenty, alebo vyjadrenia proti oficialnej verzii. A na nic sa nevyhovaraj ze to bolo uz x krat povedane, chcem to pocut od teba.
Dalej Seth
Ale hlavne, že veríš, čo ti NWOO.org, Zvedavec.org, Prop a kadejakí samozvaní odborníci na JewTube naservírujú.
Povedz kde som v tejto diskusii uviedol povod zdroju od vyssie menovanych stranok, ktore si uviedol..? Skoro vzdy sa stazujes, ze ti tu poniektori uzivatelia davaju privlastky, ktore si ty nikdy nenapisal a teraz to sam robis? Demagogia jak vysita.
Dalej si pisal:
ja môžem s čistým svedomím napísať môj názor, že ty o grafoch tavenia vieš veľké kulové a to isté aj o statike a stavbárine.
Presne toto mozem napisat aj ja o tebe, tak neviem co tu zo seba robis nieco viac. Ano viem rit palovu o stavebnarstve aj statike, ale cerpam od ludi, ktorym to nie je cudzie a vyznaju sa v tom, len posuvam dalej to co bolo povedane aby sme sa rozumeli.
1 zo 4 amíkov si myslí, že tyo bolo robené zvnútra? Daj odkaz na tú štatistiku.
V tom spravodajstve co som sem postol bol uedeny aj zdroj, mne sa to nechce hladat na nete, nie som nejaky extra anglicky znalec, ale tebe by to nemalo robit problem :).
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

John Farmer vo svojej knihe píše, že počas 9/11 zlyhala byrokracia, podobne ako počas hurikánu Katrina. Konšpirácie nespomína, len vytrhávaš z kontextu.
Farmer explains that his hope is to lay some conspiracy theories to rest “by identifying and establishing the deception that actually did occur.”
Leuren Moretová je lobistka proti jadrovým zbraniam. Zemetrasenie v Japonsku považuje za "tektonickú jadrovú vojnu" spôsobenú pomocou HAARP a pod. haluze. Nie je dôvod ju považovať za niečo viac než členku istej šibnutej odrody ľudí, ktorí natáčajú videá a sami sa považujú za expertov.
1 zo 4 amíkov si myslí, že tyo bolo robené zvnútra
Irelevantný argument ad populum. 1 z 5 Američanov verí, že Slnko sa točí okolo Zeme a 31% Američanov verí v astrológiu.

/Karma: "a ty si co spravil pre slovensky hiphop? :3" Už mi dávali K- aj kvôli avataru, na imbecilné karmy som zvyknutý.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

seth som si vsimol ze si len potrebujes kopnut do koraga keby to pastol niekto iny takto by si nevyskakoval.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pozrel som si 3/4 Koragovho videa z prednášky. V podstate známe veci, ktoré som videl už cca 3/4 royk späť v iných videách či dokumentoch.

Jednoducho, všetko to speje k riadenej demolácii a úplne najviac ten menší mrakodrap - wtc 7. To je úplný výsmech.

Podotknem však iné. Ide o tú organizáciu za hľadanie pravdy o 9/11, kde 1565 architektov a stavebných inžinierov podpísalo, že sú presvedčení o tom, že ide o riadenú demoláciu. Tieto "podpisovačky" často bývajú zavádzajúce - napr. ohľadom kreacionizmu existuje niečo podobné, kde okolo 1000 vedcov z USA podpísalo, že verí v kreacionistický a nie v evolucionistický koncept. Avšak - úplne minimum bolo odborníkov z oboru, teda biológov či biochemikov. Boli tam fyzicky, geológovia, psychológovia, teológovia atď. Takisto "druhá strana" spravila ako odpoveď niečo podobné a behom chvíle zozbierali úplne kvantum hlasov, oveľa oveľa viac ako tých 1000 (číslo si nespomeniem) a, čo je dôležité, všetko vedci z oboru.

Toto však tieto kritéria spĺňa tiež, ide o vedcov z oboru, ktorý sa k tomu môžu teoreticky odborne vyjadriť. Ak existuje aj nejaká "druhá" strana, sem s ňou, môžeme porovnať počty. :) Takisto treba prihliadnuť aj na to, že je to citlivá otázka a som si istý, že veľa odborníkov si aj niečo myslí, ale nebudú sa verejne zapájať do takýto petícií (hrozba v práci napr.).

Jednoducho, toto má podľa mňa dosť ďaleko od klasickej konšpirácie, ktorá sa dá vyvrátiť behom pár minút. Takisto tie osobné svedectvá ľudí priamo z miesta krátko po útokoch sú zásadné - treba pozrieť.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

A teraz si spočítaj koľko ľudí podľa konšpirátorov do toho musí byť zapletených...a nikto sa ešte neozval. V USA, kde každý túži po zviditeľnení a mediálnej sláve...a nikto ani nepípol. Ako som už raz kdesi písal - USA nedokázali utajiť ani plány atómovej a vodíkovej bomby, rozličné svinstvo mnohých vlád sa časom vyvalilo na povrch...a tu proste 10 rokov nič... To je pre mňa najsilnejší argument proti takýmto rozsiahlym spiknutiam.

A môžem tam byť 1500 architektov a inžinierov, ale keby si si našiel niekde 100 náhodných inžinerov a architektov, koľko z nich by naozaj o demolícii pomocou trhavín niečo vedelo? S takými vecami neprídu bežne do styku. A mnohí sa možno radšej nevyjadria, lebo nechcú robiť zadarmo reklamu niekomu.

A mnohé tie argumenty mi prídu len také "aha, toto vyzerá takto...vidíte to na tom rozmazanom obrázku o rozmeroch 100x60 pixelov?" A to je len čistá pareidólia.

//Ku karme: "samozrejme priznaju sa ze maju na svedomi 3000 ludi" čo tak to napísať aj sem, verejne? A áno, prečo by sa nepriznali, to nemôže niekoho hrýzť svedomie? Alebo môže byť dokonca pyšný na to, že sa podieľal na niečom takom. Nacisti sa často po vojne hrdo hlásili k svojim činom, hoci ich za to obesili.
Korag
Professional
Professional

MIRV napísal:John Farmer vo svojej knihe píše, že počas 9/11 zlyhala byrokracia, podobne ako počas hurikánu Katrina. Konšpirácie nespomína, len vytrhávaš z kontextu.

Leuren Moretová je lobistka proti jadrovým zbraniam. Zemetrasenie v Japonsku považuje za "tektonickú jadrovú vojnu" spôsobenú pomocou HAARP a pod. haluze. Nie je dôvod ju považovať za niečo viac než členku istej šibnutej odrody ľudí, ktorí natáčajú videá a sami sa považujú za expertov.
A kebyze Leuren Moretova nepovie to co povedala o Japonsku tak by si mal iny nazor? Neznasam ked ludia pletu jablka s hruskami, faktom aj nadalej ostava ze je expertka a ze sa k tomu vyjadrila, si nemusel hned z wiki odpisat co tam bolo napisane.
MIRV napísal: Irelevantný argument ad populum. 1 z 5 Američanov verí, že Slnko sa točí okolo Zeme a 31% Američanov verí v astrológiu.
Aspon vidis ako sa potvrdila inteligencia Americkych obcanov a preto maju u prdele, ze kvoli comu alebo komu vlastne tie 2 velke budovy spadli.
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Tak za to, ze exsistuju ludia ktori veria na chemtrails a ine zvasty, su vsetky "konspiracne teorie" bulsity? A to ze jedna konspiracna teoria nieje pravdiva nevyvracia, ze dalsia moze byt. A uplne sa mi protivi 9/11 teoriu oznacit za konspiracnu.
Aspon vidis ako sa potvrdila inteligencia Americkych obcanov a preto maju u prdele, ze kvoli comu alebo komu vlastne tie 2 velke budovy spadli.
k tomu by som doplnil uz len - hlavne, ze to dobre rachlo :P
Napísať odpoveď