toto som komentoval moju konecne posledny rok skolu v blave ,niektory tu na fore vedia o aku ideFabo napísal:O aku firmu ide? Podobny dress code napr. v banke a tak je predsa normalna vec... Ale ak robis nejakeho telefonistu tak co je koho do toho co mas na sebe..
Konzervativnost(tolerancia) Slovenska
no to berem ako samozrejmost co pises......samozrejme ze ked pojdem do prace si neoblecem bagandže....ale po praci si uz mozem obliect to vcom sa citim dobre...no nie???berte to ludia aj z mojho pohladu a nebuddte taky konzervativny....kolky ludia keby boli liberalnejsi tak kde by sme boli?d4nt3 napísal:Ako to už niekto spomenul: otázku obliekania , často priraďovanú k obľúbenemu hudobnému štýlu riešia len dospievajúci. Mentálne vyzretý človek, myslím, že je normálne a prirodzené, ak pôjde do práce oblečený slušne, nie v mikinách a nohavicami s pudlom až po zem....
Chcel si zrejme napísať keby boli ľudia liberálnejší..A7X napísal:....ale po praci si uz mozem obliect to vcom sa citim dobre...no nie???...kolky ludia keby neboli liberalnejsi tak kde by sme boli?
Konzervatívcom nie je človek, čo nie je tolerantný k iným, ale taký čo vyznáva tradičné hodnoty.
Ja by som bol ináč, za uniformy na školách a hotovo. Nikto by sa do nikoho nenavážal za handry, niektorým by to zrazilo príliš vysoký hrebienok a niektorým by to naopak pomohlo zvýšiť sebavedomie.
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Konzervatívnosť Slovenska? Určite nie. Záleží od toho, na akých ľudí narazíš. Pravdou je, že celkové povedomie ľudí na Slovensku bude ešte troška ovplyvnené tradičnými hodnotami, no je to na silnou ústupe. Z toho, čo som si prečítal usudzujem, že zrejme bývaš na vidieku, alebo v nejakom menšom meste (kvôli tej škole - oprav ma, ak sa mýlim). V týchto oblastiach sú tradičné hodnoty a názory ľudí ešte dosť silno upevnené. Ale neboj sa, vyrastieš.
Inak z celej tejto témy cítim jemný podtón toho, že by sme A7X mali vlastne ľutovať za krutosť, aká bola na ňom spáchaná. Cíti sa diskriminovaný a chce ísť proti prúdu. No a potrebuje súputníkov. Toť môj názor.
Mimochodom netreba si mýliť konzervatívnosť s konformitou.
Inak z celej tejto témy cítim jemný podtón toho, že by sme A7X mali vlastne ľutovať za krutosť, aká bola na ňom spáchaná. Cíti sa diskriminovaný a chce ísť proti prúdu. No a potrebuje súputníkov. Toť môj názor.
Mimochodom netreba si mýliť konzervatívnosť s konformitou.
dakujem opravene....begbeee napísal:Chcel si zrejme napísať keby boli ľudia liberálnejší..
Konzervatívcom nie je človek, čo nie je tolerantný k iným, ale taký čo vyznáva tradičné hodnoty.
Ja by som bol ináč, za uniformy na školách a hotovo. Nikto by sa do nikoho nenavážal za handry, niektorým by to zrazilo príliš vysoký hrebienok a niektorým by to naopak pomohlo zvýšiť sebavedomie.
ja som za uniformy taktiez.....mne sa to paci
jin:ked sa to dialo byval som v Banskej Bystrici....riaditel je velky komunista....hovorilo sa ze bol byvaly STBak
ach boze jin zle si si to vylozil o lutovanie mi neslo....len som sa chcel spytat ze kkde ste sa vsade stretli s konzervativnostou.A ano ja idem proti prudu......a nevadi mi to....nerobim nic zle...vzdelavam sa,neflakam sa......ked uz si spomenul konformizmus,tak podla toho co pisem si asi povies ze som antikonformista.....ja proste oblecem co sa mi paci......to hadam kazdy NO NIE?????
Tak ja sa s konzervatívnosťou stretávam i vo veľkom meste. Na niektoré pohľady či poznámky si ja osobne asi nezvyknem..fikus-kukis napísal:Stretávam sa s konzeravtívnosťou celkom často, pokiaľ idem niekam na drevenú dedinu, ale zvykol som si.
Mojej kamarátke sa dokonca stalo, že sa pred ňou dve babky prežehnali :D
-
Vesper
Professional
OMG tak na jednej strane si v jednej teme pisal, ze hlava ma byt vyholena a tu budes nadavat na ´liberalnych´ ludi, ktori maju napr dredy alebo dlhe vlasy. Myslim, ze hodnotit ludi podla ucesu je totalne bezpredmetne a podla oblecenia skoro tiez. Mam napriklad spoluziaka na VS ktory ma vzadu na hlave dredy a zvysok hlavy ma par mm vyholeny a pri tom strasne inteligentny clovek len proste ma taky svoj styl, ktorym vobec nic nevyjadrujePinhead napísal:Vy tu konzeravatívnosť beriete ako nejakého strašiaka či triedneho nepriateľa......... Ale to je pre dnešný liberalizmus (či už pravý alebo ľavý) typické........ Ja som v niektorých názoroch pomerne konzervatívny človek a som spokojný.......
Vesper,
no pane....... čítaj poriadne, môže Ti to v budúcnosti ušetriť veľa problémov a hlavne času..... Takže k veci........
Kde som kedy písal, že hlava má byť vyholená?????
Čo som napísal je to, že hlavu mám vyholenú ja (no čo, vlasy na hlave mi proste vadia....), ale nie že to tak má mať každý........
Ja nadávam na toho, kto má dlhé vlasy či dredy?????
To, kto má aký účes, je mi v podstate jedno (osobne by som to hlave nezniesol), je to každého osobná vec (toto je jeden z prejavov môjho konzervatívneho myslenia.......každý si je pánom svojho osudu a rovnako aj výzoru, pokiaľ mňa a mojích blízkych nejakým spôsobom neobmezuje či nepoškodzuje, tak ho ignorujem)....... Akurát mi účes a celkový výzor človeka pomôže zaradiť dotyčného do určitej schémy vzorcov ľudského správania (ako povedal Picasso....... "Medzi ľuďmi je originálov veľmi málo"....), ale celkový názor na človeka si robím na základe jeho rozhodnutí a činov........ toto je absolútne rozhodujúce..... nie to či má dredy alebo pol kila piercingov na ksichte........
Keď s nieším nesúhlasím, tak je to liberalizmus a jeho súčasná dekadentná forma.......... ale to nie je o človeku........ človek je hodnotený individuálne.....
no pane....... čítaj poriadne, môže Ti to v budúcnosti ušetriť veľa problémov a hlavne času..... Takže k veci........
Kde som kedy písal, že hlava má byť vyholená?????
Čo som napísal je to, že hlavu mám vyholenú ja (no čo, vlasy na hlave mi proste vadia....), ale nie že to tak má mať každý........
Ja nadávam na toho, kto má dlhé vlasy či dredy?????
To, kto má aký účes, je mi v podstate jedno (osobne by som to hlave nezniesol), je to každého osobná vec (toto je jeden z prejavov môjho konzervatívneho myslenia.......každý si je pánom svojho osudu a rovnako aj výzoru, pokiaľ mňa a mojích blízkych nejakým spôsobom neobmezuje či nepoškodzuje, tak ho ignorujem)....... Akurát mi účes a celkový výzor človeka pomôže zaradiť dotyčného do určitej schémy vzorcov ľudského správania (ako povedal Picasso....... "Medzi ľuďmi je originálov veľmi málo"....), ale celkový názor na človeka si robím na základe jeho rozhodnutí a činov........ toto je absolútne rozhodujúce..... nie to či má dredy alebo pol kila piercingov na ksichte........
Keď s nieším nesúhlasím, tak je to liberalizmus a jeho súčasná dekadentná forma.......... ale to nie je o človeku........ človek je hodnotený individuálne.....
Tak nvm, či to má niečo spoločné s konzervatívnostou SR a slovákov ale dost často mi tu ludia na dedine (550 obyvatelov) vyčítajú, že nechodím do kostola (mišíš sa starat o svoju dušu, bla bla bla). Dost mi to vadí a to ešte musím v škole chodit na náboženstvo vďaka čomu mám každý týžden 10 vyučovacích hodín. A avyše na dedine ako jediný používam linux čo mi vyčíta druhá polka dediny ktorá ma PC, teda prisluhovači Billa Gatesa. SERE MA TO!!! 
Rádoby ITčkari, ale nad to sa povznesiem. Narozdiel od rečí starých babiek na autobusovej zástavke
EDIT: Typická je situácia ked kecám s kamošmi a potom tam prídu tí bohatí widláci. Trašne sa dohadujú, že jakú hru koimu kedy požičajú a ked prejavím záujem tak povie "ale tebe to dat nemóžem, nemáš to na čom hrat". Pomyslím si, strč sa niekam, stiahnem hru cez torrent a drtím na linuxe cez wine
EDIT: Typická je situácia ked kecám s kamošmi a potom tam prídu tí bohatí widláci. Trašne sa dohadujú, že jakú hru koimu kedy požičajú a ked prejavím záujem tak povie "ale tebe to dat nemóžem, nemáš to na čom hrat". Pomyslím si, strč sa niekam, stiahnem hru cez torrent a drtím na linuxe cez wine
-
Flinstone
Light Professional
ja mam tiez dlhe vlasy tiez som metlak ... ale ostrihat sa .... to nie ja by som plakal fakt akozee bo ja sa smejte ale mam velmi rad svoje vlasy aj ked dakedy mi uz lezu na nervy ale neviem si predstavit zeby som chodil na kratko
no a stava sa mi to dost casto ze ludia na mna pozeraju a pri tom niesom ani nejak velmi prehnane obleceny akurat mam vybijany opasok naramok mikinu ciernu a obtiahnutejsie rifle ... a uz sa mi stalo ze neraz som skoro bitku koli tomu dostal ale tak nieje to nahlavu ? budem sa obliekat inak koli niekomu lebo sa mu to nepaci ? to je hovadina ... uz som to napisal aj inde ako by to vyzeralo keby sme chodili vsetci rovnako ? ... napriklad tu na sidlisku kde byvam som trosku rarita ... tu je len hip hop ... tu male deti tu tak chodia co nechapem ... a tiez su taky ze som isiel s kamoskou po ulici a zacali male deti 6 rocne co nevedia ani co to je vykrikovat emo fuuj sku**** emo neviem co vsetko ... a mozno prave oni o par rokov budu tiez emaci ... ja nikoho neodsudzujem ... ked on na mna kydáá tak ja nebudem robit to iste ? načo ... ? o par rokov mu v tej makovici možno dojde že ahaaa takže tot moj nazor
no a stava sa mi to dost casto ze ludia na mna pozeraju a pri tom niesom ani nejak velmi prehnane obleceny akurat mam vybijany opasok naramok mikinu ciernu a obtiahnutejsie rifle ... a uz sa mi stalo ze neraz som skoro bitku koli tomu dostal ale tak nieje to nahlavu ? budem sa obliekat inak koli niekomu lebo sa mu to nepaci ? to je hovadina ... uz som to napisal aj inde ako by to vyzeralo keby sme chodili vsetci rovnako ? ... napriklad tu na sidlisku kde byvam som trosku rarita ... tu je len hip hop ... tu male deti tu tak chodia co nechapem ... a tiez su taky ze som isiel s kamoskou po ulici a zacali male deti 6 rocne co nevedia ani co to je vykrikovat emo fuuj sku**** emo neviem co vsetko ... a mozno prave oni o par rokov budu tiez emaci ... ja nikoho neodsudzujem ... ked on na mna kydáá tak ja nebudem robit to iste ? načo ... ? o par rokov mu v tej makovici možno dojde že ahaaa takže tot moj nazor
Toto je príznak primitivizmu a obmedzenosti, nie konzervatívnosti......... Si to ľudia často mýlia, ale v skutočnosti je konzervatívne zmýšľanie hlboko individualistické a základná myšlienka je o tom, že každý si je pánom svojho šťastia a osudu a rovnako si aj sám nesie zodpovednosť, teda nech si vyznáva čo chce, pokiaľ tým iného neobmedzuje........Bigbob napísal:Tak nvm, či to má niečo spoločné s konzervatívnostou SR a slovákov ale dost často mi tu ludia na dedine (550 obyvatelov) vyčítajú, že nechodím do kostola (mišíš sa starat o svoju dušu, bla bla bla).
Praktický príklad........ ako konzervatívny človek napríklad nejakých bezdomovcov či asociálov ignorujem, nakoľko som presvedčený, že si za to môžu sami a stalo sa im to na základe ich vlastnej neschopnosti......
Liberál naopak takýmto ľuďom sa snaží pomáhať (aj proti ich vlastnej vôli dokonca) a vynakladať na nich prostriedky, lebo je zase presvedčený o tom, že týmto ľuďom ublížila spoločnosť a že si za svoj stav nemôžu......
A toto je základný rozdiel.......
Konzervatívnosť......... individualizmus, zodpovednosť za vlastné rozhodnutia a život......
Liberalizmus........ kolektivizmus, zodpovednosť za jednotlivca preberá spoločnosť (nakoľko si myslia že je blbý a nevie sa zariadiť sám).......