odkiaľ si ma zoznámiš ?begbeee napísal:Emáčky
Konzervativnost(tolerancia) Slovenska
Neviem, či si si len pomýlil pojmy, ale toto je dosť nezmysel. Ak sa bavíme o konzervatívnej spoločnosti, môžme ju označiť aj ako tradičnú, založenú na tradíciách a teda uzavretej nejakým zmenám. Tradičné spoločnosti sú predsa historicky staršie ako liberálne a ako vieme, v minulosti sa moc individualizmus neobjavoval. Konzervativizmus je zástancom celospoločenských záujmov. Označenie liberálnej spoločnosti ako kolektívnej je scestné, pretože sama je postavená na individualizme jedinca.Pinhead napísal:
A toto je základný rozdiel.......
Konzervatívnosť......... individualizmus, zodpovednosť za vlastné rozhodnutia a život......
Liberalizmus........ kolektivizmus, zodpovednosť za jednotlivca preberá spoločnosť (nakoľko si myslia že je blbý a nevie sa zariadiť sám).......
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
si husty.fakt machoGangy napísal:Tak tak, je mi jasne ze tu zasa zacne x ludi pi*ov*** aky som ch*j, ale vidiet ta v tych bagandzoch a kabate pomyslim si ze si proste dement ktory sa snazi zaujat okolie lebo inak ho ma kazdy na pake. A myslim ze na 95% by som mal pravdu.
k teme: podla mna je konzervativnost brzda spolocnosti.samozrejme,ze sa s nou stretavam...ved zijem predsa na slovensku
Ide o individuálne zmýšľanie, nie o spoločnosť........ V minulosti sa individualizmus veľmi neprejavoval????? Čo je minulosť podľa Teba???? Napr. Samuel Colt začínal ako plavčík na parníku a nakoniec skončil ako veľmi bohatý človek...... To bol iba modelový príklad schopností a individualizmu z 19. storočia........ Minulosťou pochopiteľne nemyslím 13. storočie....... ale dobu priemyselnú........ nakoľko vtedy ak bol človek schopný, vedel dosiahnuť veľké veci.......
Takže tak.......
Ono došlo k pretočeniu obsahu pojmov........ a to čo káže a robí dnešný liberalizmus mi ako postavené na individualizme a zodpovednosti jednotlivca nepríde.........
Takže tak.......
Ono došlo k pretočeniu obsahu pojmov........ a to čo káže a robí dnešný liberalizmus mi ako postavené na individualizme a zodpovednosti jednotlivca nepríde.........
A ako chceš hodnotiť individuálne zmýšľanie? Zmýšľanie každého jedného človeka? Tým, že sa individualizmus neprejavoval, mám na mysli, že v tradičných spoločnostiach ľudia držali spolu vďaka tradíciám. Niečo v štýle "robilo sa to tak vždy a budeme v tom pokračovať" tam individualizmus nevidím.. Iste, že sa našlo pár výnimiek, ale pre konzervatívnu spoločnosť to určite nebolo typické.
Konzervatívne zmýšľanie rozhodnie nie je brzdou spločnosti. Je to jeden zo svetonázorov a aj keď s ním nesúhlasíš mal by si ho akceptovať, lebo nikto ešte nedokázal, že liberalizmus je liek na všetko.pinacolada napísal:Podla mna je konzervativnost brzda spolocnosti.
Teraz "strieľam naslepo" (vôbec to tak nemusí byť, ide mi o príklad), ale možno v inej téme tvrdo vystupuješ proti rómom, si proti multi-kulturalizmu resp. jeho prejavom a pod.
Ako tak čítam pre mnohých z Vás je konzervatívny názor totožný zhruba s odmietaním legalizácie trávy a netolerantnosti k Vášmu štýlu obliekania alebo hudby a bijete sa do pŕs aký sú konzervatívci trapáci. Áno. Idea liberalizmu je osobná sloboda ale aj zodpovednosť. Je ľahké byť liberálom keď človek ešte nenesie zodpovednosť (alebo veľmi malú) a takisto je nebezpečné riadiť sa liberalizmom, pričom spoločnosť ešte nie je pripravená alebo ochotná niesť individuálnu zodpovednosť. Idea liberalizmu o.i. splodila nepokoje v Paríži, idea liberalizmu prináša mravný relativizmus a v neposlednom rade ho majú v obľube ľavicový politici celého sveta.
Naopak pre konzervativizmus sú typické rokmi overené hodnoty a idea, že sloboda jednotlivca je podriadená dobru spoločnosti.
Je veľmi zľahčujúce a nezodpovedné znižovať pozitívne a negatívne stránky týchto svetonázorov na tak prízemné témy ako je oblečenie, hudba alebo účes. Dovolím si tvrdiť, že okrem nejakého ultrasupermegaortodoxa nijakému konzervatívcovi nebude vadiť, keď niekto behá po ulici s dlhými dredmi, piercingom a čo ja viem čím.
Tento názov témy nebol vhodne zvolený, lebo ide skôr o toleranciu ako konzervatívcov a liberálov.
begbeee,
tu by som trochu polemizoval....... Možno teórie liberalizmu sú iné, ale prax naopak u dnešných liberálnych politikov nie je o individualite a zodpovednosti jednotlivca, ale naopak o kolektivizme a o postupnom oberaní človeka o jeho osobné slobody......
Praktické príklady........ Právo na držanie strelných zbraní (a pochopiteľne aj právo na ich použitie pri obrane života, zdravia a majetku)....... Toto považujem za nespochybniteľné právo každého človeka....... je to proste individuálne rozhodnutie a prebranie zodpovednosti za svoju bezpečnosť....... A práve proti tomuto liberáli na celom svete bojujú a snažia sa slušným občanom zbrane zobrať.......... Obľúbená argumentácia je...... "A načo sú Vám zbrane????" (ideálna konzervatívna odpoveď "A čo Vás kur*a do toho???")......... však liberáli majú byť za individualitu a zodpovednosť a nie za takéto štb-ácke otázky......... Zákony na obmedzenie možnosti držať strelné zbrane väčšinou schvaľujú liberáli (napr. sociálna demokracia v Nemecku, labouristi v Anglicku, demokrati v USA)........... Takže nech mi tu niekto nerozpráva o tom, že liberalizmus je o slobode, individualite a zodpovednosti jednotlivca........ Toto sú skôr kroky podobné totalite........
Ďalší príklad........... Prečo napríklad o Lisabonskej zmluve nehlasovali občania všetkých krajín EÚ v referende........ Referendum bolo napríklad v Írsku, kde vládne konzervatívna Národná strana, ale napr. v Nemecku či na Slovensku, kde vládnu liberálni sociálni demokrati nič také nebolo...... To je podpora individuality a zodpovednosti.......????? Nie to je skôr názor, že všetci občania sú blbí a práve liberáli vedia čo je pre nich najlepšie........
Takže toľko k praktickému (teórie sú možno iné) liberálnej pohľadu na "individualitu a zodpovednosť" jednotlivca........
tu by som trochu polemizoval....... Možno teórie liberalizmu sú iné, ale prax naopak u dnešných liberálnych politikov nie je o individualite a zodpovednosti jednotlivca, ale naopak o kolektivizme a o postupnom oberaní človeka o jeho osobné slobody......
Praktické príklady........ Právo na držanie strelných zbraní (a pochopiteľne aj právo na ich použitie pri obrane života, zdravia a majetku)....... Toto považujem za nespochybniteľné právo každého človeka....... je to proste individuálne rozhodnutie a prebranie zodpovednosti za svoju bezpečnosť....... A práve proti tomuto liberáli na celom svete bojujú a snažia sa slušným občanom zbrane zobrať.......... Obľúbená argumentácia je...... "A načo sú Vám zbrane????" (ideálna konzervatívna odpoveď "A čo Vás kur*a do toho???")......... však liberáli majú byť za individualitu a zodpovednosť a nie za takéto štb-ácke otázky......... Zákony na obmedzenie možnosti držať strelné zbrane väčšinou schvaľujú liberáli (napr. sociálna demokracia v Nemecku, labouristi v Anglicku, demokrati v USA)........... Takže nech mi tu niekto nerozpráva o tom, že liberalizmus je o slobode, individualite a zodpovednosti jednotlivca........ Toto sú skôr kroky podobné totalite........
Ďalší príklad........... Prečo napríklad o Lisabonskej zmluve nehlasovali občania všetkých krajín EÚ v referende........ Referendum bolo napríklad v Írsku, kde vládne konzervatívna Národná strana, ale napr. v Nemecku či na Slovensku, kde vládnu liberálni sociálni demokrati nič také nebolo...... To je podpora individuality a zodpovednosti.......????? Nie to je skôr názor, že všetci občania sú blbí a práve liberáli vedia čo je pre nich najlepšie........
Takže toľko k praktickému (teórie sú možno iné) liberálnej pohľadu na "individualitu a zodpovednosť" jednotlivca........
Re: Konzervativnost(tolerancia) Slovenska
pozri,akej dlzky vlasy nosis,to je podla mna Tvoja osobna vec,do skoly mas chodid len upraveny,ale to sa navzajom nevylucujeA7X napísal:ahojte...stretli ste sa uz s konzervativnostou cloveka???kde a pricom to bolo??mne sa to stalo ked som chodil(aj chodim)v steeloch(nie typickych neon. alebo skin.....take metlacske...)a v dlhom kabate........alebo sa mi to stalo ked som bol na zaklafdke este a mal som dlhe vlasy a riaditel poveddal ostrihat........vtedy som neskutocen plakal u holica.....kto zazil nieco poodobne pochopi
kubodinho:ano.....inak by ma vyhodil zo skoly.....a najblizsia skola bola dost daleko