Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa harrison314 »

Hensym napísal: 14 okt 2020, 23:05 A ako sa mali pripraviť na takúto situáciu? Či zamestnať po 10 rozvozárov každý a platiť ich, kým vláda neodklepne opatrenia? Nikto nevedel čo presne bude ešte mesiac dozadu.

Školy podľa mňa mali čo robiť, aby aspoň ako tak dohnali to čo zameškali, nie ešte financovať a organizovať školenia na nejaké digitálne vyučovanie 40+ ročným učiteľom a deťom.
Napriklad jestvuju sluzby, ktore roznasaju jedlo, ide ho roznasat brigadnikom po najblizsich uliciach, alebo to spravit tak ako som to videl v jednej retsuracii, slovek si zavolal co chce, pri okienku dostal to co si objednal.
Mohli mat aspon plan co robit, ak dana situacia nastane.

Mnohe skoli uz pocas prvej vlny fungovali distancne, ak nie, cez leto si to mohli aspon vyskusat, poskusat programy, alebo medzi sebou zdielat know-how.

Celkovo mam pocit, ze pocas prvej vlny sa toho spravilo viac (napriklad rozne haketony aj dobrovolnicka cinnost) a menej sa fnukalo, mozno to bolo tym, ze akurat bolo taliansko v tom najhorsom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

V Cechach mali vcera uz skoro 10K novych pripadov, vlada ocaka v najblizsich dnoch uplny kolaps zdravotnictva, vyssie vekove kategorie sa mozu prestat uplne prijimat do zdravotnickych zariadeni- v podstate prechod na vojnovy system.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

V Prahe na Letňanoch majú začať stavať poľnú nemocnicu s 500 lôžkami - to znamená, že kapacity už majú v háji. U nás za mesiac, akurát pochybujem, že sa tu dokáže prípadná poľná nemocnica včas zriadiť.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

scenar s budovanim kapacit poznam zo svojho okolia, ale mam taky pocit, ze anglicke zdravotnictvo to zaviedlo na jar, aby pacientov izolovali a stale dovolili chod beznych nemocnic, ak to personalne kapacity dovolia. v susednom meste je taka zberna nemocnica v konferencom centre. celej tie sieti sa tu hovori Nightingale Hospitals

\\ tu pani hygienicka hovori o tom, kedy rusko ano a kedy nie v exterieroch.
https://slovensko.hnonline.sk/2228787-e ... f2ICmun_MA
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Muffi: a teraz chod na Facebook, otvor si 10 najnavstevovanejsich stranok s aktualitami, od markizy az po technologicke stranky napr, a pozri sa na komentare. 80% su konspiratori, co si myslia ze covid existuje iba v mediach, nemocnice su orazdne a odberne miesta taktiez. Smutne.

A to nehovorim o hrstke ludi. Tie komentare maju tisice lajkov, to su na slovenske pomery giganticke interakcie. Vnimam to aj na svojich priateloch. Na FB ich extra vela nemam, asi 100, ale tych co neveria a postuju bludy je kvantum. Paradoxne je to napriklad baba s rakovinou, co chodi na chemo a ma imunitu uplne v P., a pod.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Áno, podľa internetu sa zdá, že väčšina ľudí sú debili. Ale v realite, keď idem do obchodu alebo cestujem vlakom, či MHD, tak všetci majú rúško. Dokonca teraz aj vonku cez pracovný deň mala drvivá väčšina ľudí rúško. Snáď až na bežcov...lebo asi keď pri mne prebehne fučiaci človek, tak to neroznáša alebo čo...

Na FB mi postuje pi***** len sesternica mojej mamy. Tá je evidentne stále nasratá, že jej na jar zatvorili fotoateliér a je zvyknutá každý deň chodiť do fitka. Dookola postuje tie Bukovského sračky o tom, že covid je len chrípka, že to zabíja len ľudí s inou diagnózou, takže sú to v podstate ľudia - "chodiace mŕtvoly", ktorí by aj tak zomreli...alebo že na rakovinu zomrie viac ľudí a preto máme covid ignorovať.

Keď som jej tam napísal, že či aj ja som "chodiaca mŕtvola", ktorá by tiež aj tak zomrela. Lebo mám astmu, čo je rizikový faktor na ťažký priebeh covidu. Ale bez covidu sa v pohode môžem dožiť kľudne aj dôchodku, keďže astma je podľa súčasného medicínskeho poznania dobre liečiteľná...tak mi len odpísala, že však ma môže zraziť auto alebo čo a dôchodku sa nedožijem...

Týmto štýlom by sme sa mali vykašlať na BOZP, zbytočne vyhodené prachy na ochranu zamestnancov, veď tých ľudí aj tak raz niečo zabije. Rovnako rodičia malých detí nemusia schovávať chemikálie a lieky, veď tie deti aj tak raz zomrú.

Ľudia ako ona si neuvedomujú, že opatrenia proti covidu sú opatrenia ako každé iné. Opatrenia sú na to, aby sme znížili riziko, že "shit happens"...predpokladám, že pás v aute si dáva.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ono tých hlupákov je nie len v diskusiách, na FB atd - aj v reálnom živote väčšina.
Niekde bola zmienka, koľko ľudí verí hoaxom v Rakúsku a koľko na Slovensku...
:(
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ono najviac com som si vsimol, nadavaju na corona obmedzenia niektore kolegyne, muzi ani nie. Suvisi to mozno s tym ze zeny su v priemere viacej spolocenske a v pripade obmedzenia socialnych kontaktovat viacej trpia. Su zvyknute na svoje spolocenske okruhy vo fitku, vo vinarni, pedikury, manikury, welness, masaze..

Tento clanok je sice o situacii v Cechach, ale Slovensko sa lahko moze dostat na tuto katastroficku cestu tiez, ak nebudeme zodpovedni.

"V Česku bude do 3 týdnů kolaps nemocnic, lidé budou umírat na chodbách, 15 000 obětí do konce roku."

https://refresher.cz/89922-V-Cesku-bude ... r-accept=1
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

To je tak možno v tvojom sociálnom okruhu, ale nepovedal by som, že je to tak vo všeobecnosti.

Muži sú vo všeobecnosti viac rebeli a ženám záleží viac na well-being ostatných a sú empatickejšie.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V mojom okruhu na to zase viac serú muži... čiže v priemere to bude vzhľadom na pohlavie 1:1... :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Slovensko nakupilo cca 13 000 000 testov a v najblizsich tycdnoch chce 2 vikendy po sebe plosne otestovat celu krajinu. Logisticky by to malo prebiehat ako volby. Neviem, ci toto niekto na svete uz spravil ale podla mna dobry krok.

Ak z toho vzijde x stoviek tisic nakazenych, tak tito budu doma 14 dni aj s rodinami a moze sa predist 100% lockdownu a vypnutiu krajiny. Zatial ale stale nemame zakon, ktory by to ludom nariadil, aby test bol povinny, co je skoda lebo takto bude podla mna ucast mozno 30%.
jackb
Redeemer
Redeemer

No prave. Bude to aj perieskum ludi, ktori spochybnuju existenciu virusu.
Ale take testy sa statu mozu hodit na testy lekarov a zdravotnikov, vodicov MHD ci predavacov a hlavne na vstupe do krajiny.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Keby aspoň 30%...
Otázne je, či nebolo rozumnejšie investovať 100 miliónov do zdravotníctva.
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

Boj s covidom je momentálne to najlepšie čo sa môže zdravotníctvu stať, keďže Slovensko je na ceste Česka teraz a Talianska v prvej vlne.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

starysomar napísal: 17 okt 2020, 13:58 Keby aspoň 30%...
Otázne je, či nebolo rozumnejšie investovať 100 miliónov do zdravotníctva.
Jednorazovym prispevkom nevirisis v zdravotnictve nic, mozno to by to bolo paradoxne na pritaz.
jackb
Redeemer
Redeemer

takze on je v karantene kvoli virusu, o ktorom skriekal do kamery, ze to je projekt a neexistuje... skoda, ze choroby pre potreby §163 TZ nie su novelizovane a asi este tak skoro nebudu

ale zase sme pre Uradom vlady videli, ako nosenie ruska vyziera zvysky sedej kori mozgovej: na vodne delo PET flasou, na retaz drevenou palkou a ine klenoty ducha
Prílohy
121679466_10219292950096288_8859195595745390142_o.jpg
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mám nutkavý pocit, že najväčší antirúškari sú tí, ktorým rúško dokazuje ako im smrdí z huby :D
jackb
Redeemer
Redeemer

a to keby vedeli, ze si mozu kupit elektricku zubnu kefku Curaprox - Black is White za 88,88 tak by to bolo urcite ine. sorry za OT
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

z toho Covidu skončí na Slovensku viac ľudí v depresiách než na pľúcnych ventiláciach
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tyler91 napísal: 17 okt 2020, 19:18 z toho Covidu skončí na Slovensku viac ľudí v depresiách než na pľúcnych ventiláciach
Chcel by si aby to bolo naopak?
Napísať odpoveď