vdaka, mozno nie je od veci napisat svojim poslancom, ze toto potrebuje hotfixStilo napísal: 11 okt 2020, 20:03 nie som si isty ci mas pravdu ohladom tebou uvedeneho zakona a ci plati aj na momentalnu situaciu okolo COVIDu https://www.zakonypreludi.sk/zz/1987-105
Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: 2019-nCoV
-
*****HERO*****
Guru wannabe
tazke mentalne pripady maju vynimku, pokuta snad nebudebiker610i napísal: 12 okt 2020, 23:18 No ja to po vonku nebudem nosit za žiadnych okolnosti, keby aj pokuta hrozila aj milon eur a bolo vyhlasene aj stanne pravo.Bude este veselo
V pohode, však v ČR už majú právoplatne odsúdených ľudí za porušenie nariadení. Na čase, aby to bolo aj u nás.
Preco?biker610i napísal: 12 okt 2020, 23:18 No ja to po vonku nebudem nosit za žiadnych okolnosti, keby aj pokuta hrozila aj milon eur a bolo vyhlasene aj stanne pravo.Bude este veselo
Akurat dnes prisiel mojej mame s miernymi priznakmi pozitivny vysledok, co znamena minimalne 10 dnovu karantenu pre nas oboch. Nie som z toho nejako hore pi*****, v momentalnom stadiu je to akurat tak otravne (jej najhorsi priznak je, ze neciti chut), len sa divim retardom ako tebe biker, co tym nenosenim sledujete.
Ak mas fyzicky problem zniest kusok latky na ksichte tak sa prosim ta odinstaluj z genofondu, lebo je extremne pateticke aby to dospely muz nezniesol.
Ak si aj myslis, ze je to len chripka, tak si uvedom, ze nech uz su priznaky hocijake, cim viacej pripadov bude, tym vacsie restrikcie zavedu pre kazdeho.
Ak neveris tomu, ze ruska maju nejaky efekt, tak uz len z fiskalneho hladiska sa omnoho viac oplati nosit ho tak, ako treba
Lenze ty mas potrebu si sam pred sebou dokazovat aky si nezlomny chlapisko, co sa neda okonovat. Pritom o dost chlapskejsie je prehltnut vlastnu hrdost, priznat si chybu a spravat sa tak, aby si neohrozoval ostatnych.
Podla pozorovania na internete, ludia ako on na jar prvi brali palety toaletaku a snad ma ester teraz zasoby tej ryze. Roztraseni ako huspenina a teraz kazia zivoty ludom, lebo nemozu hybat rozumom...
Ze si trtko, to uz vieme. Ze si az taky velky, tak to si teraz prave dokazal.biker610i napísal: 12 okt 2020, 23:18 No ja to po vonku nebudem nosit za žiadnych okolnosti, keby aj pokuta hrozila aj milon eur a bolo vyhlasene aj stanne pravo.Bude este veselo
myslim ze sa na to robili aj vyskumy, niektori ludia maju proste predispoziciu lahsie verit konspiracnym teoriam, dokonca ich vyhladavat.
a skratka ist proti prudu je vzdy trendy. ci uz byt proti ruskam, proti vakcinam, proti eu, proti fyzike (lebo ved zem je plocha)...
ovce ostanu ovcami. doporucujem dokument Beyond the Curve na netflixe, je to o ludoch co veria ze zem je plocha, dokonca sa im tam aj podarilo vyvratit vlastne tvrdenia experimentom a aj tak stale verili tomu svojmu. ale krasny bol rozhovor s clovekom co bol akoby medialny lider tohto "hnutia" a viac menej sam priznal ze ani tak nejde o to ci je to pravda alebo nie, ale dovtedy bol sam, teraz je clen komunity, dokonca je tam popularny, tak preco by nespravil vsetko pre to aby tu komunitu udrzal nazive.
a velmi podobne je to so vsetkym takymto, ked tuto bikerovi kamarati z krcmi sa vsetci biju do hrude ako by si rusko na tvar nedali, tak samozrejme ze on nebude za vyvrhela aj napriek tomu ze chape riziko a pozera televizne noviny. radsej si v hlave vytvori vlastnu realitu, ktora mu dovoli suhlasit s kamaratmi a nakoniec jej uveri aj sam.
a skratka ist proti prudu je vzdy trendy. ci uz byt proti ruskam, proti vakcinam, proti eu, proti fyzike (lebo ved zem je plocha)...
ovce ostanu ovcami. doporucujem dokument Beyond the Curve na netflixe, je to o ludoch co veria ze zem je plocha, dokonca sa im tam aj podarilo vyvratit vlastne tvrdenia experimentom a aj tak stale verili tomu svojmu. ale krasny bol rozhovor s clovekom co bol akoby medialny lider tohto "hnutia" a viac menej sam priznal ze ani tak nejde o to ci je to pravda alebo nie, ale dovtedy bol sam, teraz je clen komunity, dokonca je tam popularny, tak preco by nespravil vsetko pre to aby tu komunitu udrzal nazive.
a velmi podobne je to so vsetkym takymto, ked tuto bikerovi kamarati z krcmi sa vsetci biju do hrude ako by si rusko na tvar nedali, tak samozrejme ze on nebude za vyvrhela aj napriek tomu ze chape riziko a pozera televizne noviny. radsej si v hlave vytvori vlastnu realitu, ktora mu dovoli suhlasit s kamaratmi a nakoniec jej uveri aj sam.
Ach tieto skrachované celebrity, ktoré teraz zacítili šancu zviditeľniť sa na úkor zdravia ľudí...
Ludia ktori podcenuju tento virus by sa mali rychlo nad sebou zamysliet. Nejde iba o tom, ze nezodpovednym spravanim ohrozuju starsich ludi doslova na ich zivote, ale virus moze byt nebezpecny aj pre mladsich.
Pretoze aj ked priebeh môže navonok pre infikovaneho prebiehať pomerne bezproblemovo, v skutočnosti môže mať z infekcie poškodené plúca! Len teraz vedci zistuju, že toto poškodenie moze byt dlhodobe, u niektorych aj nezvratne!
Pretoze aj ked priebeh môže navonok pre infikovaneho prebiehať pomerne bezproblemovo, v skutočnosti môže mať z infekcie poškodené plúca! Len teraz vedci zistuju, že toto poškodenie moze byt dlhodobe, u niektorych aj nezvratne!
Štatistika pre Slovensko. U nás to stále ale nemusí byť debilom jasné. V ČR to už je zrejmé aj pre debilov a aj bez štatistík, keďže len za posledné 2 týždne zomrelo v ČR na covid19 viac ľudí, ako na chrípku za celý rok.
Spracoval som pre Slovensko. Môj pokus ako presvedčiť hlupákov, že koronavírus nie je chrípka... Máte podobné údaje z ČR? Ak máte skúste ich dať do nejakej podobnej formy a zverejňujte pre NEVERIACICH. DATA PROTI COVID sú o ničom, ak si ich budeme ukazovať iba medzi sebou tu v skupine. My sme tu jedna krvná skupina. Nás netreba presvedčovať. Jednou z príčin prečo to tak raketovo rastie v ČR a už aj v SR je, že ľudia uverili kadejakým konšpiračným teóriám a kašlú na opatrnosť/opatrenia. VLÁDY KORONAVÍRUS NEPRENÁŠAJÚ, iba ľudia, tak sa to pokúsme ľuďom vysvetľovať.
NA 10 000 PRÍPADOV JE U COVID-19 V ROKU 2020 OPROTI CHRÍPKOVEJ SEZÓNE ZA 3 ROKY :
100 NÁSOBNE VIAC HOSPITALIZÁCIÍ
20 NÁSOBNE VIAC ÚMRTÍ V NEMOCNICIACH
**Osoba pozitívne testovaná na koronavírus, má 100 x väčšiu pravdepodobnosť, že skončí hospitalizovaná v nemocnici, oproti chrípke. A 20 x väčšiu pravdepodobnosť úmrtia v nemocnici, oproti chrípke. **
FB Vladimir Šnídl
Medicína za pětset
Kto je autorom nasledujúceho výroku?
„Viete, doprial by som ľuďom, aby naozaj nepočúvali politikov a ich rady. Nech si to naštudujú od skutočných odborníkov. Ja za 20 rokov praxe som nevidel zomrieť pacienta na chrípku, ale na koronavírus som tých pacientov zomierať videl a nie je to teda bohviečo.“
a.) hlavný hygienik
b.) virológ zo SAV
c.) poslanec za ĽSNS
"C" je správne. Povedal to dnes poslanec za ĽSNS Miroslav Urban, inak primár z ružomberskej vojenskej nemocnice.
Ako ďalej píšu Aktuality:
"Kotlebovcovi vzápätí zatlieskala väčšina poslancov v pléne. Upozornil tiež, že do parlamentu prišiel po 24-hodinovej službe, počas ktorej mu zomrel pacient na Covid-pneumóniu."
ephramko: Zaujímavý a prehľadný graf, ale sú to veterné mlyny... Rozumnému človeku nemusíš hovoriť nič, a debilovi to môžeš vysvetlovať aj 20 hodín, nepochopí.
Opatrenia by som riešil úplne inak, nezatváral by som skoro nič. To je druhá vec. Ale za konšpirácie by som (minimálne v tejto dobe) zakazoval prístup k internetu. Kvôli debilom trpí ekonomika, a teraz nemyslím tých vo vláde.
Všetko by sa dalo riešiť aj bez zatvárania. Hej, bolo by to náročné, ale dalo by sa. Reštaurácie by pokojne mohli prispôsobiť kapacitu tak, aby mali stoly na X metrov od seba (nech určia odborníci). Pri jednom stole nech sedí ľubovoľný počet ľudí s rovnakým trvalým pobytom (rodina, spolubývajúci), zvyšok 1-2 pri stole (tak ako to tuším aj je). Po každom použití dôkladná dezinfekcia. Hej, personál by mal oveľa viac roboty, a tržby by boli možno 50% oproti klasickým, ale furt lepšie ako 0, a plné úrady práce. To isté krčmy, kľudne zavrieť po 22, keď už majú všetci naliate, spraviť rozostupy, dezinfekcie. Myslím, že by nikomu nevadilo ani sedieť tam s rúškom, a dať si ho dole iba pri pití, jedení. Keď vydržia s rúškom 8 hodín denne pokladníčky, a XY ďalších profesií (alebo lekári celý život), neviem prečo by som nemohol s rúškom podebatiť pri pive s kamarátmi. Normálni by s tým problém nemali, idiotov by mal riešiť personál a mestská/štátna polícia (ktorá by sa v týchto časoch mala sústrediť na toto). Gro ostatných prevádzok môže fungovať s rovnakými podmienkami (dezinfekcie, rúška, rozostupy...) a nevidím tam vôbec žiadny problém.
Frajerka má už druhý krát tento rok "zariadený" vyhadzov kvôli zavretiu prevádzky. Opatrenia fakt neberiem na ľahkú váhu, tie čísla sú, a ešte len budú strašidelné, ale ku*va, ide to aj lepšie.
Opatrenia by som riešil úplne inak, nezatváral by som skoro nič. To je druhá vec. Ale za konšpirácie by som (minimálne v tejto dobe) zakazoval prístup k internetu. Kvôli debilom trpí ekonomika, a teraz nemyslím tých vo vláde.
Všetko by sa dalo riešiť aj bez zatvárania. Hej, bolo by to náročné, ale dalo by sa. Reštaurácie by pokojne mohli prispôsobiť kapacitu tak, aby mali stoly na X metrov od seba (nech určia odborníci). Pri jednom stole nech sedí ľubovoľný počet ľudí s rovnakým trvalým pobytom (rodina, spolubývajúci), zvyšok 1-2 pri stole (tak ako to tuším aj je). Po každom použití dôkladná dezinfekcia. Hej, personál by mal oveľa viac roboty, a tržby by boli možno 50% oproti klasickým, ale furt lepšie ako 0, a plné úrady práce. To isté krčmy, kľudne zavrieť po 22, keď už majú všetci naliate, spraviť rozostupy, dezinfekcie. Myslím, že by nikomu nevadilo ani sedieť tam s rúškom, a dať si ho dole iba pri pití, jedení. Keď vydržia s rúškom 8 hodín denne pokladníčky, a XY ďalších profesií (alebo lekári celý život), neviem prečo by som nemohol s rúškom podebatiť pri pive s kamarátmi. Normálni by s tým problém nemali, idiotov by mal riešiť personál a mestská/štátna polícia (ktorá by sa v týchto časoch mala sústrediť na toto). Gro ostatných prevádzok môže fungovať s rovnakými podmienkami (dezinfekcie, rúška, rozostupy...) a nevidím tam vôbec žiadny problém.
Frajerka má už druhý krát tento rok "zariadený" vyhadzov kvôli zavretiu prevádzky. Opatrenia fakt neberiem na ľahkú váhu, tie čísla sú, a ešte len budú strašidelné, ale ku*va, ide to aj lepšie.
to je ale cista utopia, vypada to pekne takto napisane, ale nie je to realizovatelne. zober si priemerneho casnika na slovensku, vacsinou sa mu nechce ani jedalny listok doniest lebo chudak je cely den na nohach a chce si oddychnut a ty ocakavas ze takyto niekto bude strazit ci ludia maju zakryte dychacie cesty, ci udrzuju rozostupy alebo nebodaj kontrolovat obcianky ci su vsetci z jednej domacnosti? (na co samozrejme nema pravo)
v konecnom dosledku by sme boli tam kde teraz a nijak by to prevencii nepomohlo a otazne je ci by to pomohlo tej ekonomike. ono by to chcelo nazor niekoho kto vlastni alebo pracuje v restauracii. viem ze vela podnikov uz pred koronou prezivalo len tak tak a takto keby museli platit rovnaky najom, energie, mozno menej casnikov, ale zase im davat viac kedze budu mat polovicne tringelty (z ktorych casnik viac menej zije) a este po nich chces aby robili kopu roboty naviac.
restauracie nechapem preco sa stazuju, ved mozu roznasat, pokial sa jedna o dobru restauraciu tak ludia co tam chodili predtym budu odtial teraz objednavat, pokial sa jednalo o priemernu tackaren co existovala len vdaka tomu ze bola medzi piatimi biznis centrami tak ta ma skratka smolu, a keby ostala otvorena tak tam nema kto chodit kedze biznis centra zivaju prazdnotou.
v konecnom dosledku by sme boli tam kde teraz a nijak by to prevencii nepomohlo a otazne je ci by to pomohlo tej ekonomike. ono by to chcelo nazor niekoho kto vlastni alebo pracuje v restauracii. viem ze vela podnikov uz pred koronou prezivalo len tak tak a takto keby museli platit rovnaky najom, energie, mozno menej casnikov, ale zase im davat viac kedze budu mat polovicne tringelty (z ktorych casnik viac menej zije) a este po nich chces aby robili kopu roboty naviac.
restauracie nechapem preco sa stazuju, ved mozu roznasat, pokial sa jedna o dobru restauraciu tak ludia co tam chodili predtym budu odtial teraz objednavat, pokial sa jednalo o priemernu tackaren co existovala len vdaka tomu ze bola medzi piatimi biznis centrami tak ta ma skratka smolu, a keby ostala otvorena tak tam nema kto chodit kedze biznis centra zivaju prazdnotou.
Pozri sa, len na mojom sídlisku zatvorili v prvej vlne reštiku a piváreň, ktorá bola fakt na úrovni, lebo neustáli pokutu za to, že porušili opatrenia a zostali otvorení keď nemohli. Jasné, že čašníci flákajú, obzvlášť v N-tej cenovej skupine. Strážiť by si to mal skôr majiteľ. Chce mať otvorené, chce tržby, tak tam jednoducho celý deň bude, buď on, alebo poverená osoba, ktorá na to pozor dá. Zavrieť môže, to mu nikto nezakazuje.
Hej, roznášať môžu, čiže prežiť by mali, ale 20 tisíc reštaurácií krát 5 čašníkov je 100 tisíc ľudí, z ktorých asi polovica príde o robotu. Jasné, môže to byť len na čas, a potom naberú naspäť, ale pre niekoho to môže byť likvidačné.
Celá pointa je dať na výber. Zatvoriť, ak si niekto myslí, že to v obmedzenom režime neustojí, alebo nechať otvorené s fakt prísnymi opatreniami - čiže žiadne, že prázdna lepkavá fľaška s gélikom pri vstupe, ktorú nikto nepoužil už mesiac, a rúško položené na stole, keby prišla kontrola. Proste opatrenia prísne, prísne sankciované a tým pádom aj prísne dodržiavané.
Hej, roznášať môžu, čiže prežiť by mali, ale 20 tisíc reštaurácií krát 5 čašníkov je 100 tisíc ľudí, z ktorých asi polovica príde o robotu. Jasné, môže to byť len na čas, a potom naberú naspäť, ale pre niekoho to môže byť likvidačné.
Celá pointa je dať na výber. Zatvoriť, ak si niekto myslí, že to v obmedzenom režime neustojí, alebo nechať otvorené s fakt prísnymi opatreniami - čiže žiadne, že prázdna lepkavá fľaška s gélikom pri vstupe, ktorú nikto nepoužil už mesiac, a rúško položené na stole, keby prišla kontrola. Proste opatrenia prísne, prísne sankciované a tým pádom aj prísne dodržiavané.
V prvom rade reštaurácie nebudú zatvorené, majú okienkový predaj. Tie luxusnejšie pravdepodobne pôjdu do hája, ale rôzne menšie bistrá a vývarovne, ktoré sa aj tak sústredia iba na obedy, podľa mňa bez problémov prežijú ďalej. Tam si aj tak väčšina zákazníkov berie jedlo so sebou a zjedia si to v práci alebo doma.
Keby ich aj nezatvorili, ale len by obmedzili počet zákazníkov podľa plochy reštaurácie, tak stále by im to bolo prd platné. 1 zákazník na 15m, čiže keď máš reštauráciu, ktorá má 50m a dajme tomu 20 stolov, po novom by si tam mohol mať len 1 stôl s max. 3 zákazníkmi. Už na jar sa aquaparky, bazény a divadlá sťažovali, že to sa im neoplatí ani otvoriť, pretože keď obmedzíš kapacitu na 20%, tak nezarobia ani na náklady.
Keby ich aj nezatvorili, ale len by obmedzili počet zákazníkov podľa plochy reštaurácie, tak stále by im to bolo prd platné. 1 zákazník na 15m, čiže keď máš reštauráciu, ktorá má 50m a dajme tomu 20 stolov, po novom by si tam mohol mať len 1 stôl s max. 3 zákazníkmi. Už na jar sa aquaparky, bazény a divadlá sťažovali, že to sa im neoplatí ani otvoriť, pretože keď obmedzíš kapacitu na 20%, tak nezarobia ani na náklady.
ale ako budes toto dodrziavat? je to nerealne kontrolovat kazdu restauraciu, tym padom tak ako doteraz to nebude nikto dodrziavat.Hensym napísal: 14 okt 2020, 20:58Celá pointa je dať na výber. Zatvoriť, ak si niekto myslí, že to v obmedzenom režime neustojí, alebo nechať otvorené s fakt prísnymi opatreniami - čiže žiadne, že prázdna lepkavá fľaška s gélikom pri vstupe, ktorú nikto nepoužil už mesiac, a rúško položené na stole, keby prišla kontrola. Proste opatrenia prísne, prísne sankciované a tým pádom aj prísne dodržiavané.
ja si presne pamatam tu bezmocnost v ociach casnikov v lete ked sme boli na terase a kazdy druhy zakaznik bol mudry ze "sak my sme rodina", "ved nebudeme sediet 3 metre od seba", "ako sa mame rozpravat?"...
proste ludia to nedodrzuju a ked k tomu este pridas alkohol tak sa im chce este menej. ukontrolovat to neukontrolujes, jedina moznost je proste plosne uzavretie.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Neviem, ci je to len mediami, ale mam pocit, ze sa vsetky podniky a skoly sa tvaria ako ich to strasne zaskocilo. Pricom teraz su miernejsie obmedzenia ako pocas prvej vlny, navse od leta sa o nicom inom ako o druhej vlne nehovori. Samozrejme je lahsie nadavat na vladu, ze sa nepripravila, ako nieco spravit sam.
(PS: Nechcem povedat, ze sa tie podniky nedostali do tazkej situacie, taktiez ludia.)
(PS: Nechcem povedat, ze sa tie podniky nedostali do tazkej situacie, taktiez ludia.)
A ako sa mali pripraviť na takúto situáciu? Či zamestnať po 10 rozvozárov každý a platiť ich, kým vláda neodklepne opatrenia? Nikto nevedel čo presne bude ešte mesiac dozadu.
Školy podľa mňa mali čo robiť, aby aspoň ako tak dohnali to čo zameškali, nie ešte financovať a organizovať školenia na nejaké digitálne vyučovanie 40+ ročným učiteľom a deťom.
Školy podľa mňa mali čo robiť, aby aspoň ako tak dohnali to čo zameškali, nie ešte financovať a organizovať školenia na nejaké digitálne vyučovanie 40+ ročným učiteľom a deťom.
Cele je to nezmyselne co tu stvaraju, v nemecku majú zavedené incidenčné číslo najprv to bolo 50 prípadov na 100tisíc obyvatelov a po novom to má byť 35. Všade kde sa prekročí toto číslo by mal byť okres zaradený ako rizikový a teda by sa tam mali uplatniť prípadné opatrenia. Podobne ako to rozoberal Sulík s Hanzelovou na sme.
V tých všetkých nariadeniach sa už strácam, tak je možné, že som niečo nezachytil, tak ma prípadne opravte, no budú krčmi aj nadalej otvorené, či ich zavreli rovnako ako reštaurácie? Lebo ak by zostali otvorené, tak to má zase aký zmysel?
Reštaurácie mali zostať podla mna otvorené vo všetkých okresoch, kde je nízky výskyt nákazy a práve zatvorené v tých okresoch kde je to číslo vysoké, alebo vyššie ako stanovené.
Tá nezmyselnosť s počtom stolov na metre štvorcové je taktiež nezmysel, skôr by mali dodržiavať ten odstup jedného metra od seba a 2 metrov od druhého stola.
Napr ako to majú v rakúsku.
https://www.sozialministerium.at/Inform ... ahmen.html
Dalej samotná neprehladnosť a zložitosť nariadení je kapitola sama o sebe.
Vláda pred tým nariadila kontrolu dodržiavania týchto opatrení a prípadné udelovanie pokút mestskou a štátnou políciou, tak neviem prečo by to nemohli kontrolovať, keď pokuty rozdávať vedia.
A v prvom a hlavnom rade by nemali pokutovať prevádzkára daného zariadenia ale osobu zákazníka, ktorý toto nariadenie nedodrží, potom by si to hádam každý jeden tupec uvedomil, keď mu za to že nesedí tak ako má naparil orgán mastnú pokutu.
V tých všetkých nariadeniach sa už strácam, tak je možné, že som niečo nezachytil, tak ma prípadne opravte, no budú krčmi aj nadalej otvorené, či ich zavreli rovnako ako reštaurácie? Lebo ak by zostali otvorené, tak to má zase aký zmysel?
Reštaurácie mali zostať podla mna otvorené vo všetkých okresoch, kde je nízky výskyt nákazy a práve zatvorené v tých okresoch kde je to číslo vysoké, alebo vyššie ako stanovené.
Tá nezmyselnosť s počtom stolov na metre štvorcové je taktiež nezmysel, skôr by mali dodržiavať ten odstup jedného metra od seba a 2 metrov od druhého stola.
Napr ako to majú v rakúsku.
https://www.sozialministerium.at/Inform ... ahmen.html
Dalej samotná neprehladnosť a zložitosť nariadení je kapitola sama o sebe.
Vláda pred tým nariadila kontrolu dodržiavania týchto opatrení a prípadné udelovanie pokút mestskou a štátnou políciou, tak neviem prečo by to nemohli kontrolovať, keď pokuty rozdávať vedia.
A v prvom a hlavnom rade by nemali pokutovať prevádzkára daného zariadenia ale osobu zákazníka, ktorý toto nariadenie nedodrží, potom by si to hádam každý jeden tupec uvedomil, keď mu za to že nesedí tak ako má naparil orgán mastnú pokutu.
Na krčmy platie tie isté obmedzenia, čiže buď si to pivo vypiješ na terase alebo ti ho načapujú do flašky a pôjdeš domov. Takže asi budú mať zatvorené. Na jar to jedna vináreň pri mne skúšala s okienkovým predajom, čapovali 0,5L kofoly za 1,50€ a predávali flaše vína, ale moc im to nešlo...