a za tych len 28 do juna 2020 podakujeme komu?beardie napísal: 14 máj 2021, 15:34 ak to chces uplne konkretne, tak ludom zodpovednym za vyskum koronavirusov vo Wuhanskom laboratoriu, ti mozu za neodbornu manipulaciu, nahodne vynesenie virusu mimo vyhradenu zonu a nasledny prenos do celeho sveta
na Slovensku za tri mesiace zomrelo 28 ludi. na Floride "nemaju apokalypsu", len tam zomiera dvojnasobok kazdy den. to je akosi neziaduce.nie, ty si ten alarmista, ktory sa boji vonkajsieho sveta
na priklade Floridy sme videli, ze ziadna apokalypsa nehrozi, naopak, na priklad Cali vidime, ze ani lockdown nevie umrtiam zabranit
mohlo sa pokojne presuvat na suche leto...ano, lebo spomaluje prirozene riadene premorenie obyvatelstva a odsuva dopad virusu na najhorsie mozne obdobie
no dakujem, ze mi vysvetlujes ako to bolo v UK. od 4.7. do 4.11. clovek mohol vo vacsine Anglicka sediet na kave/pive, tak ako v oktobrovom videu zo Svedska. potom pocas decembra, kedy na Vianoce bolo dovolene stretavanie sa este viac ludia a lockdown zacal az 5.1.. rusky v interoch zaviedli az auguste. tak to prehodnot este raz.viackrat som ti vysvetlil, i na zaklade dat zo Svedska, aka je premorenost po X mesiacoch, zase ignorujes realne ziskane data
nie, v UK nebolo dost casu na premorenie, lebo ani vo Svedsku to po 10 mesiacoch od riadeneho premorenia nemala za sebou viac ako polovica populacie
pokojne ti tie linky poslem znova
preto si na mna maval grafmi o UK a zo Svedska... ale priznat, ze pravdu nemas a ze v Britanii to otvorenie ku nicomu nepomohlo a prave naopak sposobilo dalsie tisice mrtvych to nie.nie, riadene premorenie pomaha vsade vdaka jeho principom, pre vacsinu ludi jednoducho pochopitelnymi
nie su teraz, aj ked uz davno mali by a tazko si predstavit, ze "uz povedzme o par mesiacov" budu.pre ignorantov ako ty, ktory sice cituju cely moj prispevok a potom si z neho vyberu presne to, co sa hodi do ich narativu, ale ignoruju zbytok, tentokrat znova a aj s vyznacenim buduceho casu
skus citat s porozumenim a nepreskakuj podstatne casti mojich postov
nepisal si snad o ich rozdavani respiratorov ludom v rizkovke pracovnikmi obecnych uradov?tie respiratory sa bez problemov naspawnovali v obchodoch, ked sa zrusil zakaz ich predaja beznym koncovym zakaznikom
stat odsunul ochranu na jednotlivych obyvatelov, co je sice nie uplne standardne, ale legalne
napriek tomu, ze su dostupne uz mesiace, aj tak budu az teraz otvorene vsetky skoly, az teraz sa otvaraju vsekty obchody, atd
takze ja budem robit zle inym, lebo niekto iny sa nechce dat ockovat? co takto robim osvetu preco sa dat ockovat?takze z ulity nevyjdes nikdy, lebo nikdy nebude zaockovana nadkriticka masa populacie, dakujem, to som potreboval vidiet
myslis, ze NHS zmeni podmienky co robit, ked si vdaka test and trace appke dlhodobo s clovekom, ktory bol po prejaveni sa priznakov aj pozitivne testovany?to uz nebude, povedzme o 2 mesiace, vobec potrebne, akekolvek povinne izolacie budu len totalitnymi nariadeniami bez podlozitelneho dovodu
potom z ulity vylezies?
takze ako ten virus mutuje? pravidelne chalani z Wuhanu vynasaju nove varianty, nech je sranda? lebo ludia, ktori maju tieto veci ako day job tvrdia, ze virus mutuje v nakazenych... asi su aj oni alarmisti.pouzivas slova ako reality check a nasledne napises toto
viackrat som ti uz vysvetlil, ze i premoreny a zaockovany clovek bude virusu dalej vystavovany, kedze ako sme si povedali uz minule - virus bude coskoro celosvetovo pritomny
mutacie teda budu prebiehat i nadalej, co s tym spravis?
svoju poziadavku smeruj do Wuhanu
a to je to priserne: uplne zbytocne zomrelo takmer 130 tisic ludi, ktori mohli zit dalej.este k tej casti, ku ktorej si sa nevyjadril - ti ludia uz zomreli, takze rizikovych ludi je uz o tych 127k menej, IFR sa meni, samozrejme smerom nadol
takze ti pride normalne v case pandemie chodit kazdy druhy den na hodinovy naku, ked je bezpecna moznost ako dostat potraviny ku mne? alebo je dobry napad ist do davu? kde su tie primerane opatrenia, spravanie sa a zodpovednost?z tohto
a co to Svedsko? kedy oni vylezu z ulit, zacnu sa na uliciach obijmat a chodit "poza krky"? nezvadli to hlavne preto, ze nie su blbci?
pytal si sa na to, keby budem ockovany. ja som ti odpovedal, ze vtedy ked mi pride pozvanka. lebo tu sa bookujes na termin az po tom, co je tvoja vekova skupina na rade a clovek obdrzi pozvanku. preto.preco nebolo tvoje UK okolie este zaockovane, kedze aspon 1 davku ma uz 52 % populacie, vratane asi 20 % deti a mladistvych? bud nie su rizikova skupina, co je asi vacsina populacie pod 50 rokov, alebo ... aka je vlastne druha varianta? (tie pocty vo vyske bazickych bodov neratam - ludia ktori sa nemozu ockovat)
https://www.bbc.co.uk/news/uk-57088249
13.5., 38-39 rokov. takze to asi znamena, ze moje okolie v UK je asi mladsie, vsak? pred poradim boli ockovani len ti v mladsom veku, ktori maju rodicov v domovoch dochodcov. na navstevu musia byt ockovani, alebo pretestovani. mozno to chce mail aj zdruzeniu domovov, lebo ved ak su dedkovia a babicky zaockovani na komplet, tak...
tak pre velky uspech este raz:tato hodnota ma suvis s predchadzajucou citaciou a taktiez s mojou otazkou na zamyslenie, fakt chces pichat do tiel mladych ludi latky, ktore nemaju za sebou aspon 10 rokov vysledkov, napriek tomu, ze su v podstate absolutne bez rizika? das mi jediny dovod?
to je velmi zaujimavy ciel, skoro ako isty pan doktor Mengele![]()
vzhladom na to, ze AZ je Sputnik by mal byt na rovnakom principe ako vacsina standardnych vakcin, tak nevidim dovod nepouzivat ju.
jasne, su bez rizika ze zomru, alebo ze budu otravovat lekarov a zdravotnikov, no uz som kvoli dvom "bez rizika" bol dva krat v izolacii. chces, aby ludia boli v domacom vazeni? ja nie.
alebo si ich necital/nepocuval lebo ti nesedia do dogmatiky a za ich citovanie si ma obvinoval zo lzi.hej, preto som ta uz minimalne 3x nachytal na zdrojoch, ktore si do diskusie sam priniesol
ak ta rakovina ci choroba srdca nie je sposobena geneticky zatazenym syndromom, tak nou nie je mozne "nakazit" ineho. a aj taky clovek vie, co nerobit a ma chodit na kontroly, aby sa rakovina ci ina choroba dala skoro podchytit. co z toho sa da robit s respiracnym virusom okrem neroznasania ho a nevystavovania sa mu?takze aj ked si si vedomy, ze je to nerealne, budes o to silou mocou bojovat? rovnako ako bojujes proti rakovine hrubeho creva, pluc alebo chorob srdca, ktore maju nasobny pocet umrti?
nebolo by vhodnejsie snazit sa zmenit svet v tych oblastiach, kde to ma zmysel?
takze v tejto chvili este nie je. dakujem za odpoved.a snad vsetko je cierne alebo biele? "only Siths deal in absolutes"
v niektorych oblastiach sa k nej blizime, kedze zavisi od mnohych faktorov, pricom 2 hlavne su:
- rychlost prenosu virusu
- percento premorenej/zaockovanej populacie
stacilo ti opat vysvetlit ako funuguje ockovanie tu, a ze aj v CR/SR sa ti moji blizki len mohli prihlasit do cakarne davno a prichadza na nich teraz, aj ked mali byt ockovani ovela skor?nie, ja to vidim na uplne ten isty typ obyvatelstva
ak mal niekto dostatok casu nechat sa zaockovat, netrpi ziadnym obmedzenim, ktore by mu ockovanie sposbilo a napriek nekonecnej informacnej prevahe sa rozhodne nepodstupit to, je mi ako clovek ukradnuty a JA sa kvoli nemu nebudem obmedzovat, nevidim dovod
samozrejme, ak sa niekto odmietne ockovat, je to uplne iny pribeh. mne ide o to, ze ludia ktori chcu este nemali sancu mat prvu davku.
tak vies o mojej rodine a domacnosti vela, iste vies aj o mojom osobnom zivote viac ako jaak to tvrdis ty, tak to tak urcite bude
takze kolko dni/tyzdnov/mesiacov ci rokov? alebo este stale trvas na 80-90 %?