Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 14 máj 2021, 15:34 ak to chces uplne konkretne, tak ludom zodpovednym za vyskum koronavirusov vo Wuhanskom laboratoriu, ti mozu za neodbornu manipulaciu, nahodne vynesenie virusu mimo vyhradenu zonu a nasledny prenos do celeho sveta
a za tych len 28 do juna 2020 podakujeme komu?
nie, ty si ten alarmista, ktory sa boji vonkajsieho sveta
na priklade Floridy sme videli, ze ziadna apokalypsa nehrozi, naopak, na priklad Cali vidime, ze ani lockdown nevie umrtiam zabranit
na Slovensku za tri mesiace zomrelo 28 ludi. na Floride "nemaju apokalypsu", len tam zomiera dvojnasobok kazdy den. to je akosi neziaduce.
ano, lebo spomaluje prirozene riadene premorenie obyvatelstva a odsuva dopad virusu na najhorsie mozne obdobie
mohlo sa pokojne presuvat na suche leto...
viackrat som ti vysvetlil, i na zaklade dat zo Svedska, aka je premorenost po X mesiacoch, zase ignorujes realne ziskane data
nie, v UK nebolo dost casu na premorenie, lebo ani vo Svedsku to po 10 mesiacoch od riadeneho premorenia nemala za sebou viac ako polovica populacie
pokojne ti tie linky poslem znova
no dakujem, ze mi vysvetlujes ako to bolo v UK. od 4.7. do 4.11. clovek mohol vo vacsine Anglicka sediet na kave/pive, tak ako v oktobrovom videu zo Svedska. potom pocas decembra, kedy na Vianoce bolo dovolene stretavanie sa este viac ludia a lockdown zacal az 5.1.. rusky v interoch zaviedli az auguste. tak to prehodnot este raz.
nie, riadene premorenie pomaha vsade vdaka jeho principom, pre vacsinu ludi jednoducho pochopitelnymi
preto si na mna maval grafmi o UK a zo Svedska... ale priznat, ze pravdu nemas a ze v Britanii to otvorenie ku nicomu nepomohlo a prave naopak sposobilo dalsie tisice mrtvych to nie.
pre ignorantov ako ty, ktory sice cituju cely moj prispevok a potom si z neho vyberu presne to, co sa hodi do ich narativu, ale ignoruju zbytok, tentokrat znova a aj s vyznacenim buduceho casu

skus citat s porozumenim a nepreskakuj podstatne casti mojich postov
nie su teraz, aj ked uz davno mali by a tazko si predstavit, ze "uz povedzme o par mesiacov" budu.
tie respiratory sa bez problemov naspawnovali v obchodoch, ked sa zrusil zakaz ich predaja beznym koncovym zakaznikom
stat odsunul ochranu na jednotlivych obyvatelov, co je sice nie uplne standardne, ale legalne
napriek tomu, ze su dostupne uz mesiace, aj tak budu az teraz otvorene vsetky skoly, az teraz sa otvaraju vsekty obchody, atd
nepisal si snad o ich rozdavani respiratorov ludom v rizkovke pracovnikmi obecnych uradov?
takze z ulity nevyjdes nikdy, lebo nikdy nebude zaockovana nadkriticka masa populacie, dakujem, to som potreboval vidiet
takze ja budem robit zle inym, lebo niekto iny sa nechce dat ockovat? co takto robim osvetu preco sa dat ockovat?
to uz nebude, povedzme o 2 mesiace, vobec potrebne, akekolvek povinne izolacie budu len totalitnymi nariadeniami bez podlozitelneho dovodu
potom z ulity vylezies?
myslis, ze NHS zmeni podmienky co robit, ked si vdaka test and trace appke dlhodobo s clovekom, ktory bol po prejaveni sa priznakov aj pozitivne testovany?
pouzivas slova ako reality check a nasledne napises toto :)
viackrat som ti uz vysvetlil, ze i premoreny a zaockovany clovek bude virusu dalej vystavovany, kedze ako sme si povedali uz minule - virus bude coskoro celosvetovo pritomny
mutacie teda budu prebiehat i nadalej, co s tym spravis?
takze ako ten virus mutuje? pravidelne chalani z Wuhanu vynasaju nove varianty, nech je sranda? lebo ludia, ktori maju tieto veci ako day job tvrdia, ze virus mutuje v nakazenych... asi su aj oni alarmisti.
svoju poziadavku smeruj do Wuhanu
este k tej casti, ku ktorej si sa nevyjadril - ti ludia uz zomreli, takze rizikovych ludi je uz o tych 127k menej, IFR sa meni, samozrejme smerom nadol
a to je to priserne: uplne zbytocne zomrelo takmer 130 tisic ludi, ktori mohli zit dalej.
z tohto
takze ti pride normalne v case pandemie chodit kazdy druhy den na hodinovy naku, ked je bezpecna moznost ako dostat potraviny ku mne? alebo je dobry napad ist do davu? kde su tie primerane opatrenia, spravanie sa a zodpovednost?
a co to Svedsko? kedy oni vylezu z ulit, zacnu sa na uliciach obijmat a chodit "poza krky"? nezvadli to hlavne preto, ze nie su blbci?

preco nebolo tvoje UK okolie este zaockovane, kedze aspon 1 davku ma uz 52 % populacie, vratane asi 20 % deti a mladistvych? bud nie su rizikova skupina, co je asi vacsina populacie pod 50 rokov, alebo ... aka je vlastne druha varianta? (tie pocty vo vyske bazickych bodov neratam - ludia ktori sa nemozu ockovat)
pytal si sa na to, keby budem ockovany. ja som ti odpovedal, ze vtedy ked mi pride pozvanka. lebo tu sa bookujes na termin az po tom, co je tvoja vekova skupina na rade a clovek obdrzi pozvanku. preto.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-57088249
13.5., 38-39 rokov. takze to asi znamena, ze moje okolie v UK je asi mladsie, vsak? pred poradim boli ockovani len ti v mladsom veku, ktori maju rodicov v domovoch dochodcov. na navstevu musia byt ockovani, alebo pretestovani. mozno to chce mail aj zdruzeniu domovov, lebo ved ak su dedkovia a babicky zaockovani na komplet, tak...
tato hodnota ma suvis s predchadzajucou citaciou a taktiez s mojou otazkou na zamyslenie, fakt chces pichat do tiel mladych ludi latky, ktore nemaju za sebou aspon 10 rokov vysledkov, napriek tomu, ze su v podstate absolutne bez rizika? das mi jediny dovod?
to je velmi zaujimavy ciel, skoro ako isty pan doktor Mengele :lol:
tak pre velky uspech este raz:
vzhladom na to, ze AZ je Sputnik by mal byt na rovnakom principe ako vacsina standardnych vakcin, tak nevidim dovod nepouzivat ju.
jasne, su bez rizika ze zomru, alebo ze budu otravovat lekarov a zdravotnikov, no uz som kvoli dvom "bez rizika" bol dva krat v izolacii. chces, aby ludia boli v domacom vazeni? ja nie.
hej, preto som ta uz minimalne 3x nachytal na zdrojoch, ktore si do diskusie sam priniesol
alebo si ich necital/nepocuval lebo ti nesedia do dogmatiky a za ich citovanie si ma obvinoval zo lzi.
takze aj ked si si vedomy, ze je to nerealne, budes o to silou mocou bojovat? rovnako ako bojujes proti rakovine hrubeho creva, pluc alebo chorob srdca, ktore maju nasobny pocet umrti?
nebolo by vhodnejsie snazit sa zmenit svet v tych oblastiach, kde to ma zmysel?
ak ta rakovina ci choroba srdca nie je sposobena geneticky zatazenym syndromom, tak nou nie je mozne "nakazit" ineho. a aj taky clovek vie, co nerobit a ma chodit na kontroly, aby sa rakovina ci ina choroba dala skoro podchytit. co z toho sa da robit s respiracnym virusom okrem neroznasania ho a nevystavovania sa mu?
a snad vsetko je cierne alebo biele? "only Siths deal in absolutes"
v niektorych oblastiach sa k nej blizime, kedze zavisi od mnohych faktorov, pricom 2 hlavne su:
- rychlost prenosu virusu
- percento premorenej/zaockovanej populacie
:smt006
takze v tejto chvili este nie je. dakujem za odpoved.
nie, ja to vidim na uplne ten isty typ obyvatelstva
ak mal niekto dostatok casu nechat sa zaockovat, netrpi ziadnym obmedzenim, ktore by mu ockovanie sposbilo a napriek nekonecnej informacnej prevahe sa rozhodne nepodstupit to, je mi ako clovek ukradnuty a JA sa kvoli nemu nebudem obmedzovat, nevidim dovod
stacilo ti opat vysvetlit ako funuguje ockovanie tu, a ze aj v CR/SR sa ti moji blizki len mohli prihlasit do cakarne davno a prichadza na nich teraz, aj ked mali byt ockovani ovela skor?
samozrejme, ak sa niekto odmietne ockovat, je to uplne iny pribeh. mne ide o to, ze ludia ktori chcu este nemali sancu mat prvu davku.
ak to tvrdis ty, tak to tak urcite bude :)
tak vies o mojej rodine a domacnosti vela, iste vies aj o mojom osobnom zivote viac ako ja :)
takze kolko dni/tyzdnov/mesiacov ci rokov? alebo este stale trvas na 80-90 %?
:smt017 kym kazdy kto chce dostane obe davky vakciny + cas na vytvorenie protilatok ako nutne minimum
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Skús mi teda prosím odpovedať aspoň na tú dvoj-vetvovú otázku, ktorú som už dvakrát položil, najprv Medvedíkovi, potom Tebe.

"Ochota premoriť sa, ak viem, že vakcína bude za 1 rok?"
"Ochota premoriť sa, ak iba tušíme, že vakcína možno bude za 5 rokov?"

Podľa mňa sú to realistické otázky a dá sa z nich odvodiť človekova mentalita a hodnotový rebríček. To mňa zaujíma.
Mne celkom presne zapadáš to takého archetypu človeka, s ktorým na túto tému nenachádzam zhodu a nevieme sa dohodnúť.
Mne je šumák, keď sa niekto chráni a osamotený šoféruje auto v respirátore, mne to len príde prinajmenšom smiešne.

Ešte viem prijať odpoveď, ktorá bude znieť nejak "až keď budem mať po druhej dávke."
Lenže spoločnosť je už dávno rozvolnená samovoľne bezohľadu na vládne nariadenia, stačí sa pozrieť okolo seba. Vidieť respirátor vonku je už pre mňa rarita.
V pondelok som sa chcel ožrať a nepodarilo sa mi to. Obišiel som tri okienka a všade fronty jaxviň. Do jednej som sa postavil a po chvíli zahlásili zpredu, že pivo došlo.
V utorok sa mi ožrať už podarilo, ale tiež som venoval pár minút života stániu vo fronte. Zahrádky sú už davno otvorené. Akurát tu v CZ sa pásky okolo stolov ofiko zrušia až v pondelok 17.5. Ale stoly a stoličky sú už dávno okupované, pásky sa prekračujú.

Kuk toto:

Celkom originálny nápad a prečumel som to snáď celé. Točené to bolo podľa dátumu 21.4. No mne sa zdá podľa tých záberov, že aj Oxford je už rozvolnený.

Existujú choroby, ktorých sa bojím, ale očkovanie proti ním nie je. Príkladik je borelióza. Za posledných 5 rokov sa masívne rozšírila a do budúcna to nebude lepšie. Napriek tomu do lesa a na lúky chodím. A vlastne - do parkov. Borelióza bola opakovane detekovaná aj v brnenských parkoch, uprostred mesta.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 14 máj 2021, 16:25a za tych len 28 do juna 2020 podakujeme komu?
ked sa ruti kamion s islamistom po plnom namesti ludi, tak nebudeme pocitat mrtvych len po prvych 2 metroch, ale az po eliminacii celkoveho rizika
na Slovensku za tri mesiace zomrelo 28 ludi. na Floride "nemaju apokalypsu", len tam zomiera dvojnasobok kazdy den. to je akosi neziaduce.
ako pre koho, pre snilkov je >0 vela, pre realistov je to menej ako v Cali, co je adekvatne velkosti hrozby
mohlo sa pokojne presuvat na suche leto...
nemohlo, tak stredoeuropska civilizacia nefunguje
tak to prehodnot este raz.
nie je co, vsetko podstatne som uz povedal, vynechane mesiace riadenie premorovania sa nedaju nahradit dvoma kavickami na teraske
preto si na mna maval grafmi o UK a zo Svedska... ale priznat, ze pravdu nemas a ze v Britanii to otvorenie ku nicomu nepomohlo a prave naopak sposobilo dalsie tisice mrtvych to nie.
otvorenie kedy?
nie su teraz, aj ked uz davno mali by a tazko si predstavit, ze "uz povedzme o par mesiacov" budu.
nie, "nemali" byt, nevies pocitat
je logicke, ze na zaciatku sa to siri najrychlejsie, lebo rovnaki ludia sa stretavaju s rovnakymi
nepisal si snad o ich rozdavani respiratorov ludom v rizkovke pracovnikmi obecnych uradov?
bolo to logicke a najjednoduchejsie riesenie, nemozem za to, ze ma tu nikto necita a nezamysla sa nad niektorymi opatreniami, ktore by mali zmysel
takze ja budem robit zle inym, lebo niekto iny sa nechce dat ockovat? co takto robim osvetu preco sa dat ockovat?
ano, ekonomika je postavena na jednotlivcoch
ak niekto v minulosti nevychadzal z domu, lebo sa domnieval, ze mu hrozi imaginarne zlo vsade okolo seba, tak si ludia tukali na celo
v sucasnosti to niektori dalsie robia tiez a tvaria sa, ze su zachrancovia sveta
myslis, ze NHS zmeni podmienky co robit, ked si vdaka test and trace appke dlhodobo s clovekom, ktory bol po prejaveni sa priznakov aj pozitivne testovany?
ak by vychadzali z nepopieratelnej reality, tak ano
u 90+ % ludi je pozitivny symptomaticky vysledok irelevantny a ostatni su uz predsa zaockovani, kde je problem?
takze ako ten virus mutuje? pravidelne chalani z Wuhanu vynasaju nove varianty, nech je sranda? lebo ludia, ktori maju tieto veci ako day job tvrdia, ze virus mutuje v nakazenych...
... a bude mutovat aj napriek zaockovanosti po celom svete
uz to naskocilo? blik? chapes? reality check?
a to je to priserne: uplne zbytocne zomrelo takmer 130 tisic ludi, ktori mohli zit dalej.
planujes ich ozivit?
kazdy rok zomiera nasobne viac ludi na ine choroby, nevidim, ze by si prave za nimi vsetkymi plakaval
takze ti pride normalne v case pandemie chodit kazdy druhy den na hodinovy naku, ked je bezpecna moznost ako dostat potraviny ku mne? alebo je dobry napad ist do davu? kde su tie primerane opatrenia, spravanie sa a zodpovednost?
samozrejme, vola sa to riadene premorenie? posledneho pol roka som si pisal s niekym inym?
a co to Svedsko? kedy oni vylezu z ulit, zacnu sa na uliciach obijmat a chodit "poza krky"? nezvadli to hlavne preto, ze nie su blbci?
nie, oni urcite nie su blbci, oni ziju svoje normalne zivoty, na rozdiel od velkej vacsiny rozvinuteho sveta
na zaciatku sa im vsetci vysmievali a odsudzovali ich, oni sa na nas pozeraju zvrchu, odovodnene
38-39 rokov. takze to asi znamena, ze moje okolie v UK je asi mladsie, vsak?
a je ohrozene? alebo existuju nejaki virtualni bubaci, ktori cihaju na zdravych ludi?
na navstevu musia byt ockovani, alebo pretestovani. mozno to chce mail aj zdruzeniu domovov, lebo ved ak su dedkovia a babicky zaockovani na komplet, tak...
tak su zachraneni, nie? kvoli nim sa tie obmedzenia celej populacie pod 60 robia, nie?
chces, aby ludia boli v domacom vazeni? ja nie.
nie su ohrozena skupina, keby sa vlada riadila vedou, tak by ani nikdy nemuseli byt ;-)
alebo si ich necital/nepocuval lebo ti nesedia do dogmatiky a za ich citovanie si ma obvinoval zo lzi.
hej, napriklad ten postcovid u 50 % ludi, alebo postcovid u neviem kolko percent, pritom po docitani clanku bolo jasne, ze minimalne 1/3 tych ludi uz mala predtym zdravotne problemy, ktore im znemoznovali bezny zivot, alebo strasenie Manausom, mam pokracovat? nechce sa mi ist hladat nejake posty, toto je z hlavy
ak ta rakovina ci choroba srdca nie je sposobena geneticky zatazenym syndromom, tak nou nie je mozne "nakazit" ineho. a aj taky clovek vie, co nerobit a ma chodit na kontroly, aby sa rakovina ci ina choroba dala skoro podchytit. co z toho sa da robit s respiracnym virusom okrem neroznasania ho a nevystavovania sa mu?
a ako sa k nam dostane ten strasny virus, ked budeme vsetci zaockovani? :)
/jk
takze v tejto chvili este nie je. dakujem za odpoved.
zalezi od lokality, som presvedceny, ze niektore ciganske osady su na 95+ %, kedze opatrenia nedodrziavaju a ziju svoje zivoty dost previazane
svete div se, nevymreli
stacilo ti opat vysvetlit ako funuguje ockovanie tu, a ze aj v CR/SR sa ti moji blizki len mohli prihlasit do cakarne davno a prichadza na nich teraz, aj ked mali byt ockovani ovela skor?
v mojom sirokom okoli som sa s problemami nestretol, smska vzdy do par dni
ak su imobilni, treba sa o nich postarat priamo
samozrejme, ak sa niekto odmietne ockovat, je to uplne iny pribeh. mne ide o to, ze ludia ktori chcu este nemali sancu mat prvu davku.
koniec juna, potom hotovo
tak vies o mojej rodine a domacnosti vela, iste vies aj o mojom osobnom zivote viac ako ja :)
;-)
:smt017 kym kazdy kto chce dostane obe davky vakciny + cas na vytvorenie protilatok ako nutne minimum
to ale nikdy tych 80-90 % nebude, musis si vybrat, rozdiely su v desiatkach percentualnych bodov

P.S.: znova pre vlky uspech prikladam doporucenia WHO pre respiracne pandemie: https://apps.who.int/iris/bitstream/han ... 39-eng.pdf
image_2021-01-14_200633.png
specialne ten posledny riadok je vyzivny mili lockdownisti

Autoeditácia príspevku po 1 min 59 sek:
Andi_Cibula napísal: 14 máj 2021, 21:58Lenže spoločnosť je už dávno rozvolnená samovoľne bezohľadu na vládne nariadenia, stačí sa pozrieť okolo seba.
to iba ak vychadzas von viac ako 1x do tyzdna na nakup :D

Autoeditácia príspevku po 1 min 34 sek:
Andi_Cibula napísal: 14 máj 2021, 21:58v brnenských parkoch
spravne po slovensky je brnianskych, i ked ako clovek zvyknuty na cestinu na mna uz tento vyraz posobi nevhodne
jackb
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal: 14 máj 2021, 21:58 Skús mi teda prosím odpovedať aspoň na tú dvoj-vetvovú otázku, ktorú som už dvakrát položil, najprv Medvedíkovi, potom Tebe.

"Ochota premoriť sa, ak viem, že vakcína bude za 1 rok?"
"Ochota premoriť sa, ak iba tušíme, že vakcína možno bude za 5 rokov?"
nie som ochotny sa premorit. nevystavim svoje okolie nakaze. nie som ten druh egoistu a neprinutim nikoho z mojho okolia, aby bol kvoli mne mne v izolacii co i len minutu.
Mne je šumák, keď sa niekto chráni a osamotený šoféruje auto v respirátore, mne to len príde prinajmenšom smiešne.

kazdy nech si robi co chce, len nech neublizuje inym ludom. tu nikdy vonku povinne nic nebolo. respiratori uz vobec. do augusta ani rusko na nakup
Točené to bolo podľa dátumu 21.4. No mne sa zdá podľa tých záberov, že aj Oxford je už rozvolnený.
keby len Oxford.
https://www.gov.uk/government/publicati ... e-12-april
beardie napísal: 14 máj 2021, 22:19 ked sa ruti kamion s islamistom po plnom namesti ludi, tak nebudeme pocitat mrtvych len po prvych 2 metroch, ale az po eliminacii celkoveho rizika
si si isty ze po eliminacii rizka je nieco co chces pouzit, ked si za to, aby sa riziku vystavilo co najviac ludi, lebo uznavas kult, ze potom sa im uz nic nestane? ked zomru, tak skutocne nie.
ako pre koho, pre snilkov je >0 vela, pre realistov je to menej ako v Cali, co je adekvatne velkosti hrozby
prozri si to este raz. nie je to menej ako Cali alebo nie dlhodobo. to je ta sranda.
otvorenie kedy?
ty aj citas co pisem, ci len ku kusom viet pises taketo splechy?
medzi 4.7. a 5.11.. ak sa nieco prijmalo bolo to regionalne. na mieste kde som bol to vzdy najmenej fer, lebo tu bolo vzdy najmenej mrtvych a tak sa dalo ist do pubu na pivo takmer az do konca.
nie, "nemali" byt, nevies pocitat
je logicke, ze na zaciatku sa to siri najrychlejsie, lebo rovnaki ludia sa stretavaju s rovnakymi
toto je zase reakcia na co? co sa siri najrychlejsie ked povodna citacia bola o ockovani rizkovych?
bolo to logicke a najjednoduchejsie riesenie, nemozem za to, ze ma tu nikto necita a nezamysla sa nad niektorymi opatreniami, ktore by mali zmysel
takze priznavas, ze tento plan nevysiel, presne tak ako som opisal, ze nevyjde. dakujem
ano, ekonomika je postavena na jednotlivcoch
ak niekto v minulosti nevychadzal z domu, lebo sa domnieval, ze mu hrozi imaginarne zlo vsade okolo seba, tak si ludia tukali na celo
v sucasnosti to niektori dalsie robia tiez a tvaria sa, ze su zachrancovia sveta
imaginarna hrozba v krajine, kde zahucalo 130 tisic ludi? ked som musel byt v jednom dome s osobou, ktora si sla vykaslat pluca?
a teraz uz ekonomika stoji na jednotlivcoch, ked sa staval na zadne ked som pisal, ze ekonomika potrebuje zamestnancov a zakaznikov. preto musime urobit vsetko preto, aby nam nepozomierali. kult premorenia hovori, ze by malo zomriet este viac ludi - zakaznikov a zemstnancov.
tiez netusim v ako storoci zijes, no kupovat si tovary a sluzby sa da pokojne aj bez toho, aby som vystavoval nebezpeciu inych.
ak by vychadzali z nepopieratelnej reality, tak ano
u 90+ % ludi je pozitivny symptomaticky vysledok irelevantny a ostatni su uz predsa zaockovani, kde je problem?
kto ostatni a kde je zaockovany? este aj clanok ti dam, ktora vekova skupina sa moze registrovat ale u teba "vsetci su uz ockovany". co sa ti stalo?
... a bude mutovat aj napriek zaockovanosti po celom svete
uz to naskocilo? blik? chapes? reality check?
a preto tu mutaciu treba podporit, lebo realne vidime, ze uz je to len otravnejsia chripka a Indovia su banda simulantov... co sa musi stat, aby si priznal, ze v nicom nemas pravdu?
planujes ich ozivit?
kazdy rok zomiera nasobne viac ludi na ine choroby, nevidim, ze by si prave za nimi vsetkymi plakaval
na Slovensku sa robia statne smutky, ked par ludi zomrie pri vybuchu plynu. skus navrhnut aj za tych ktori si sposobia rakovinu pluc.
samozrejme, vola sa to riadene premorenie? posledneho pol roka som si pisal s niekym inym?
vidis, a ja som mal za to, ze uctievane Svedsko je vzor a nebudes chodit do obchodu ked mas alternativu.
nie, oni urcite nie su blbci, oni ziju svoje normalne zivoty, na rozdiel od velkej vacsiny rozvinuteho sveta
na zaciatku sa im vsetci vysmievali a odsudzovali ich, oni sa na nas pozeraju zvrchu, odovodnene
je dosudeniahodne nechat zomriet najstarjsiu cast populacie. nemaju dovod na na nikoho pozerat zvrchu.
a je ohrozene? alebo existuju nejaki virtualni bubaci, ktori cihaju na zdravych ludi?
ty si ohrozeny zivotom mimo reality. 20 rocne dievca si tu pred troma mesiacmi vykaslavalo pluca. mal som si to nahravat. ale asi simulovala, lebo ved chory mozes byt najskor az od dna 50tych narodenin... co som ti ja urobil, ze reagujes takto od veci?
tak su zachraneni, nie? kvoli nim sa tie obmedzenia celej populacie pod 60 robia, nie?
ved im vybav, ze po ockovani za nimi mozu pustat kazdeho.
nie su ohrozena skupina, keby sa vlada riadila vedou, tak by ani nikdy nemuseli byt
tu sa vlada riadi vedou. ale takou skutocnou kde sa o prevratnej liecbe nehovori na prvom mieste v komercnej televizii a o prelomovom vyskume o imunite bez cisel na bulvarnom webe.
hej, napriklad ten postcovid u 50 % ludi, alebo postcovid u neviem kolko percent, pritom po docitani clanku bolo jasne, ze minimalne 1/3 tych ludi uz mala predtym zdravotne problemy, ktore im znemoznovali bezny zivot, alebo strasenie Manausom, mam pokracovat? nechce sa mi ist hladat nejake posty, toto je z hlavy
takze 1/3 z ludi s postocovidom, ktori uz predtym mali problemy ho uz preto nemaju? Manaus nemal problem alebo co sa snazis napisat? ze klamali?
zalezi od lokality, som presvedceny, ze niektore ciganske osady su na 95+ %, kedze opatrenia nedodrziavaju a ziju svoje zivoty dost previazane
svete div se, nevymreli
argument Romskou osadou si skusal spolu s Indiou. a pozri sa na spravy z nej, ako tam maju aj prirodzenu imunitu aj premorenie.
v mojom sirokom okoli som sa s problemami nestretol, smska vzdy do par dni
ak su imobilni, treba sa o nich postarat priamo
blahozelam. moja rodina Slovensku teraz cestuje v case a urcite dostanu sms, ze ockovani budu za hodinu. najlepsie na zaciatku februara. prepac, ale ja uz naozaj neviem ako ti na toto reagovat
koniec juna, potom hotovo
na prvu davku. do konca septembra na druhu.

pekny obrazok si dal.
ako si prekladas Avoiding crowding ty? hrnut sa do obchodu a natahovat sa o mlieko a chlieb alebo stat v nahodnom dave na namesti ci na koncerte?
ta si prosim tie urazky na moju osobu zober so sebou. dakujem

ospravednujem sa za agresivnejsi ton, no nemam rad, ked ma niekto pouca o tom co sa v mojom okoli deje. tak sa este nemoze dat ockovat moje okolie, tak nie je. ked sa krajina otvara postupne, tak sa otvara. a ked mi bolo neprijmne byt dva krat v izolacii, lebo moja denna rutina pozostava aj z casu v prirode tak si nielenze nechcem zopakovat ani to pouzit ako pomstu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal: 14 máj 2021, 23:11nie som ochotny sa premorit. nevystavim svoje okolie nakaze. nie som ten druh egoistu a neprinutim nikoho z mojho okolia, aby bol kvoli mne mne v izolacii co i len minutu.
Nezdá sa mi úplne, že by to bola odpoveď na moju otázku. Mám si to interpretovať tak, že si ochotný dodržiavať striktné nariadenia aj 5 rokov ? Hypoteticky.

Môj post bol o tom, že tých egoistov ako si ich nazval je značné a nezanedbateľné množstvo. To nie sú ojedinelé prípady. Parky a okolia výdajných okienok sú narvané. V rozpore s nariadeniami, ktoré hovoria jasne.
Nejaký nápad, ako tých premorovačov egoistov riešiť? Vodné delá? Zmastiť ich pelendrekom?
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/reko ... omaci_ajez
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prah ... omaci_baky
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/p ... pravy_lati
Aký trest si zaslúžim ja? Aj v čase najvyšších stupňov restrikcií som sa chodil premorovať do tajne prevádzkovaných krčiem a reštaurácií.
A zase pripomínam. To bolo po tom ako mi umrel otec na covid a stále som mal dozvuky post-covidu.
jackb
Redeemer
Redeemer

naozaj cakas, ze ako imigrant v inej krajie ti odpisem, ze chcem co najviac porusovat ich zakony, zneuzivat ich zdravotny system a rodinu v druhej casti Europy vystvavovat stresu, ked nebudu tusit co so mnou je?
to s tymi okienkami a parkami nech si riesi vlada. tu do sa do konca marca nesmelo mimo dedinu. nesiel som. ked sa dalo, vybral som si miesto na pobrezi, kde ludi bude najmenej.
teraz ked sa da viac, vyberam si stale kde je ludi najmenej a to preplneneho parku sa nechystam.

nechcem zniet ako nabozensky fantik, ale ty si uz svoj trest dostal.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Naozaj som naivne čakal, že sa dočkám odpovede na moju otázku.
Počet dní/týždňov/mesiacov/rokov ochoty znášania.
Ďalšia vec, ono sa z toho dá aj vyskočiť relokáciou do inej krajiny, kde sú iné podmienky, nariadenia. Napadá mi taký extrém, Tanzánia. (hypoteticky)
Preto sa (asi naposledy a značne naivne) pýtam na ten počet dní/týždňov/mesiacov/rokov ochoty.

A ešte znova pripomínam. Jedného dňa sa tiež premoríš.

AD) Otec bol popierač-odmietač-ignorant. Odmietal aj vakcináciu. Ja som ho k nej chcel prinútiť. Aj citovým vydieraním.
jackb
Redeemer
Redeemer

napisal som berdiemu, ze minimalne do casu urceneho druhou davkou pre kazdeho kto o nu ma zaujem + cas na vytvoreniu imunity po nej. presnejsie ti to dat nemozem dat.
aj v "case najhorsom" sa tu dalo ist vonku okolo obce, robim z domu, suroviny na varenie a chlieb s mliekom chodia pred dvere... este by som potiahol daky cas. a este dlhsi, ak by sa aj vdaka virtualnej prehliadke podarilo prestahovat do svojho. radovo mesiace toho najhorsieho.
ak da da vypadnut na cely den mimo dom aj roky.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Andi_Cibula napísal: 15 máj 2021, 0:00 Naozaj som naivne čakal, že sa dočkám odpovede na moju otázku.
Počet dní/týždňov/mesiacov/rokov ochoty znášania.
To ti nikto nepovie. Záleží od toho, aká kritická bude situácia. Si zober koľko rokov trvala druhá svetová vojna. Koľko rokov vtedy nemali deti prístup k vzdelaniu alebo aj keď mali, tak si tu mal celú jednu generáciu, ktorá sa narodila a vzdelanie dostala za nacistov. Aj vtedy v Londýne boli ľudia, ktorí si povedali, že už na tie bunkre kašlú a keď na nich má padnúť bomba, tak radšej keď budú doma v posteli, ako pri úteku do bunkra alebo niekde v podchode, pivnici... Na druhej strane sa vtedy "s popieračmi" nesrali a ak niekto v noci rozsvietil, tak za to bola basa alebo si to s tebou rovno vybavili susedia. V Afganistane si už ľudia ani nepamätajú, aké to je žiť v miery. Ľudia sú prispôsobivý druh, prežili sme už aj horšie katastrofy ako to, že nemôžem ísť do krčmy alebo ku kaderníčke. A to vtedy ľudia nemali ani internet a nemohli sa tak socializovať / zabávať.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tu by som zase použil Medvedíkovu formulku "opatrenia adekvátne k danej hrozbe".
Ale konečne sme sa aspoň niekam posunuli. Takže:
Ak by som bol obyvateľ Sýrie, tak si môžem odvodiť, že tá vojna bude trvať asi celé roky a v tom prípade by som sa snažil odtiaľ utiecť. (hypoteticky, z pozície toho, aký pas vlastním a mám prístup k informáciam.)
Ak by som bol obyvateľ Izraela, tak si môžem odvodiť, že Hamasu čoskoro dôjdu rakety a Netanchuj sa neštíti vojnových zločinov, takže riziko pádu bomby na hlavu skončí do pár mesiacov.

Prenos tejto analógie ku koroňáku:
Už v strede minulého roka začali chodiť správy o funkčnosti vakcíny, tak sa dalo odvodiť to, že do tých pár mesiacov do šialenstvo skončí.
V tejto polohe je posadená tá otázka "ochota premoriť sa, ak viem, že vakcína bude do 1 roka". Jeden premárnený rok života dodržovaním neadekvátnych (k danej hrozbe) opatrení.
Ak by spravodajstvo tlmočilo správy z vedeckých kruhov v zmysle "nevieme zostaviť funkčnú vakcínu, bude to trvať asi aj 5 rokov" a vláda by ohlásila 5 rokov trvania (neadekvátnych) opatrení, tak asi začnem googlovať do ktorej krajiny by ma s mojim pasom pustili a zároveň tam nie sú neadekvátne opatrenia (alebo sú adekvátne).
Napadajú mi dva protipólové extrémy: Austrália a Tanzánia.
V Austrálii nemôžem vlastniť guľomet, v Tanzánii mi hrozí smrť maláriou. Ťažký výber.
Ja som rád, že Česi sa samovoľne rozvolnili.
jackb
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal: 15 máj 2021, 10:34 Už v strede minulého roka začali chodiť správy o funkčnosti vakcíny, tak sa dalo odvodiť to, že do tých pár mesiacov do šialenstvo skončí.
V tejto polohe je posadená tá otázka "ochota premoriť sa, ak viem, že vakcína bude do 1 roka". Jeden premárnený rok života dodržovaním neadekvátnych (k danej hrozbe) opatrení.
jeden by povedal, ze skonci a ze tych ezoludi, ktori su z principu proti ockvoaniu bude zase len par cudakov ako do roku 2019. no teraz mame akademikov, ktori pre noviny povedia: svojim mladym kolegom, ktori chcu na pivo a za kulturou hovorim, aby sa ockovat nedali. a tak moze byt vakcina uspesna aj na 101% ked sa nou neda ockovat dost ludi a tak sialenstvo neskonci nikdy.
ak by som bol egoisticky blbec a nezalezalo by mi na inych, tak ja mam sancu mat do septembra obe davky vakciny. preco sa teraz dobrovolne vystavit nakaze virusom, ked ma to vyluci zo zoznamu na ockovanie na polroka?
nie je to taka kravina, ako ked sa potapa lod v severnom Atlantiku. prezitie v tej vode aj pre skuseneho plavca je 5 minut. ku lodi uz ide zachranny cln. ako velmi dobry napad skocit do vody, ked ten cln dorazi do 7 ci 10 minut?

ja osobne nie som rad, ze sa Cesi rozvolnili samovolne. tak ako minule leto vzniknu hotspoty a cela vakcinanica mi bude zbytocna, lebo ani na Vianoce nebudem moct ist za clenmi svojej rodiny bez carovania s karantenami na oboch brehoch Severneho mora.

Autoeditácia príspevku po 25 min 56 sek:
Najde niekto este vacsiu absurdnost?
https://www.mzv.cz/jnp/en/issues_and_pr ... rom_5.html
aj keby som bol zaocovany, prakticky nemozem do CR prist, lebo by som celu dovolenku stravil v karantene a rodinu aj tak videl len cez obrazku.. tolko o samovolnom rozvolneni.

Autoeditácia príspevku po 4 min 41 sek:
Tu este nase milovne Svedsko, kde maju svoje normalne zivoty a vsetkym ostatnym sa z vrchu vysmievaju:
“Even though we can see a small reduction at the national level, the spread of infection is still at a high level,” said Prime Minister Stefan Löfven at a joint press conference on Wednesday.

This means that the current maximum limit of eight people at public events, first introduced in November, remains in place. This applies to sport and cultural events as well as demonstrations and religious services, for example.

Under the proposed relaxation, different limits would have applied based on whether the event was indoors or outdoors, with seated or standing participants. For indoor events without assigned seating, the default limit would remain at eight, but this would be raised to up to 50 for indoor events with assigned seating, up to 100 for outdoor events without assigned seating, and up to 500 for outdoor events with assigned seating.

This proposed relaxation was planned to come into effect from May 17th, after being postponed twice already.
https://www.thelocal.se/20210512/sweden ... -june-1st/

medzitym UK, pre 17. maja:
Step 3 - not before 17 May
Social contact
As part of Step 3, no earlier than 17 May, the government will look to continue easing limits on seeing friends and family wherever possible, allowing people to decide on the appropriate level of risk for their circumstances.

This means that most legal restrictions on meeting others outdoors will be lifted - although gatherings of over 30 people will remain illegal. Indoors, the Rule of 6 or 2 households will apply - we will keep under review whether it is safe to increase this.

As soon as possible and by no later than Step 3, we will also update the advice on social distancing between friends and family, including hugging. But until this point, people should continue to keep their distance from anyone not in their household or support bubble.

Business and activities
Most businesses in all but the highest risk sectors will be able to reopen. In all sectors, COVID-Secure guidance will remain in place and businesses may not cater for groups bigger than the legal limits. Indoor hospitality will reopen - and as in Step 2, venues will not have to serve a substantial meal with alcoholic drinks; nor will there be a curfew. Customers will, however, have to order, eat and drink while seated.

Other indoor locations to open up in Step 3 include indoor entertainment venues such as cinemas and children’s play areas; the rest of the accommodation sector, including hotels, hostels and B&Bs; and indoor adult group sports and exercise classes. The government will also allow some larger performances and sporting events in indoor venues with a capacity of 1,000 people or half-full (whichever is a lower number), and in outdoor venues with a capacity of 4,000 people or half-full (whichever is a lower number). In the largest outdoor seated venues, where crowds can be spread out, up to 10,000 people will be able to attend (or a quarter-full, whichever is lower).

Events
Up to 30 people will be able to attend weddings, receptions and wakes, as well as funerals. This limit will also apply to other types of significant life events including bar mitzvahs and christenings.
https://www.gov.uk/government/publicati ... 21-summary

tak to skarede "autoritarske zavrete" Anglicko bude tri tyzdne otvorene viac ako to "otvorene Svedsko s normalnym zivotom"
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Neviem ci maju v cesku samovolne rozvolnenie, no donedavna tam platili prisnejsie opatrenia ako u nas, len nedavo, tusim minuly tyzden tam otvorili obchodne centra, u nas to uz bolo tyzdne pred tym, maju lepsie nastavene aj funkcnejsie ockovacie centra a je to aj vidieť na počte zaočkovaných, denne vyse 80 tisíc, a to este spustili iba ockovanie 40+, u nás max 30 tisíc a to sa mozu ockovat vsetci.
Na slovensku stale denne testujeme 100tisic ludi Ag testami a z toho 200 je pozitivnych, a je otaze kolko z nich je naozaj pozitivnych, kedze pcrt pretestoavnie sa nerobi, dokonca sa to povazuje za trestne. V cesku chcu do leta stlacit cenu pcr testu na 100-300kc jeden. My dame za den 1-2mil € za Ag testy a ockovacia kampan trpi suchotami, ano v zimnych mesiacoch mali Ag nejake opodstatnenie, no teraz do toho vrazat tolke peniaze, ktore by mali ist inde, napr. do ockovania, podnikatelom, rodinam... je absurdne.

Od toho ako sa rozsiri indicka a ine mutacie odolnejsie voci ockovaniu bude zalezat zase od politikov jedotlivych krajin, no aj tak v tom pomoze iba preockovanie a fungujuci pruzny system a zvysene kapacity pcr testovania a jeho zlacnenie.

Autoeditácia príspevku po 15 min 23 sek:
jackb napísal: 15 máj 2021, 11:27 Najde niekto este vacsiu absurdnost?
https://www.mzv.cz/jnp/en/issues_and_pr ... rom_5.html
aj keby som bol zaocovany, prakticky nemozem do CR prist, lebo by som celu dovolenku stravil v karantene a rodinu aj tak videl len cez obrazku.. tolko o samovolnom rozvolneni.
No v tomto by sa dalo s cechmi suhlasit, ak prichadzas z krajiny, kde sa da nakazit indickou mutaciou, tak by sa tak malo prostupovat k ludom prichadzajucim z danej krajiny, ak by sa napr. tak podstupovalo minuly rok na slovensku a karantena by bola naozaj dodrziavana, tak by sme nemuseli dosiahnut pomali 100% vyskyt britskej mutcie este pred anglicanmi a nemuselo zomriet tolko ludi.
No je pravda, ze ak tu ides na tyzden, tak by si z tej dovolenky naozaj nic nemal.
jackb
Redeemer
Redeemer

s roznosom indickej mutacie problem nemam a zmysel take opatrenia maju.
lenze tu ide aj o to, ze aj ak by som bol plne zaockovany, tak pre mna ta dovolenka stratila zmysel, lebo by pre mna platili tie iste podmienky akoby som vakcinu odmietal.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tie opatrenia zatial platia, je mozne ze o par tyzdnov uz budu pozmenene. Pravdu povediac neviem ani ake platia pre turistu prichadzajuceho na slovensko, ci je to to iste, alebo mame volnejsi/tvrdsi pristup.

Napriklad pre take grecko, co teraz laka vsetkych turistov na dovolenky to z UK vyzera priazneivejsie, staci mat pred odletom 72h platny negativny pcr test a po prilete tiez a je to bez karanteny, v opacnom pripade je 14 dnova karantena.
https://www.gov.uk/foreign-travel-advic ... s-covid-19

Trochu znepokojiva bola nedavno sprava o obyvateloch Seychelov, kde viac ako 70% 100 tisicovej populacie bola zaockovana aspon 1 davkou vakciny a 60% ma obe davky vakciny a aj napriek tomu tam mali vzplanutie vdaka novej indickej mutacii, myslim ze ani v UK nema prvu davku aspon 70% populacie.
https://www.globaltimes.cn/page/202105/1223207.shtml
Inac, ked uz sme pri tom, ak by si chcel ist na tu dovolenku do ceska, uz si plne zaockovany, ci to bola hypoteticka situacia, lebo ak este nie si zaockovanany ani prvou davkou, tak pri ockovani AZ by si sa na letnu dovolenku plne zaockovany asi ani nedostal, pri pfizery/moderne, johnsone je to uz realne.
jackb
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 15 máj 2021, 13:05 Inac, ked uz sme pri tom, ak by si chcel ist na tu dovolenku do ceska, uz si plne zaockovany, ci to bola hypoteticka situacia, lebo ak este nie si zaockovanany ani prvou davkou, tak pri ockovani AZ by si sa na letnu dovolenku plne zaockovany asi ani nedostal, pri pfizery/moderne, johnsone je to uz realne.
to bola hypoteticka situacia. som par vekovych slotov pred moznostou sa dostat pozvanku sa registrovat. prvu davku vidim naozaj na konci jula a ked sa to samovolne rozvolnenie neodtrhne z retaze ako minuly rok, tak to vidim najskor na Vianoce.

dakujem za linky. planujem travit letnu dovolenku v UK. ak by som byval hned pri letisku, kde si ten test mozem zaplatit, tak by sa to velmi predrazovalo. a v pripade zmeny ku horsiemu v dovolenkovej destinacii by som celil problemu, ze napriek slovenskemu pasu (nech uz opat odobria to dvojite obcianstvo) sa musim vratit do UK.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 14 máj 2021, 23:11si si isty ze po eliminacii rizka je nieco co chces pouzit, ked si za to, aby sa riziku vystavilo co najviac ludi, lebo uznavas kult, ze potom sa im uz nic nestane? ked zomru, tak skutocne nie.
lebo vhodne nastavene podmienky vratane premorenia znizuju pocet mrtvych
prozri si to este raz. nie je to menej ako Cali alebo nie dlhodobo. to je ta sranda.
ja to vidim dost jasne, po prepocitani na pocet obyvatelov ma Cali peak na 596, FL na 184 resp 183
celkovy pocet umrti:
Florida - 35999, obyvatelov 21,3M, pocet mrtvych na pocet obyvatelov 21300000/35999=591
Cali - 62625, obyvatelov 39,5M, pocet mrtvych na pocet obyvatelov 39500000/62625=630

napriek tomu, ze maju Floridu otvorenu, maju tam na pocet obyvatelov menej mrtvych ako v Cali, divne, ze?
pretoze premorenie urcite nema vplv
ty aj citas co pisem, ci len ku kusom viet pises taketo splechy?
uprimne? uz len tak jednym okom, lebo neustale pises o tom istom, co casto nereflektuje realitu
toto je zase reakcia na co? co sa siri najrychlejsie ked povodna citacia bola o ockovani rizkovych?
rychlost premorenia
takze priznavas, ze tento plan nevysiel, presne tak ako som opisal, ze nevyjde. dakujem
nie, nevysiel, lebo ho nikto nenasadil
rovnako ako na SK nevyslo riadene premorenie, lebo ho nikto nenasadil
rovnako ako na SK nevysla ochrana ohrozenych skupin,lebo o nej nikto neuvazoval
gratulujem, vyhral si, lebo nikto nepocuva anonymneho diskutera na SK fore, len tak dalej, viac takych vitazstiev!
imaginarna hrozba v krajine, kde zahucalo 130 tisic ludi?
tie 2 slova "v sucasnosti" si si nevsimol? ci sa rozohnievas len tak z dlhej chvile pocas piatkoveho vecera?
ked som musel byt v jednom dome s osobou, ktora si sla vykaslat pluca?
anecdotal evidence?
a teraz uz ekonomika stoji na jednotlivcoch, ked sa staval na zadne ked som pisal, ze ekonomika potrebuje zamestnancov a zakaznikov. preto musime urobit vsetko preto, aby nam nepozomierali.
vies ludi vytiahnut z hrobu?
kult premorenia hovori, ze by malo zomriet este viac ludi - zakaznikov a zemstnancov.
zaujimave, ze to tvrdis len ty, i ked som ti dal viac prikladov, kde to prispelo k znizeniu poctu umrti :)
ono je vlastne ten princip celkom logicky, ak sa nad tym zamyslis, skusis to?
tiez netusim v ako storoci zijes, no kupovat si tovary a sluzby sa da pokojne aj bez toho, aby som vystavoval nebezpeciu inych.
pohoda, pre mna za mna, zostan doma naveky :)
kto ostatni a kde je zaockovany? este aj clanok ti dam, ktora vekova skupina sa moze registrovat ale u teba "vsetci su uz ockovany". co sa ti stalo?
mne? to je tak ked nevies citat s porozumenim
pisem predsa o ohrozenych skupinach, v UK snad nie su ohrozene skupiny ockovane?
v celom svete su ludia pod 40 statisticky nezaujimavi, v UK je to inak?
a preto tu mutaciu treba podporit, lebo realne vidime, ze uz je to len otravnejsia chripka
skus mi teda vysvetlit ako zabranis mutaciam, som celkom zvedavy
a Indovia su banda simulantov...
to by som netvrdil, ocakavam, ze tam moze zomriet rovnaky pocet ludi ako vsade inde vo svete, ak sa hermeticky neuzavru jednotlive domacnosti alebo sa nezaockuju
co sa musi stat, aby si priznal, ze v nicom nemas pravdu?
to sa stalo naposledy, ked mi niekto ponukol data o spomaleni prenosu vdaka ockovaniu, tebe sa to zatial nepodarilo asi ani raz, ale krivdit ti nebudem, mozno som na nieco zabudol
vidis, a ja som mal za to, ze uctievane Svedsko je vzor a nebudes chodit do obchodu ked mas alternativu.
nie vzor, ale blizi sa k doporucenym opatreniam od WHO
je dosudeniahodne nechat zomriet najstarjsiu cast populacie. nemaju dovod na na nikoho pozerat zvrchu.
myslis to Svedsko, kde je napriek vyrazne vacsej volnosti ako kdekolvek inde menej mrtvych ako napriklad v tvojej UK? konkretne o 33 % viac mrtvych v UK v porovnani so Svedskom? 1412 vs 1884
ty si ohrozeny zivotom mimo reality. 20 rocne dievca si tu pred troma mesiacmi vykaslavalo pluca. mal som si to nahravat. ale asi simulovala, lebo ved chory mozes byt najskor az od dna 50tych narodenin... co som ti ja urobil, ze reagujes takto od veci?
ignorujes data
ved im vybav, ze po ockovani za nimi mozu pustat kazdeho.
takze uz to schvalujes?
tu sa vlada riadi vedou. ale takou skutocnou kde sa o prevratnej liecbe nehovori na prvom mieste v komercnej televizii a o prelomovom vyskume o imunite bez cisel na bulvarnom webe.
adekvatna reakcia: :lol:
takze 1/3 z ludi s postocovidom, ktori uz predtym mali problemy ho uz preto nemaju?
nie, maju tie zdravotne problemy napriek postcovidu, tak ako predtym
Manaus nemal problem alebo co sa snazis napisat? ze klamali?
nemal problem, virus sa tam sprava uplne rovnako ako vsade inde
argument Romskou osadou si skusal spolu s Indiou. a pozri sa na spravy z nej, ako tam maju aj prirodzenu imunitu aj premorenie.
ocividne si ten argument nepochopil
blahozelam. moja rodina Slovensku teraz cestuje v case a urcite dostanu sms, ze ockovani budu za hodinu. najlepsie na zaciatku februara. prepac, ale ja uz naozaj neviem ako ti na toto reagovat
mozno by bolo vhodne preverit registraciu, lebo ak nie su nemobilni, co vsetci urcite nie su, tak uz mohli byt davno zaockovani
nie?
na prvu davku. do konca septembra na druhu.
ako som pisal vyssie, pokojne zostan zavrety naveky :)
ako si prekladas Avoiding crowding ty?
vyhybanie sa davu, ty to prekladas nejak inak?
nejak to narusa tvoje vnimanie objektivnej reality?
Tu este nase milovne Svedsko, kde maju svoje normalne zivoty a vsetkym ostatnym sa z vrchu vysmievaju:
kde presne to potvrdzuje co tvrdis ty a oponuje tomu, co tvrdim ja?
tak to skarede "autoritarske zavrete" Anglicko bude tri tyzdne otvorene viac ako to "otvorene Svedsko s normalnym zivotom"
wow, vyberies si 1 hodnotu a vitazoslavne sa tvaris, ze je UK viac otvorene ako Svedsko, po viac ako roku od zaciatku obmedzeni
super :)
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 15 máj 2021, 15:23 lebo vhodne nastavene podmienky vratane premorenia znizuju pocet mrtvych
ano, Unit 731 hovori: zomru ohrozeni, potom uz budu zomierat len ti, ktori maju smolu.
ja to vidim dost jasne, po prepocitani na pocet obyvatelov ma Cali peak na 596, FL na 184 resp 183
celkovy pocet umrti:
Florida - 35999, obyvatelov 21,3M, pocet mrtvych na pocet obyvatelov 21300000/35999=591
Cali - 62625, obyvatelov 39,5M, pocet mrtvych na pocet obyvatelov 39500000/62625=630
prosim ta, bud tak dobry. Cali a Floridou si zacal bastrgovat v suvislosti s poklesom a tym, ze Cali je zatvorene. ani ked si to pisal nebola. nei je a ni teraz. pre tyzdnom tam zomrelo rovnako malo ludi ako na Floride, kde ten pocet umrti za 6 tyzdnov vobec nepoklesol. takze co je uspech?
napriek tomu, ze maju Floridu otvorenu, maju tam na pocet obyvatelov menej mrtvych ako v Cali, divne, ze?
pretoze premorenie urcite nema vplv
vid vyssie, z dat vidime, ze ani nahodou.
uprimne? uz len tak jednym okom, lebo neustale pises o tom istom, co casto nereflektuje realitu
to ale robis ty na prvom mieste :)
rychlost premorenia
rychlost premorenia ako reakcia na to, ze ludia, ktori mali byt zaockovani este stale nie su?
nie, nevysiel, lebo ho nikto nenasadil
rovnako ako na SK nevyslo riadene premorenie, lebo ho nikto nenasadil
rovnako ako na SK nevysla ochrana ohrozenych skupin,lebo o nej nikto neuvazoval
gratulujem, vyhral si, lebo nikto nepocuva anonymneho diskutera na SK fore, len tak dalej, viac takych vitazstiev!
mozno pred vypustenim tvrdenia staci skontrolovat realitu :)
tie 2 slova "v sucasnosti" si si nevsimol? ci sa rozohnievas len tak z dlhej chvile pocas piatkoveho vecera?
na toto ti neskocim. ked niekto v SR pred rokom povazoval virus za imaginarneho bubaka, alebo v CR aj ked tam mali viac nez 10-krat viac obeti, tak dobre. ale v UK kde uz pred rokom bolo mrvych 40 tisic? naozaj je virus, ktory v krajine zabije za nieco malo ako rok 130 tisic ludi, "imaginarny bubak", ktoreho sa boja len divni ludia? lebo si to preratas na cely svet a si nesmrtelny?
anecdotal evidence?
to ako v pripade, ze tvoja rodina dostala miesto a cas ockovania hned po registracii? ci ake anekdotalne dokazy myslis?
vies ludi vytiahnut z hrobu?
to je reakcia na to, ze ekonomika potrebuje kazdeho jednotlivca a mali sme zabranit tomu aby zomrel ktokolvek?
zaujimave, ze to tvrdis len ty, i ked som ti dal viac prikladov, kde to prispelo k znizeniu poctu umrti :)
ono je vlastne ten princip celkom logicky, ak sa nad tym zamyslis, skusis to?
viacero opakovani "Svedsko"? no taaak.
pohoda, pre mna za mna, zostan doma naveky :)
presne tak, lebo pisem, ze nevystrcim ani nos z okna...
ak nielen krajina ale ja WHO odo mna chce, aby si zredukoval nakupovanie a zdruzovanie sa s ludmi v interoch, tak mam robit pravy opak a vyhladava to. alebo uzivatel veri, ze virus si vybera podla veku, nenakazim sa ak aj, tak mi nebude a este aj ziskam nesm.. teda dozivotnu imunitu.
mne? to je tak ked nevies citat s porozumenim
pisem predsa o ohrozenych skupinach, v UK snad nie su ohrozene skupiny ockovane?
v celom svete su ludia pod 40 statisticky nezaujimavi, v UK je to inak?
toto si prosim uprac. raz sa respiracnym virusom nakazi kazdy, potom 50+, teraz 40+. a najnovsie sa mladsi ako 40 ani ockovat nesmu... uz neplati, ze sa rovnako mozu nakazit?
skus mi teda vysvetlit ako zabranis mutaciam, som celkom zvedavy
budeme robit vsetko preto, aby sme nanakazili :)
to by som netvrdil, ocakavam, ze tam moze zomriet rovnaky pocet ludi ako vsade inde vo svete, ak sa hermeticky neuzavru jednotlive domacnosti alebo sa nezaockuju
ale no tak, ved este v januari/februari mali prirodzenu imuniru a ty si na to dal clanok. takze preco teraz tam zomieraju? kde maju imunitu?
to sa stalo naposledy, ked mi niekto ponukol data o spomaleni prenosu vdaka ockovaniu, tebe sa to zatial nepodarilo asi ani raz, ale krivdit ti nebudem, mozno som na nieco zabudol
takze aj mozes vidiet ako pravdu nemas, tak to nepriznas. dobre.
myslis to Svedsko, kde je napriek vyrazne vacsej volnosti ako kdekolvek inde menej mrtvych ako napriklad v tvojej UK? konkretne o 33 % viac mrtvych v UK v porovnani so Svedskom? 1412 vs 1884
vies o tom, ze staci ist na stranky Reuters alebo rovno Svedske vlady pozriet si, ze od 8.3. su v UK otvorene vsetky skoly, co vo Svedsku este stale nie je. alebo ze od 12.4. su v UK otvorene terasy barov a restauracii a nemaju ziadnu "pivnu hodinku" kedy musia zatvarat? alebo... defunuj si prosim tu volnost ako len chces, no tocit dokola, ze Britania je zatvorena (vyse roka! :D ) je prave to tvoje ignorovanie udajov.
takze uz to schvalujes?
navstevy klientov domovov dochodcov bez ockvania? hell no!
adekvatna reakcia: :lol:
nie, maju tie zdravotne problemy napriek postcovidu, tak ako predtym
a teraz tie dve tretiny, ktore problemy pred tym nemali. co s nimi?
nemal problem, virus sa tam sprava uplne rovnako ako vsade inde
recht. ani premorenie nenastalo a museli tam na pltkach navozit kyslik. ale inak business as usual.
ocividne si ten argument nepochopil
ja som ta upozornil, aby si tuto kratou nehral, lebo si na nej uz raz popalil.
mozno by bolo vhodne preverit registraciu, lebo ak nie su nemobilni, co vsetci urcite nie su, tak uz mohli byt davno zaockovani
nie?
ja sa tiez pytam, kde je problem a preco mi osoba 65+ a po rakovina odpisala, ze sa registracia do centra zacne az pocas aprila. to v polke aprila dostavali druhu davku britski 70-nici a cely cas vedeli kedy a kde ju dostanu.
ako som pisal vyssie, pokojne zostan zavrety naveky :)
takze uz ani necitas.
spravat sa zodpovedne voci inym je teraz zlocin proti ludskosti. vybrat si miesta na vylety kde bude malo ludi, alebo sportovat vonku v case ked stretnem jednotky inych je skutocne "zostat zavrety naveky"
vyhybanie sa davu, ty to prekladas nejak inak?
nejak to narusa tvoje vnimanie objektivnej reality?
tak sa zhodneme. preco mi ale vycitas, ze to dodrziavam? :)
kde presne to potvrdzuje co tvrdis ty a oponuje tomu, co tvrdim ja?
uz som na to reagoval vyssie. vo vsetkom to oponuje tomu, ze ty Svedsko prezentujes ako krajinu, kde maju cely cas volno. pritom tie prisne pravidla im platia od novembra. tu "v uzavretej Britanii" sa od vtedy zvolnovalo uz dva krat. vid vyssie, alebo si otvor britsky link.
tiez si daval tweet a premoreni. dovolim si odcitovat svedsky local, ak dovolis:
“Even though we can see a small reduction at the national level, the spread of infection is still at a high level,” said Prime Minister Stefan Löfven at a joint press conference on Wednesday.
tak kto nas balamuti? uzivatel, podla ktoreho je Svedsko otvorene, na virus zabudli a vysmievaju sa inym alebo svedsky premier?
wow, vyberies si 1 hodnotu a vitazoslavne sa tvaris, ze je UK viac otvorene ako Svedsko, po viac ako roku od zaciatku obmedzeni
super :)
uz od 8. marca je UK viac otvorene ako Svedsko. ano.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 15 máj 2021, 18:59ano, Unit 731 hovori: zomru ohrozeni, potom uz budu zomierat len ti, ktori maju smolu.
nie, ak sa clovek nakazi a chorobu precka, vytvoria sa mu v tele protilatky, vratane jeho sliznic a ak sa nahodou s virusom znova stretne, protilatky ho eliminuju uz na sliznici a dalej sa siri len obmedzene, toto je princip premorenia, rozumies tomu?
napis, ak to potrebujes znova vysvetlit, nemam problem
prosim ta, bud tak dobry. Cali a Floridou si zacal bastrgovat v suvislosti s poklesom a tym, ze Cali je zatvorene. ani ked si to pisal nebola. nei je a ni teraz. pre tyzdnom tam zomrelo rovnako malo ludi ako na Floride, kde ten pocet umrti za 6 tyzdnov vobec nepoklesol. takze co je uspech?
celkovo nizsi pocet mrtvych pri vacsej volnosti
rychlost premorenia ako reakcia na to, ze ludia, ktori mali byt zaockovani este stale nie su?
nie, viz prvy quote
mozno pred vypustenim tvrdenia staci skontrolovat realitu :)
ze to hovoris prave ty :D
na toto ti neskocim. ked niekto v SR pred rokom povazoval virus za imaginarneho bubaka, alebo v CR aj ked tam mali viac nez 10-krat viac obeti, tak dobre. ale v UK kde uz pred rokom bolo mrvych 40 tisic? naozaj je virus, ktory v krajine zabije za nieco malo ako rok 130 tisic ludi, "imaginarny bubak", ktoreho sa boja len divni ludia? lebo si to preratas na cely svet a si nesmrtelny?
pytam sa ta znova, zomru ti ludia este raz?
ty si neuvedomujes, ze "vdaka" ich smrti sa pocet ohrozenych rapidne znizil
teraz ten bubak zabija menej, lebo mu uz dochadzaju potencialni hostitelia, za posledny rok sa nevyskytlo novych 130k ludi, ktori by mohli zomriet => vplyv bubaka na zivot je stale menej a menej vyrazny
dopomaha tomu aj ockovanie

ak by sa teraz vsetko rozvolnilo, tak by dopad na umrtnost bol zanedbatelny a to az tak, ze by to na grafe ani nebolo vidiet
to ako v pripade, ze tvoja rodina dostala miesto a cas ockovania hned po registracii? ci ake anekdotalne dokazy myslis?
vidim to vsade okolo seba, na tomto fore a aj na dalsich dvoch
miesto kecov by si mal uz davno preregistrovat
jedina moznost je to, ze byvaju niekde na kopaniciach a nemaju sa ako dostat do najblizsieho okresneho mesta
co myslis, preco otvorili cakaren pre vsetkych (a nasledne ju zrusili, ked im dosli davky AZ)? no preto, lebo v cakarni uz nikto stary nie je*
[*]je tam par tisic ludi, ktori su v okresoch, kde sa este stale caka na starsich imobilnych + nejake dalsie vynimky
to je reakcia na to, ze ekonomika potrebuje kazdeho jednotlivca a mali sme zabranit tomu aby zomrel ktokolvek?
mali sme premorit mladsich, ktori by starsich nakazili len tazko pri dodrziavani zakladnych epidemiologickych opatreni, viz prvy quote
viacero opakovani "Svedsko"? no taaak.
ano, toho Svedska, kde je aj po roku miernych opatreni menej mrtvych ako vo vyrazne viac obmedzenom UK, znova - maju o 1/3 umrti menej ako UK, MENEJ!
neskusis sa zamysliet, ok, ale potom sa nepytaj dookola
alebo uzivatel veri, ze virus si vybera podla veku, nenakazim sa ak aj, tak mi nebude a este aj ziskam nesm.. teda dozivotnu imunitu.
nie, ohrozene skupiny su zaockovane, koho by si asi tak nakazil?
uz mi to konecne povies? v UK je zaockovanych aspon 1 davkou 52 % obyvatelstva, idu dost striktne od najstarsich po najmladsich, takze drviva vacsina starych uz musi byt zaockovana, je to tak? koho by si nakazil, ak by si to cisto hypoteticky roznasal? tych mladych, ktori maju v drvivej vacsine mierny priebeh? nenechaj sa vysmiat
toto si prosim uprac. raz sa respiracnym virusom nakazi kazdy, potom 50+, teraz 40+. a najnovsie sa mladsi ako 40 ani ockovat nesmu... uz neplati, ze sa rovnako mozu nakazit?
viz quote predtym, nakazit sa mozu, ale budu mat mierny priebeh
budeme robit vsetko preto, aby sme nanakazili :)
tak teda ten nos nevystrkuj ;-)
v tomto si celkom osamoteny, vacsina sveta sa zacina vracat do normalnosti, ak ju vobec niekedy opustili
tvoja stipka nicomu nepomoze, prave naopak
ale no tak, ved este v januari/februari mali prirodzenu imuniru a ty si na to dal clanok. takze preco teraz tam zomieraju? kde maju imunitu?
nie, pisal som, ze podla jednej studie bolo virusu vystavenych asi 300 mega ludi, zabudas na zvysnej 0,9 miliardy, ktora to schytava teraz
si tak medialne zblbnuty, ze si to ani neuvedomujes, nikde na svete sa nedeje nic, co by sa vymykalo dlhodobym celosvetovym datam
aj keby v Indii hlasili len 1/10 umrti, tak sa teraz dostavaju na uroven UK, je v UK armageddon?
prestan argumentovat Indiou, ak nie si schopny pochopit jeden primitivne jednoduchy graf
image_2021-05-15_222433.png
takze aj mozes vidiet ako pravdu nemas, tak to nepriznas. dobre.
moja parafraza (nechce sa mi to hladat) citacie spred istej doby - znic ma datami, prosim, zatial tu vidim vela kecov a minimum dat, ktore som ti snad vsetky rozbil

vies o tom, ze staci ist na stranky Reuters alebo rovno Svedske vlady pozriet si, ze od 8.3. su v UK otvorene vsetky skoly, co vo Svedsku este stale nie je. alebo ze od 12.4. su v UK otvorene terasy barov a restauracii a nemaju ziadnu "pivnu hodinku" kedy musia zatvarat? alebo... defunuj si prosim tu volnost ako len chces, no tocit dokola, ze Britania je zatvorena (vyse roka! :D ) je prave to tvoje ignorovanie udajov.
dal som do guglu tieto 3 slova "uk universities covid", nasledne prvy link pise toto
University students in England have been told that they will be allowed to return to face-to-face teaching - but no earlier than 17 May.
About one million higher education students - close to 50% of the total number - are still thought to be receiving all their tuition online.
dalej sa mi hladat nechce, urcite by som nasiel dovody, preco nemas pravdu
navstevy klientov domovov dochodcov bez ockvania?
ti ludia v domovoch dochodcov zaockovani nie su?
preco? kvoli nim sa predsa robia vsetky tieto maskarady
a teraz tie dve tretiny, ktore problemy pred tym nemali. co s nimi?
vyliecia sa
recht. ani premorenie nenastalo a museli tam na pltkach navozit kyslik. ale inak business as usual.
IFR 0,4, presne tak, BAU
kolko tisicov mrtvych zomrelo v Manause od nasej poslednej diskusie?
ja som ta upozornil, aby si tuto kratou nehral, lebo si na nej uz raz popalil.
nemyslim si, ale mozem ti to zopakovat znova, staci sa spytat
ja sa tiez pytam, kde je problem a preco mi osoba 65+ a po rakovina odpisala, ze sa registracia do centra zacne az pocas aprila. to v polke aprila dostavali druhu davku britski 70-nici a cely cas vedeli kedy a kde ju dostanu.
https://www.npz.sk/sites/npz/NzpBasePag ... mular.aspx
takze uz ani necitas.
spravat sa zodpovedne voci inym je teraz zlocin proti ludskosti. vybrat si miesta na vylety kde bude malo ludi, alebo sportovat vonku v case ked stretnem jednotky inych je skutocne "zostat zavrety naveky"
je mi jedno ako sa obmedzujes :)
tak sa zhodneme. preco mi ale vycitas, ze to dodrziavam? :)
ale nie, pokojne sa vyhybaj, preco nie, teda asi okrem toho, ze budes jeden z mala, lebo ostatni uz pochopili, ze premorena a zaockovana populacia sa nakazi velmi tazko a ak aj ano, tak priebeh bude chripockovy
uz som na to reagoval vyssie. vo vsetkom to oponuje tomu, ze ty Svedsko prezentujes ako krajinu, kde maju cely cas volno. pritom tie prisne pravidla im platia od novembra. tu "v uzavretej Britanii" sa od vtedy zvolnovalo uz dva krat. vid vyssie, alebo si otvor britsky link.
hej, presne, viz vyssie
tiez si daval tweet a premoreni. dovolim si odcitovat svedsky local, ak dovolis:
zase ucebnicovy priklad ako nevies citat s porozumenim
pocet pripadov stupa o tisice denne, ale ze by na ne umierali aspon desiatky denne, veru nie, konkretne za poslednych 14 dni priemerne 15 denne, +- ako v UK, samozrejme pri ~1/6 populacii, rychlost ockovania a jeho prinos je nepopieratelny
virus sa bude sirit aj ked budu vsetci zaockovani a vplyv na spolocnost bude uplne marginalny, uz to konecne pochop
tak kto nas balamuti? uzivatel, podla ktoreho je Svedsko otvorene, na virus zabudli a vysmievaju sa inym alebo svedsky premier?
ty, lebo nechapes textu, na ktory sa odkazujes, uz znova
uz od 8. marca je UK viac otvorene ako Svedsko. ano.
hej hej, urcite, aj vysoke skoly, dobre
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 15 máj 2021, 22:43 nie, ak sa clovek nakazi a chorobu precka, vytvoria sa mu v tele protilatky, vratane jeho sliznic a ak sa nahodou s virusom znova stretne, protilatky ho eliminuju uz na sliznici a dalej sa siri len obmedzene, toto je princip premorenia, rozumies tomu?
napis, ak to potrebujes znova vysvetlit, nemam problem
ano, to je teoria. isto funguje pri respiracnych virusoch. len preco to nevidime v praxi pri SARS-CoV-2? :)
celkovo nizsi pocet mrtvych pri vacsej volnosti
nie. pan hovoriaci pre Reflex a ty ste o Floride a Cali hovorili o poklese po peaku. kde je dlhodoby a preco ten stat nie je na vychodnom pobrezi?
takze neutekaj od toho co si si navaril, alebo si zobral cely hrniec. skore a masove otvorenie nepomohlo ku dlhodobemu poklesu umrti na SARS-Cov-2 na Floride. tie data neoklames.
nie, viz prvy quote
a kolektivna imunita ockovanim, kde sa ma dat ockovat kazdy kto zdravotne moze je kde? opises nam aj ako ockovanie populacie chrani tych, ktori sa ockovat dat nemozu?
pytam sa ta znova, zomru ti ludia este raz?
ty si neuvedomujes, ze "vdaka" ich smrti sa pocet ohrozenych rapidne znizil
teraz ten bubak zabija menej, lebo mu uz dochadzaju potencialni hostitelia, za posledny rok sa nevyskytlo novych 130k ludi, ktori by mohli zomriet => vplyv bubaka na zivot je stale menej a menej vyrazny
dopomaha tomu aj ockovanie
toto je pocas prvej svetovej vojny: pri uplne zbabranom utoku nam nepriatel zabil 130 tisic vojakov. pri dalsom ich uz ale zabit nemoze! vyhrali sme.
kedze ten virus chce prezit, bude mutovat tak, aby sa veselo siril aj od tych mladsich. takze ked sa budu hladat hlupe dovody preco ich neockovat tak zomrie dalsich 130tisic ludi. a este viac zbytocne.
ak by sa teraz vsetko rozvolnilo, tak by dopad na umrtnost bol zanedbatelny a to az tak, ze by to na grafe ani nebolo vidiet
vid graf z Floridy, kde kazdy jeden den zomrie medzi 50 a 100 ludi len kvoli virusu. jasne, ze ked to prepocitas na cely svet, tak je to nic, no to mas takmu stredne velku slovensku obec vymretu kazdy jeden mesiac.
vidim to vsade okolo seba, na tomto fore a aj na dalsich dvoch
miesto kecov by si mal uz davno preregistrovat
jedina moznost je to, ze byvaju niekde na kopaniciach a nemaju sa ako dostat do najblizsieho okresneho mesta
co myslis, preco otvorili cakaren pre vsetkych (a nasledne ju zrusili, ked im dosli davky AZ)? no preto, lebo v cakarni uz nikto stary nie je*
[*]je tam par tisic ludi, ktori su v okresoch, kde sa este stale caka na starsich imobilnych + nejake dalsie vynimky
prepac. kedy ty vidis okolo seba, tak je to dogma. ked ja vidim nieco okolo seba tak je moj pocit a nema to nic s realitou :)
ked je niekto vo virtualnej cakarni, tak sa to nerovna "je zaockovany", vsak? takze ak niekto z Prahy bol v cakarni, (ak je taky vynalez aj v CR) tak tam moze byt pokojne a do teraz, vsak? alebo takto: aky dovod by mali clenovia mojej rodiny klamat mi kedy budu zaockovani?
mali sme premorit mladsich, ktori by starsich nakazili len tazko pri dodrziavani zakladnych epidemiologickych opatreni, viz prvy quote
nie. mali sme urobit vsetko preto, aby sa virus za ziadnych okolnosti nesiril a uz vobec nie ohrozovat mladych ludi, ktori maju byt ekonomicki aktivni a nie chrlat doma ci po nemocniciach, lebo mame nabozensku vieru, ze prave to spasi planetu.
ano, toho Svedska, kde je aj po roku miernych opatreni menej mrtvych ako vo vyrazne viac obmedzenom UK, znova - maju o 1/3 umrti menej ako UK, MENEJ!
neskusis sa zamysliet, ok, ale potom sa nepytaj dookola
mierne opatrenia sa nazyvaju o dva mesiace dlhsie zatvorene skoly, pivny zvon v baroch ci filmovy festival pre jednotky divakov v kinosale. no taaak.
nie, ohrozene skupiny su zaockovane, koho by si asi tak nakazil?
uz mi to konecne povies? v UK je zaockovanych aspon 1 davkou 52 % obyvatelstva, idu dost striktne od najstarsich po najmladsich, takze drviva vacsina starych uz musi byt zaockovana, je to tak? koho by si nakazil, ak by si to cisto hypoteticky roznasal? tych mladych, ktori maju v drvivej vacsine mierny priebeh? nenechaj sa vysmiat
ja fakt netusim koho by som teoreticky nakazil. len v zime som bol dvakrat v izolacii kvoli dvom osobam vo veku 20 rokov. naozaj netusim, preco by sa ta vekova skupina mala ockovat a koho by som nakazil ja. fakt, nemam ani tucha.
ak uz teda trvas na tom, ze sa v UK ide striktne podla veku, este stale trvas na otazke "preco moje okolie nie je ockovane?" alebo si odpoved nasiel sam? a preco si sa pytal, kedy budem ockovany ja, ked teraz tvrdis ze sa nemam dat?
a co kolektivna imunita? nepotebuje pri ockovani kazdeho? ci ten zvysok nakazime plne silnym virusom a budem sa drzat zajacej labky, aby neskoncili v nemocnici?
viz quote predtym, nakazit sa mozu, ale budu mat mierny priebeh
ano mierny priebeh a cela domacnost a blizke kontaky na dva tyzdne v izolacii. v zime a pocas velkych obmedzeni budiz, ale takmer v lete, ked je uz volnost? to nemozes pozadovat.
nemusi. ockovanie je dobrovolne
tak teda ten nos nevystrkuj ;-)
v tomto si celkom osamoteny, vacsina sveta sa zacina vracat do normalnosti, ak ju vobec niekedy opustili
tvoja stipka nicomu nepomoze, prave naopak
ja by som sa tiez vratil, keby tu nebol tvoj kult premorenia, ktory pozaduje, aby som sposobil izolaciu inym ludom a bol nakazeny. ak by sa co najviac ludi chcelo dat ockovat, tak si uz bookujem letenky na oktober.
nie, pisal som, ze podla jednej studie bolo virusu vystavenych asi 300 mega ludi, zabudas na zvysnej 0,9 miliardy, ktora to schytava teraz
si tak medialne zblbnuty, ze si to ani neuvedomujes, nikde na svete sa nedeje nic, co by sa vymykalo dlhodobym celosvetovym datam
aj keby v Indii hlasili len 1/10 umrti, tak sa teraz dostavaju na uroven UK, je v UK armageddon?
prestan argumentovat Indiou, ak nie si schopny pochopit jeden primitivne jednoduchy graf
myslis, ze vulgarizmami na moju osobu znizis pocet zomierajucich Indov? a ked este ich pocet prepocitas cez populaciu Zeme, tak to bude este menej a budeme ako skupina ludi, podla ktorej ziadny virus nie je. takze v Indii je velky problem, nic z toho co si tvrdil v zime sa nepotvrdilo.
moja parafraza (nechce sa mi to hladat) citacie spred istej doby - znic ma datami, prosim, zatial tu vidim vela kecov a minimum dat, ktore som ti snad vsetky rozbil
mas Reuters, mas Lancet, mas svedske noviny, mas britsku vladu? mas. a to data nie su, alebo otacas obsah uplne inak ako je. len aby si nemusel priznat, ze nemas pravdu.

dal som do guglu tieto 3 slova "uk universities covid", nasledne prvy link pise toto

dalej sa mi hladat nechce, urcite by som nasiel dovody, preco nemas pravdu
ale takto hlboko by clovek ako ty nemusel skocit do zumpy. ty argumentujes dakou anonymnou strankou ked mas link na web britskej vlady, ktora tvrdi opak a este ma aj dourazas?
Step 1 - 8 and 29 March
Changes on 8 March
Education
In Step 1, our priority is to ensure that all children and students return safely to face-to-face education in schools and colleges from 8 March. Childcare and children’s supervised activities can also resume where necessary to enable parents to work or engage in similar activities. We are introducing twice-weekly rapid testing for secondary and college pupils - in addition to regular testing for all teachers - to reduce the chance of the virus spreading in schools.

Higher Education students at English universities on practical courses can also return from 8 March.
https://www.gov.uk/government/publicati ... 21-summary
pripomina mi to situaciu ked NHS zavideli testy po 30.3. a ty si mna zacal vrieskat, ze som klamar, ked som mesiace pisal, ze test moze mat len clovek s priznakmi (okrem dobrovolnikov v dvoch mestach a studentov, ktori cestovali domov na Vianoce)
ti ludia v domovoch dochodcov zaockovani nie su?
preco? kvoli nim sa predsa robia vsetky tieto maskarady
mali by byt. neplati, ze ak su obaja ludia ockovani, tak je prakticky nemozne, aby sa nakazili?
vyliecia sa
a do vtedy su dlhodobo mimo ekonomickej aktivity co je neziaduce.
IFR 0,4, presne tak, BAU
kolko tisicov mrtvych zomrelo v Manause od nasej poslednej diskusie?
ked vedci povedia "nevieme", ja im verim. potom je este moznost, ze sa opat zacali modlit ku svojej patronke, ktore hnusobu na dalsieho polroka zahnala. :roll:
asi by som musel pouzit VPN, aby mi to vobec otvorilo. tak ako tak, problem s extremne dlhym cakanim medzi registraciou a skutocnym ockovanim ma/mala moja rodina na pravom brehu Moravy.
ale nie, pokojne sa vyhybaj, preco nie, teda asi okrem toho, ze budes jeden z mala, lebo ostatni uz pochopili, ze premorena a zaockovana populacia sa nakazi velmi tazko a ak aj ano, tak priebeh bude chripockovy
tak este raz: priebeh sice chripockovy, no domacnost a ine blizke konktakty na dva tyzdne domaceho vazenia. a este raz: ak to bolo neludske v zime, tak v neskoru jar a pri rozvolneni by bolo krute to niekomu urobit.
hej, presne, viz vyssie
lebo si nasiel daky web? :) pekne si precitaj ten link, ktory som dal uz asi tri krat a prehodnot co pises.
zase ucebnicovy priklad ako nevies citat s porozumenim
pocet pripadov stupa o tisice denne, ale ze by na ne umierali aspon desiatky denne, veru nie, konkretne za poslednych 14 dni priemerne 15 denne, +- ako v UK, samozrejme pri ~1/6 populacii, rychlost ockovania a jeho prinos je nepopieratelny
virus sa bude sirit aj ked budu vsetci zaockovani a vplyv na spolocnost bude uplne marginalny, uz to konecne pochop

ty, lebo nechapes textu, na ktory sa odkazujes, uz znova
preco najsamotnejsi svedsky premier neveri v premorenia a neotvoril uz vsetko davno pred 17.5. ci 1.6.? ved ak to funguje tak ako si opisal, tak by bolo len prospech, aby sa premorili cim skor. takze aky je dovod na neotvaranie Svedska ked si to Britania, kde zomrelo ovela viac ludi dovolit moze?
hej hej, urcite, aj vysoke skoly, dobre
tak sme dospeli k tomu, ze klamu vlady a pravdu maju len weby anonymne, alebo bulvarne :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nie ze by mi vadili tieto vase argumentacne rozsiahle prestrelky ale uz mi to pripada ako tema na fore o nabozenstve. Milion stran a aj tak si kazdy svoj nazor utvrdi.
Troska sa vam cudujem.
Napísať odpoveď