Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

Švédsko čelí třetí vlně koronaviru. Model volnějších opatření se příliš neosvědčil, píše Deutschlandfunk
tu ako citanie alebo pocuvanie v cestine
https://plus.rozhlas.cz/svedsko-celi-tr ... is-8490852
a tu primarny zdroj
https://www.deutschlandfunk.de/corona-p ... _id=497067

stale ostava otazka, preco nam niektori Svedi a media klamu, ked dogma kaze, ze ked sa budeme mat minimum opatreni a nakazime sa, tak dame virusu nakladacku...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 16 máj 2021, 15:21 tu ako citanie alebo pocuvanie v cestine
https://plus.rozhlas.cz/svedsko-celi-tr ... is-8490852
a tu primarny zdroj
https://www.deutschlandfunk.de/corona-p ... _id=497067
Preco v statistikach nevidno ziadny naznak zaciatku 3. vlny?
jackb
Redeemer
Redeemer

v ceskej verzii su mena a pracoviska Svedov, ktori hovoria inak, takze sa skus opytat ich :)

a ako vsetky maily, aj pre NHS, ktora trva na izolacii chorych a pozyva "nerizkovych" ockovat, odporucam dat do predmetu a do druheho riadku "HOW DARE YOU?!" :smt006
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 16 máj 2021, 10:47 ano, to je teoria. isto funguje pri respiracnych virusoch. len preco to nevidime v praxi pri SARS-CoV-2? :)
okrem ignorantov to vidia vsetci, v uzavretejsej UK je o 1/3 umrti viac ako v neporovnatelne otvorenejsom Svedsku :)
skore a masove otvorenie nepomohlo ku dlhodobemu poklesu umrti na SARS-Cov-2 na Floride.
skore a masove otvorenie Floridy nesposobilo rast, prave naopak, cisla su stale viacmenej podobne a postupne klesaju, napriek tomu, ze alarmisti vratane Bidena predpovedali katastrofu, ta sa neudiala
pre porovnanie mame Cali, kde stale nie je otvorene vsetko, len 1/4 populacie je v Tier 4, zbytok v Tier 3 a 2, kde su prisnejsie obmedzenia
a kolektivna imunita ockovanim, kde sa ma dat ockovat kazdy kto zdravotne moze je kde? opises nam aj ako ockovanie populacie chrani tych, ktori sa ockovat dat nemozu?
kolektivna imunita sa buduje premorenim alebo ockovanim, niektori ludia sa nebudu moct dat zaockovat nikdy, napriek tomu sa nemusia nikdy nakazit, staci aby ich okolie bolo premorene alebo zaockovane
toto je pocas prvej svetovej vojny: pri uplne zbabranom utoku nam nepriatel zabil 130 tisic vojakov. pri dalsom ich uz ale zabit nemoze! vyhrali sme.
presne tak, nie je potrebne chranit ich a zamerat sa na zbytok susceptibilnej populacie, zdroje nie su nekonecne, hlavne v pripade ako Slovensko, kde bol v zlej zlej Bratislave plnej dovolenkarov, bezruskarov a ludi stretavajucich sa na vonkajsich terasach (otvorenych uz myslim 2 tyzdne) az JEDEN pozitivny
kedze ten virus chce prezit, bude mutovat tak, aby sa veselo siril aj od tych mladsich. takze ked sa budu hladat hlupe dovody preco ich neockovat tak zomrie dalsich 130tisic ludi. a este viac zbytocne.
nezomrie, lebo mladi nie su susceptibilni, ak si sa mal nieco naucit z nasich diskusii, tak hlavne to, ze pocet ohrozenych ludi je konecny, ak cast z nich zomrie, uz nie su ohrozeni
vid graf z Floridy, kde kazdy jeden den zomrie medzi 50 a 100 ludi len kvoli virusu. jasne, ze ked to prepocitas na cely svet, tak je to nic, no to mas takmu stredne velku slovensku obec vymretu kazdy jeden mesiac.
fascinujuce, ze po rozvolneni sa nic vyznamne nestalo, ze? podla mna je to celkom zaujimave
nemyslim si, ze citas tie grafy spravne
prepac. kedy ty vidis okolo seba, tak je to dogma. ked ja vidim nieco okolo seba tak je moj pocit a nema to nic s realitou :)
nemyslim si, ze citas dostatok ceskych a slovenskych for, aby si vedel zodpovedne prehlasit, ze to, co tvrdim, nie je pravda
ked je niekto vo virtualnej cakarni, tak sa to nerovna "je zaockovany", vsak? takze ak niekto z Prahy bol v cakarni, (ak je taky vynalez aj v CR) tak tam moze byt pokojne a do teraz, vsak? alebo takto: aky dovod by mali clenovia mojej rodiny klamat mi kedy budu zaockovani?
zo skusenosti su ludia vo vacsich mestach pozyvani do tyzdna, doporucil by som nejake vacsie ockovacie centum v okresnom meste
je mozne, ze clenovia tvojej rodiny su zle zaregistrovani
nie. mali sme urobit vsetko preto, aby sa virus za ziadnych okolnosti nesiril a uz vobec nie ohrozovat mladych ludi, ktori maju byt ekonomicki aktivni a nie chrlat doma ci po nemocniciach, lebo mame nabozensku vieru, ze prave to spasi planetu.
nerealne v pripade respiracneho virusu, ak neplanujes hermeticky uzavriet kazdu jednu rodinu, viackrat vysvetlene
mierne opatrenia sa nazyvaju o dva mesiace dlhsie zatvorene skoly, pivny zvon v baroch ci filmovy festival pre jednotky divakov v kinosale. no taaak.
ked si pozriem graf umrti do povedzme konca januara 2021, tak je vysledok krasne viditelny, nasledne je populacia zaockovavana, takze su vysledky skreslene, napriek tomu je vo Svedsku este doteraz menej mrtvych na jednotku obyvatelstva ako v UK a menit sa to bude len pozvolne
ja fakt netusim koho by som teoreticky nakazil. len v zime som bol dvakrat v izolacii kvoli dvom osobam vo veku 20 rokov. naozaj netusim, preco by sa ta vekova skupina mala ockovat a koho by som nakazil ja. fakt, nemam ani tucha.
ak uz teda trvas na tom, ze sa v UK ide striktne podla veku, este stale trvas na otazke "preco moje okolie nie je ockovane?" alebo si odpoved nasiel sam? a preco si sa pytal, kedy budem ockovany ja, ked teraz tvrdis ze sa nemam dat?
tak ak nikoho nemozes nakazit, lebo stari su uz zaockovani a mladi nie su susceptibilni, preco sa chces obmedzovat?
a co kolektivna imunita? nepotebuje pri ockovani kazdeho? ci ten zvysok nakazime plne silnym virusom a budem sa drzat zajacej labky, aby neskoncili v nemocnici?
nie, pre kolektivnu imunitu je potrebne iste percento, je zavisla hlavne od 2 velicin, spomenul som ich na predchadzajucej strane, mozes sa k tomu vratit a znova si to precitat
ano mierny priebeh a cela domacnost a blizke kontaky na dva tyzdne v izolacii. v zime a pocas velkych obmedzeni budiz, ale takmer v lete, ked je uz volnost? to nemozes pozadovat.
decembrova situacia v roku 2020 sa neda porovnavat s majovou v 2021, to sa ti snazim vysvetlit uz asi 3 strany, ocividne zatial neuspesne
ja by som sa tiez vratil, keby tu nebol tvoj kult premorenia, ktory pozaduje, aby som sposobil izolaciu inym ludom a bol nakazeny. ak by sa co najviac ludi chcelo dat ockovat, tak si uz bookujem letenky na oktober.
za drbnute nariadenia nemozem, bojujem proti nim od zaciatku pandemie, ak si si uz mohol vsimnut
myslis, ze vulgarizmami na moju osobu znizis pocet zomierajucich Indov? a ked este ich pocet prepocitas cez populaciu Zeme, tak to bude este menej a budeme ako skupina ludi, podla ktorej ziadny virus nie je. takze v Indii je velky problem, nic z toho co si tvrdil v zime sa nepotvrdilo.
primitivne jednoduchy graf nie je urazka na tvoju osobu, je to popis grafu, ktory kvoli tomu urcite plakat nebude, ale odpustit mi to nemusi
v Indii je mensi problem ako bol na Slovensku, v Cechach ci napriklad v UK, minimalne podla poctu umrti, znova - v UK je 10-nasobne viac registrovanych umrti ako v Indii, ked sa budu blizit aspon k polovici, tak sa ozvi
mas Reuters, mas Lancet, mas svedske noviny, mas britsku vladu? mas. a to data nie su, alebo otacas obsah uplne inak ako je. len aby si nemusel priznat, ze nemas pravdu.
musis sa snazit viac
ale takto hlboko by clovek ako ty nemusel skocit do zumpy. ty argumentujes dakou anonymnou strankou ked mas link na web britskej vlady, ktora tvrdi opak a este ma aj dourazas?
keby si spravil to co ja pripadne aspon copy/pastol tych par slov do guglu, tak by si zistil, ze ten text je z BBC
naposledy si s BBC argumentoval, ked si splietal o postcovide, vtedy ti vyhovoval a nebola to anomymna stranka, dobre ty
mali by byt. neplati, ze ak su obaja ludia ockovani, tak je prakticky nemozne, aby sa nakazili?
presne!
takze mozeme uvolnit ako na Floride, nie? nakompletku
to je moj ciel, ak to nebolo z tych mojich postov pocas posledneho roka jasne - adekvatne opatrenia na velkost hrozby
ak je hrozba zanedbatelna, zakazy cohokolvek su len totalitne nariadenia vlady a nemali by byt sirokou verejnostou akceptovane
a do vtedy su dlhodobo mimo ekonomickej aktivity co je neziaduce.
zanedbatelne hodnoty, cim viac nakazenych, tym viac sa ukazuje, ze je to len dalsia medialna hysteria a pocet nakazenych nereflektuje medialny zaujem
ked vedci povedia "nevieme", ja im verim. potom je este moznost, ze sa opat zacali modlit ku svojej patronke, ktore hnusobu na dalsieho polroka zahnala. :roll:
takze kolko tisic ich umrelo v Manause od nasej poslednej diskusie?
asi by som musel pouzit VPN, aby mi to vobec otvorilo. tak ako tak, problem s extremne dlhym cakanim medzi registraciou a skutocnym ockovanim ma/mala moja rodina na pravom brehu Moravy.
nemusel, stacilo kliknut na ten link a mohol si si to pismenkovanie odpustit
na pravom brehu Moravy si pri zvoleni vhodneho ockovacieho centra pockas medzi 8 hodinami a 4 dnami, to prve je vlastna skusenost, znova doporucujem velke ockovacie centrum v okresnom meste
tak este raz: priebeh sice chripockovy, no domacnost a ine blizke konktakty na dva tyzdne domaceho vazenia. a este raz: ak to bolo neludske v zime, tak v neskoru jar a pri rozvolneni by bolo krute to niekomu urobit.
zbytocne prisne, ze?
stazovat sa musis u strapateho Borisa
lebo si nasiel daky web? :) pekne si precitaj ten link, ktory som dal uz asi tri krat a prehodnot co pises.
podobne, skus si nastudovat po roku pandemie rozdiel medzi pozitivne testovanym, nakazenym a mrtvym, nie je to zlozite
preco najsamotnejsi svedsky premier neveri v premorenia a neotvoril uz vsetko davno pred 17.5. ci 1.6.? ved ak to funguje tak ako si opisal, tak by bolo len prospech, aby sa premorili cim skor. takze aky je dovod na neotvaranie Svedska ked si to Britania, kde zomrelo ovela viac ludi dovolit moze?
svedsky premier uz pinda od zaciatku, nastastie ho velmi nepocuvali
snaha argumentovat jednou medialne znamou osobnostou ma svoj presny nazov - argumentum ab auctoritate
tak sme dospeli k tomu, ze klamu vlady a pravdu maju len weby anonymne, alebo bulvarne :)
nie, vlady klamu a anonymne a bulvarne weby tiez, gratulujem k tomuto poznaniu
wladas napísal: 16 máj 2021, 10:51 Nie ze by mi vadili tieto vase argumentacne rozsiahle prestrelky ale uz mi to pripada ako tema na fore o nabozenstve. Milion stran a aj tak si kazdy svoj nazor utvrdi.
Troska sa vam cudujem.
nebavi ma to, ale snazim sa bludy vysvetlovat od zaciatku svojho pobytu na tomto fore, bez ohladu na autora
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 16 máj 2021, 16:52 v ceskej verzii su mena a pracoviska Svedov, ktori hovoria inak, takze sa skus opytat ich :)
To aby si clovek hadzal stale kockou ze komu ma vlastne verit.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 16 máj 2021, 17:58 okrem ignorantov to vidia vsetci, v uzavretejsej UK je o 1/3 umrti viac ako v neporovnatelne otvorenejsom Svedsku :)
urcite si si precital ci vypocul o svedskych vedcoch a ich nazoroch na "uspech ich krajiny".
skore a masove otvorenie Floridy nesposobilo rast, prave naopak, cisla su stale viacmenej podobne a postupne klesaju, napriek tomu, ze alarmisti vratane Bidena predpovedali katastrofu, ta sa neudiala
pre porovnanie mame Cali, kde stale nie je otvorene vsetko, len 1/4 populacie je v Tier 4, zbytok v Tier 3 a 2, kde su prisnejsie obmedzenia
prosim ta, preco sa na tej Floride pokles zastavil osciluje medzi 50 a 100 denne a v Kalifornii k dnesnemu dnu pokracuje smerom nadol?
kolektivna imunita sa buduje premorenim alebo ockovanim, niektori ludia sa nebudu moct dat zaockovat nikdy, napriek tomu sa nemusia nikdy nakazit, staci aby ich okolie bolo premorene alebo zaockovane
ano, ani voci inym chorobam sa niektori ludia dat nemozu. to nie je dovod, preco by sa ti, ktori sa mozu dat nemali.
presne tak, nie je potrebne chranit ich a zamerat sa na zbytok susceptibilnej populacie, zdroje nie su nekonecne, hlavne v pripade ako Slovensko, kde bol v zlej zlej Bratislave plnej dovolenkarov, bezruskarov a ludi stretavajucich sa na vonkajsich terasach (otvorenych uz myslim 2 tyzdne) az JEDEN pozitivny
mam pocit, ze pocty pozitivne testovanych si nikdy nebral ako relevatne. pocas slovenskej zimnej parodie na lockdown sa ludia robiaci na MOMkach vo vidieckych okresoch stazovali, ze im "bratislavsky luftaci" kazia cisla :) ked je uz ta volnost, mozno by som tie cisla tiez hladal po vidieku.
nezomrie, lebo mladi nie su susceptibilni, ak si sa mal nieco naucit z nasich diskusii, tak hlavne to, ze pocet ohrozenych ludi je konecny, ak cast z nich zomrie, uz nie su ohrozeni
ano, je konecny pri momentalne znamych mutaciach. o postovanie ti podcastov BBC s reportazou s Indie sa uz ani neobtazujem. raz Excel povie, ze zomeriaju 50+ tak ani lekar nepomoze.
fascinujuce, ze po rozvolneni sa nic vyznamne nestalo, ze? podla mna je to celkom zaujimave
nemyslim si, ze citas tie grafy spravne
citas tu umrtnost na Floride medzi 50 a 100 aj ty?
nemyslim si, ze citas dostatok ceskych a slovenskych for, aby si vedel zodpovedne prehlasit, ze to, co tvrdim, nie je pravda
ty ale nemas problem, ze lekari a zdravotnici, s ktorymi pravidelne komunikujem, alebo pocuvam ich podcasty hnusno klamu. lebo In Excel veritas a im sa vsetko len zazdalo
zo skusenosti su ludia vo vacsich mestach pozyvani do tyzdna, doporucil by som nejake vacsie ockovacie centum v okresnom meste
je mozne, ze clenovia tvojej rodiny su zle zaregistrovani
priznavam, ze neviem ci sa hlasili do centra v Prahe, alebo nikde na mimoprazkom vidieku. pravda je taka, ze takmer 70 rocny onko pacient, ktory do toho este musi pre ine ochorenie brat imunosupresiva dostal prvu davku az 2.5.. to bolo dva tyzdne po tom co 70 rocni Brit dostal svoju druhu.
nerealne v pripade respiracneho virusu, ak neplanujes hermeticky uzavriet kazdu jednu rodinu, viackrat vysvetlene
kym sa mladi vychrchlu (a niesu 2/3 tych, ktori len kvoli covidu budu mat postcovid) tak budu dlhe tyzdne mimo prace a mimo skoly. to je take iste ako robit lockdown, ktory mas za ranu ekonomike pod pas.
ked si pozriem graf umrti do povedzme konca januara 2021, tak je vysledok krasne viditelny, nasledne je populacia zaockovavana, takze su vysledky skreslene, napriek tomu je vo Svedsku este doteraz menej mrtvych na jednotku obyvatelstva ako v UK a menit sa to bude len pozvolne
"a ja sa pytam", preco sa Svedi zdrahaju otvarat?
tak ak nikoho nemozes nakazit, lebo stari su uz zaockovani a mladi nie su susceptibilni, preco sa chces obmedzovat?
lebo napriklad nechcem mat zapis v registri? musim sa riadit nasledovnym:
https://www.nhs.uk/conditions/coronavir ... hat-to-do/
je to revidovane pred troma dnami
plati moja rada, ako pri kontake svedskych vedcov: napisat "HOW DARE YOU?!" na NHS. ja nie som ako svedkovia HA-RA-BI-NA, aby som na policajtov ci zdravonikov rucal, ze ich web je nulitny, lebo mi diskuter povedal, ze sa nemusim obmedzovat.
nie, pre kolektivnu imunitu je potrebne iste percento, je zavisla hlavne od 2 velicin, spomenul som ich na predchadzajucej strane, mozes sa k tomu vratit a znova si to precitat
tu su dake grafy a cisla:
https://www.bbc.co.uk/news/health-55274833
v Anglicku ma prvu davku 68% ludi starsich ako 18 rokov. ak je potrebna napriklad 80%, tak to podme spolu skusit. ludia tu zvladli aj to ked museli odovzdat cajnik, aby bolo na lietadlo proti Nemcom. vcelicka, ci srsen do ramena nie je taka velka veda ako nemat salku caju :D
decembrova situacia v roku 2020 sa neda porovnavat s majovou v 2021, to sa ti snazim vysvetlit uz asi 3 strany, ocividne zatial neuspesne

za drbnute nariadenia nemozem, bojujem proti nim od zaciatku pandemie, ak si si uz mohol vsimnut
vid link NHS

primitivne jednoduchy graf nie je urazka na tvoju osobu, je to popis grafu, ktory kvoli tomu urcite plakat nebude, ale odpustit mi to nemusi
v Indii je mensi problem ako bol na Slovensku, v Cechach ci napriklad v UK, minimalne podla poctu umrti, znova - v UK je 10-nasobne viac registrovanych umrti ako v Indii, ked sa budu blizit aspon k polovici, tak sa ozvi
Indicki lekari aj zachranicni pozorovatelia povazuju situaciu za katastroficku. nemam taku mieru cynizmu, aby sa pozrel graf a povedal si, ze vsetci klamu, lebo len ta ciara je jedina pravda.
keby si spravil to co ja pripadne aspon copy/pastol tych par slov do guglu, tak by si zistil, ze ten text je z BBC
naposledy si s BBC argumentoval, ked si splietal o postcovide, vtedy ti vyhovoval a nebola to anomymna stranka, dobre ty
2021-05-16 17_35_14-uk universities covid - Google Search.png
este si dovolim sa opat odkazat na Roadmap out of lockdown by NHS, podla ktorej bolu 8.3. otvorene aj univerzity. viem si predstavit, ze v case prace na diplomovke by sa tam musel vratit aj kvoli lepsiemu HW a tlaciarni ci scanneru. takze niektori studenti ostali doma, ale univerzity otvorene uz uz vyse dvoch mesiacov. nehladiac na to, ci to napises BBC, alebo anonymny web
presne!
takze mozeme uvolnit ako na Floride, nie? nakompletku
to je moj ciel, ak to nebolo z tych mojich postov pocas posledneho roka jasne - adekvatne opatrenia na velkost hrozby
ak je hrozba zanedbatelna, zakazy cohokolvek su len totalitne nariadenia vlady a nemali by byt sirokou verejnostou akceptovane
e? takze je dolezite, aby aj navstevnici dedkov a babiek boli zaockovani. lebo tak bude minimalna sanca nakazit sa. lebo napr. 96% efektivita je viac ako 80%.
len toto musis adresovat vladam. obycajny clovek je bude ako "bez-rus-ko-vec" a blaci, ze je vsetko nulitne alebo ma viac starosti ako sa natahovat s policiou. hlavne ak je imigrant.
zanedbatelne hodnoty, cim viac nakazenych, tym viac sa ukazuje, ze je to len dalsia medialna hysteria a pocet nakazenych nereflektuje medialny zaujem
ja sa tesim na dalsie studie v odbornej tlaci a nie v beznych mediach
netusim. neviem sa doklikat na zdroj ale tu este v januari pre Lancet pisu, ze aj ked mal Manaus seroprevalenciu 76% aj tak tu dostal dalsiu ranu
https://www.thelancet.com/journals/lanc ... 5/fulltext
nemusel, stacilo kliknut na ten link a mohol si si to pismenkovanie odpustit
na pravom brehu Moravy si pri zvoleni vhodneho ockovacieho centra pockas medzi 8 hodinami a 4 dnami, to prve je vlastna skusenost, znova doporucujem velke ockovacie centrum v okresnom meste
2021-05-16 17_46_59-www.npz.sk.png
tak to blahozelam. kiez by mali clenovia mojej rodiny tak stastie v oblasti hlavnehom mesta. neviem kde je problem.
inak som dnes postrehol kampan na registovanie seniorov na Plzensku. medialna panika, zbytocne vyhodene peniaze, alebo ani tam nie su dochodcovia ockovani?
zbytocne prisne, ze?
stazovat sa musis u strapateho Borisa
ak by kazdy Slovak a Cech dodorziaval nariadenia do poslednje bodky a imigranti dajme tomu z Blizkeho vychodu by pindali, ze sa im nepacia, ako by ste sa tam v strede Europy citili?
podobne, skus si nastudovat po roku pandemie rozdiel medzi pozitivne testovanym, nakazenym a mrtvym, nie je to zlozite
toto je rekacia na plan britskej vlady a NHS ako otvarat krajinu?
svedsky premier uz pinda od zaciatku, nastastie ho velmi nepocuvali
snaha argumentovat jednou medialne znamou osobnostou ma svoj presny nazov - argumentum ab auctoritate
cesky rozhlas plus dodal par dalsich :) ked kliknem na odoslat, tak si urcite precitam tvoj nazor na tie interviews.
nie, vlady klamu a anonymne a bulvarne weby tiez, gratulujem k tomuto poznaniu
tak preco sa zastitovat bulvarnymi a anonymnimi webmi ako zdrojmi informacii? len preto, ze nam pacia?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 16 máj 2021, 18:54 urcite si si precital ci vypocul o svedskych vedcoch a ich nazoroch na "uspech ich krajiny".
vysledky hovoria jasne, aj ked s tym niektori Svedi nemusia suhlasit
prosim ta, preco sa na tej Floride pokles zastavil osciluje medzi 50 a 100 denne a v Kalifornii k dnesnemu dnu pokracuje smerom nadol?
predpokladam, ze to ma suvis s cestovanim z inych uzavretych statov na Floridu
podobne ocakavam isty pocet umrti i na Slovensku alebo kdekolvek inde po uplnom otvoreni
Cali nie je v porovnani s Floridou ina, za poslednych par dni to osciluje rovnako medzi 70 a 50
ano, ani voci inym chorobam sa niektori ludia dat nemozu. to nie je dovod, preco by sa ti, ktori sa mozu dat nemali.
nie, ze by som mal nieco proti ockovaniu mladsich rocnikov, ale nemame dlhodobe data, je uplne miziva sanca, ze sa tejto vekovej skupine nieco stane, napriek tomu je potrebne byt obozretny, bezny Europan sa proti zltej zimnici bezne neockuje, ockuje sa iba vtedy, ak je to potrebne, podobne by som to videl aj v pripade covidu, pod 18 je to v podstate zbytocnost okrem rizikovych skupin a to su doslova jednotky ludi
mam pocit, ze pocty pozitivne testovanych si nikdy nebral ako relevatne. pocas slovenskej zimnej parodie na lockdown sa ludia robiaci na MOMkach vo vidieckych okresoch stazovali, ze im "bratislavsky luftaci" kazia cisla :) ked je uz ta volnost, mozno by som tie cisla tiez hladal po vidieku.
tvoj pocit nie je uplne spravny, dolezite boli trendy
ano, je konecny pri momentalne znamych mutaciach.
zatial neboli hodnoverne preukazane vyrazne odlisnosti v dopade jednotlivych mutacii, viem len o jednej studii popisujucej juhoafricku mutaciu a vysledky z nej boli kvoli pouzitym data prinajmensom diskutabilne, britska mutacia sa len rychlejsie siri, brazilska tiez imho nema vyrazne vacsi dopad a indicka sa skuma, zatial nevidim dovod "vysilovat", ako v minulosti, i tentokrat ocakavam vela medialnej hysterie, ktora uz trva, a menej vyznamnejsi dopad
o postovanie ti podcastov BBC s reportazou s Indie sa uz ani neobtazujem. raz Excel povie, ze zomeriaju 50+ tak ani lekar nepomoze.
som rad, ze si zacinas uvedomovat dolezitost realnych vedeckych dat a ich dopad na spolocnost
citas tu umrtnost na Floride medzi 50 a 100 aj ty?
je akceptovatelna vzhladom na podmienky
ty ale nemas problem, ze lekari a zdravotnici, s ktorymi pravidelne komunikujem, alebo pocuvam ich podcasty hnusno klamu. lebo In Excel veritas a im sa vsetko len zazdalo
nemyslim si, ze prvoplanovo klamu, ani Brazinova neklame, len ma klapky na ociach a zameriava sa iba a len na svoj odbor, pricom ignoruje vsetko ostatne - objektivnu realitu
pre nu by bolo najlepsie, ak by sa vsetci zavreli doma, komplet lockdown s brutalnymi represiami, lenze ignoruje tu realitu, ze by sme pomreli od hladu
podobne fungujes ty, zamerias sa na ciastkovy problem a narativ, ktory je momentalne medialne pretlacany a zbytok ignorujes, videli sme tie tvoje vlny - povinne dobrovolne testovanie, Svedsko, Brazilia, postcovid, teraz India
trochu ti to aj zazlievam, na celkom rozhladeneho cloveka je to prinajmensom nevhodne
priznavam, ze neviem ci sa hlasili do centra v Prahe, alebo nikde na mimoprazkom vidieku. pravda je taka, ze takmer 70 rocny onko pacient, ktory do toho este musi pre ine ochorenie brat imunosupresiva dostal prvu davku az 2.5.. to bolo dva tyzdne po tom co 70 rocni Brit dostal svoju druhu.
sup sup so zbytkom rodiny
kym sa mladi vychrlu (a niesu 2/3 tych, ktori len kvoli covidu budu mat postcovid) tak budu dlhe tyzdne mimo prace a mimo skoly. to je take iste ako robit lockdown, ktory mas za ranu ekonomike pod pas.
tu sa nezhodneme, lebo data nehovoria o dlhodobych priebehoch u vacsinovej populacie, dokonca sa tu kdesi objavila tabulka s dlzkou a typom hospitalizacie podla veku, ta distribucia je velmi podobna tej vekovej, ktoru postol brm
"a ja sa pytam", preco sa Svedi zdrahaju otvarat?
adekvatne opatrenia na dopad hrozby, tuto vetu si uz prosim zapamataj a skus ju pouzit vzdy, ked sa ma na nieco budes pytat, mas sancu 1/5, ze sa bude hodit ako odpoved
lebo napriklad nechcem mat zapis v registri?
opat i v tomto pripade mam pocit, ze neakceptujes realitu a dostupnost volnosti, Andi ti postoval video z vonkajsieho sveta, skus sa spravat podobne ako vacsinova populacia a som presvedceny, ze ti ziadne penalizacie nehrozia
v Anglicku ma prvu davku 68% ludi starsich ako 18 rokov. ak je potrebna napriklad 80%, tak to podme spolu skusit. ludia tu zvladli aj to ked museli odovzdat cajnik, aby bolo na lietadlo proti Nemcom. vcelicka, ci srsen do ramena nie je taka velka veda ako nemat salku caju :D
skusaj si, co uznas za vhodne
Indicki lekari aj zachranicni pozorovatelia povazuju situaciu za katastroficku. nemam taku mieru cynizmu, aby sa pozrel graf a povedal si, ze vsetci klamu, lebo len ta ciara je jedina pravda.
ja viem, katastroficka situacia bola aj vo Svedsku, v Cesku i na Slovensku, rovnako to prehrmi i v Indii, IFR covidu je dost exaktna hodnota
2021-05-16 17_35_14-uk universities covid - Google Search.png
pripadne aspon copy/pastol tych par slov do guglu
len toto musis adresovat vladam. obycajny clovek je bude ako "bez-rus-ko-vec" a blaci, ze je vsetko nulitne alebo ma viac starosti ako sa natahovat s policiou. hlavne ak je imigrant.
nie, toto adresujem tebe, lebo ty si z covidu posrany
ja sa tesim na dalsie studie v odbornej tlaci a nie v beznych mediach
vo vedeckych publikaciach tu hysteriu nevidim, skor naopak
netusim. neviem sa doklikat na zdroj ale tu este v januari pre Lancet pisu, ze aj ked mal Manaus seroprevalenciu 76% aj tak tu dostal dalsiu ranu
pouzi moj posledny link na tuto temu
2021-05-16 17_46_59-www.npz.sk.png
mea maxima culpa, prestahuj sa do EU, tvoji rodinni prislusnici by mali mat pristup
tak to blahozelam. kiez by mali clenovia mojej rodiny tak stastie v oblasti hlavnehom mesta. neviem kde je problem.
O2 Universum, tisice ockovanych denne
ak by kazdy Slovak a Cech dodorziaval nariadenia do poslednje bodky a imigranti dajme tomu z Blizkeho vychodu by pindali, ze sa im nepacia, ako by ste sa tam v strede Europy citili?
to sa uz deje ;-)
staci sa prisposobit vacsinovej populacii
toto je rekacia na plan britskej vlady a NHS ako otvarat krajinu?
nie, ja som reagoval na nieco ine a ty odbacas, takze drzim kontinuitu, podobne ako v pripade Brazilie, kde zase odbacas, postujes Lancet a robis vsetko preto, aby sa zase dostala diskusia do sraciek, tentokrat budem konzistentny
cesky rozhlas plus dodal par dalsich :) ked kliknem na odoslat, tak si urcite precitam tvoj nazor na tie interviews.
zrazu? doteraz si moje komentare necital?
tak preco sa zastitovat buvarnymi a anonymnimi webmi ako zdrojmi informacii? len preto, ze nam pacia?
ak napisu na hladnych spravach ze 2+2=4, tak nebudem hystercit, ze to tak nie je
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 16 máj 2021, 21:06 predpokladam, ze to ma suvis s cestovanim z inych uzavretych statov na Floridu
podobne ocakavam isty pocet umrti i na Slovensku alebo kdekolvek inde po uplnom otvoreni
Cali nie je v porovnani s Floridou ina, za poslednych par dni to osciluje rovnako medzi 70 a 50
tak uvidime ako to bude na Slovensku a ako to bude Floride. nahucal si na mna, lebo v den ked som pisal odpoved bol na Floride narast a ked si neskor pozrel ty... bol pokles.
nie, ze by som mal nieco proti ockovaniu mladsich rocnikov, ale nemame dlhodobe data, je uplne miziva sanca, ze sa tejto vekovej skupine nieco stane, napriek tomu je potrebne byt obozretny, bezny Europan sa proti zltej zimnici bezne neockuje, ockuje sa iba vtedy, ak je to potrebne, podobne by som to videl aj v pripade covidu, pod 18 je to v podstate zbytocnost okrem rizikovych skupin a to su doslova jednotky ludi
a ja preto opakujem, ze ak sa bojime o mladych (aj ked by sme im dopriali nakazit sa "divokym" virusom) tak im dajme Astru, ktora je vyvorena na old-school principe-
tvoj pocit nie je uplne spravny, dolezite boli trendy
takze ked si opakoval "pozitivne testovany nerovna sa chory s priznakmi", tak to si len zartoval?
zatial neboli hodnoverne preukazane vyrazne odlisnosti v dopade jednotlivych mutacii, viem len o jednej studii popisujucej juhoafricku mutaciu a vysledky z nej boli kvoli pouzitym data prinajmensom diskutabilne, britska mutacia sa len rychlejsie siri, brazilska tiez imho nema vyrazne vacsi dopad a indicka sa skuma, zatial nevidim dovod "vysilovat", ako v minulosti, i tentokrat ocakavam vela medialnej hysterie, ktora uz trva, a menej vyznamnejsi dopad
vyzva k opatrnosti je teda hysteria. je hysteria aj znacka "prejdite na druhu stranu, pada lad/omietka"? alebo bezpecnostny pas v buse?
som rad, ze si zacinas uvedomovat dolezitost realnych vedeckych dat a ich dopad na spolocnost
mne je hlavne smutno z toho ako ignorujes to co sa skutocne deje a upokojujes sa pozeranim na excel.
je akceptovatelna vzhladom na podmienky
vymretie stredne velkej slovenskej dediny kazdy jeden mesiac len a virus je akceptovatelne vzhladom na podmienky?
nemyslim si, ze prvoplanovo klamu, ani Brazinova neklame, len ma klapky na ociach a zameriava sa iba a len na svoj odbor, pricom ignoruje vsetko ostatne - objektivnu realitu
pre nu by bolo najlepsie, ak by sa vsetci zavreli doma, komplet lockdown s brutalnymi represiami, lenze ignoruje tu realitu, ze by sme pomreli od hladu
podobne fungujes ty, zamerias sa na ciastkovy problem a narativ, ktory je momentalne medialne pretlacany a zbytok ignorujes, videli sme tie tvoje vlny - povinne dobrovolne testovanie, Svedsko, Brazilia, postcovid, teraz India
trochu ti to aj zazlievam, na celkom rozhladeneho cloveka je to prinajmensom nevhodne
preco by ludia umierali od hladu? ked su vsetci tak trpiaci podnikatelia, ktorym autoritativny stat brani podnikat, preco niekto neprisiel s napadom ako v UK: doviezt bezkontaktne suroviny na varenie ci zakladne potraviny pred dvere? len prosim nepouzit panelak ako dovod, preco to je nemozne.
ak si predpokladal, ze z testovnia sa stane kult, tak dobra praca. mal si pravda.
ja som to netusil a nevedel som, ze to zajde do takych absurdit. ospravedlnujem sa za obhajobu prvych dvoch testovani. nie som taky prognostik, aby som vedel co za sialenstvo z toho vzide.
tu sa nezhodneme, lebo data nehovoria o dlhodobych priebehoch u vacsinovej populacie, dokonca sa tu kdesi objavila tabulka s dlzkou a typom hospitalizacie podla veku, ta distribucia je velmi podobna tej vekovej, ktoru postol brm
pokojne sa zhodnut nemusime, ale ak mam dohodnutu death line projektu na zaklade toho, kolko ludi mi na tom moze robit a oni mi na 10 az 14 dni budu vypadavat, tak mozem cely projekt zahodit.
adekvatne opatrenia na dopad hrozby, tuto vetu si uz prosim zapamataj a skus ju pouzit vzdy, ked sa ma na nieco budes pytat, mas sancu 1/5, ze sa bude hodit ako odpoved
len adekvatne opatrenia su subjetivna vec. ty si pohode s tym, ze nakazis. ja nie. a tak podobne.
opat i v tomto pripade mam pocit, ze neakceptujes realitu a dostupnost volnosti, Andi ti postoval video z vonkajsieho sveta, skus sa spravat podobne ako vacsinova populacia a som presvedceny, ze ti ziadne penalizacie nehrozia
ale Andiho video. jasne, ze je otvorene uz minimalne pat tyzdnov (a aj pred tym na to ludia kaslali). zapisom v registri som myslel vedome porusenie vyziadanej izolacie, ak by som sa nakazil a mal priznaky. a moja domacnost a blizke kontakty by museli byt izolacii so mnou pod rovnakym trestom. ako si si mohol v tom linku precitat.
ja viem, katastroficka situacia bola aj vo Svedsku, v Cesku i na Slovensku, rovnako to prehrmi i v Indii, IFR covidu je dost exaktna hodnota
len IFR nepomoze ludom, ktori stratili clenov rodiny. ti tiez nie su najproduktivnejsi, ak by sme chceli byt cynicke kapitalisticke svine.
nie, toto adresujem tebe, lebo ty si z covidu posrany
tak si ani jeden z tych link neotvoril.
lebo jeden hovori o spravani sa po prejavani sa priznakov a druhy o otvarani. z toho druheho mam radost a potvrdzuje co pisem :)
vo vedeckych publikaciach tu hysteriu nevidim, skor naopak
mas aj vedecky clanok na svoje tvrdenia, prosim? zatial bolo video z Reflexu a clanok z spravy.seznam. potom je tu tona grafov, kde by to chcelo overovat odkial ma ten web cisla.
pouzi moj posledny link na tuto temu
skusim este raz: netusim kde to overit.
mea maxima culpa, prestahuj sa do EU, tvoji rodinni prislusnici by mali mat pristup
dakujem za ponuku. to urobit nemozem kvoli danovej rezidenture a podmienkam pre nadobudnutie britskeho obcianstva.
O2 Universum, tisice ockovanych denne
ano. len neviem, preco bolo nutne cakat tak dlho. to je cele.
to sa uz deje ;-)
staci sa prisposobit vacsinovej populacii
a ked chcem byt zodpovedny za svoje okolie ako ludia okolo, tak sa z toho vysmievas. rovanko keby som pri nakazeni sa robil to, co sa odo mna ocakava.
nie, ja som reagoval na nieco ine a ty odbacas, takze drzim kontinuitu, podobne ako v pripade Brazilie, kde zase odbacas, postujes Lancet a robis vsetko preto, aby sa zase dostala diskusia do sraciek, tentokrat budem konzistentny
ako reakcia vyssie: ak tu plati, ze pozitivne testovany je nakazeny, tak bude tvoja defincia bude zbytocna, lebo sa musim prisposobit vacsine.
zrazu? doteraz si moje komentare necital?
myslel som to tak, ze mozno pises to co zoberie autoedit, kym odpovedam na dlhy post. to je cele co som chcel povedat. prepac.
ak napisu na hladnych spravach ze 2+2=4, tak nebudem hystercit, ze to tak nie je
iste, aj to je pristup.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 16 máj 2021, 22:07 tak uvidime ako to bude na Slovensku a ako to bude Floride. nahucal si na mna, lebo v den ked som pisal odpoved bol na Floride narast a ked si neskor pozrel ty... bol pokles.
samozrejme, ked trepes, ze Cali klesa a Florida stupa, pritom tam bol jednodnovy narast po asi 2 mesacnom poklese, len ty si to mohol povazovat za rast, ktory by nieco znamenal
a ja preto opakujem, ze ak sa bojime o mladych (aj ked by sme im dopriali nakazit sa "divokym" virusom) tak im dajme Astru, ktora je vyvorena na old-school principe-
to je uplne jedno, dopad nulovy, potencialne riziko nenulove
btw Astrou uz prestali ockovat v mnohych krajinach, pripadne to obmedzili len na starsie vekove rocniky
netreba zabudat ani na naklady spojene s ockovanim, cez 30 euro na osobu a davku, to je dost vela v pripade, ak to nema zmysel
takze ked si opakoval "pozitivne testovany nerovna sa chory s priznakmi", tak to si len zartoval?
nie, myslel som to uplne vazne
nemozes vybrat z komplexneho sveta 1 premennu a zbytok ignorovat
aj bratislavska vikendova jednotka ma zmysel len v subore viacdimenzionalnych hodnot
vyzva k opatrnosti je teda hysteria.
vyzvu k opatrnosti som zo strany medii veru nevidel, naopak vidim neustale masirovanie verejnosti skazou, armageddonom a apokalypsou, lebo sa to predava, ty nie si veru vyrazne dalej
mne je hlavne smutno z toho ako ignorujes to co sa skutocne deje a upokojujes sa pozeranim na excel.
mne je zase smutno, ze nie si schopny pohladu z inej perspektivy, co uz, musim s tym zit a neustale to vyvracat
vymretie stredne velkej slovenskej dediny kazdy jeden mesiac len a virus je akceptovatelne vzhladom na podmienky?
toto je presne ten tvoj styl diskusie - utok na city kvoli covidu a ignoracia cohokolvek ineho z realneho sveta
kedze sa ta dedina nachadza v 21,3M state, tak ano, bez problemov a ako bonus: denne zomieraju cele mesta na ine choroby a tomu nepripisujes absolutne ziadnu vahu, lebo tym nie si denne masirovany okolim
preco niekto neprisiel s napadom ako v UK: doviezt bezkontaktne suroviny
zase mimo, aj ti roznasaci by sa stretavali so skladnikmi, dodavatelmi, atd, nemozes vytvorit uplny lockdown, to je nerealne
ja som to netusil a nevedel som, ze to zajde do takych absurdit. ospravedlnujem sa za obhajobu prvych dvoch testovani. nie som taky prognostik, aby som vedel co za sialenstvo z toho vzide.
sux
pokojne sa zhodnut nemusime, ale ak mam dohodnutu death line projektu na zaklade toho, kolko ludi mi na tom moze robit a oni mi na 10 az 14 dni budu vypadavat, tak mozem cely projekt zahodit.
hej, lebo vobec nie som projektak a vobec neviem nastavit buffer
P.S.: pise sa to deadline, ak teda nemyslis horor z roku '72, co ale kontextualne nezapada
len adekvatne opatrenia su subjetivna vec. ty si pohode s tym, ze nakazis. ja nie. a tak podobne.
si statisticky nevyznamny, ako kazdy clovek na zemi
podstatne su len globalne data a z nich sa da urcit, ktore opatrenia su vhodne a ktore nevhodne
ale Andiho video.
a si teraz v karantene?
len IFR nepomoze ludom, ktori stratili clenov rodiny. ti tiez nie su najproduktivnejsi, ak by sme chceli byt cynicke kapitalisticke svine.
teraz ti poviem jednu informaciu, ktora navzdy zmeni tvoj zivot - kazdy jeden clovek raz zomrie
uvaz ako ju pouzijes
tak si ani jeden z tych link neotvoril.
lebo jeden hovori o spravani sa po prejavani sa priznakov a druhy o otvarani. z toho druheho mam radost a potvrdzuje co pisem :)
uprimne, nie, nema to zmysel
citam ich tak ako ty moje - ziadno
mas aj vedecky clanok na svoje tvrdenia, prosim? zatial bolo video z Reflexu a clanok z spravy.seznam. potom je tu tona grafov, kde by to chcelo overovat odkial ma ten web cisla.
hej, IFR je vsetko, co mi ku stastiu staci, to sa nemeni uz asi rok
potesil ma tiez brmov breakdown podla veku, ktory ilustruje dopady na jednotlive vekove skupiny a potvrdzuje to, co hovorim uz pekne dlho - znicenie vzdelania celej jednej generacie kvoli medialnej hysterii
kazdy, kto si tieto 2 kusky informacii zlozi, musi potvrdit, ze za posledny rok nastal jeden z najvacsich posunov spravania sa obyvatelstva, a to k horsiemu, vlady bez stipky zodpovednosti kontroluju spravanie sa ludi a napriek vsetkym znamym faktom udrziavaju nezmyselne totalitne nariadenia
keby mi niekto pred 1,5 rokom povedal, ze ludia budu doma poslusne cakat, kym im povolia vychadzky so psom, tak by som sa mu vysmial a tukal si na celo, a to vsetko kvoli tazsej chripke, ktora ma dopad v podstate len na neproduktivnu cast obyvatelstva a tazko chorych
keby to nebolo take smutne, tak je to celkom fascinujuce
skusim este raz: netusim kde to overit.
hledej smudlo
a ked chcem byt zodpovedny za svoje okolie ako ludia okolo, tak sa z toho vysmievas. rovanko keby som pri nakazeni sa robil to, co sa odo mna ocakava.
v podstate ano, hladam nejaky primer, ale v tejto sekunde mi nic nenapada

Autoeditácia príspevku po 23 min 29 sek:
pekny clanok s prof Pirkom: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/za ... k-40360377
Vaše názory na pandemii nekorespondují s hlavním proudem, už loni vám vzkazovali, že máte mlčet, když jste zpochybňoval přísné restrikce.
Nejen to, přišly návrhy, aby mi odebrali akademický titul. Před rokem jsem řekl, že není jiné cesty, než že získáme imunitu tím, že covid-19 buď proděláme, nebo budeme očkováni. Bohužel jsem použil, a nebyl jsem sám, termín „promoření“. To je ale totéž, jako plošná imunizace. Málem mě za to ukřižovali. Nejsem epidemiolog, ale jsem přece jen lékař a zkrátka vím, že jiné cesty není. Myslet si, že virus zlikvidujeme, je úplný nesmysl.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

"Je šanca že v budúcnosti očkovaní ľudia budú mať bezpríznakové symptómy covidu, nebudú si to uvedomovať a stanú sa z nich takí "bezstarostní prenášači covidu" Ľudia sa budú častejšie očkovať proti covidu, covid tu bude naďalej, ďalšie mutácie, ďalšie očkovanie, ďalší zápis do covid-pasu.
- Nie je to náhodou tak, že očkovaní ľudia na chrípku, mávajú častejšie chrípku?
Rešpektujem slobodu kto sa dal zaočkovať, nemám zistené koľko majú títo lekári atestácii :), len mi to tak všetko pripadá. Ešte aby som nezabudol, bol som v karanténe s rodičmi ktorým naraz anti. testom zistili pozitivitu, ja negativ stále výsledok, kvôli práci sa chodievam testovať.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 16 máj 2021, 23:51 samozrejme, ked trepes, ze Cali klesa a Florida stupa, pritom tam bol jednodnovy narast po asi 2 mesacnom poklese, len ty si to mohol povazovat za rast, ktory by nieco znamenal
dvojdnovy :) to, ze ty mas sklenenu guku, ktora ti povie, ze toho dna to bude oscilovat na tych hodnotach je fajn. snad ti ukaze aj cisla sportky.
to je uplne jedno, dopad nulovy, potencialne riziko nenulove
btw Astrou uz prestali ockovat v mnohych krajinach, pripadne to obmedzili len na starsie vekove rocniky
netreba zabudat ani na naklady spojene s ockovanim, cez 30 euro na osobu a davku, to je dost vela v pripade, ak to nema zmysel
toto je tvoj odbor: aka je umrtnost na/s Astrou? len ci sa to ockovanie prave neprestalo kvoli pomalym dodavkam.. urcite, 30 eur na osobu a davku je vela, no starostlivost na JIS stoji viac. takze stale to ma velky zmysel.
nie, myslel som to uplne vazne
nemozes vybrat z komplexneho sveta 1 premennu a zbytok ignorovat
aj bratislavska vikendova jednotka ma zmysel len v subore viacdimenzionalnych hodnot
preco potom odkazujes na vysedok testu, ked je pre teba cely cas uplne irelevantny?
vyzvu k opatrnosti som zo strany medii veru nevidel, naopak vidim neustale masirovanie verejnosti skazou, armageddonom a apokalypsou, lebo sa to predava, ty nie si veru vyrazne dalej
to je ale tvoj osobny pohlad :) mozno aj ked pojdes do Nizkych Tatier, tak spravu o tom, ze su tam medvede a je ich vela nebude brat ako vyzvu ku opartnosti ale ako fear mongering.
mne je zase smutno, ze nie si schopny pohladu z inej perspektivy, co uz, musim s tym zit a neustale to vyvracat
tak to mame velku zhodu!
mne je smutno, ze ty sa pozries na graf a mas vyriesne. ked mas pohlad lekarov, ktori liecia pacientov s covidom, alebo mas spravy z krajiny, ktora je hotspot, tak to zavrhnes, lebo ti ludia su tak hnusni, ze ich realita nekorespondujes s grafom. pre mna je dolezite co vidia ludia na mieste a z praxe. a nie ci a ako to meni graf.
aj ked chcem vediet co sa deje v krajine X, tak sa bud opytam cloveka z tej krajiny, ktoreho poznam alebo si najdem rozhovor s niekym na miesto. je to pre mna viac, ako si len pozriet vseobecnu informaciu.
toto je presne ten tvoj styl diskusie - utok na city kvoli covidu a ignoracia cohokolvek ineho z realneho sveta
kedze sa ta dedina nachadza v 21,3M state, tak ano, bez problemov a ako bonus: denne zomieraju cele mesta na ine choroby a tomu nepripisujes absolutne ziadnu vahu, lebo tym nie si denne masirovany okolim
a toto je pokracovanie. ty si vsetko preratas tak, aby ti to nerozhybalo krvny tlak. super. to ale nezabrani tomu, ze lokalne to problem je. lebo toto je v prvom rade zdravotnicky a ci mikrobiolgicky problem a az na konci je to problem ekonomiky a statistiky.
lekari starajuci sa o chorych tam musia ostat, aj ked je to 0,3% z populacie. im graf nedovoli ist za rodinami. a tym, ktorym niekto zomrel ten zosnuly nevyskoci z hrobu, lebo podla statistiky zomriet nemal.
zase mimo, aj ti roznasaci by sa stretavali so skladnikmi, dodavatelmi, atd, nemozes vytvorit uplny lockdown, to je nerealne
ale-ale. co ti "mrtve predavcky z Lidlu a mrtvi soferi MHD"? aka je umrtnost vsetkych tych, ktory vozia jedlo z restauracii? kucharov? alebo tych, ktori robia v Amazone a vozia pre neho?
toto v UK funguje. nevidim preco by nesmelo v strednej Europe. a bolo vynikajuce byt zakaznikom tychto sluzieb v case, ked som legalne nesmel vystrcit nos z dvora.
hej, lebo vobec nie som projektak a vobec neviem nastavit buffer
P.S.: pise sa to deadline, ak teda nemyslis horor z roku '72, co ale kontextualne nezapada
bud tak dobry a dohovor tym mojim.
ano, a ja nebudem klikat na kazdy autokorekt.
si statisticky nevyznamny, ako kazdy clovek na zemi
podstatne su len globalne data a z nich sa da urcit, ktore opatrenia su vhodne a ktore nevhodne
bolo adekvatne dat vidiecky region s nizkym poctom mrvych/hospitalizovanych do horsieho levelu opatreni, lebo zvysok krajiny mal pruser? ved na celostatnej urovni to zmysel malo. a maju sa zrusit vsetky opatrenia v krajinach, kde maju problem, lebo celosvetovo je uz opat dobre? je to adekvatne?
a si teraz v karantene?
nie som, ani som netvrdil, ze momentalne som.
dnes vecer by som uz mohol ist do pubu na veceru a lubovolny napoj. neurobim to preto, lebo tam bude natresk. a ak budem mat smolu a nakazim sa, asi mi fakt toho vela nebude zdravotne. dokonca sa toho zmeni len tolko, ze svoju outdoor aktivitu z lesa presuniem na zahradu a tym, ze robim z domu, tak sa nic nezmeni. lenze mam blizke kontakty a domacnost. ti ludia, ktori sa tesia, ze sa stretnu pri drinku s priatelmi, alebo pojdu jeden k druhemu na veceru, tam kvoli mne budu musiet byt v izolacii. uz som videl ako tazko zvladali nemoct vyjst mimo zahradu ked sa nedalo ist nikam. teraz by bolo ist a nakazit sa cistym cynickym egoizmom.
teraz ti poviem jednu informaciu, ktora navzdy zmeni tvoj zivot - kazdy jeden clovek raz zomrie
uvaz ako ju pouzijes
lebo ja som ten, ktoremu nezomrel ani len skrecok, takze netusim ake to je prist o blizku osobu. fakt ď.
uprimne, nie, nema to zmysel
citam ich tak ako ty moje - ziadno
nema otvarat linky NHS, lebo by sposobili... ze by si mal napisat, ze mi krivdis :)
hej, IFR je vsetko, co mi ku stastiu staci, to sa nemeni uz asi rok
potesil ma tiez brmov breakdown podla veku, ktory ilustruje dopady na jednotlive vekove skupiny a potvrdzuje to, co hovorim uz pekne dlho - znicenie vzdelania celej jednej generacie kvoli medialnej hysterii
ak sa dobre pamatam ten je len o umrtnosti a nie o hospitalizaciach.
kazdy, kto si tieto 2 kusky informacii zlozi, musi potvrdit, ze za posledny rok nastal jeden z najvacsich posunov spravania sa obyvatelstva, a to k horsiemu, vlady bez stipky zodpovednosti kontroluju spravanie sa ludi a napriek vsetkym znamym faktom udrziavaju nezmyselne totalitne nariadenia
opat, mikrobiologia a medicina vs. matematika a statistika. ked radiolog s 30 rocnou praxou povies, ze tak znicene pluca pneumoniou u mlade cloveka v zivote nevidel a treba proti tomu nieco treba robit, tak ano treba. potom si statistik nahodi nove cisla do Excelu a hop: "0.3 - not great, not terrible"
ckeby mi niekto pred 1,5 rokom povedal, ze ludia budu doma poslusne cakat, kym im povolia vychadzky so psom, tak by som sa mu vysmial a tukal si na celo, a to vsetko kvoli tazsej chripke, ktora ma dopad v podstate len na neproduktivnu cast obyvatelstva a tazko chorych
keby to nebolo take smutne, tak je to celkom fascinujuce
[/quote]
ja by som tiez nepovedal, ze vysoko inteligentny a rozhladany clovek nazve aj po vyse roku corona virus chripkou. ale to, ze ludia cakali na povolenie ist vonku so psom je prekvapenie. tu take nieco nikdy nebolo.
hledej smudlo
tak som si za rana precvicil jazyky zalozene na latincine a na tej brazilskej stanke sa nie a nie dostat ku aktualnym umrtiam pre Manaus. pozitivnych a vsetko ano, len toto nie. pomozes, prosim?
Autoeditácia príspevku po 23 min 29 sek:
pekny clanok s prof Pirkom: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/za ... k-40360377
Novinky, dobre mozno uz pisu pravdu.
Podle profesora Jana Pirka epidemie koronaviru končí, vláda ji ale nezvládá. Kardiochirurg,
tak nic. keby to bol niekto kto s tymi pacientami robi nepoviem ani pol slova. (ozaj co to bolo za ten argumentacny faul s autoritami?)
ak mam problem s chrupom, idem za zubarom. ak horsie vidim, idem za oftalmologom. pre ktoreho certa sa uz vyse roka venujeme tomu, co si o respiracnom viruse myslia kardiologovia, porodnici, kozni lekari ci predajcovia zdravej stravy?

Autoeditácia príspevku po 1 hod 7 min 18 sek:
aj ked teda Novinky a pan profesor karidochirgie, ale dovolim si par švestiček
prof Prika napísal:Vláda podle mě přivedla lidi do stresu, a to je to nejhorší, co se z lékařského hlediska dá udělat. Měla říct: ano, je to závažné onemocnění a může být nebezpečné, nejvíc pro lidi, kteří nežili zdravě. Víte, co to muselo být pro dědečky a babičky, když jim zakázali styk s rodinou? Oni nežili ničím jiným, než že za nimi jezdila vnoučata a pravnoučata, a teď za nimi dvakrát týdně přijdou Marťani ve skafandrech. To pro ně muselo být strašné.
a teraz si prestavme situaciu, ked "Martania" odvedu deduskov a babicky do izolacie niekam daleko.
I bezpříznakoví lidé mohou ale nakazit další, takže testovat je má smysl.
To ano, ale nejsou nemocní. Neříkám, že je špatné je testovat. Mluvím o tom, že možná jsme až příliš pečlivě vykazovali případy, které v jiných zemích vykazované nejsou.
toto je snad o "praktickej nemoznosti asymptomatickeho prenosu", lebo Excel Vult! a o tom ci testoval alebo nie.

Autoeditácia príspevku po 22 min 48 sek:
a este som si skusil spomenut na demograficku statistiku.
z vekovej pyramidy sveta som si oDpichol vsetkych 50+
1,8 mld ludi je teda ohrozenych podla veku.
takze zomriet by malo 5,5 miliona.
teda, zomrie este 1,7 miliona a potom uz nikto?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 17 máj 2021, 10:54 dvojdnovy :) to, ze ty mas sklenenu guku, ktora ti povie, ze toho dna to bude oscilovat na tych hodnotach je fajn. snad ti ukaze aj cisla sportky.
trend bol jasne klesajuci 2 mesiace, to bolo pre mna podstatne, mal by byt i pre teba
toto je tvoj odbor: aka je umrtnost na/s Astrou? len ci sa to ockovanie prave neprestalo kvoli pomalym dodavkam.. urcite, 30 eur na osobu a davku je vela, no starostlivost na JIS stoji viac. takze stale to ma velky zmysel.
aktualna umrtnost na Astru je na Slovensku 1 kus, nepodstatna hodnota
dolezite ale je, ze nevieme urcite dlhodobe nasledky
som si takmer 100% isty, ze nebudu ziadna, ale kedze maju ludia pod 40, resp hlavne mladi bezdetni pod 35 mimo ohrozenej skupiny, uplne zanedbatelnu sancu na tazky priebeh s hospitalizaciou, pichat im to mi nepride uplne spravne
povazujem za dolezite doplnit, ze aktualne nie je ziadna vakcina proti covidu schvalena, su len predbezne povolene na aplikaciu, plne schvalene budu az niekedy v roku 2023
preco potom odkazujes na vysedok testu, ked je pre teba cely cas uplne irelevantny?
pretoze od vysledku testu zavisel zivot ludi, napriek tomu, ze test nemusel byt spravny a naviac ani jeho interpretacia nebola spravna
test, jedno ci AG alebo PCR, zistuje pritomnost RNA virusu vo vzorke:
1. to nemusi znamenat, ze je clovek chory
2. ak aj je chory, moze byt asymptomaticky
3. ak aj bude symptomaticky, nemusi nikoho dalsieho nakazit

pouzitie testov bolo nespravne a ludia boli na zaklade orientacneho vysledku testu sankcionovani a nasledne aj nespravne oznaceni za aktivnych, resp po absolvovani karanteny za vyliecenych, to je sprostost ako Brno

testy som bral ako orientacne a dolezity bol pre mna trend - stupajuci alebo klesajuci, pripadne stagnacia, to je jedine, k comu sa maju pouzivat a aj to len v ohniskach, bambusiady mali zanedbatelny vplyv na sirenie, skor je mozne, ze k nemu mohli ciastocne prispiet, o negativnych ekonomickych nasledkoch nehovoriac
to je ale tvoj osobny pohlad :) mozno aj ked pojdes do Nizkych Tatier, tak spravu o tom, ze su tam medvede a je ich vela nebude brat ako vyzvu ku opartnosti ale ako fear mongering.
ziadna ina choroba nebola denne dopodrobna sledovana, pritom jej dopad na spolocnost je vyrazne nizsi, ako je vsade prezentovane
tak to mame velku zhodu!
mne je smutno, ze ty sa pozries na graf a mas vyriesne. ked mas pohlad lekarov, ktori liecia pacientov s covidom, alebo mas spravy z krajiny, ktora je hotspot, tak to zavrhnes, lebo ti ludia su tak hnusni, ze ich realita nekorespondujes s grafom. pre mna je dolezite co vidia ludia na mieste a z praxe. a nie ci a ako to meni graf.
aj ked chcem vediet co sa deje v krajine X, tak sa bud opytam cloveka z tej krajiny, ktoreho poznam alebo si najdem rozhovor s niekym na miesto. je to pre mna viac, ako si len pozriet vseobecnu informaciu.
lenze lokalni ludia trpia selektivnou slepotou, hlavne v pripade, ak je vsade okolo nich medialna hysteria
len nezaujate globalne data vedia ilustrovat konkretny dopad, nie nejaky lekar na urgentnom prijme konkretnej nemocnice v zasiahnutej oblasti
a toto je pokracovanie. ty si vsetko preratas tak, aby ti to nerozhybalo krvny tlak. super. to ale nezabrani tomu, ze lokalne to problem je. lebo toto je v prvom rade zdravotnicky a ci mikrobiolgicky problem a az na konci je to problem ekonomiky a statistiky.
lekari starajuci sa o chorych tam musia ostat, aj ked je to 0,3% z populacie. im graf nedovoli ist za rodinami. a tym, ktorym niekto zomrel ten zosnuly nevyskoci z hrobu, lebo podla statistiky zomriet nemal.
hej, lenze to, co sa deje na opacnom konci sveta by malo zaujimat lokalnych, mozno tak ludi z danej krajiny, ale nie niekde od nas
zaujima ta, ze kdesi vo favelach zomiera denne rovnaky pocet ludi na X inych ochoreni ako na covid? zaujima ta, ze na Slovensku je rocne 5000+ odvratitelnych umrti len kvoli nevhodnej zdravotnej starostlivosti a dalsie desattisice kvoli zlej zivotosprave ludi? nie, pretoze nie si touto informaciou denne 14x masirovany
ale-ale. co ti "mrtve predavcky z Lidlu a mrtvi soferi MHD"? aka je umrtnost vsetkych tych, ktory vozia jedlo z restauracii? kucharov? alebo tych, ktori robia v Amazone a vozia pre neho?
toto v UK funguje. nevidim preco by nesmelo v strednej Europe. a bolo vynikajuce byt zakaznikom tychto sluzieb v case, ked som legalne nesmel vystrcit nos z dvora.
takze zrazu uz mrtve predavacky z Lidlu ohrozene nie su? ja to tvrdim od zaciatku, jasne, ze nie su
nastavenie neadekvatnych pravidiel spravilo z populacie poslusnych psikov bez vlastneho nazoru, keby to bola ebola, tak rozumiem, ale kvoli tazsej chripke? fakt?
lockdown nie je vhodne riesenie, pri respiracnom viruse ani nikdy nebol a potvrdzuje to aj WHO
bud tak dobry a dohovor tym mojim.
verim, ze to zvladnes :)
bolo adekvatne dat vidiecky region s nizkym poctom mrvych/hospitalizovanych do horsieho levelu opatreni, lebo zvysok krajiny mal pruser? ved na celostatnej urovni to zmysel malo. a maju sa zrusit vsetky opatrenia v krajinach, kde maju problem, lebo celosvetovo je uz opat dobre? je to adekvatne?
podla mna nebolo potrebne davat ho do akehokolvek levelu opatreni, okrem tych celokrajinnych a doporucenych WHO
teraz by bolo ist a nakazit sa cistym cynickym egoizmom.
ze mate divne nariadenia, za to ja nemozem
ak sa dobre pamatam ten je len o umrtnosti a nie o hospitalizaciach.
dolezita je len umrtnost a obsadenost posteli, v peaku sa podarilo vytvorit asi 5 nasobok bezneho poctu JISiek, to povazujem za podstatne
opat, mikrobiologia a medicina vs. matematika a statistika. ked radiolog s 30 rocnou praxou povies, ze tak znicene pluca pneumoniou u mlade cloveka v zivote nevidel a treba proti tomu nieco treba robit, tak ano treba. potom si statistik nahodi nove cisla do Excelu a hop: "0.3 - not great, not terrible"
opat sa naucil nieco nove
ja by som tiez nepovedal, ze vysoko inteligentny a rozhladany clovek nazve aj po vyse roku corona virus chripkou.
tazsou chripkou
ale to, ze ludia cakali na povolenie ist vonku so psom je prekvapenie. tu take nieco nikdy nebolo.
novidis, slovenski magori si vymysleli zakaz vychadzania v nejakom rozmedzi hodin, len preto, lebo uz nevedeli ako viac terorizovat populaciu
takze ak si chcel ist so psom dalej ako kilometer od domu a este v nejaku nestandardnu dobu, mal si oficialne smolu
tak som si za rana precvicil jazyky zalozene na latincine a na tej brazilskej stanke sa nie a nie dostat ku aktualnym umrtiam pre Manaus. pozitivnych a vsetko ano, len toto nie. pomozes, prosim?
tu je link: https://covid.saude.gov.br/
tu je manual: post2376077.html#p2376077
YTD 8900
IFR 0,004009009009009
Novinky, dobre mozno uz pisu pravdu.
na Pirka nesahaj, to je clovek, ktory strci do vacku polku krajiny

v tej citacii som sa zameriaval na umlciavanie vyjadreni, vyhrazanie sa odobratim titulov, take nepekne totalitne praktiky
pripadne nazor na premorenie, ktory s nim zdielam
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

M4jk1:-) napísal: 17 máj 2021, 1:36 "Je šanca že v budúcnosti očkovaní ľudia budú mať bezpríznakové symptómy covidu, nebudú si to uvedomovať a stanú sa z nich takí "bezstarostní prenášači covidu" Ľudia sa budú častejšie očkovať proti covidu, covid tu bude naďalej, ďalšie mutácie, ďalšie očkovanie, ďalší zápis do covid-pasu.
- Nie je to náhodou tak, že očkovaní ľudia na chrípku, mávajú častejšie chrípku?
Je preukazane, ze ockovanim sa znizuje schopnost prenosu u vsetkych vakcin, mutacie vznikaju u imunitne deficitnych nezaockovanych ludi nakazenych covidom, pripadne tam, kde ma sirenie volne pole posobnosti, cize ak bude v buducnosti nikde dochadzat k mutaciam, tak to bude medzi nezaockovanymi.
Kde si prisiel na to, ze ockovani ludia na chripku maju castejsie chripku?
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

retkvic: to bola otázka, počul som asi 2 krát v živote tento názor, rád by som vedel názor človeka, ktorý sa pravidelne chodí očkovať proti chrípke a ako často ju dostáva. Ak je výskum ako často dostavajú chrípku ľudia ktorí sú zaočkovaní a nezaočkovaní, sem s ním.
Z tejto správy úradu verejného zdravotníctva 2018, nás Mikas vyzýva na očkovanie proti chrípke, aby sme neboli na chvoste Európy a aby sme boli príkladom. https://www.uvzsr.sk/index.php?option=c ... &Itemid=62
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Zdravím, zajtra by som chcel ísť na pár hodín na Moravu (menej ako 12 hodín)..musel by som potom ísť u nás do karantény? Vďaka.

Pozn.: Očkovaný nie som, ochorenie som neprekonal a testy mať nebudem.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ak Ťa TAM odchytia - budeš mať problém...

https://www.mzv.cz/tirana/cz/viza_a_kon ... sti_s.html

" Cizinci cestující z těchto zemí musí před cestou do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň podstoupit antigenní nebo PCR test, jehož provedení není na začátku cesty starší než 24 hod (antigenní), resp. 72 hod (PCR) a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov."
taki7
Professional
Professional

starysomar napísal: 18 máj 2021, 17:03 Ak Ťa TAM odchytia - budeš mať problém...

https://www.mzv.cz/tirana/cz/viza_a_kon ... sti_s.html

" Cizinci cestující z těchto zemí musí před cestou do ČR vyplnit příjezdový formulář a zároveň podstoupit antigenní nebo PCR test, jehož provedení není na začátku cesty starší než 24 hod (antigenní), resp. 72 hod (PCR) a nechat si vystavit písemné potvrzení o výsledku. Povinností je také 14 dnů po příjezdu nosit respirátor FFP2 všude mimo domov."
Ale ak tam človek nie je dlhšie ako 12 hodín, tak vraj formulár vypĺňať netreba.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Áno, ako tranzit. Lenže to ty nebudeš a zrejme ani nebudeš mať ako to dokázať, že len tranzituješ cez územie Česka.
taki7
Professional
Professional

Aj v prípade nákupu základných potravín platí výnimka, max. 12 hodín platí všeobecne..nie len tranzit.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

V ktorom bode je tá vynimka písaná? Nikde som tam nič také nevidel.
Jediné čo som tam ja našiel, je zmienka ohľadom tranzitu.
Napísať odpoveď