jackb napísal: 16 máj 2021, 10:47
ano, to je teoria. isto funguje pri respiracnych virusoch. len preco to nevidime v praxi pri SARS-CoV-2?

okrem ignorantov to vidia vsetci, v uzavretejsej UK je o 1/3 umrti viac ako v neporovnatelne otvorenejsom Svedsku
skore a masove otvorenie nepomohlo ku dlhodobemu poklesu umrti na SARS-Cov-2 na Floride.
skore a masove otvorenie Floridy nesposobilo rast, prave naopak, cisla su stale viacmenej podobne a postupne klesaju, napriek tomu, ze alarmisti vratane Bidena predpovedali katastrofu, ta sa neudiala
pre porovnanie mame Cali, kde stale nie je otvorene vsetko, len 1/4 populacie je v Tier 4, zbytok v Tier 3 a 2, kde su prisnejsie obmedzenia
a kolektivna imunita ockovanim, kde sa ma dat ockovat kazdy kto zdravotne moze je kde? opises nam aj ako ockovanie populacie chrani tych, ktori sa ockovat dat nemozu?
kolektivna imunita sa buduje premorenim alebo ockovanim, niektori ludia sa nebudu moct dat zaockovat nikdy, napriek tomu sa nemusia nikdy nakazit, staci aby ich okolie bolo premorene alebo zaockovane
toto je pocas prvej svetovej vojny: pri uplne zbabranom utoku nam nepriatel zabil 130 tisic vojakov. pri dalsom ich uz ale zabit nemoze! vyhrali sme.
presne tak, nie je potrebne chranit ich a zamerat sa na zbytok susceptibilnej populacie, zdroje nie su nekonecne, hlavne v pripade ako Slovensko, kde bol v zlej zlej Bratislave plnej dovolenkarov, bezruskarov a ludi stretavajucich sa na vonkajsich terasach (otvorenych uz myslim 2 tyzdne) az JEDEN pozitivny
kedze ten virus chce prezit, bude mutovat tak, aby sa veselo siril aj od tych mladsich. takze ked sa budu hladat hlupe dovody preco ich neockovat tak zomrie dalsich 130tisic ludi. a este viac zbytocne.
nezomrie, lebo mladi nie su susceptibilni, ak si sa mal nieco naucit z nasich diskusii, tak hlavne to, ze pocet ohrozenych ludi je konecny, ak cast z nich zomrie, uz nie su ohrozeni
vid graf z Floridy, kde kazdy jeden den zomrie medzi 50 a 100 ludi len kvoli virusu. jasne, ze ked to prepocitas na cely svet, tak je to nic, no to mas takmu stredne velku slovensku obec vymretu kazdy jeden mesiac.
fascinujuce, ze po rozvolneni sa nic vyznamne nestalo, ze? podla mna je to celkom zaujimave
nemyslim si, ze citas tie grafy spravne
prepac. kedy ty vidis okolo seba, tak je to dogma. ked ja vidim nieco okolo seba tak je moj pocit a nema to nic s realitou

nemyslim si, ze citas dostatok ceskych a slovenskych for, aby si vedel zodpovedne prehlasit, ze to, co tvrdim, nie je pravda
ked je niekto vo virtualnej cakarni, tak sa to nerovna "je zaockovany", vsak? takze ak niekto z Prahy bol v cakarni, (ak je taky vynalez aj v CR) tak tam moze byt pokojne a do teraz, vsak? alebo takto: aky dovod by mali clenovia mojej rodiny klamat mi kedy budu zaockovani?
zo skusenosti su ludia vo vacsich mestach pozyvani do tyzdna, doporucil by som nejake vacsie ockovacie centum v okresnom meste
je mozne, ze clenovia tvojej rodiny su zle zaregistrovani
nie. mali sme urobit vsetko preto, aby sa virus za ziadnych okolnosti nesiril a uz vobec nie ohrozovat mladych ludi, ktori maju byt ekonomicki aktivni a nie chrlat doma ci po nemocniciach, lebo mame nabozensku vieru, ze prave to spasi planetu.
nerealne v pripade respiracneho virusu, ak neplanujes hermeticky uzavriet kazdu jednu rodinu, viackrat vysvetlene
mierne opatrenia sa nazyvaju o dva mesiace dlhsie zatvorene skoly, pivny zvon v baroch ci filmovy festival pre jednotky divakov v kinosale. no taaak.
ked si pozriem graf umrti do povedzme konca januara 2021, tak je vysledok krasne viditelny, nasledne je populacia zaockovavana, takze su vysledky skreslene, napriek tomu je vo Svedsku este doteraz menej mrtvych na jednotku obyvatelstva ako v UK a menit sa to bude len pozvolne
ja fakt netusim koho by som teoreticky nakazil. len v zime som bol dvakrat v izolacii kvoli dvom osobam vo veku 20 rokov. naozaj netusim, preco by sa ta vekova skupina mala ockovat a koho by som nakazil ja. fakt, nemam ani tucha.
ak uz teda trvas na tom, ze sa v UK ide striktne podla veku, este stale trvas na otazke "preco moje okolie nie je ockovane?" alebo si odpoved nasiel sam? a preco si sa pytal, kedy budem ockovany ja, ked teraz tvrdis ze sa nemam dat?
tak ak nikoho nemozes nakazit, lebo stari su uz zaockovani a mladi nie su susceptibilni, preco sa chces obmedzovat?
a co kolektivna imunita? nepotebuje pri ockovani kazdeho? ci ten zvysok nakazime plne silnym virusom a budem sa drzat zajacej labky, aby neskoncili v nemocnici?
nie, pre kolektivnu imunitu je potrebne iste percento, je zavisla hlavne od 2 velicin, spomenul som ich na predchadzajucej strane, mozes sa k tomu vratit a znova si to precitat
ano mierny priebeh a cela domacnost a blizke kontaky na dva tyzdne v izolacii. v zime a pocas velkych obmedzeni budiz, ale takmer v lete, ked je uz volnost? to nemozes pozadovat.
decembrova situacia v roku 2020 sa neda porovnavat s majovou v 2021, to sa ti snazim vysvetlit uz asi 3 strany, ocividne zatial neuspesne
ja by som sa tiez vratil, keby tu nebol tvoj kult premorenia, ktory pozaduje, aby som sposobil izolaciu inym ludom a bol nakazeny. ak by sa co najviac ludi chcelo dat ockovat, tak si uz bookujem letenky na oktober.
za drbnute nariadenia nemozem, bojujem proti nim od zaciatku pandemie, ak si si uz mohol vsimnut
myslis, ze vulgarizmami na moju osobu znizis pocet zomierajucich Indov? a ked este ich pocet prepocitas cez populaciu Zeme, tak to bude este menej a budeme ako skupina ludi, podla ktorej ziadny virus nie je. takze v Indii je velky problem, nic z toho co si tvrdil v zime sa nepotvrdilo.
primitivne jednoduchy graf nie je urazka na tvoju osobu, je to popis grafu, ktory kvoli tomu urcite plakat nebude, ale odpustit mi to nemusi
v Indii je mensi problem ako bol na Slovensku, v Cechach ci napriklad v UK, minimalne podla poctu umrti, znova - v UK je 10-nasobne viac registrovanych umrti ako v Indii, ked sa budu blizit aspon k polovici, tak sa ozvi
mas Reuters, mas Lancet, mas svedske noviny, mas britsku vladu? mas. a to data nie su, alebo otacas obsah uplne inak ako je. len aby si nemusel priznat, ze nemas pravdu.
musis sa snazit viac
ale takto hlboko by clovek ako ty nemusel skocit do zumpy. ty argumentujes dakou anonymnou strankou ked mas link na web britskej vlady, ktora tvrdi opak a este ma aj dourazas?
keby si spravil to co ja pripadne aspon copy/pastol tych par slov do guglu, tak by si zistil, ze ten text je z
BBC
naposledy si s BBC argumentoval, ked si splietal o postcovide, vtedy ti vyhovoval a nebola to anomymna stranka, dobre ty
mali by byt. neplati, ze ak su obaja ludia ockovani, tak je prakticky nemozne, aby sa nakazili?
presne!
takze mozeme uvolnit ako na Floride, nie? nakompletku
to je moj ciel, ak to nebolo z tych mojich postov pocas posledneho roka jasne - adekvatne opatrenia na velkost hrozby
ak je hrozba zanedbatelna, zakazy cohokolvek su len totalitne nariadenia vlady a nemali by byt sirokou verejnostou akceptovane
a do vtedy su dlhodobo mimo ekonomickej aktivity co je neziaduce.
zanedbatelne hodnoty, cim viac nakazenych, tym viac sa ukazuje, ze je to len dalsia medialna hysteria a pocet nakazenych nereflektuje medialny zaujem
ked vedci povedia "nevieme", ja im verim. potom je este moznost, ze sa opat zacali modlit ku svojej patronke, ktore hnusobu na dalsieho polroka zahnala.
takze kolko tisic ich umrelo v Manause od nasej poslednej diskusie?
asi by som musel pouzit VPN, aby mi to vobec otvorilo. tak ako tak, problem s extremne dlhym cakanim medzi registraciou a skutocnym ockovanim ma/mala moja rodina na pravom brehu Moravy.
nemusel, stacilo kliknut na ten link a mohol si si to pismenkovanie odpustit
na pravom brehu Moravy si pri zvoleni vhodneho ockovacieho centra pockas medzi 8 hodinami a 4 dnami, to prve je vlastna skusenost, znova doporucujem velke ockovacie centrum v okresnom meste
tak este raz: priebeh sice chripockovy, no domacnost a ine blizke konktakty na dva tyzdne domaceho vazenia. a este raz: ak to bolo neludske v zime, tak v neskoru jar a pri rozvolneni by bolo krute to niekomu urobit.
zbytocne prisne, ze?
stazovat sa musis u strapateho Borisa
lebo si nasiel daky web?

pekne si precitaj ten link, ktory som dal uz asi tri krat a prehodnot co pises.
podobne, skus si nastudovat po roku pandemie rozdiel medzi pozitivne testovanym, nakazenym a mrtvym, nie je to zlozite
preco najsamotnejsi svedsky premier neveri v premorenia a neotvoril uz vsetko davno pred 17.5. ci 1.6.? ved ak to funguje tak ako si opisal, tak by bolo len prospech, aby sa premorili cim skor. takze aky je dovod na neotvaranie Svedska ked si to Britania, kde zomrelo ovela viac ludi dovolit moze?
svedsky premier uz pinda od zaciatku, nastastie ho velmi nepocuvali
snaha argumentovat jednou medialne znamou osobnostou ma svoj presny nazov -
argumentum ab auctoritate
tak sme dospeli k tomu, ze klamu vlady a pravdu maju len weby anonymne, alebo bulvarne

nie, vlady klamu a anonymne a bulvarne weby tiez, gratulujem k tomuto poznaniu
wladas napísal: 16 máj 2021, 10:51
Nie ze by mi vadili tieto vase argumentacne rozsiahle prestrelky ale uz mi to pripada ako tema na fore o nabozenstve. Milion stran a aj tak si kazdy svoj nazor utvrdi.
Troska sa vam cudujem.
nebavi ma to, ale snazim sa bludy vysvetlovat od zaciatku svojho pobytu na tomto fore, bez ohladu na autora