Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 06 aug 2021, 10:40 zaujimave, ze existuju ine krajiny bez testovacieho fetisu a tie funguju tak nejak bez problemov
takze ak sa ludia dobrovolne testuju doma, tak je to rovnaky fetis ako sa musiet kazdy vikend postavit do radu, aby si tyzden mohol v poli vencit psa s respiratorom na tvari? :)
dokazes menovat tie krajiny, ktore best testov rozlisuju chorych od tych, ktorym imunita zabila virus v nose?
nie, pisal som, ze sa to deje v zanedbatelnom mnozstve pripadov
beardie napísal: 05 aug 2021, 19:45 mame desiatky milionov pripadov a rok a pol skusenosti, nikdy sa nic take nestalo
nevidim dovod, ze by sa to malo prave teraz stat, hlavne v krajine, kde je zaockovana ci premorena vacsina populacie (90+ %)
skutocne?
prdlajz
mas ine riesenie?
kedze sa skor covid rozsiril v krajinach, ktore su rozvinute, a teda maju vyssi priemerny vek dozitia, je to nepravdepodobne
a on ten virus je uplne blby a ked sa v 1 svete ludia preockuju tak sa prehodi na prechladnutie a bude od neho pokoj? ved ma miliardy hostitelov.
nie, to je evolucia a byt tebou, tak ju prestanem spochybnovat
ked to napise beardie, je to dogmaticka evolucia. ked o inej evolicii hovori epidemiolog, treba mu zrusit medialny priestor.
k mojej tipovacke na 1000 si pindal len a len ty ;-)
lebo ti vobec nevysla :)
ako reagoval brm, ty robis vsetko preto, aby bol konflikt a posun v diskusii je marny. lebo ty mas dogmy a tam neustupis, ani ked sa s tebou razia udaje. ci je to nepremorenie na Floride, ci je tvoja tipovacka o hospitalizovanych a na druhu stranu utoky na vedcov, ktorych predikcie sa ti nepacia.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 06 aug 2021, 11:11 takze ak sa ludia dobrovolne testuju doma, tak je to rovnaky fetis ako sa musiet kazdy vikend postavit do radu, aby si tyzden mohol v poli vencit psa s respiratorom na tvari? :)
Slovensko by som do toho neratal, to sa uz poucilo

sorry, ale povinne sa otestovat a asi niekam zaslat vysledok (?), ked mi pride smska, ze som nahodou niekde bol v case, keby bol iny pozitivne testovany (?) na podobnom mieste, a ked to nahodou vyjde pozitivne (co nic nehovori o chorobnosti daneho cloveka), tak sa povinne izolovat...

takto to fakt v UK funguje?

ze su ludia vobec ochotni premyslat nad takym brutalnym zasahom do sukromia, nieto to este dodrziavat...
Velky Brat sa musi rehotat, ked vidi tie tupe poslusne ovce, to je dost totalitny zasah do zivota ludi
dokazes menovat tie krajiny, ktore best testov rozlisuju chorych od tych, ktorym imunita zabila virus v nose?
vsetky tie, kde nemaju brexit a nanutene izolovanych ludi, ktori nie su dokazatelne chori
nemozes sa pozriet na 1 hodnotu a z nej si vytvorit komplexny zaver
skutocne?
ano, ta predchadzajuca diskusia nebola o reinfekciach, nikde to v tom tvojom poste nevidim, viz tvoje slova nizsie
To je prave ono. Ked sa bude tlacit na to, ze virus nemoze skodit mladym, tak nebude mat kto robit v obchodoch, lebo sa moze stat, ze budu naozaj chori a budu potrebovat nemocnicu.
mas ine riesenie?
sledovat hospitalizacie a podla toho nastavovat opatrenia
cize nariadenia WHO spred konca roka 2020, ktore boli pouzivane asi 60 rokov, kym sa nerozsirila medialna hysteria a neboli zavrhnute
vzdy ide len o dopad na populaciu, ak je marginalny, nie je podstatne prehnane sa mu venovat, ak sa to zacne menit, treba sa prisposobit => preto hovorim, ze sa maju sledovat trendy, nie hodnoty
a on ten virus je uplne blby a ked sa v 1 svete ludia preockuju tak sa prehodi na prechladnutie a bude od neho pokoj? ved ma miliardy hostitelov.
postupne, moze to trvat par mesiacov az rokov, covid mutuje viac ako ine bezne respiracne choroby
rychlejsia schopnost sirenia sa koreluje s nizsou smrtnostou, co je celkom logicke, virus sa chce replikovat, nechce zabijat hostitela, rychlejsie sa siriaca mutacia jednoduchsie infikuje viac ludi, takze ak sa k nim dostane smrtelnejsi variant, uz su premoreni
ked to napise beardie, je to dogmaticka evolucia. ked o inej evolicii hovori epidemiolog, treba mu zrusit medialny priestor.
akoze Krcmery? :D
teraz vazne, vyssie som napisal, ktorym smerom idu mutacie virusov, co presne z toho nie je pravda?
lebo ti vobec nevysla :)
tipoval som pokles na 26 % povodnej hodnoty, realita bola 32 %, to je akceptovatelne
tych 26 % bolo dosiahnutych asi o 8 dni neskor, predpoved bola robena 45 dni vopred
ako reagoval brm, ty robis vsetko preto, aby bol konflikt a posun v diskusii je marny. lebo ty mas dogmy a tam neustupis, ani ked sa s tebou razia udaje. ci je to nepremorenie na Floride, ci je tvoja tipovacka o hospitalizovanych a na druhu stranu utoky na vedcov, ktorych predikcie sa ti nepacia.
nedockavo cakam, ked mi brm napise, co som napisal nepresne, nasledne mu to rad vysvetlim
ja ustupujem na zaklade faktov, napriklad v pripade nizsej rychlosti prenosu u zaockovanych (co bolo platne pre vsetky mutacie pred deltou)
zbytok vyvrateny nebol
ak diskutovat nechces, nikto ta nenuti

btw, si neodpovedal, uz si zavrel svojich neockovatelnych znamych do atomovych krytov?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Chlapi aký nazor teraz máte na variant Lambda z Južnej Ameriky?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 06 aug 2021, 11:31 Slovensko by som do toho neratal, to sa uz poucilo

sorry, ale povinne sa otestovat a asi niekam zaslat vysledok (?), ked mi pride smska, ze som nahodou niekde bol v case, keby bol iny pozitivne testovany (?) na podobnom mieste, a ked to nahodou vyjde pozitivne (co nic nehovori o chorobnosti daneho cloveka), tak sa povinne izolovat...

takto to fakt v UK funguje?

ze su ludia vobec ochotni premyslat nad takym brutalnym zasahom do sukromia, nieto to este dodrziavat...
Velky Brat sa musi rehotat, ked vidi tie tupe poslusne ovce, to je dost totalitny zasah do zivota ludi
ja som napisal povinne? kedy a kde?
aka SMS by ti chodila, ze si nikde bol?
aky zasah do sukromia?

vstal si zlou nohou z postele?
vsetky tie, kde nemaju brexit a nanutene izolovanych ludi, ktori nie su dokazatelne chori
nemozes sa pozriet na 1 hodnotu a z nej si vytvorit komplexny zaver
dakujem, ze si ich vymenoval a napisal si ako sa v nich odlisuje pozitivne testovany od choreho.
preco by som nemohol? ty to robis stale.
ano, ta predchadzajuca diskusia nebola o reinfekciach, nikde to v tom tvojom poste nevidim, viz tvoje slova nizsie
zase si nieco napisal a budes to vrieskat, ze si to nenapisal?
ja: moze stat, ze budu naozaj chori a budu potrebovat nemocnicu.
ty: nikdy sa nic take nestalo

sledovat hospitalizacie a podla toho nastavovat opatrenia
cize nariadenia WHO spred konca roka 2020, ktore boli pouzivane asi 60 rokov, kym sa nerozsirila medialna hysteria a neboli zavrhnute
vzdy ide len o dopad na populaciu, ak je marginalny, nie je podstatne prehnane sa mu venovat, ak sa to zacne menit, treba sa prisposobit => preto hovorim, ze sa maju sledovat trendy, nie hodnoty
hej. a ty sam budes rozhodovat, ktory trend sa ti paci, a ktory nie :)
postupne, moze to trvat par mesiacov az rokov, covid mutuje viac ako ine bezne respiracne choroby
rychlejsia schopnost sirenia sa koreluje s nizsou smrtnostou, co je celkom logicke, virus sa chce replikovat, nechce zabijat hostitela, rychlejsie sa siriaca mutacia jednoduchsie infikuje viac ludi, takze ak sa k nim dostane smrtelnejsi variant, uz su premoreni
a ked sa rozsiri tam kde neexistuje zdravotna starostlivost a zaroven maju ludia ovela nizsie primerny vek? to dogmatika zalozena na "zapadnom svete" pojde do haja.
akoze Krcmery? :D
teraz vazne, vyssie som napisal, ktorym smerom idu mutacie virusov, co presne z toho nie je pravda?
tak si napisal. kym nie si doktor epidemiologie, tak je to uplne irelevantne.
tipoval som pokles na 26 % povodnej hodnoty, realita bola 32 %, to je akceptovatelne
tych 26 % bolo dosiahnutych asi o 8 dni neskor, predpoved bola robena 45 dni vopred
ano. ak by sa Krcmery ci Brazinova pomylili o 6% a 8 dni, rozhadzoval by si rukami-nohami na zemi, ze klamu a maju chodit po kanaloch. objektivitu, prosim.
nedockavo cakam, ked mi brm napise, co som napisal nepresne, nasledne mu to rad vysvetlim
ja ustupujem na zaklade faktov, napriklad v pripade nizsej rychlosti prenosu u zaockovanych (co bolo platne pre vsetky mutacie pred deltou)
zbytok vyvrateny nebol
ak diskutovat nechces, nikto ta nenuti
takze si rezistentny voci faktom a vyberas si len tie hrozienka, ktore sa od tvojej dogmy odlisuju len mierne.
ked sa fakt odlisuje od dogmy tresne sa o zem a vrestis "alarmizmuuuuus"

Autoeditácia príspevku po 3 min 40 sek:
Blastbit napísal: 06 aug 2021, 11:41 Chlapi aký nazor teraz máte na variant Lambda z Južnej Ameriky?
ked tipovacka, tak nech je: beardie napise, ze to je alarmizmuuuuus netreba sa tym zaoberat
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 06 aug 2021, 12:14 ja som napisal povinne? kedy a kde?
aka SMS by ti chodila, ze si nikde bol?
aky zasah do sukromia?
tak mi teda popis ako to realne funguje
dakujem, ze si ich vymenoval a napisal si ako sa v nich odlisuje pozitivne testovany od choreho.
nechapes, ze nevhodne sledovat to?
ja uz neviem ako inak to vysvetlit
zase si nieco napisal a budes to vrieskat, ze si to nenapisal?
ja: moze stat, ze budu naozaj chori a budu potrebovat nemocnicu.
ty: nikdy sa nic take nestalo
kde presne si tam spomenul reinfekcie?
hej. a ty sam budes rozhodovat, ktory trend sa ti paci, a ktory nie :)
ja aj vysvetlujem, preco su mnou vybrane dolezite
a ked sa rozsiri tam kde neexistuje zdravotna starostlivost a zaroven maju ludia ovela nizsie primerny vek? to dogmatika zalozena na "zapadnom svete" pojde do haja.
ked budu nakazeni mladsi, tak budu mat jednoduchsi priebeh, menej ich zomrie, atd
nevidim teda dovod, preco by malo IFR stupat, prave naopak, skor by malo klesat
tak si napisal. kym nie si doktor epidemiologie, tak je to uplne irelevantne.
takze nemam pravdu len preto, ze som to napisal ja?
celkom ubohy pokus o vyvratenie
ano. ak by sa Krcmery ci Brazinova pomylili o 6% a 8 dni, rozhadzoval by si rukami-nohami na zemi, ze klamu a maju chodit po kanaloch. objektivitu, prosim.
lenze Krcmery predikuje zhorsenie smrtnosti z 0,3 na 30-40 %
to je trosku iny nepomer, hlavne teda, ak on ma byt ten, kto sa tomu rozumie
takze si rezistentny voci faktom a vyberas si len tie hrozienka, ktore sa od tvojej dogmy odlisuju len mierne.
urcite :)
hovorim, rozbi ma datami, zatial si sa nikdy ani len nepriblizil

prave naopak, tie tvoje predikcie o 50% smrtnosti ci 30% nasledkoch postcovidu, to je uz len na zasmiatie sa ;-)
ked tipovacka, tak nech je: beardie napise, ze to je alarmizmuuuuus netreba sa tym zaoberat
beardie zatial cital len 2 clanky a nema dostatok info
viem ale, ze v minulosti bol prevalcovany alfou, takze sa siril len obmedzene
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 06 aug 2021, 12:24 tak mi teda popis ako to realne funguje
ale no tak. ked som ti dal link na web NHS tak si vyskrekoval, ze to ty citat nebudes.
okrem toho si zabudol dokazat, ze som ja som niekedy tvrdil, ze testovanie sa v UK je povinne.
nechapes, ze nevhodne sledovat to?
ja uz neviem ako inak to vysvetlit
co ta vedie k tvrdeniu, ze to vhodne nie je, ked je to jediny sposob, ako zabranit sireniu virusu?
v ktorych statoch sa to robi bez testovania? vopred dakujem za link.
kde presne si tam spomenul reinfekcie?
pisal som, ze sa moze stat, ze budu chori aj s priznakmi.
ty, bohorovne, ze take sa este nestalo.
ja aj vysvetlujem, preco su mnou vybrane dolezite
ani nie, lebo pises o hospitalizacii. takze vynechavas tych, ktori maju ten virus doma. vacsina z nich sa tam vylieci a potom funguju dalej. no su aj taki, ktorych z domu vynesu v plastovom vaku. aj jednych a druhych si tak vylucil zo statistik. takze by slo o ohybanie reality.
ked budu nakazeni mladsi, tak budu mat jednoduchsi priebeh, menej ich zomrie, atd
nevidim teda dovod, preco by malo IFR stupat, prave naopak, skor by malo klesat
v "zapadnom svete" svete urcite ano. no co zvysok sveta? virus chce viac hostitelov. ked mu nikde znemoznia sa sirit, tak zmutuje tak, aby sa siril dalej
takze nemam pravdu len preto, ze som to napisal ja?
celkom ubohy pokus o vyvratenie
nefandi si. bud daj link na odbornika z oblasti alebo je to len tvoj pocit a nazor a tam nie je co vyvratit, lebo mas pravo ho mat a my mame pravo ho neakceptovat :)
lenze Krcmery predikuje zhorsenie smrtnosti z 0,3 na 30-40 %
to je trosku iny nepomer, hlavne teda, ak on ma byt ten, kto sa tomu rozumie
N: Očkovanie proti covidu je dobrovoľné, nie je to povinnosť. Myslíte si, že v budúcnosti bude povinné?

K: Zatiaľ nie, samozrejme, keď prídu varianty s 30 – 40 % smrtnosťou, tak možno očakávať posun.
Odpoveda Krcmery, ze na 100% bude mutacia s 30%? Nie. On hovori, ze ak sa objavi taky variant, bude na zvazeni ci ma byt ockovanie povinne.
Dakujem za link na clanok.
No ty davas bohorovne hodnoty a odmietas sa ospravedlnit ked sa ukazu ako uplne mimo.
urcite :)
hovorim, rozbi ma datami, zatial si sa nikdy ani len nepriblizil
Agentura AP: Florida ma 10 tisic hospitalizacii. Ty si tvrdil, ze otvorenie krajiny zabezpeci, ze hospitalizovanych s covidom bude minimum. A este si podpilis konar tym, ze zazdielas, ze redneck staty maju identicky problem.
prave naopak, tie tvoje predikcie o 50% smrtnosti ci 30% nasledkoch postcovidu, to je uz len na zasmiatie sa ;-)
takze nie je sanca, aby cloveka aj po prekonani covidu zabila krvna zrazenina, alebo by v dosledku postcovidu spachal samovrazdu? ci uz preto, leob stratil pracu, alebo sa u neho prejavila depresia (priamo alebo neprijamo)?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

beardie napísal: 05 aug 2021, 19:45hodnota vychadza z metastudie, kde boli skumane prenosy v ramci rodin, je to zo zaciatku roka
No ja som toho videl viac. A stale vidim rozne hodnoty a jedine na com sa zhodnu je, ze uvodne odhady vo vyske 80% boli prilis vysoke. Ale tie hodnoty brazdia od 20-57% co si matne pamatam. 1.5% som nevidel nikde - a nejaky konsenzus uz vazne nie, preto sa pytam na zdroj.
beardie
Redeemer
Redeemer

mozes poslat ten link NHS znova?
pripadne spravit abstrakt vlastnymi slovami?
co ta vedie k tvrdeniu, ze to vhodne nie je, ked je to jediny sposob, ako zabranit sireniu virusu?
v ktorych statoch sa to robi bez testovania?
lebo ta informacia malokomu pomoze, maximalne tak trend, ale ten ti viem predikovat aj ja, je zavisly i od pocasia
dolezite su cisla hospitalizacii...

skus mi vysvetlit, ako pozitivnym testom z dlhodobeho pohladu zabranis sireniu virusu? kratkodobo je to celkom jasne, zaujima ma iba ten dlhodoby pohlad

k dalsej casti: mam pocit, ze ty o koze, ja o voze
o reinfekciach si zacal ty az teraz, predtym o tom diskusia nebola
spytaj sa konkretne, ak treba
v "zapadnom svete" svete urcite ano. no co zvysok sveta? virus chce viac hostitelov. ked mu nikde znemoznia sa sirit, tak zmutuje tak, aby sa siril dalej
reagoval som na tvoje "tam kde neexistuje zdravotna starostlivost", cize rozvojove krajiny, platit to tam bude tiez
nefandi si. bud daj link na odbornika z oblasti alebo je to len tvoj pocit a nazor a tam nie je co vyvratit, lebo mas pravo ho mat a my mame pravo ho neakceptovat :)
pockaj, ocakavas odomna, ze ti tu mam odcitovat niekoho, kto potvrdi, ze virusy mutuju?
ja ti fakt nerozumiem
Odpoveda Krcmery, ze na 100% bude mutacia s 30%? Nie. On hovori, ze ak sa objavi taky variant, bude na zvazeni ci ma byt ockovanie povinne.
dost jasne som pouzil svolo predikcia, poznas jeho vyznam?
takze ja si tipnem, ze pokles bude na 26 % a v realite je to na 32 %, tak je to zle
ale Krcmery strasi nejakou hypotetickou mutaciou so 100-nasobne vyssou smrtnostou v porovnani s aktualnou, pre ktoru neexistuje jediny hodnoverny zaklad, a je tvoj milacik?
No ty davas bohorovne hodnoty a odmietas sa ospravedlnit ked sa ukazu ako uplne mimo.
o kolko percent je "uplne mimo"?
Agentura AP: Florida ma 10 tisic hospitalizacii. Ty si tvrdil, ze otvorenie krajiny zabezpeci, ze hospitalizovanych s covidom bude minimum. A este si podpilis konar tym, ze zazdielas, ze redneck staty maju identicky problem.
momentalne ti neviem povedat dovod, preco ma Florida nadpriemerne vysoke hospitalizacie, ked to zistim, tak ti to pridem napisat
ja z jednej hodnoty neviem predikovat buduci vyvoj, v tom si expert ty
2gr.jpg
P.S.: redneck stat ma aku definiciu? v prenesenom vyzname republikanske staty?
takze nie je sanca, aby cloveka aj po prekonani covidu zabila krvna zrazenina, alebo by v dosledku postcovidu spachal samovrazdu? ci uz preto, leob stratil pracu, alebo sa u neho prejavila depresia (priamo alebo neprijamo)?
urcite nie na 30 ci 50 %, ci kolko si si cucal z prsta

co ti v tych atomovych krytoch? maju dost zasob?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 06 aug 2021, 13:32 mozes poslat ten link NHS znova?
pripadne spravit abstrakt vlastnymi slovami?
mal si link na karentenu po pozitivnom testovani.
to si na mna aj so svojim nohsledom vyvreskoval, ze som si to vymyslal ja a robim zle svojmu okoliu a nic si citat nebudes

kedy a kde som napisal, ze to testovanie je povinne?
kedy a kde som napisal, ze ti pride SMS?

dokazes sa vyjadrit ku tymto tvrdeniam?

aky zasah do sukromia je, ked si robis test doma? aky zasah do sukromia je, ked tvoj telefon, ktoreho cislo ani nic co by ta s nim spajalo bol pri telefone niekoho, kto je pozitivne testovany?
nic sa ti neprehrabava v telefonnom zozname a nerozposiela im SMS, ako sa nazdavas.
lebo ta informacia malokomu pomoze, maximalne tak trend, ale ten ti viem predikovat aj ja, je zavisly i od pocasia
dolezite su cisla hospitalizacii...

skus mi vysvetlit, ako pozitivnym testom z dlhodobeho pohladu zabranis sireniu virusu? kratkodobo je to celkom jasne, zaujima ma iba ten dlhodoby pohlad

k dalsej casti: mam pocit, ze ty o koze, ja o voze
o reinfekciach si zacal ty az teraz, predtym o tom diskusia nebola
spytaj sa konkretne, ak treba
v ktorych statoch sa urcuje kto je chory a kto nie bez testovania?

ja naozaj neviem ako mozes to, ze sa niekto otestuje po blizkom kontakte zabranit sireniu virusu. fakt nie. lebo ked izolujes ludi prenajuich virus, alebo tych, ktori tak robit mozu tak...

ale bola. ked je niekto testovany pozitivne no nebude mat priznaky tak to neznamena, ze v buducnosti moze skoncit v nemocnici.
reagoval som na tvoje "tam kde neexistuje zdravotna starostlivost", cize rozvojove krajiny, platit to tam bude tiez
takze virus mutuje, alebo nie? :)
lebo ak bude v rozvojovej krajine, kde je minimum populacie nad 65 alebo ma nadvahu a nikoho tam nenakazi, tak je to virus na samovrazdnej ceste.
pockaj, ocakavas odomna, ze ti tu mam odcitovat niekoho, kto potvrdi, ze virusy mutuju?
ja ti fakt nerozumiem
nie. len par studii, ktore maju konsezus, ze SARS-CoV-2 sa sprava presne tak ako si to ty opisal.
dost jasne som pouzil svolo predikcia, poznas jeho vyznam?
takze ja si tipnem, ze pokles bude na 26 % a v realite je to na 32 %, tak je to zle
ale Krcmery strasi nejakou hypotetickou mutaciou so 100-nasobne vyssou smrtnostou v porovnani s aktualnou, pre ktoru neexistuje jediny hodnoverny zaklad, a je tvoj milacik?
ako som citoval, Krcmery predikciu ani len neurobil. on odpovedal na otazku kedy ma byt povinne ockovanie podmienovacou vetou: "ak sa vyskytne varianta so 100-nasovne vyssou smrtnostou, potom..." nie "urcite pride vraiant s ovela vyssou smrtnostou". spot the difference.
ty podstrelil o 6% to je velmi vela.
okrem toho, ak by urobil Krcmery predikciu, je to odbornik, neustale sa vzdelava, preco by som mu neveril? vzdy bude viac, ako ked si dermatolog posplieta 5 cez 9 a potom z bludwebu dava rozumy.
o kolko percent je "uplne mimo"?
pracujem s 2-sigma. takze u teba, to bolo mimo.
momentalne ti neviem povedat dovod, preco ma Florida nadpriemerne vysoke hospitalizacie, ked to zistim, tak ti to pridem napisat
ja z jednej hodnoty neviem predikovat buduci vyvoj, v tom si expert ty
P.S.: redneck stat ma aku definiciu? v prenesenom vyzname republikanske staty?
dakujem. som uprine zvedavy.
neviem ci by si sa mal tak podcenovat. pri clanku z AP si pisal, ze je to alarmizmus, lebo si hned predikoval, ze ide len o fear mongering.
je tam velky overlap, ale pravidlo to nie. v mestach mozu ludia volit demokratov a ti vyhraju no stat stale moze byt plny ludi, ktorych veda nezaujima a nedaju si od nej porucat.
urcite nie na 30 ci 50 %, ci kolko si si cucal z prsta
ty si velmi nedockavy.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 06 aug 2021, 14:17 mal si link na karentenu po pozitivnom testovani.
to si na mna aj so svojim nohsledom vyvreskoval, ze som si to vymyslal ja a robim zle svojmu okoliu a nic si citat nebudes

kedy a kde som napisal, ze to testovanie je povinne?
kedy a kde som napisal, ze ti pride SMS?

dokazes sa vyjadrit ku tymto tvrdeniam?

aky zasah do sukromia je, ked si robis test doma? aky zasah do sukromia je, ked tvoj telefon, ktoreho cislo ani nic co by ta s nim spajalo bol pri telefone niekoho, kto je pozitivne testovany?
nic sa ti neprehrabava v telefonnom zozname a nerozposiela im SMS, ako sa nazdavas.
nedakujem, presne toto som nechcel
miesto kecov stacil link, alebo popis tvojimi slovami, presne ako som ziadal
v ktorych statoch sa urcuje kto je chory a kto nie bez testovania?
aby som ti odpovedal konkretne, tak pre vsetky choroby okrem covidu asi vsade vo svete (asi okrem samanov), len pri tejto jednej medialnej chorobe sme museli zahodit doslova tisicrocia poznatkov a odkazujeme sa na test, ktoreho vysledky nereprezentuju to, co tvrdime (teda hlavne media, debili a ty az donedavna)

mozes sa vymanit z toho ciernobieleho vnimania sveta?
pouzi out-of-the-box myslenie, ako sa o to snazim ja
mozno taky stat ani nie je, neznamena to, ze sa neprestanem domnievat, ze je to kontraproduktivne, ked mi logicky vychadza, ze je
ja naozaj neviem ako mozes to, ze sa niekto otestuje po blizkom kontakte zabranit sireniu virusu. fakt nie. lebo ked izolujes ludi prenajuich virus, alebo tych, ktori tak robit mozu tak...
toto je kratkodobe zabranenie pohybu virusu, to mi je jasne, preto som to aj napisal

ako izolaciou zabranis dlhodobemu? snad akceptujes, ze tu uz virus zostane pritomny navzdy, alebo to je v tvojom svete stale nerealne?
ale bola. ked je niekto testovany pozitivne no nebude mat priznaky tak to neznamena, ze v buducnosti moze skoncit v nemocnici.
z tohto som si mal zobrat, ze ide o reinfekciu?
takze virus mutuje, alebo nie? :)
lebo ak bude v rozvojovej krajine, kde je minimum populacie nad 65 alebo ma nadvahu a nikoho tam nenakazi, tak je to virus na samovrazdnej ceste.
preco by nemal nikoho nakazit??!!?!?
ved on tam prave nakazi vsetkych, ale dopad na populaciu to bude mat zanedbatelny
fakt nechapem, kde na tie tvoje posty chodis
nie. len par studii, ktore maju konsezus, ze SARS-CoV-2 sa sprava presne tak ako si to ty opisal.
ehm, empiria? zakladne znalosti o zivotnom cykle virusov? prvy link na wiki?
ty si bol doteraz vo vzduchoprazdne bez pristupu k internetu?
sorry, ale neviem, co ine ti mam na to povedat
ako som citoval, Krcmery predikciu ani len neurobil. on odpovedal na otazku kedy ma byt povinne ockovanie podmienovacou vetou: "ak sa vyskytne varianta so 100-nasovne vyssou smrtnostou, potom..." nie "urcite pride vraiant s ovela vyssou smrtnostou". spot the difference.
on napisal "ked", nie "ak"
okrem toho, ak by urobil Krcmery predikciu, je to odbornik, neustale sa vzdelava, preco by som mu neveril?
lebo sa zmylil uz viackrat, btw, on nie je epidemiolog
Prof. MUDr. Vladimír Krčméry DrSc. (* 23. júl 1960, Bratislava) je slovenský lekár, vedec – odborník na tropickú medicínu, infektológiu, onkológiu, vysokoškolský pedagóg, zakladateľ zdravotníckych, sociálnych zariadení a zahraničných humanitárnych misií v rozvojových krajinách.[1]
pracujem s 2-sigma. takze u teba, to bolo mimo.
ty si nejaky matematik, ze budes rozhodovat, ze 2 sigma je ok a 3 (resp 1, podla toho, ako sa na to pozerame) uz nie? :D
ty si velmi nedockavy.
trend nic take neukazuje :)

co ti neockovantelni? uz vies ako ich zachranis? pytam sa na to uz v 4. poste po sebe a neprestanem, kym mi neodpovies
javatar napísal: 06 aug 2021, 13:31 No ja som toho videl viac. A stale vidim rozne hodnoty a jedine na com sa zhodnu je, ze uvodne odhady vo vyske 80% boli prilis vysoke. Ale tie hodnoty brazdia od 20-57% co si matne pamatam. 1.5% som nevidel nikde - a nejaky konsenzus uz vazne nie, preto sa pytam na zdroj.
po vikende sa k tomu dostanem, ale ak sa ti chce, hladaj nejake metastudie zo zaciatku roka, mozno konca minuleho, pisal som o tom
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 06 aug 2021, 14:43 nedakujem, presne toto som nechcel
miesto kecov stacil link, alebo popis tvojimi slovami, presne ako som ziadal
mozes ukazat, kde som tvrdil, ze testovanie je v UK povinne? alebo ze niekto zdiela svoje telefonne cislo, ci cislo inych a tym narusuje ich sukromie? lebo ak nie, tak je to dalsia tvoja loz a zbytocne vytvaranie konfliktu.
https://assets.publishing.service.gov.u ... ctions.pdf
ak sa ti tvrdenia tam uvedene nepacia, adresuj to SAGE group a nie mne. v SAGE group su odbornici a nie profesori z google university, preto sa s tymi tvrdeniami stotoznujem. a kym svoje zavery nepotvrdis pracami odbornikov, do vtedy ich akceptovat nebudem moct.
aby som ti odpovedal konkretne, tak pre vsetky choroby okrem covidu asi vsade vo svete (asi okrem samanov), len pri tejto jednej medialnej chorobe sme museli zahodit doslova tisicrocia poznatkov a odkazujeme sa na test, ktoreho vysledky nereprezentuju to, co tvrdime (teda hlavne media, debili a ty az donedavna)

mozes sa vymanit z toho ciernobieleho vnimania sveta?
pouzi out-of-the-box myslenie, ako sa o to snazim ja
mozno taky stat ani nie je, neznamena to, ze sa neprestanem domnievat, ze je to kontraproduktivne, ked mi logicky vychadza, ze je
my sme nezahodili nic. prave vsetko co ako ludstvo vieme sa branit a IFR je len 0.3%. lockdowny su zle. mame metodu ako zdredukovat pocty tych, ktori maju byt doma, aby virus nesirili a my to zahodime. lebo.

takze to, ze "vo vsetkych statoch okrem UK", to bola tvoja loz?
ano, ty sa snazis byt out-of-the-box no vela krat na rovnakej vlnovej linii ako hlupoludia blokujuci dopravu.
z toho dovodu hrubo urazas odbornikov, lebo neodbornici v bielych plastoch hovoria to, co sa ti paci viac.
ak by si bol anarchista a musel by si byt stale proti prudu, tak fajn. no ja ani po polroku neviem, co sa ti to stalo.
toto je kratkodobe zabranenie pohybu virusu, to mi je jasne, preto som to aj napisal

ako izolaciou zabranis dlhodobemu? snad akceptujes, ze tu uz virus zostane pritomny navzdy, alebo to je v tvojom svete stale nerealne?
stale je cielom nebyt fatalista, v tom originalnom zmysle slova, a co najviac zbranit sireniu virusu.
z tohto som si mal zobrat, ze ide o reinfekciu?
z toho, clovek bude opatovne testovany no uz sa u neho prejavia priznaky?
preco by nemal nikoho nakazit??!!?!?
ved on tam prave nakazi vsetkych, ale dopad na populaciu to bude mat zanedbatelny
fakt nechapem, kde na tie tvoje posty chodis
no nebude zanedbatelny. ludia zijuci v chudobe, ktorych imunita sa musi potykat s tym, co v zapadnom svete prespava uz len skumavkach nezvladnu chorobut tak lahko.
ehm, empiria? zakladne znalosti o zivotnom cykle virusov? prvy link na wiki?
ty si bol doteraz vo vzduchoprazdne bez pristupu k internetu?
sorry, ale neviem, co ine ti mam na to povedat
pozri, ak by si o tom pisal vedecky clanok, tak to nestaci. minimalne by si citoval svoje ucebnice. tak, prosim, skus.
on napisal "ked", nie "ak"
ano, "ked" vo vyzname "ak". Nárečia slovenskô.
lebo inak to s tym povinnym ockovanim nema zmysel.
lebo sa zmylil uz viackrat, btw, on nie je epidemiolog
odbornik na tropicke choroby je tropickochorbolog?
ty si sa tiez zmylil a niektori ti tu stale robia virtualne sochy aky velky a nemylny epidemiolog si.
ty si nejaky matematik, ze budes rozhodovat, ze 2 sigma je ok a 3 (resp 1, podla toho, ako sa na to pozerame) uz nie? :D
dakujem za opytanie, ale nie som. no ked je v moje data nesedia do 2 sigma, musim prist na to preco a opravit to, alebo poziadat kolegov o napravu.
trend nic take neukazuje :)
roky, desatrocia...
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Beardie písal si že nevieš prečo má momentálne Florida toľko hospitalizácií, tu je zaujímavá kratučká odpoveď guvernéra Floridy, 4.8.2021.
https://www.facebook.com/wake.up.96995/ ... 5931650444
jackb
Redeemer
Redeemer

Kto plati Miška a jeho duplicitne ucty za zdielanie tych najtupejsich profilov na socialnej sieti?
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Botb ja nemám za potrebu nikoho o ničom presvedčiat. V tomto vlakne mam asi 3 príspevky oproti tebe. Tvoje príspevky berie vážne maxim. tak starý somár. Ak máš pocit že guvernér floridy hoaxuje tak si to nechaj pre seba. Je to verejná diskusia.
jackb
Redeemer
Redeemer

Plateny bot, ktory zo svojich duplicitnych uctov zdiela kraviny ma ide poucovat co mam pisat? Ale zmysel pre humor ta vec ma.
Preco je video "guvernera Floridy" na profile siriacom hoaxy a vyhrazky podnikatelom a politkom? Preco nie je jeho vyjadrenie v mediach?

\\to video je este vacsi fail, ako by sa mohlo zdat. pan guverner Floridy si nevsimol, ze ma v state juznu hranicu a ta je na mori. a zvysok patri do temy o migracii. takze to video je cire OT. ale snad aspon dobre zaplatili za promo hoaxwebu dakeho pubertalneho zmrda
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 06 aug 2021, 16:06 mozes ukazat, kde som tvrdil, ze testovanie je v UK povinne? alebo ze niekto zdiela svoje telefonne cislo, ci cislo inych a tym narusuje ich sukromie? lebo ak nie, tak je to dalsia tvoja loz a zbytocne vytvaranie konfliktu.
tu nastalo nepochopenie, mna zaujima ako funguje cely proces, preto som ta ziadal o vysvetlenie

zaujima ma, ako sa k tebe dostane info, ze sa mas otestovat
je to z Test and Trace appky alebo inym sposobom? (seriozne som henten post hladal pol hodinu, vidis, ako si vazim tvoj nazor?)
co mas za ulohu spravit, ked si oznaceny za cloveka, co sa ma otestovat?
https://assets.publishing.service.gov.u ... ctions.pdf
ak sa ti tvrdenia tam uvedene nepacia, adresuj to SAGE group a nie mne. v SAGE group su odbornici a nie profesori z google university, preto sa s tymi tvrdeniami stotoznujem. a kym svoje zavery nepotvrdis pracami odbornikov, do vtedy ich akceptovat nebudem moct.
What your results mean
Positive result
If you get a positive result, it means you are currently infected with coronavirus and risk infecting others. When you report your result, you will be provided with further information on the next steps to take.
toto je klamstvo, dovod sme si vysvetlili vyssie

taki Iri pisu spravne, ze vo vzorke je virus
If your antigen test result is positive
If your result is positive (COVID-19 found), you will be told within 1 hour of your test. This means that the virus was detected in your sample.
asi z vas chcu mat v UK poslusne ovecky
my sme nezahodili nic.
ale zahodili, pre urcenie toho, ze je clovek chory, je potrebne vysetrenie, nie test, ktory preukaze IBA to, ci je alebo nie je vo vzorke virus
predtym ako odpises, skus sa nad tym aspon na sekundu zamysliet a prestan byt v opozicii voci mne a zdravemu rozumu, fakt aspon na chvilku, neublizi ti to
takze to, ze "vo vsetkych statoch okrem UK", to bola tvoja loz?
nie, to bola ironia a ciastocne aj zhodnotenie aktualneho stavu
z toho dovodu hrubo urazas odbornikov
lebo dokazatelne klamu
miesto toho, aby si popremyslal, je pre teba bud imaginarny stat alebo nejaka medialne znama osoba presvedcivejsia ako vlastny rozum
z toho, clovek bude opatovne testovany no uz sa u neho prejavia priznaky?
pozitivne testovany nie je choryyyyyyy
takze tazko reinfikovat niekoho, kto nebol oficialne uznany za choreho
oficialne uznany = nie testom
ze to staty odrbavaju, to nie je moja vina
no nebude zanedbatelny. ludia zijuci v chudobe, ktorych imunita sa musi potykat s tym, co v zapadnom svete prespava uz len skumavkach nezvladnu chorobut tak lahko.
toto je dalsi kristalovo cisty priklad toho, ako nie si schopny premyslat logicky
takze v krajine tretieho sveta, kde sa siria najtazsie choroby, ludia nie su lieceni a napriek tomu prezivaju, tak sa nainfikuju chripockou a zgegnu :lol:
seriozne, wtf
pozri, ak by si o tom pisal vedecky clanok, tak to nestaci. minimalne by si citoval svoje ucebnice. tak, prosim, skus.
ved si otvor tu blbu wikipediu a precitaj si aspon abstrakt
zase ta mam vodit za rucicku ako minule s vyrokovou logikou, ktora sa uci v prvej triede strednej skoly? ak nemas elementarne znalosti, tak nemozes diskutovat o komplexnejsich veciach...
ano, "ked" vo vyzname "ak". Nárečia slovenskô.
nie, je to vzdelany profesor a urcite by sa neodvazil spravit taku hrubu gramaticku chybu, a keby aj, urcite by mu to Novy Cas zredigoval
lebo inak to s tym povinnym ockovanim nema zmysel.
ja tam ten zmysel vidim uplne bez problemov, ak sa nesnazim prekrutit uplne jasnu vetu
odbornik na tropicke choroby je tropickochorbolog?
no epidemiolog asi nie
dakujem za opytanie, ale nie som.
viem, dokazujes to casto
roky, desatrocia...
ako sa neprihliada k dopadom vakciny po par mesiacoch od jej podania, tak sa nebude prihliadat k post-covidu, ak neboli po niekolkych mesiacoch identifikovane zmeny vo fyziologii

co ti neockovantelni? uz vies ako ich zachranis? pytam sa na to uz v 5. poste po sebe a neprestanem, kym mi neodpovies
pekna sprostost, ze?
jackb napísal: 06 aug 2021, 23:17pan guverner Floridy si nevsimol, ze ma v state juznu hranicu a ta je na mori.
:D
tiez dobry
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 08 aug 2021, 23:30 tu nastalo nepochopenie, mna zaujima ako funguje cely proces, preto som ta ziadal o vysvetlenie
zaujima ma, ako sa k tebe dostane info, ze sa mas otestovat
je to z Test and Trace appky alebo inym sposobom? (seriozne som henten post hladal pol hodinu, vidis, ako si vazim tvoj nazor?)
co mas za ulohu spravit, ked si oznaceny za cloveka, co sa ma otestovat?
tak v poriadku.
v telefone mame Test and Trace appku. Ta nema ani moje NHS ID. Len cez BT pinguje ine telefony, ktore ju maju. Okrem toho ma QC kod reader na check-in to prevadzok a inych interierov. Ten som pouzil par krat, ked som musel osobne do kancelarie, alebo neskor do interiru restiky.
V zime sme sa zobudili na nofitikaciu, ze sme boli v blizkom kontakte s nikym, kto sa dal testovat, lebo mal priznaky a mali by sme cim skor zabookovat test. A uz nam to odpocitavalo pat dni izolacie.

toto je klamstvo, dovod sme si vysvetlili vyssie

taki Iri pisu spravne, ze vo vzorke je virus

asi z vas chcu mat v UK poslusne ovecky
tvoj nazor presne na tieto casti som poznal aj pred postovanim linku.
ale zahodili, pre urcenie toho, ze je clovek chory, je potrebne vysetrenie, nie test, ktory preukaze IBA to, ci je alebo nie je vo vzorke virus
predtym ako odpises, skus sa nad tym aspon na sekundu zamysliet a prestan byt v opozicii voci mne a zdravemu rozumu, fakt aspon na chvilku, neublizi ti to
v poriadku. ked teda k lekarovi taky pozitivne testovany pojde, co ten jeho obovodak urobi? urobi mu dalsit test. a teraz: co je lacnejsie: skafander a komplet dezifekcia ordinacie a cakarne, alebo nechat cloveka pat dni doma?
lebo dokazatelne klamu
miesto toho, aby si popremyslal, je pre teba bud imaginarny stat alebo nejaka medialne znama osoba presvedcivejsia ako vlastny rozum
nemusi byt medialne znama osoba. staci, ze na tvrdeniach odbornika je vedecky konsenzus. ak by bol na prevratnych zisteniach ceskych medialnych lekarov konsenzus, tak preco nie. ale objektivnych dovodov je.
okrem toho, nemam vzdelanie na to, aby som mohol posudzovat ludi so vzdelanim a praxou v odbore. preto stare nerozumiem, kde sa to v tych zubaroch a onkologoch berie: povedat, ze virolog nema pravdu.
pozitivne testovany nie je choryyyyyyy
takze tazko reinfikovat niekoho, kto nebol oficialne uznany za choreho
oficialne uznany = nie testom
ze to staty odrbavaju, to nie je moja vina
citacia vyssie. co urobi obvodak, aby overil vysledky pozitivneho testu?
toto je dalsi kristalovo cisty priklad toho, ako nie si schopny premyslat logicky
takze v krajine tretieho sveta, kde sa siria najtazsie choroby, ludia nie su lieceni a napriek tomu prezivaju, tak sa nainfikuju chripockou a zgegnu :lol:
seriozne, wtf
ano, ale v akej miere prezivaju? to je opat ta otazka ci dokaze imunitny system opatovne vytvorit dost protilatok ked uz bol vystaveny velkej
zatazi.
ved si otvor tu blbu wikipediu a precitaj si aspon abstrakt
zase ta mam vodit za rucicku ako minule s vyrokovou logikou, ktora sa uci na zakladnej skole? ak nemas elementarne znalosti, tak nemozes diskutovat o komplexnejsich veciach...
tocime sa kruhoch. ak je tvrdenie A pravda, preco na to nie konsenzus? v linku sa pise v casti Evolution aj to, ze ked nastane chyba, virus je smrtenejsi a velmi casto sa nove mutacie lepsie "skryvaju" pred imunitnym systemom alebo antivirotikami. co z toho hovori, ze zo SARS-CoV-2 sa stane banalita?
nie, je to vzdelany profesor a urcite by sa neodvazil spravit taku hrubu gramaticku chybu, a keby aj, urcite by mu to Novy Cas zredigoval
ja ta ten zmysel vidim uplne bez problemov, ak sa nesnazim prekrutit uplne jasnu vetu
nemam zaujem sa opat natahovat o vyzname napisaneho. moj nazor je jasny: povedal "ked" vo vyzname "ak". tvoj je iny a este ti zapada do narativu. fajn.
no epidemiolog asi nie
infektolog s praxou s riesenia endemickych (lokalne ohranicnych) epidemii ifekcnych chorob.
ako sa neprihliada k dopadom vakciny po par mesiacoch od jej podania, tak sa nebude prihliadat k post-covidu, ak neboli po niekolkych mesiacoch identifikovane zmeny vo fyziologii
pri takejto optike nemaju pravdu ani ludia so stracho z vakciny, ani pani Brazinova :)
tiez dobry
ta namorna hranica Floridy je teda kde?
tvoja mapa hovori, ze problem maju staty, ktore na tej pozemnej hranici nie su. preco nemaju problem Texas, Kalifornia, Nove Mexiko a Arizona? takze aj ked je velmi lahke hodit vinu na Bidenov postoj ku imigracii z juhu, tak zase dostal guverner Floridy kopanec do burcha od lahko overitelnych faktov. preto by som navrhoval aplikovat co sa chce od vedcov v Strednej Europe: nedat mu ziadny medialny priestor, lebo je to luhar. a tento je overitelny velmi lahucko.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 09 aug 2021, 0:24 tak v poriadku.
v telefone mame Test and Trace appku. Ta nema ani moje NHS ID. Len cez BT pinguje ine telefony, ktore ju maju. Okrem toho ma QC kod reader na check-in to prevadzok a inych interierov. Ten som pouzil par krat, ked som musel osobne do kancelarie, alebo neskor do interiru restiky.
V zime sme sa zobudili na nofitikaciu, ze sme boli v blizkom kontakte s nikym, kto sa dal testovat, lebo mal priznaky a mali by sme cim skor zabookovat test. A uz nam to odpocitavalo pat dni izolacie.
dost realna situacia:
- typek (clovek A) pride do restauracie, spravi check-in cez T&T appku
- pocas jeho navstevy pride niekto dalsi (clovek B), kto bude nasledne oznaceny za pozitivne testovaneho (aj ked nemusi byt chory, kedze u neho choroba nikdy neprepukla, ale B ide do karanteny)
- nas clovek A dostane cez appku notifikaciu, ze bol v miestnosti s clovekom B a ma za ulohu spravit si covid test
- cloveku A vyjde covid test pozitivne, pretoze na jeho sliznici je RNA virusu
- clovek A ide povinne do karanteny
- u cloveka A choroba neprepukla
- s clovekom A aj B boli v domacnosti viaceri ludia, ktori museli byt taktiez karantenovany
- u nikoho z nich choroba neprepukla

- sumar: izolovali sme 8 ludi minimalne na 5 dni, pricom 2 z nich boli pozitivne testovani, nikto z nich neochorel

takto nejak to funguje?
funguje to rovnako aj pripade, ze su vsetci akteri plne zaockovani + mesiac po podani druhej davky?
tvoj nazor presne na tieto casti som poznal aj pred postovanim linku.
vezmime si to poporade:
- ucelom testu je detekovat vo vzorke RNA virusu, ale nehovori, ci je clovek chory alebo nie (ze tak test funguje uz si akceptoval)
- UK tvrdia, ze vsetci pozitivne testovani su chori
- Iri tvrdia, ze vsetci pozitivne testovani su pozitivne testovani

teraz na 5 sekund nerozmyslaj ako ovca, ale zamysli sa a uprimne mi odpovedz
- je pozitivne testovany automaticky chory?
chcem ano / nie, nic ine

predpokladam, ze napises nie, to je celkom vhodne
nikto od teba necaka, ze budes aktivne vystupovat proti nariadeniam, ale akceptovat, ze sa nezakladaju na pravde a sleduje sa tym iny ciel (napriklad izolovat potencialnych prenasacov), to by si snad mohol
alebo?
v poriadku. ked teda k lekarovi taky pozitivne testovany pojde, co ten jeho obovodak urobi? urobi mu dalsit test. a teraz: co je lacnejsie: skafander a komplet dezifekcia ordinacie a cakarne, alebo nechat cloveka pat dni doma?
obvodak nema co testovat cloveka testom, ma ho vysetrit, to je dovod, kvoli ktoremu sa k obvodakovi chodi

nemusi byt medialne znama osoba. staci, ze na tvrdeniach odbornika je vedecky konsenzus.
konsenzus urcite nie je, momentalne su len respektovani ti hlucnejsi
kde sa to v tych zubaroch a onkologoch berie: povedat, ze virolog nema pravdu.
ludia su omylni a radi idu s davom
potrebuju vodcu, ktoremu odovzdaju opraty svojho zivota, minimum ludi je ochotnych stat si za svojim, aj ked je ten nazor nekonformny a v opozicii voci vacsine
citacia vyssie. co urobi obvodak, aby overil vysledky pozitivneho testu?
cloveka vysetri
v predcovidovej dobe s tym problem nebol, teraz sa z toho stalo zrazu nieco nestandardne
ano, ale v akej miere prezivaju? to je opat ta otazka ci dokaze imunitny system opatovne vytvorit dost protilatok ked uz bol vystaveny velkej zatazi.
v dostatocnej
tocime sa kruhoch. ak je tvrdenie A pravda, preco na to nie konsenzus? v linku sa pise v casti Evolution aj to, ze ked nastane chyba, virus je smrtenejsi a velmi casto sa nove mutacie lepsie "skryvaju" pred imunitnym systemom alebo antivirotikami. co z toho hovori, ze zo SARS-CoV-2 sa stane banalita?
je to logicky vyvoj a evolucny dosledok
virus nechce hostitela zabit, chce sa len co najviac rozreplikovat
virus ma len 3 moznosti:
- zostat rovnako nakazlivy
- mutovat do menej zhubnych variantov
- zomriet

evolucia hovori, ze virus sa bude snazit o to druhe, aby nakazil co najviac ludi, lebo to prve je len kratkodobe a pocet potencialnych hostitelov sa vycerpa, to tretie je jasne
samozrejme, v pripade napriklad MERSu a podobne boli virusy take silne, ze svojich hostitelov zabijali a zaroven bol priebeh choroby silne symptomaticky, takze sme zasiahnutych vedeli odlisit a vyclenit z populacie
ak sa ale SARS2 siri aj od asymptomatikov a hlavne od ludi s priznakmi nadchy, ktore nikto nepovazuje za nic znicujuce, bude sa sirit v populacii uz navzdy
nemam zaujem sa opat natahovat o vyzname napisaneho. moj nazor je jasny: povedal "ked" vo vyzname "ak". tvoj je iny a este ti zapada do narativu. fajn.
ja vidim, ze napisal ked vo vyzname ked, to je tam totiz napisane
akokolvek prekrucovat slova slavneho profesora je nanajvys nevhodne ;-)
infektolog s praxou s riesenia endemickych (lokalne ohranicnych) epidemii ifekcnych chorob.
ano, hovorim, ze nie je epidemiolog, lebo to nema vystudovane, co je pre teba to jedine dolezite, alebo?
ta namorna hranica Floridy je teda kde?
ale ze tych Kubancov teda prichadza... :)

co ti neockovantelni? uz vies ako ich zachranis? pytam sa na to uz v 6. poste po sebe a neprestanem, kym mi neodpovies
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 09 aug 2021, 16:34 takto nejak to funguje?
funguje to rovnako aj pripade, ze su vsetci akteri plne zaockovani + mesiac po podani druhej davky?
ano funguje to tak ako je opisane. no ludia si ten Check-in urobit nemusia. To v zime vyzadovali ani v testovacom centre a tam by to teda bola takmer istota. Staci ak A aj B boli na rovnakom mieste dost dlho. Ja som sa vo februari s chalanom, ktory bol nakoniec chory len pozdravil, zvysok casu bola medzi nami stena.
predpokladam, ze napises nie, to je celkom vhodne
nikto od teba necaka, ze budes aktivne vystupovat proti nariadeniam, ale akceptovat, ze sa nezakladaju na pravde a sleduje sa tym iny ciel (napriklad izolovat potencialnych prenasacov), to by si snad mohol
alebo?
mas pravdu. pozitivne testovany nie je automaticky chory. zrejme sa to sleduje skutocne za ucelom izolovat potencialnych prenasacov.
zmeni to moj zivot v tom, ze ak ma niekto poziada, aby som sa otestoval, aby som test kit hodil o zem? nie.
rovnako to neznamena, ze vsetko co NHS a jeho zamestnanci povedia budem povazovat za loz
obvodak nema co testovat cloveka testom, ma ho vysetrit, to je dovod, kvoli ktoremu sa k obvodakovi chodi
lenze aj test je forma vysetrenia. teplotu si moze clovek merat doma a tiez vie ci si par krat odkasle, alebo ma zachvaty kaslu a citi, ze si snad vykasle pluca.
konsenzus urcite nie je, momentalne su len respektovani ti hlucnejsi
respektovani mozno tak v socialnych bublinach. ked su hlucni chiropraktici ci predavaci orechov a su zaroven respekovani, to je smutne. hlavne preto, ze na tom co vykrikuju nie je ziadny konsezus v odbornej verejnosti.
ludia su omylni a radi idu s davom
potrebuju vodcu, ktoremu odovzdaju opraty svojho zivota, minimum ludi je ochotnych stat si za svojim, aj ked je ten nazor nekonformny a v opozicii voci vacsine
preco su na tej strane aj ludi inteligentni, ktori by nemali problem vybocit z radu? preco pocuvaju nazor zubara na respiracny virus a nie epidemiologa ci infektologa?
cloveka vysetri
v predcovidovej dobe s tym problem nebol, teraz sa z toho stalo zrazu nieco nestandardne
kolko virusov, ktore sa prenasaju z cloveka na cloveka a nie je voci nim ucinna liecba sa v zapadnom svete potulovalo do jesene 2019?
v dostatocnej
je konsezus a vydane v peer reviewed odbornej tlaci, ze po prekonani virusu sa vytvori dost protilatok, aby cloveku nic nebolo?
evolucia hovori, ze virus sa bude snazit o to druhe, aby nakazil co najviac ludi, lebo to prve je len kratkodobe a pocet potencialnych hostitelov sa vycerpa, to tretie je jasne
samozrejme, v pripade napriklad MERSu a podobne boli virusy take silne, ze svojich hostitelov zabijali a zaroven bol priebeh choroby silne symptomaticky, takze sme zasiahnutych vedeli odlisit a vyclenit z populacie
ak sa ale SARS2 siri aj od asymptomatikov a hlavne od ludi s priznakmi nadchy, ktore nikto nepovazuje za nic znicujuce, bude sa sirit v populacii uz navzdy
preco o tom nepise peer reviewed odoborna tlac? preco o tom musi pisat pouceny laik?
kvoli tomu, ze pred rokom politici ani bezni ludia nepocuvali odbornikov, uz tu ten virus ostane. nemusel. stale mu mozme branit sirit sa.
ano, hovorim, ze nie je epidemiolog, lebo to nema vystudovane, co je pre teba to jedine dolezite, alebo?
ma prax v rieseni endemickych epidemii infekcnych chorob? je SARS2 infekcna choroba?
ale ze tych Kubancov teda prichadza... :)
takze narast hospitaliazacii na Floride teda ti imigranti z juhu tazko sposobia. ci?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 09 aug 2021, 19:18 ano funguje to tak ako je opisane. no ludia si ten Check-in urobit nemusia. To v zime vyzadovali ani v testovacom centre a tam by to teda bola takmer istota. Staci ak A aj B boli na rovnakom mieste dost dlho. Ja som sa vo februari s chalanom, ktory bol nakoniec chory len pozdravil, zvysok casu bola medzi nami stena.
ani to nebolelo, ze? dakujem
mas pravdu. pozitivne testovany nie je automaticky chory. zrejme sa to sleduje skutocne za ucelom izolovat potencialnych prenasacov.
zmeni to moj zivot v tom, ze ak ma niekto poziada, aby som sa otestoval, aby som test kit hodil o zem? nie.
novidis, asi to bude jeden z dovodov preco ti nema kto dokladat v lidli

inak, robil som si prieskum medzi mojimi UK kolegami a podla vacsiny je nedostatok potravin sposobeny brexitom, okrem ineho chybajucimi sezonnymi pracovnikmi z krajin vychodneho bloku
rovnako to neznamena, ze vsetko co NHS a jeho zamestnanci povedia budem povazovat za loz
to od teba nikto neziada, ale obcas sa treba zamysliet nad tymi vyjadreniami a akceptovat, ze nie vzdy su pravdive
lenze aj test je forma vysetrenia. teplotu si moze clovek merat doma a tiez vie ci si par krat odkasle, alebo ma zachvaty kaslu a citi, ze si snad vykasle pluca.
nie, test nie je forma vysetrenia, test je indikator pritomnosti RNA virusu vo vzorke, uz sme si snad dostatocne vysvetlili, preco ma lekar spravit riadne vysetrenie
respektovani mozno tak v socialnych bublinach. ked su hlucni chiropraktici ci predavaci orechov a su zaroven respekovani, to je smutne. hlavne preto, ze na tom co vykrikuju nie je ziadny konsezus v odbornej verejnosti.
minule som ti dal link na 40k odbornikov, ktori su v opozicii voci tejto medialnej hysterii
preco su na tej strane aj ludi inteligentni, ktori by nemali problem vybocit z radu? preco pocuvaju nazor zubara na respiracny virus a nie epidemiologa ci infektologa?
lebo su ponizovani a ostrakizovani
existuju ludia, ktori boli banovani na internetoch, ked tvrdili, ze virus unikol z Wuhanskeho labaku, teraz sa to ukazuje ako pravda, myslis, ze boli rehabilitovani? kdeze
kolko virusov, ktore sa prenasaju z cloveka na cloveka a nie je voci nim ucinna liecba sa v zapadnom svete potulovalo do jesene 2019?
vies ako sa liecia virusove ochorenia?
je konsezus a vydane v peer reviewed odbornej tlaci, ze po prekonani virusu sa vytvori dost protilatok, aby cloveku nic nebolo?
Šéf evropských imunologů: Lidé mají protilátky i 17 let po SARS, třetí dávka není nutná
Německo se chystá od září aplikovat třetí dávku vakcíny lidem se sníženou imunitou, velmi starým osobám a klientům v pečovatelských domech. U ostatních je ale očkování třetí dávkou zbytečné, tvrdí to profesor Andreas Radbruch, prezident Evropské asociace imunologů (EFIS).
„Je nepravděpodobné, že by se v případě covidu muselo přeočkovávat každý rok,“ řekl v deníku Bild. Podle jeho slov zatím není dostatek dat pro rozsáhlejší výzkum, ale údaje, jež jsou k dispozici od lidí, kteří se uzdravili z nákazy, jsou jasné. „Po roce naznačují stabilní imunitu,“ dodal.

Pro své tvrzení se odvolává na několik studií zveřejněných v časopise Nature.

„Ve studii naši kolegové například ukázali, že takzvané paměťové buňky tvoří protilátky u těch, kteří se z onemocnění covid-19 zotavili, šest až 11 měsíců po nákaze,“ uvedl. Je to podobná situace jako u lidí, kteří byli očkováni proti tetanu či záškrtu. „To ukazuje, že imunitní ochrana je stabilní po delší časové období,“ dodal.

Po prodělání SARS vydrží protilátky dlouhá léta
Připomíná i loňskou studii pacientů, kteří v roce 2003 prodělali původní onemocnění SARS, předchůdce SARS-CoV-2. Analýzy ukázaly, že o 17 let později měla většina z nich v krvi tolik protilátek jako rok poté, co se z nákazy zotavili.

Podle Radbrucha by to mohlo znamenat, že lidé, kteří dostali dvě vakcíny, jsou adekvátně chráněni a nemusí nutně potřebovat třetí očkování.

Imunolog nezatracuje třetí dávku vakcíny, ale ta by měla být podle jeho názoru určena těm, kteří nereagovali dobře na první očkování, nebo je jejich imunitní systém oslabený.

„U většiny ostatních se po šesti měsících koncentrace protilátek sice sníží, ale zůstává víceméně konstantní na přibližně 10 až 20 procentech maximální hodnoty vakcinační reakce nebo infekce,“ uvedl Radbruch. Je to ale úroveň, která člověka stále chrání. „Imunitní systém je chytrý a dělá jen tolik, kolik musí,“ řekl imunolog.

Všeho s mírou
Pokud bychom měli v těle akutní imunitní reakci, mohlo by to podle něj dokonce dlouhodobě představovat určité riziko, například pro rozvoj autoimunitních chorob. Proto Radbruch nedoporučuje zbytečně časté očkování.
moje slova, len od titulovaneho odbornika
preco o tom nepise peer reviewed odoborna tlac? preco o tom musi pisat pouceny laik?
ze sa v tvojej bubline nedostava argumentov od opozicie je smutne, mozno by si mal zmenit bublinu, alebo obcas citat moje prispevky
kvoli tomu, ze pred rokom politici ani bezni ludia nepocuvali odbornikov, uz tu ten virus ostane. nemusel. stale mu mozme branit sirit sa.
pri prilete do Australie je uz viac ako rok velmi prisna karantena pozostavajuca z 2-tyzdnovej povinnej izolaciie v hoteloch s PCR testom kazdy 3. den, napriek tomu sa im tam vyskytli uz tisice pripadov
dookola pisat nazor, ze by tu ten virus nemusel zostat, je ... hm ... nasprostasty
ma prax v rieseni endemickych epidemii infekcnych chorob? je SARS2 infekcna choroba?
vzhladom na jeho chybne a vyvratene vyjadrenia by som mu teda ja osobne neveril, zdiskreditoval sa uz dostatocne
ak mas toto obsesivne nutkanie, pokojne ho adoruj a aj nadalej veleb tuto medialnu bublinu (pun intended)
pred uplnym roztecenim z jeho osoby by som ti doporucil zaujimat sa hlavne o jeho aktivity v ramci VŠZaSP
takze narast hospitaliazacii na Floride teda ti imigranti z juhu tazko sposobia. ci?
neviem veru, situacia na Kube je vazna :)

vyvoj patogenov vdaka vakcinam: https://www.quantamagazine.org/how-vacc ... -20180510/

co ti neockovantelni? uz vies ako ich zachranis? pytam sa na to uz v 7. poste po sebe a neprestanem, kym mi neodpovies
Napísať odpoveď