je to spravne...skus si pustit "Moj Jazz" od Veca...mozno ma tu antihopovia ukamenuju, ale tento clovek sa pri hudbe zabava, robi to dobre, uz dlho a popri tom vie aj zarobit...je skor vynimka na slovenskej scenep4ra napísal:"Robim muziku LEN preto, aby som zarobil.". Toto je chore a nesuhlasim s tym. Ale robit muziku, aby som AJ zarobil, ale sa AJ bavil pri nej a zabavil nou aj ostatnych, to je spravne zmyslanie - alebo si to aspon ja myslim.
Kto ma pocit že hudba súčastnosti je nanič? (Komercia)
Suhlasim. Zaroven vsak netreba zabudat na cielovu skupinu, ktoru sa snazia konkretni producenti a promoteri konkretneho produktu oslovit, t.j. ktorej sa snazia prisposobit. V komercii je vsetko tvrdo naplanovane za ucelom dosiahnutia zisku. Na tom samozrejme nemusi byt nic spatne, pokym dany styl- ktory je napr. uz spominanou sucastou akejsi subkultury- nevnimas viac nez hudbu a nenarazas v ramci konkretnej filozofie na paradoxy, ktore som naznacil v predposlednom prispevku. Od takeho interpreta si za danych okolnosti asi uz len tazko kupis nejake CD, resp. zaplatis listok na nejaku jeho akciu... Jednoducho sa uz nenehas odrbavat nejakou smiesnou pozou. Tam kde ziadna filozofia nie je, resp. tam, kde ziadnu filozofiu nehladas, tam ti to logicky moze byt uplne jedno... v takom pripade ide vylucne o subjektivny pocit z toho, ci sa ti dany produkt paci, alebo nie...gwixt napísal:ved prave ... ale tu ma vela ludi nazor ze komercny uspech a priori znamena nekvalitnu produkciu ... co je cisty nezmysel ..
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: lolecicík
S tym opakovanim som si to vsimol aj na sebeCicatrix napísal:Blink sú už dávno v riti zakopaný....
Ide o to, že luďom sa dnes NAOZAJ páči to čo je na výslní, alebo je to tak ako hovorí Braňo Mojsej (ktorého z duše nenávidím), že všetko je kúpené, a 100x opakovaná blbosť blbcom bode pripadať cool....
No tak ja radio nepocuvam uz poriadne dlhy cas lebo to sa neda. Ten RnB styl ci ako sa to vola ten nemusim vobec nevidim co na tom ludia vidia.Ale tiez neverim ze sa to z nicoho nic zacalo hrat v radiach niekomu sa to pacit musi nielen kvoli tomu.
Podla mna nejde az tak o komerciu ved kazdemu sa paci nieco ine. Vela komercnych veci je dobrych a nejde o to ze su komercne. Ved si zoberte keby ste mali skupinu a boli by ste si vedomi toho ze s tym mozte prerazit a zarobit aj nejake peniaze popri vasom hobby tak nedali by ste sa na to? Skratka samotna produkcia hudby uz stoji dost velke peniaze tak uz len preto by som to bral. Len fakt je ten ze tie skupiny su uz ovplyvnovane vonkom a malokedy sa podari urobit nieco co by porazilo ich predoslu tvorbu.
Podla mna nejde az tak o komerciu ved kazdemu sa paci nieco ine. Vela komercnych veci je dobrych a nejde o to ze su komercne. Ved si zoberte keby ste mali skupinu a boli by ste si vedomi toho ze s tym mozte prerazit a zarobit aj nejake peniaze popri vasom hobby tak nedali by ste sa na to? Skratka samotna produkcia hudby uz stoji dost velke peniaze tak uz len preto by som to bral. Len fakt je ten ze tie skupiny su uz ovplyvnovane vonkom a malokedy sa podari urobit nieco co by porazilo ich predoslu tvorbu.
Jo, jo, tiez tak nachadzam dobre vecicky. Minule sa mi "postastilo" pocuvat radio par hodin v kuse a mal som pocit, ze maju stabilne v playliste par pesniciek, ktore hraju minimalne raz za 2 hodiny. Uplne ako vymyvanie mozgoventer00 napísal:presne tak, su stovky vybornych kapiel, len treba trosku hladat. dobry zdroj je napr hudba vo filmoch a serialoch, ak sa vam zapaci treba pozriet kapelu, pravdepodobne ma toho ovela viac.
Ja som takto narazil na Dishwalla, vyborny rock, texty.
btw. najlepsia metoda u mna je spamovanie ludom na icq s prosbou, ci nemaju nejake odporucanie na dobre kapely, tymto sposobom som nasiel asi najlepsie veci co mam na disku
ja by som skor uprednostnil ..GothaR napísal:Jo, jo, tiez tak nachadzam dobre vecicky. Minule sa mi "postastilo" pocuvat radio par hodin v kuse a mal som pocit, ze maju stabilne v playliste par pesniciek, ktore hraju minimalne raz za 2 hodiny. Uplne ako vymyvanie mozgov![]()
btw. najlepsia metoda u mna je spamovanie ludom na icq s prosbou, ci nemaju nejake odporucanie na dobre kapely, tymto sposobom som nasiel asi najlepsie veci co mam na disku
Kód: Vybrať všetko
www.last.fmV dobe takej silnej informatizacie je komercna hudba rozhodne dobry sposob zarobit. Sprav nieco co sa bude pacit najviac ludom a si bohaty lebo si to kupia. Pokrok nezastavite takze neviem o com tu vlastne sa snazite vykecat. Komercnost neznamena ze je to nepocuvatelne. Povedal by som ze kvalitna hudba je taka ktora sa vam paci aj ked ju pocujete neviem kolko krat.
Zaujimave ze na fore kde je minimalne 90% ludi warezakov kecate o komercnosti a ako na tom zarabaju velka firmy ked vy si to nekupujete.
Zaujimave ze na fore kde je minimalne 90% ludi warezakov kecate o komercnosti a ako na tom zarabaju velka firmy ked vy si to nekupujete.
Komercnost v suvislosti s popularitou sa tu uz rozoberala...Rubiki napísal:V dobe takej silnej informatizacie je komercna hudba rozhodne dobry sposob zarobit. Sprav nieco co sa bude pacit najviac ludom a si bohaty lebo si to kupia. Pokrok nezastavite takze neviem o com tu vlastne sa snazite vykecat. Komercnost neznamena ze je to nepocuvatelne. Povedal by som ze kvalitna hudba je taka ktora sa vam paci aj ked ju pocujete neviem kolko krat.
Co sa tyka viacnasobneho pocuvania, tak dobra hudba je podla mna ta, ktora sa zapaci rychlo a potom sa ti uz paci navzdy. A nie nieco, co nam radia opakuju dookola v zmysle "ved si na to zvyknu", potom sa na tu pesnicku trochu namotas, ale pokracuje to dalej az nakoniec tu pesnicku zas vela ludi znenavidi a radia ju prestanu hrat. Druhy pripad je, ze v momente ked uz zacina popularita upadat, autor pusti do radii novu skladbu a ta starsiu prestrieda, tymto sa da lahko zakryt ta kratkodobost komercie.
Re: Kto ma pocit že hudba súčastnosti je nanič? (Komercia)
Kvalitná hudba sa nájde aj teraz, len ju nemôžeš hľadať v rádiách a hitparádach. Myslím, že kvalitnej hudby je dosť. Si zober, napr. Radiohead, kto ich pozná ? Veľmi málo ľudí a v rádiach ich tiež nehrajú.Jhonyfire napísal:Neviem kam sa to dnesna hudba ubera?
Uspiet v predajnosti albumu a hranosti ...
nemyslim si. ak si clovek chce najst nieco dobre tak si najde. asi ide o lenivost uzivatela...Soviet napísal:Strašne málo dobrej hudby v dnešku sa nájde..samá komerčnosť..
proste priestor nekomercnej hudby je daleko sirsi ako svet komercie. neskutocne moznosti. ludia kt sa hudbou zabavaju ziju s nou a nerobia to pre peniaze...
To je pravda, ale ked chce clovek najst dobry album, tak aby presiel vsetky obchody v meste a aj tak nemusi zohnat...a to nehovorim o warez scene, tam su niektore veci tiez malokedy.ZHNiLa_KaCHNa napísal:nemyslim si. ak si clovek chce najst nieco dobre tak si najde. asi ide o lenivost uzivatela...
proste priestor nekomercnej hudby je daleko sirsi ako svet komercie. neskutocne moznosti. ludia kt sa hudbou zabavaju ziju s nou a nerobia to pre peniaze...