Kupa televizora

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kupa televizora

Príspevok od používateľa k6 »

No jo, LCD LED a OLED sypat dokopy :oops: :roll:
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Len tak pre info, dnes som objednal ten PANASONIC VIERA TX-P37X20E, tesim sa ked dorazi a dam vediet potom ako som spokojny. Dakujem vsetkym za rady hlavne Ryan-ovi Giggs-ovi. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ryan Giggs

nikde som nepisal o Tv za 500€, pretoze za tu sumu sa neda kupit kvalitny LED Tv.
Nejaka ta pozeratelna kvalita zacina niekde od 1000-1200€, co nie je zas tak horibilna suma, ked si uvedomis ze este pred takymi 6-7 rokov dozadu stali LCD bezne aj dvoj-troj nasobok toho kolko dnes stoji LED.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To je ok, ale tato tema je o tv za 500€, tak načo tu pisať o drahych. Len zbytočne metieme autora temy. Len pre uplnosť, LED TV neexistuju. Resp. ano, ale len ako veľkoplošne obrazovky napr. na štadionoch.
To čo sa predava ako LED tv, je obyčajne lcd len zdroj svetla je iny. To len aby sme zas niekoho nemiatli.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Nutne podmienky: rozpocet 600eur, uhlopriecka 32" - 37", full hd, vga in - d-sub, line out - 3.5mm jack, aspon 3 hdmi vstupy
Volitelne: usb prehravanie, dlna, matna obrazovka
Nejake tipy, navrhy?

Cim viac internetovych for som presiel tym je z vyberu vacsia nocna mora. Navsteva predajne mi nijako nepomohla, kedze konfiguracia v predajni je velmi biedna. Takze preto idem na to odznova a vyberam odzaciatku, preto sem ani nejdem pisat modely co ma doteraz zaujali.
Ryan Giggs
VIP
VIP

S tou cenou a vybavou je to dosť na tesno. Ale všetko by mal splňať Samsung 37C650, alebo s led podsvietenim LG 32LE5500. Na matny panel však u oboch zabudni. Ten sa dnes už (pre mňa absolutne nepochopiteľne) veľmi nenosi, jedine u najlacnejšich modelov.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Veru matnych panelov je skoda. Mam 2 nb, jeden s matnym panelom a druhy leskly a na to zrkadlo sa niekedy neda pozerat.
Natesno to je, to si uvedomujem. Zial musi ostat z rozpoctu aj na parabolu, sat. prijimac a skylink kartu.
zantor
Amateur
Amateur

Kupa televizora

Príspevok od používateľa zantor »

Zdravim chcel by som radu od skusenejsich :)
Chystam sa kupit LED TV a mam na výber 2 moznosti bud to bude Samsung UE-37C6000 alebo Samsung UE-37C6820 a chel by som radu ohladne toho ktory z tychto dvoch by som mal vybrat. A keby sa dalo aj vysvetlenie preco
Vrela vdaka
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

Ja by som takisto potreboval poradiť s kúpou televízora. Musí to byť Samsung, full HD, 42", LED, do/okolo 1200€. Budem vďačný za každú radu ..

// ale ako tak pozerám Samsung asi 42" TV ani moc nemá
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

M4RoS3K napísal:Ja by som takisto potreboval poradiť s kúpou televízora. Musí to byť Samsung, full HD, 42", LED, do/okolo 1200€. Budem vďačný za každú radu ..

// ale ako tak pozerám Samsung asi 42" TV ani moc nemá
Správne pozeráš. 42" robia iba plazmy (myslím značku Samsung) a tie stoja okolo 500 - čiže hlboko pod rozpočtom

Ak si doložíš 200 eur, tak máš ue40c7000 - čiže led model s 3d.....ak to samozrejme využiješ. Inak medzi ledkami od samsungu nie je veľký rozdiel v obraze, skôr ide o doplnkovú výbavu (výstupy, internet, 100 Hz)
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Nie, nie, o 3D nemám záujem. Čiže buď 40" alebo 46" ? Chcel som vedieť, či niekto nemá skúsenosť s nejakým Samsungom v danej kategórii alebo či by vedel niekto odporúčiť ten a ten model
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z led Samsungov neodporučim žiaden. Jedine ak ti ide o vybavu. Ak ti ide hlavne o kvalitu obrazu, hľadaj u ineho vyrobcu.
peeeto
Amateur
Amateur

Kupa televizora

Príspevok od používateľa peeeto »

K tej spotrebe
Mam doma plazmu lg 50pk250. 125 cm
Max spotreba je 190 W, kedže ale závisí od okoliteho osvetlenia, tak kolise v priemere od 110 do 160 w v priemere . O rok starsi model mal spotrebu cca 600w.
Porovnateľné LCD telky majú cca 220 W fixne
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ryan Giggs napísal:Z led Samsungov neodporučim žiaden. Jedine ak ti ide o vybavu. Ak ti ide hlavne o kvalitu obrazu, hľadaj u ineho vyrobcu.
Rád si nechám poradiť.. čo by si Ty teda odporúčal? Akú značku a akú technológiu? Je to pre môjho otca pod stromček a on stále len LED LED spomína a 40" minimálne. Myslel som si, že Samsungy sú špička v tejto oblasti ..
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

SHARP LC40LE810 - použitá technológia quatron, alebo Phillips 42PFL7605h - ten má tiež zaujímavý obraz + ak to bude na stene, je aj celkom zaujímavá vec ambilight.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Viacmenej suhlasim, i keď by som v prvom rade jednoznačne odporučil LG 42LE8500. Ma Direct (full) led podsvietenie a local dimming (lokalne zhasinanie podsvietenia). Až potom ten Sharp a Philips tie su (aj Samsungy) iba edge led (podsvietenie po okrajoch).

Samsungy nie su špička. Boli keď LED LCD prišli na trh (cca 2-3 roky), odvtedy je konkurencia ďalej. Samsung ma akurat špičkovy marketing a aj vybavu vo svojich tv. Obrzovou kvalitou zaostavaju.

Inak led lcd nie su o nič obrazovo lepšie ako obyčajne LCD či plazma. Prave naopak. Lepšie je len v reklamach. Ale chapem, že tu je to o inom, kedže je to darček.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja som mu tiež vravel, že LED LCD televízory sú ešte len v "rozpuku" a tá technológia nie je ešte dokonalá, no on je zaťažený na LED. Dokonca aj v nejakom elektre mu povedali, že ani jeden LED nemá také verné zobrazenie farieb ako na LCDčkach obyčajných a to už je čo povedať, keď predajca odporúča zákazníkovi lacnejšiu technológiu. Ďakujem vám obom za veľmi užitočné rady (K+), ten LG sa asi bude kupovať :). Ešte raz ďakujem za ochotu
Ryan Giggs
VIP
VIP

M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

a inak.. dá sa tento LG zavesiť aj na stenu? Asi nie však?
Ryan Giggs
VIP
VIP

M4RoS3K napísal:a inak.. dá sa tento LG zavesiť aj na stenu? Asi nie však?
Prečo by sa nedal? Uplne každe LCD a plazma sa da zavesiť na stenu. Samozrejme potrebuješ držiak s rovnakym štandardom Vesa, ako ma tv. Resp. taky ktory sa da nastaviť.
Napísať odpoveď